Dit is waarom vele bedrijven kantoorruimte huren via een vergelijkingswebsite

  • Door Lynn Mikolajczak
  • woensdag 10 oktober 2018

Online kantoorruimte zoeken, vervolgens een aantal opties vergelijken, daarna de meest geschikte vinden en tot slot huren… Voor veel bedrijven is dit anno 2018 vanzelfsprekend. Waarom? Tijdsbesparing en gebruikersgemak! Je vindt er een uitgebreid aanbod, legt de verschillende kantoren gemakkelijk naast elkaar en met de nieuwste technologische snufjes als VR is het onnodig om bij alle mogelijke (nieuwe) kantoorpanden fysiek langs te gaan. Volg jij de vele organisaties die via een vergelijkingswebsite kantoorruimte huren?


Of je nu zoekt naar een nieuwe spijkerbroek, een meeslepende roman of pak 'm beet een schoolagenda voor je jongste zoon: Bol.com is je grote vriend! Een hotelkamer boeken, een taxi bestellen of een laptop kopen? Dat doe je bijvoorbeeld bij respectievelijk Booking.com, Uber en Coolblue. En kantoorruimte bekijken, vergelijken en uiteindelijk vinden, doe je bij een vergelijkingswebsite.

Kantoorruimte huren? Lees dan dit blog dat bestaat uit onderstaande onderdelen

  1. Bekijk en vergelijk overzichtelijk, snel en eenvoudig kantoorruimte (of neem contact op);
  2. Ook voordat je kantoorruimte gaat zoeken ben je om te oriënteren aan het juiste adres;
  3. Tips bij het inrichten van de kantoorruimte;
  4. De ervaringen van bedrijven die succesvol kantoorruimte vonden;
  5. Van de oriënterende fase tot na het ondertekenen van het huurcontract: bij deze vergelijkingswebsite doorloop je het gehele proces.

Bekijk en vergelijk kantoorruimte overzichtelijk, snel en eenvoudig

We starten simpel, namelijk: hoe bekijk en vergelijk je kantoorruimte op een vergelijkingswebsite? Bekijk het uitgebreide kantorenaanbod en zoek naar de locatie waar je graag wilt huren. Indien je wilt, gebruik je de filters om de zoekvraag te specificeren. Geef bij de filters bijvoorbeeld aan van welke voorzieningen je gebruik wilt maken in het kantoorpand en met hoeveel personen je wilt huren.

In deze video laten we zien hoe simpel je via SKEPP kantoorruimte huurt. Doe er je voordeel mee!

Vind je kantoor onder meer door een virtuele rondleiding te doen

Heb je een aantal opties gevonden en wil je het met elkaar vergelijken? Zoals je in de video hierboven ziet, bekijk je op SKEPP het meest actuele kantorenaanbod aan beschikbaarheid. Daarnaast vind je op de kantorenpagina's kwalitatief hoogwaardige foto’s, de video die inzicht geeft van de mogelijkheden van het betreffende kantoorpand en doe je zelfs een virtuele tour middels de VR tours. Zo hoef je niet eerst langs meerdere kantoren om een rondleiding te doen, maar kun je met je laptop, iPad of iPhone op schoot door kantoorruimte ‘lopen’.

"Je stuurt een mail en binnen een dag ben je al met elkaar in gesprek over de wensen en behoeften die je hebt" - Barbara Kok, mede-eigenaresse van Burn Out Poli, prijst de daadkrachtige hulp die ze kreeg, toen ze kantoorruimte zocht

SKEPP heeft professionele fotografen in dienst die dagelijks door het land crossen om alle kantoorpanden te voorzien van foto-,video- en VR-materiaal. Allemaal om de zoektocht te vergemakkelijken voor bedrijven. Aan de hand van de foto's, video's en virtuele tours streep je opties af en houd een beperkt aantal opties over. Lees hier meer over in het blog 'Zo zoeken we naar kantoorruimte in 2018'. Ga daar wél een echte rondleiding doen! Hoe? Door het via de website in te plannen. Zodoende weet je zeker dat je op jouw droomlocatie huurt.


Doe een virtuele tour door dit kantoorgebouw aan het Gustav Mahlerplein 28 & 58-60 in Amsterdam Zuidas. Ervaar het gemak!

Of neem contact op met de gecertificeerde vastgoedconsultants

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de gecertificeerde vastgoedconsultants voor meer info, voor hulp om de beste kantoren bij je wensen en eisen te vinden of om een rondleiding te plannen. De vastgoedconsultants van SKEPP hebben een zeer uitgebreide kennis van de kantorenmarkt en weten goed de wensen en eisen van jou te koppelen aan kantoorlocaties. Op zeer korte termijn ontvang je van de consultants een aantal geschikte opties. Ga hier kijken en vind uiteindelijk wat je zoekt!

Richard Boekhorst, franchise ondernemer bij Olympia Uitzendbureau, vond ook met behulp van SKEPP een geschikte kantoorruimte. In deze video legt hij uit hoe hij de zoektocht heeft ervaren. Lees meer in het artikel ‘Om deze redenen huurt Olympia succesvol kantoorruimte’.

Ook voordat je kantoorruimte gaat zoeken ben je om te oriënteren aan het juiste adres

We doen even een stapje terug, naar het proces vóórdat je daadwerkelijk kantoorruimte gaat vergelijken. De periode dat je meer informatie wilt verschaffen, de periode dat je zorgt dat je goed beslagen ten ijs komt als je een kantoor zoekt. Met andere woorden: de oriënterende fase.

Wil je meer weten over gebouwtypen als een bedrijfsverzamelgebouw of een kantoorconcept? Ben je benieuwd naar hoe huurcontracten en huurtermijnen worden opgesteld en bepaald? En wil je nog even zeker weten of een kantoorkamer  het kantoortype is dat jouw bedrijf nodig heeft? Middels de kennisbank op de homepage van SKEPP krijg je op al deze vragen een antwoord.

Naast de kennisbank, beschikt SKEPP over 'De gids voor kantoorruimte huren: alle relevante termen op een rij'. Die je leidt door alle relevante begrippen die je tegenkomt als je op zoek gaat naar kantoorruimte. Van de meest uiteenlopende termen als business center, servicekosten en incentives tot turn-key, industrieel kantoorpand en info over kantoorinrichting. Vogel het zelf uit, zoek de voor jou interessante begrippen op en verdiep je in de kantorenmarkt. Klik snel op de button hieronder!


De gids voor kantoorruimte huren: alle relevante termen op een rij

De populairste kantoorlocatie van Nederland: Amsterdam Zuidas. Het zakendistrict van ons land. Zou jij jouw bedrijf hier ook willen vestigen?

Van stappenplan om een kantoor te vinden tot info omtrent het onderhandelen over huurcontracten

Als je iets verder bent, dat wil zeggen: de oriënterende fase achter je hebt gelaten... Heb je nog steeds behoefte aan info over wat je te wachten staat in je zoektocht naar jouw droomkantoor. In de blogcategorie 'Know-how' vind je informatieve blogs die jouw vragen wegnemen en je voorzien van de nodige input. Voorbeelden van deze blogs? 'Vind de locatie voor je kantoorruimte in 5 simpele stappen', 'Met deze 5 tips vind je kantoorruimte die meegroeit met jouw bedrijf' en 'Succesvol onderhandelen over huurvoorwaarden van de kantoorruimte doe je zo'.

Maar wellicht de meest belangrijke, of in ieder geval waar iedere zoekende naar kantoorruimte mee te maken krijgt, is: 'Zoveel m2 kantoorruimte heb je nodig per persoon'. Handige bijkomstigheid van dit blog is dat het voorzien is van een calculator die voor jou uitrekent hoeveel m2 kantoorruimte je nodig hebt. Benieuwd? Klik op de button hieronder!


Bereken m2 kantoorruimte

De randstad of toch centraal in Nederland? Hulp bij het vinden van de juiste kantoorlocatie

Ook een prangend vraagstuk als je zoekt naar kantoorruimte: de kantoorlocatie! Hartje Amsterdam, op een goed bereikbare locatie op een bedrijventerrein in Breda of toch centraal gelegen in pak 'm beet Amersfoort? In de blogcategorie 'Local' worden kantoorlocaties door heel Nederland uitgelicht om je zo volledig mogelijk te informeren over de voor- en nadelen van jouw mogelijke nieuwe kantoorlocaties.

Uiteraard bloggen we ook over kantoorlocaties in de andere landen waarin we actief zijn: België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Handig voor bedrijven die (ook) naar kantoorruimte in het buitenland zoeken. Tip: bekijk de mogelijkheden in de zojuist genoemde landen ook eens! Maar... in dit blog richten we ons even op de Nederlandse bedrijven die kantoorruimte. 

Een greep uit de blogs over kantoorlocaties in Nederland:

Tips voor het inrichten van je kantoor

De inrichting van je kantoorruimte, je kunt er natuurlijk niet omheen. Daarom geven wij je een handige tip, namelijk: kantoorinrichting met Officeplanner. Een duurzaam en flexibel inrichtingsconcept, waarbij je betaalt voor gebruik. Je huurt het meubilair namelijk per maand. Voordeel daarbij is dat je niet hoeft te investeren. Officeplanner is voorzien van ergonomisch design meubilair. De flexibiliteit wordt onder meer gekenmerkt doordat werkplekken gemakkelijk op te schalen (of te verminderen) zijn. Binnen 1 week is een nieuwe werkplek geïnstalleerd. Prettig, toch? 

"Ik heb niet eens heel veel contact gehad en ik ben verder ook niet lastig gevallen, het was uiterst effectief" - Richard Boekhorst, franchise ondernemer bij Olympia Uitzendbureau, over de zoektocht naar kantoorruimte via SKEPP

Blogs met tips voor ergonomie, duurzaamheid en vermindering ziekteverzuim

Ook op het gebied van kantoorinrichting zijn relevante blogs te vinden. Zo is het tegenwoordig belangrijk om in je kantoorruimte te beschikken over ergonomisch meubilair, waar ook het meubilair van Officeplanner om bekend staat. Waarom dit van belang is? Dit lees je in het blog 'Wat is het belang van een ergonomische kantoorinrichting?'. Naast ergonomie, wint ook duurzaamheid op kantoor aan populariteit. De voordelen hiervan lees je in dit blog: 'De grote voordelen van een duurzame kantoorinrichting'.

Ergonomisch en duurzaam meubilair kan een oorzaak zijn om ziekteverzuim te verminderen onder je werknemers. Net als een groene inrichting en de juiste verlichting. In het blog 'De juiste kantoorinrichting om ziekteverzuim te voorkomen' lees je hoe je nog meer in kunt spelen op de gezondheid van het personeel. 

Officeplanner! Duurzaam, flexibel, design en persoonlijk... Bekijk in de video een ingerichte kantoorruimte volgens de stijl URBAN, een van de stijlen van Officeplanner.

De ervaringen van bedrijven die succesvol kantoorruimte vonden

Om de werkwijze van de vergelijkingswebsite SKEPP te toetsen, laten we 3 personen aan het woord die met behulp van de gratis vergelijkingswebsite een geschikt kantoor vonden. Richard Boekhorst (die ook te zien is in de video eerder in dit blog), franchise ondernemer bij Olympia Uitzendbureau, raadt het zelfs af om zelf op zoek te gaan naar kantoorruimte: "Doe dat niet alleen, die zoektocht. Verder zou ik adviseren om je tot SKEPP te richten. Ik heb niet eens heel veel contact gehad en ik ben verder ook niet lastig gevallen, het was uiterst effectief."

"Ondanks de lastige kantorenmarkt in Amsterdam heeft SKEPP snel het juiste kantoor en de juiste informatie aangeboden" - Femke Tjallema, mede-eigenaar Poliedro

Hij krijgt bijval van Barbara Kok, een van de eigenaresses van Burn Out Poli: "Het was de eerste keer dat ik online kantoorruimte ben gaan zoeken en dat is heel goed bevallen." Bovendien prijst ze de snelheid: "je stuurt een mail en binnen een dag ben je al met elkaar in gesprek over de wensen en behoeften die je hebt. Dan ontvang je geschikte kantoorruimten en kun je ook dingen gaan bekijken, dat vind ik heel goed.''

Ook voor Femke Tjallema, mede-eigenaar van Poliedro, was het de eerste keer dat ze online zocht naar kantoorruimte. Ze prijst de kennisoverdraging, het vriendelijke contact en de overzichtelijke website. "Ondanks de lastige kantorenmarkt in Amsterdam heeft SKEPP snel het juiste kantoor en de juiste informatie aangeboden", voegt ze eraan toe.

kantoorpanden nederland voorgevel binnenzijdeDe nieuwe kantoorlocaties van Poliedro, Olympia en Burn Out Poli. Links: Prinsengracht, Amsterdam (Poliedro), boven: Smallepad, Amersfoort (Olympia) en onder: Wijnhaven, Rotterdam (Burn Out Poli).

Gratis hulp een van de redenen om in de toekomst opnieuw een vergelijkingswebsite in te schakelen

"We waren bij een traditionele makelaar en Funda beduidend meer tijd kwijt. En daar bleef het gewenste resultaat uit", zegt Tjallema. Een ervaring die Kok deelt: "Op deze manier zou ik ook weer samenwerken met SKEPP in plaats van met een traditioneel makelaarskantoor." Naast tijdsbesparing, gebruikersgemak en onafhankelijkheid noemt Boekhorst nog een laatste voordeel. "Extra prettig is natuurlijk dat de bemiddeling mij als ondernemer niets gekost heeft." De vergelijkingswebsite werkt namelijk gratis en vrijblijvend voor bedrijven die op zoek zijn naar een kantoorruimte. 

Graag meer weten over de zoektochten die Boekhorst, Kok en Tjallema aflegden? Lees dan onderstaande artikelen:


Bekijk het kantorenaanbod en ook een geschikte kantoorruimte

Van de oriënterende fase tot na het ondertekenen van het huurcontract: bij deze vergelijkingswebsite doorloop je het gehele proces

Zo, overtuigd? Voor het gehele proces vanaf het oriënteren of je op zoek gaat naar nieuwe kantoorruimte, via het zoeken op de vergelijkingswebsite, naar het contact met de vastgoedconsultants. Daarna (of eerder in het proces): het verdiepen in de kantoorinrichting. Droomkantoor gevonden? Klaar om alles rondom het huurcontract af te ronden. Ook hierbij geeft SKEPP Je advies, waarna ook na het zetten van de handtekening het contact blijft. Letterlijk van A tot Z dus!

Nog meer informatie over het vinden van een kantoor via een vergelijkingswebsite?

Als dat het geval is: Neem gerust contact op met de vastgoedconsultants van SKEPP. Deze professionals leggen je precies uit hoe we je kunnen helpen in de zoektocht naar kantoorruimte. Want, vergis je er niet in hoe lastig dit kan zijn. Onze hulp is gratis en bovendien geheel vrijblijvend. En als je al weet dat je een kantoorruimte wilt huren, neem ook dan contact op of bekijk ons (internationale) kantorenaanbod! Telefonisch zijn we bereikbaar op 085 877 05 19 en per mail op info@skepp.com.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure