Zo zoeken we naar kantoorruimte in 2018

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 8 februari 2018

Jouw nieuwe kantoorruimte huren door 3D Virtual Tours en dronevideo's

Nieuw jaar, nieuwe kansen… De zoektocht naar kantoorruimte wordt simpeler. 2018 is het jaar van de doorbraak van 3D Virtual Tours en dronevideo’s. Kantoorruimte zoeken, beoordelen en huren vanaf je smartphone of iPad. Toekomstmuziek? Nee, 2018 staat in het teken van (nieuwe) technologische ontwikkelingen die jouw zoektocht naar hét droomkantoor vergemakkelijken.


De tijd dat je eerst op internet zoekt, vervolgens contact opneemt met een (online) makelaar en na eindeloos contact verschillende rondleidingen doet is voorbij. Als je tegenwoordig een fysieke rondleiding volgt, weet je al zo goed als zeker dat het in een kantoorgebouw is waar je wilt huren. Tijdsbesparing ten top, lekker efficiënt… Hieronder handvatten waarmee ook jij dit jaar jouw nieuwe kantoorruimte vindt!

Gaaf toch? Dit is de 3D Virtual Tour van de UBAN-kantoorruimte in Vianen.

Zet de eerste stap naar jouw droomkantoorruimte

Stel, je hebt een drukke baan en tijdens kantooruren geen tijd om je te verdiepen in een nieuwe kantoorruimte. En al helemaal niet om veel tijd in te plannen om bezichtigingen te doen in pak ‘m beet 3 á 5 kantoren. Wat is er dan prettiger dan ’s avonds na werktijd als je op de bank zit, even wat kantoorruimten kan bekijken. Of als je op weg naar een afspraak in de trein de mogelijkheden bekijkt.

Daarover verderop in dit blog meer. We beginnen, zoals dat hoort, bij het begin… De start van je zoektocht is namelijk (zo goed als) hetzelfde als voorheen. Je bepaalt of je wél of níet een nieuw kantoorpand nodig hebt, bedenkt vervolgens of je wilt huren in de grote stad of juist in een rustigere omgeving. Daarna kijk je welk stadsdeel het beste past bij jouw bedrijf. Bij dit alles helpen de vastgoedconsultants van SKEPP je. Jaarlijks helpen we duizenden partijen aan kantoorruimte op dé plek die past bij het bedrijf. Dit alles in kaart gebracht met SKEPP? Dan is de eerste stap naar jouw nieuwe kantoor gezet!

En nog een 3D Virtual Tour van dit prachtige kantoorgebouw aan het Gustav Mahlerplein op de Amsterdamse Zuidas.

Virtueel rondlopen door jouw nieuwe kantoor met de 3D Virtual Tour

Waar de fysieke rondleidingen afnemen, nemen virtuele rondleidingen een hoge vlucht. Zie je het al voor je, lekker met je beentjes hoog op de bank en ondertussen ‘rondlopen’ door jouw potentiële nieuwe kantoorruimte? Het klinkt nog wat onwennig, maar het gaat echt gebeuren. Het is ook de tweede stap in jouw zoektocht. Vind je het kantoor en de uitstraling niets of spreekt de kantoorinrichting je niets aan? Next! Totdat je uiteindelijk een kantoorpand vindt dat qua kantoorruimte, kantoorinrichting, voorzieningen en uitstraling aansluit bij jouw bedrijf.

Middels de Virtual Tour kun je ook knopen doorhakken wat betreft het kantoortype waar je wilt huren. Gebruik maken van een eigen kantoorpand zonder medehuurders? Of gezamenlijk huren met andere bedrijven in een bedrijfsverzamelgebouw, business center of kantoorconcept? Als je de keuze ook lastig vindt, lees dan ons onlangs verschenen blog ‘Bedrijfsverzamelgebouw of business center? Zo bepaal je de beste plek om kantoorruimte te huren’ met daarin de beste tips om te kiezen.

Een dronevideo van het kantoorpand aan het Stationsplein in Rotterdam, vlakbij het Centraal Station. Je krijgt een perfect beeld van de omgeving...

Bekijk ook de omgeving van het kantoorpand met een dronevideo

Oké, de binnenzijde van het kantoor is geschikt. Check! Tijd om de omgeving te verkennen. Hoe is de ligging? Zijn er snelwegen in de omgeving? Hoe groot is het parkeerterrein? Welke bedrijven en gebouwen zitten in de omgeving? Misschien een restaurant in de nabijheid voor zakelijke meetings? Met dronevideo’s krijg je een uitstekend beeld van het gebied rondom jouw potentiële nieuwe kantoorlocatie. Beoordeel of het voldoet aan de eisen die jij stelt aan de omgeving.

De een kan zich er waarschijnlijk beter een voorstelling bij maken dan de ander, maar in een dronevideo vlieg je als het ware over jouw nieuwe kantoorlocatie. Typisch geval van de ‘wow-factor’! De Amerikaanse vastgoedjournalist Emile L’Eplattenier noemt op de website FitSmallBusiness.com 8 voordelen van de dronevideo. Hij benoemt bijvoorbeeld de kansen om viral te gaan met dronevideo’s. Dat is dubbel inspelen op de trends van tegenwoordig: én scoren met de video én scoren op social media en online platformen.

Een dronevideo van het kantoor aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam. In deze video is niet alleen de omgeving te zien, maar de drone kijkt ook nog even binnen.

Inspelen op de technologische ontwikkelingen in de kantorenmarkt of afhaken?

Het is een vraag die verschillende bedrijven in de vastgoedwereld zichzelf stellen. De doorgaans traditionele en conservatieve markt, maakt voorzichtig een transitie door waarin ruimte is voor techsnufjes. We blijven als SKEPP dan ook niet aan de zijlijn staan om toe te kijken hoe bepaalde technologische ontwikkelingen de kantorenmarkt een boost geven.

Nee, juist niet. We observeren en spelen in op de trends. Voor verhuurders van kantoorruimte hebben we al meerdere 3D Virtual Tours gemaakt, potentiële huurders zijn erg enthousiast over de virtuele bezichtigingen. Aan beide kanten van de medaille blije gezichten. Ook hebben we al dronevideo’s van kantoorpanden gemaakt, zoals hierboven al te zien was.

Benieuwd hoe SKEPP inspeelt op de technologische ontwikkelingen? In deze video legt Tommy Lee, Multimedia Producer en 3D Virtual Tour Expert bij SKEPP, uit hoe SKEPP 3D Virtual Tours produceert.

Next stop: haptische handschoenen, olfactorische VR tijdens je Tour in een 3D geprint kantoor

2018 gaat de boeken in als het jaar van de doorbraak 3D Virtual Tour en de dronevideo’s in de kantorenmarkt. Al eens van haptische handschoenen gehoord? En olfactorische Virtual Reality? Dat zijn de volgende stappen, wie weet in 2019 al… In 2016 pakten we de glazen bol er al eens bij in het blog ‘Zo bezichtigen we kantoorruimte in 2026’. Daarin lees je meer over hoe je met haptische handschoenen virtueel materiaal in de kantoorruimte aanraakt of met olfactorische VR vanaf je smartphone ruikt hoe de geur is in jouw nieuwe kantoorruimte.

In dat blog lees je ook dat de eerste stap naar kantoorruimte vergemakkelijkt wordt. Technici gaan diepgaande persoonlijke profielen opbouwen, op basis van bijvoorbeeld zoekgedrag op internet en activiteiten op social media. Zodoende bepaalt dit profiel bijvoorbeeld dat je baat hebt bij een restaurant in je kantoorpand of andere verlangens. En wie weet is jouw nieuwe kantoorruimte over een aantal jaar gerealiseerd met een 3D Printer, zoals er in Dubai al eens eentje is gebouwd…

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure