Met deze 5 tips vind je kantoorruimte die meegroeit met jouw bedrijf

  • Door Marloes Wargers
  • woensdag 5 juni 2019

Voor alle organisaties die groei als hun doelstelling hebben kan het lastig zijn om een geschikte kantoorruimte te vinden. Je organisatie is dynamisch, en het liefst is je kantoorruimte dat ook. SKEPP heeft 5 handige tips voor jou uitgewerkt zodat jij de passende kantoorruimte vindt met groeiopties voor jouw bedrijf!


Krap zitten in werkplekken zou geen belemmering moeten zijn die de groei van je organisatie in de weg staat. Door van te voren rekening te houden met groeimogelijkheden hoef je niet binnen de kortste keren weer op zoek naar een nieuw kantoor. Een flexibel huurcontract of het werken in de Cloud zijn praktische tips voor flexibiliteit. 

Tip 1: Kantoorruimte huren in plaats van kopen

De eerste keuze waar je voor komt te staan wanneer je jouw organisatie wilt vestigen, is of je kantoorruimte gaat huren of kopen. Voor snelgroeiende organisaties is huren de meest vrijblijvende en daarmee beste optie. Wanneer je kantoorruimte huurt loop je het minste risico op het vast zitten aan kantoorruimte. Zo blijf je als organisatie het meest flexibel.

Desks2

Hoe richt jij jouw nieuwe kantoorgebouw in?

Tip 2: Kantoormeubilair leasen via Officeplanner

Het aanschaffen van kantoormeubilair kan flink in de kosten lopen. Bureaus, kasten en stoelen, er zijn nogal wat meubels nodig om een kantoorruimte functioneel en comfortabel te maken. Vooral als startende organisatie met oog op groei zijn er meer investeringsmogelijkheden dan groot geld stoppen in het meubilair. Daarom kan het met name in de start-up/groeifase een verstandige keuze zijn om meubilair te leasen.

SKEPP weet alles van de voordelen van het huren en de inrichting van kantoormeubilair. Met ons prefab design inrichtingsconcept Officeplanner bieden wij het totaalplaatje. Een 100% flexibele kantoorruimte zo ingericht dat het de ultieme werkomgeving voor jouw organisatie is. Hiermee ontlast je jezelf van de inrichtingsfase en trekt jouw organisatie direct in een kant-en-klaar kantoor. Zo kan je snel schakelen wanneer er nieuw personeel wordt aangenomen. Met Officeplanner heb jij binnen 1 week tijd een volledig ingerichte kantoorruimte! Hoe flexibel is dat?

Heb je al besloten hoeveel m2 aan kantoorruimte je gaat huren voor jouw organisatie? Bereken hoeveel m2 je echt nodig hebt!

Een kantoorruimte ingericht met de Officeplanner-stijl URBAN.

Tip 3: Een flexibel huurcontract aangaan

Een vast huurcontract afsluiten met een looptijd van 5 jaar is niet meer zo vanzelfsprekend de laatste jaren. Steeds meer verhuurders bieden flexibele huurcontracten aan. Op deze manier kom je niet vast te zitten met een te klein kantoor. Je vestigen op twee verschillende locaties lijkt dan een voor de hand liggende optie, maar is qua communicatie en werken in teamverband ook niet de optimale keuze.

De ideale huurtermijn voor een huurcontract ten aanzien van kantoorruimte betreft 1 jaar. Een kortere huurtermijn betekent significant hogere kosten. Een langere huurtermijn doet afbreuk aan de flexibiliteit van je bedrijf.

Entree 2

Een hip ingerichte welkomsthal geeft direct een goede eerste indruk.

Tip 4: Volledig digitaal in de Cloud werken

Schrap die ladekasten en opbergblokken maar uit de inrichting van jouw nieuwe kantoorruimte. Bespaar kostbare ruimte door binnen jouw organisatie af te spreken niet meer te printen. Ga volledig digitaal en sla alle documenten op in de Cloud. Dit draagt direct bij aan het creëren van een maatschappelijk verantwoord handelende organisatie. Een win-win situatie dus! Daar bovenop komt ook nog eens het voordeel dat je als bedrijf veel flexibeler bent in het geval van een verhuizing. Op deze manier kan je in principe overal werken zonder al te veel gedoe.

Wanneer afdelingen binnen jouw bedrijf altijd en overal documenten kunnen openen, bewerken en delen, zijn ze in staat om meer en beter samen te werken. Zo heeft iedereen zichtbaarheid in gezamenlijke projecten. Een verloren laptop is in dit geval ook een minder groot probleem. Buiten het verlies van een duur apparaat om blijven je gegevens veilig. Je kunt namelijk op afstand gegevens van een verloren laptop wissen. Zo valt jouw vertrouwelijke informatie niet in verkeerde handen! 

Op zoek naar inrichtingstips voor jouw kantoorruimte? Download ons magazine ‘Offline’! Doe hier inspiratie op aan de hand van hoe andere organisaties hun kantoorruimtes hebben ingericht.

Tip 5: Huur niet de laatste beschikbare kantoorruimte

Ben je van plan om een gedeelte van een kantoorpand te gaan huren? Check dan of dit de laatst beschikbare kantoorruimte is binnen het pand. Is dit het geval? Denk dan goed na of deze ruimte wel geschikt is voor doorgroeimogelijkheden. De kans is groot dat je genoodzaakt bent om te verhuizen wanneer je wil uitbreiden. Dit valt beter te mijden aangezien verhuizen veel tijd en geld kost.

Flexplekken3

Creatieve flexwerkplekken, ook hier ben je in de mogelijkheid om je even af te sluiten om te concentreren.

Kantoorruimte huren? Vraag om advies op maat!

Neem eens een kijkje op onze website! Wij hebben een groot aanbod kantoorruimte die misschien wel geschikt zijn voor jouw organisatie en geschikt zijn om de kantoorinrichting van de kantoortuin nieuw leven in te blazen.

 

Richard Boekhorst van Olympia vertelt zijn positieve ervaring over het huren bij SKEPP.

Het advies is gratis en geheel vrijblijvend

Onze vastgoedconsultants hebben niet alleen kennis van de kantorenmarkt, maar ook jouw wensen en behoeften worden uitgebreid doorgenomen. Zo huur je gemakkelijk en snel een kantoorruimte die past bij jouw bedrijf en ben je verzekerd van een huurcontract en huurtermijn die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk ons uitgebreide kantorenaanbod, vergelijk kantoorpanden en huur een ideale kantoorruimte die meegroeit met jouw bedrijf!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure