The road to kantoorruimte huren in Amersfoort van Olympia Uitzendbureau

  • Door Mart de Vos
  • woensdag 31 januari 2018

Een interview over de zoektocht naar kantoorruimte

In dit blog maak je kennis met een bedrijf dat een nieuwe kantoorruimte huurt bij SKEPP. We bespreken de zoektocht naar kantoorruimte van begin tot eind. Welke obstakels kom je tegen? Wat zijn goede tips? De antwoorden vergemakkelijken jouw zoektocht naar kantoorruimte. In deze editie lees je ervaringen van Richard Boekhorst, werkzaam als franchisenemer bij Olympia uitzendbureau, dat opgericht is in 1969. We interviewden hem over zijn zoektocht naar een kantoorruimte in Amersfoort.


Wie ben je precies en wat doe je bij Olympia?

“Mijn naam is Richard Boekhorst en ik ben franchisenemer bij Olympia. Olympia is opgericht in 1969. Het ondernemerschap iets wat ons overigens uniek maakt in de uitzendbranche. Dat ondernemerschap zorgde er mede voor dat ik sterk de behoefte voelde om een kantoorruimte te vinden die beter aansluit op de huidige markt en onze werkwijze. Ik ben in 2006 begonnen in Veenendaal als intercedent, daar intern doorgegroeid en ik ben in 2009 voor mezelf begonnen in Barneveld. Vanaf 2009 heb ik mijn eigen vestiging van Olympia. Toch gingen mijn ambities verder en heb ik in 2011 de vestiging Amersfoort overgenomen. Nu vallen beide postcodegebieden onder mijn bedrijf, dat onderdeel is van Olympia. Inmiddels is het alweer 2018, dus ik draai al aardig wat jaartjes mee.”

Richard Boekhorst als ondernemer van het jaar 2017Links met het bord: Richard Boekhorst, ondernemer van het jaar 2017

Wat maakt jullie bedrijf zo uniek en onderscheidend?

“Wij horen bij de grote en bekende uitzendbureaus van Nederland en het ondernemerschap maakt ons zo bijzonder. We werken alleen met ondernemers en zijn zodoende dus een hele ondernemende club. Hier is voor gekozen omdat een zelfstandig ondernemer anders denkt dan een aangestelde manager. Je bent als ondernemer gedrevener en sneller geneigd om een stap extra te zetten, want je doet het voor je eigen portemonnee. Ik weet precies wat mijn cliënten willen omdat ik er al jaren kom en een band met ze heb opgebouwd.”

Hoe heb je de zoektocht naar een nieuwe kantoorruimte ervaren?

“Positief! Ik ben in mei 2017 begonnen met mijn zoektocht. De trend in de uitzendbranche veranderd, want vroeger zat je in het centrum van een stad in verband het binnenlopen van mensen. Tegenwoordig wordt er meer gekozen voor bedrijfsverzamelgebouwen, vanwege de dynamiek en professionalisering. Dat is ook de reden dat ik zocht naar een kantoorruimte in een gaaf bedrijfsverzamelgebouw."

"Tegenwoordig wordt er meer gekozen voor bedrijfsverzamelgebouwen, vanwege de dynamiek en professionalisering. Dat is ook de reden dat ik zocht naar en kantoorruimte in een gaaf bedrijfsverzamelgebouw."

"Zo stem ik mijn smaak af op de manier waarop ik klanten welkom wil heten. Door te zoeken via Google vond ik op de website een pand dat me op het eerste gezicht nog wel aardig leek, waarna SKEPP contact met me opnam. Het pand dat ik vond bleek niet wat ik zocht en er was op dat moment niet iets vrij dat paste. Twee maanden later werd ik weer gebeld, er was een nieuwe, passende locatie geopend. Dit was direct een match en de zoektocht leverde, mede daardoor, weinig stress op."

Wat is er volgens jou veranderd in de laatste jaren?

“Ik merk nu zelf, en dat vind ik erg leuk, dat het steeds minder zakelijk wordt. Men stapt steeds meer af van het traditionele en gaat meer voor warmte en een goed gevoel op kantoor. Dus de transitie van het bureau en de bureaustoel in je kantoorruimte naar een huiskamergevoel en een gave kantoorinrichting. Het warme bad dat een kantoorruimte eigenlijk moet zijn.”

Wat vind je van jullie nieuwe kantoor?

“Het moet die wow-factor creëren. We richten een kantoorruimte in als woonkamer, met een bank en fauteuils, een kleed, lampen en fraaie kleuren. Alles is open en transparant op kantoor en er komt een ruimte voor mijzelf waar ik aan het werk kan. Het wordt precies zoals ik het graag wil, dus ik ben erg tevreden.”

De koffiebar in het kantoorgebouwDe koffiebar waar je een heerlijke Latte Machiatto kun bestellen

Wat doen jullie om een community te creëren op kantoor?

“De keuze viel op een bedrijfsverzamelgebouw omdat je dan met meer mensen contact hebt dan alleen je eigen collega’s. Je wenst elkaar bij binnenkomst ‘goedemorgen’ en dan ga je op je plek aan het werk. Dat is in een bedrijfsverzamelgebouw heel anders en een stuk dynamischer. Je komt binnen in een grote lobby, waar je aan de bar rustig een latte machiatto drinkt."

"Het is gemakkelijker om een samenwerking aan te gaan met de bedrijven dit hier gevestigd zijn. Als ik juridisch advies nodig heb dan kan ik naar een bedrijf in het gebouw lopen waar ik dit in kan winnen, ook komen bedrijven bij mij uit als er een vacature open staat. Dit zorgt er voor dat je elkaar sneller opzoekt en je creëert een soort van mini-economie in het kantoorpand.”

Welke tip zou jij geven aan een bedrijf dat kantoorruimte zoekt?

“Ga kijken in het pand waar ik nu huur, hier is nog kantoorruimte beschikbaar. Het is een geweldig concept en dit heeft de toekomst, anders dan de traditionele kantoorruimten. Verder zou ik adviseren om je tot SKEPP te richten. Ik heb niet eens heel veel contact gehad en ik ben verder ook niet lastig gevallen, het was uiterst effectief. SKEPP vond wat ik zocht en daarom zou ik het de volgende keer weer doen. Mijn eigen poging was minder geslaagd.”

"Zorg dat je samenwerkingen aangaat met andere huurders. Dit zorgt ervoor dat je elkaar sneller opzoekt en je creëert een soort van mini-economie in het kantoorpand."

We hebben 7 kantoortrends voor 2018 voorspeld. Welke SKEPP kantoortrend zie jij wel zitten binnen jouw kantoor?

“Ik ondersteun de trend voor meer ontspanning op het werk. Niet zozeer in de vorm van gaming of tafeltennis, maar gewoon in het ‘thuisgevoel’ creëren op kantoor. Zo heb ik in mijn nieuwe kantoorruimte zelf een inpandig kantoor dat echt een woonkamer-achtige setting zal krijgen. Een ruimte waar wij als team onze meetings kunnen doen in ontspannen setting evenals ook de vrijdagmiddagborrels,  daarnaast werken wij met mensen. Elke kandidaat/klant die bij ons komt moet zich welkom en thuis voelen. Dat kan alleen maar bijdragen aan een beter contact. Als je jezelf op je gemakt voelt zal je immers altijd meer jezelf zijn en kom je sneller tot de kern.”

Benieuwd naar de overige 6 door SKEPP voorspelde kantoortrends in 2018? Lees dan ons artikel.

Een kleurrijke zithoek op kantoorEen rustige plek om jezelf even terug te trekken op kantoor

Van welk bedrijf zou je de volgende keer willen weten hoe de zoektocht is verlopen, A, B of C?

A) Black Bear Carbon, het eerste bedrijf ter wereld dat carbon black terug kan winnen uit producten. Dit geeft de zwarte kleur aan bijvoorbeeld verf en autobanden. 
B) Leanplum, een digitaal marketing bedrijf dat vooral gericht is op mobile en hierop haar uitingen. 
C) Bouwmeester Groep, architecten en het bedrijf achter BasisOnline.

“Dan zou ik graag een zelfde interview met Black Bear Carbon willen zien. Het klinkt toch uniek wat ze doen en ik zou graag meer lezen over het bedrijf en hoe zij de zoektocht hebben ervaren.”

In de volgende editie van dit blog lees je de ervaringen van een ander bedrijf dat kantoorruimte zocht en vond. We hopen dat dit ook jou nieuwe inzichten heeft opgeleverd met betrekking tot het zoeken naar kantoorruimte. De volgende keer lees je wellicht 'the road to' kantoorruimte huren van Black Bear Carbon.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure