Een kantoorpand huren in Rotterdam dat past bij de uitstraling van jouw organisatie - PART I

 • Door Laura Loohuis
 • donderdag 7 juni 2018

Wie wil er nou niet een kantoorruimte huren in Rotterdam?! Deze jonge en dynamische wereldstad blijft zich namelijk in hoog tempo vernieuwen. Met zijn bijzondere architectuur, grote haven en internationaal toonaangevende bedrijven is dit zeker een stad waar je U tegen zegt. Niet voor niets zijn er ook vele soorten kantoorpanden met kantoorruimte te huur. Maar welke past nou het beste bij de uitstraling van jouw organisatie? Dat lees je in part I van dit blog, waarin we kijken naar de eerste 3 type kantoren. In part II vind je 3 andere typen kantoorruimten in Rotterdam


Een kantoorruimte die past bij jouw merk en imago is erg belangrijk om de volgende redenen

Als bedrijf hoor jij waarschijnlijk erg vaak hoe belangrijk jouw online marketing is en hoe je deze kunt verbeteren. Maar wij weten dat ook het offline gedeelte van jouw organisatie zeker niet onbelangrijk is! De 'offline' beleving van jouw kantoorruimte van je bedrijf is erg belangrijk voor je merk en uiting.

Vaak wordt het belang van de uitstraling van jouw kantoorpand en/of de specifieke kantoorruimte onderschat, terwijl dit zeker van belang is. De identiteit van jouw organisatie wordt namelijk benadrukt door de keuze van het kantoorgebouw waarin jij je vestigt. De juiste keuze draagt bij aan jouw imago en benadrukt je identiteit als bedrijf. Een hypermodern en luxe pand laat namelijk een andere indruk achter dan een trendy, jong en creatieve kantoorruimte. Hou daarom rekening mee met de volgende punten:

 • De eerste indruk van het pand en/of de kantoorruimte;
 • de locatie van de kantoorruimte en de bereikbaarheid;
 • en een kantoorinrichting die past bij jouw imago.

In de huidige tijd is een veelvoorkomende term 'beleving'. Het is daarom cruciaal dat jij weet wat jij als bedrijf uit wilt stralen. Ontvang jij vaak klanten? Dan is het belangrijk dat je weet welke indruk zij moeten krijgen wanneer zij op bezoek komen en met welk gevoel zij weg moeten gaan. Ontvang je geen klanten, dan is een sfeervol kantoor waar de werknemer zicht thuis voelt van belang voor een verhoogde productiviteit.

De kantoorinrichting alleen is niet voldoende, ook de buitenkant van het kantoor moet je meenemen in jouw keuze. Het kantoor moet een verlengstuk zijn van waar jouw bedrijf voor staat en waar je naar streeft. Wil je persoonlijk, creatief en jong of juist als een corporate gevestigde naam overkomen? Denk hier over na voordat jij een kantoorruimte gaat huren.

Hypermoderne hoogbouw voor corporates in het zakelijke centrum van Rotterdam

Hypermoderne hoogbouw in Rotterdam kantoorruimte huren

Ontvang jij vaak klanten en/of zakenrelaties en wil jij professioneel overkomen? Maak dan indruk door te kiezen voor een zakelijke en moderne kantoorruimte in Rotterdam. Een groot en hoog kantoorpand met een geweldig uitzicht zorgt ervoor dat jouw gasten je niet snel vergeten. Niet voor niets is het zo dat veel financiële holdings en advocaten- en adviesbureaus zich vestigen in dit soort kantoorruimten, zoals de ABN Amro, die kantoorruimte huurt in Amsterdam. Hun imago als betrouwbare, zakelijke en succesvolle cooperatie wordt versterkt door een imposant en modern kantoorpand.

Dat wil jij natuurlijk ook! En dat kan door een kantoorruimte te huren in het stedelijke en zakelijke centrum in Rotterdam. Want wie wil er niet werken in een kantorencomplex in hartje Rotterdam vlakbij het Centraal Station? Je komt namelijk te werken in een kantoorgebouw aan de Weena 505, ook wel de Delftse Poort genoemd, die bestaat uit maar liefst 41 verdiepingen! Wanneer je hier bent gevestigd als organisatie beschik je over het mooiste uitzicht van de stad. Daarnaast is het een hypermodern kantoorpand, zowel van buiten als binnen.

Dat zorgt zeker voor een bepaald aanzien van jouw bedrijf. Ideaal voor professionals die zaken willen doen in het hart van Rotterdam, waar jij kunt excelleren. Want jij komt over als een echte corporate gevestigde naam wanneer jouw klanten, zakenrelaties en/of nieuwe werknemers alleen al het pand betreden. In de onderstaande video kun je het al zien, maar het kantorencomplex is strak, modern en laat een indruk op je achter. Daarnaast werk je in kantoorruimtes met een geweldig uitzicht en kun je rekenen op persoonlijke aandacht en eersteklas dienstverlening.

Als grote organisatie kan het zijn dat jij aan 1 kantoorkamer niet voldoende hebt. Daarom is er altijd de optie om meerdere kantoorunits te huren op dezelfde verdieping, allen met een uitzicht op de stad Rotterdam. In dit pand huur jij bijvoorbeeld en of meerdere van de volgende beschikbare kantoorkamers:

 • 7 m2 voor €430,-;
 • 13 m2 voor €860,-;
 • 19 m2 voor €1290,-;
 • 24 m2 voor €1720,-;
 • 30 m2 voor €2150,-;
 • en 35 m2 voor €2580,- per maand.

Let op: deze verhuurder is erg flexibel en het vorige aanbod is algemeen. Het is altijd mogelijk om hier een kantoorruimte te huren met een oppervlakte naar keus. Ben je met 10 personen? Dan is het mogelijk om een ruimte van 70 m2 voor €4300,- per maand te huren. Alles is hier daarom gemakkelijk realiseerbaar. Super handig toch?

Wil je toch liever 1 grote kantoorruimte huren? Bekijk dan het pand aan de Weena 750. Hier is namelijk nog een grote kantoorruimte van maar liefst 500 m2 beschikbaar, voor een maandelijkse vergoeding van €9583,-. Zo bevindt jij je als organisatie in het zakelijke centrum van Rotterdam én huur je een kantoorruimte in een pand die je helpt om professionaliteit uit te stralen. Behoefte aan meer keuze? Er is nog voldoende aanbod kantoorruimte in het Centrum van Rotterdam of bij het Centraal Station.

Authentieke kantoorruimte in Rotterdam voor zakelijke en toch persoonlijke organisaties

Monumentaal en karakteristiek kantoorpand rotterdam kantoor huren

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er helaas een groot deel van de historische binnenstad van Rotterdam verloren gegaan.. Toch zijn er nog een aantal prachtige monumentale en historische gebouwen overeind gebleven waar jij een kantoorruimte kunt huren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een kantoorunit te huren op unieke locaties, zoals vlak aan de Maas.

Monumentale panden en historische herenhuizen hebben een unieke uitstraling, voor unieke bedrijven. Als kleinere organisatie kan het namelijk zijn dat jij minder opvalt in grote en hypermoderne business centers. Kies daarom voor een historisch gebouw met verschillende karakteristieke eigenschappen. Vooral IT-bedrijven, adviesbureaus, advocatenbureaus en young professionals kiezen hiervoor.

Daarnaast heb je hier een mix van een professionele uitstraling en een persoonlijke benadering naar klanten toe. Als bijvoorbeeld adviesbureau wil jij een bepaalde vorm van professionaliteit uitstralen. Toch wil je ook transparant zijn en persoonlijk overkomen naar de klant. In een monumentale en karakteristieke kantoorruimte in Rotterdam vind je deze perfecte mix.

Een voorbeeld van een prachtig karakteristiek pand is het kantoor aan de Wijnhaven 15 in Rotterdam Haringvliet. Het gebouw ligt vlak aan het water waardoor je vanuit de kantoorruimten een mooi uitzicht hebt. Veel bedrijven kiezen voor deze locatie bij het centrum van Rotterdam om de eigentijdse kantoorruimten, levendige omgeving en goede bereikbaarheid. Daarnaast is dit pand ook nog eens voorzien van een stijlvolle design kantoorinrichting. Bekijk het zelf eens in de bovenstaande video.

Deze locatie is door zijn unieke uitstraling en moderne maar toch sfeervolle kantoorinrichting geschikt voor jonge en snelgroeiende IT-bedrijven, marketingbureaus en adviesbureaus. Maar ook bedrijven zoals Burnout Poli huren hier om de warme sfeer en professionele uitstraling. Er zijn hier kantoorkamers te huur vanaf 6 m2 tot maar liefst 39 m2. Kom jij bijvoorbeeld al snel kantoorruimte tekort, dan is er altijd de optie om een extra unit te huren:

 • Een kantoorruimte van 6 m2 voor €350,-;
 • 8 m2 voor €450,-;
 • 11 m2 voor €373,-;
 • 29 m2 voor €1038,-;
 • 35 m2 voor €1263,-;
 • en 39 m2 voor €1430,- per maand.

Haringvliet rotterdam authentieke ornamenten monumentaal kantoorpandHeb jij een advocatenbureau of financiële holding? Dan is het vorige pand misschien iets te 'huiselijk' voor jouw organisatie. Maar wees gerust, want aan de Haringvliet zijn verschillende panden met kantoorruimten te huur die niet alleen een authentieke uitstraling hebben, maar ook nog eens een mix van moderne en klassieke kantoorinrichting. Dat past perfect bij jouw imago!

Het karakteristieke pand aan de Haringvliet 92 heeft een rijke geschiedenis, wat binnen goed te zien is aan de verschillende ornamenten en entree met marmeren vloer. De lichte kantoorruimten, hoge plafonds en mooie houten vloeren zorgen ervoor dat jouw bedrijf professioneel over komt. Je kunt hier dus zeker klanten en/of zakenrelaties ontvangen. Daarnaast is er 1 grote kantoorruimte van 236 m2 (€3350,- per maand) te huur. Deze kun je voorzien van een stijlvolle en open kantoorinrichting die jouw status als professional ten goede komt.

monumentaal kantoorpand moderne kantoorruimte rotterdam haringvliet

Of ga juist voor een kantoorruimte aan de Haringvliet 76, waar op dit moment een softwarebedrijf, adviesbureau en informatietechnologiebedrijf een kantoor huren. Het grote voordeel van dit kantoorpand? Jij kunt een borrel voor klanten en zakenrelaties organiseren, want op de begane grond is er een geweldige horecaruimte waar jij jouw bezoekers kunt ontvangen! Daardoor laat je zeker een indruk achter. Huur dan ook snel één van de volgende beschikbare kantoorruimten:

 • Een kantoorkamer van 62 m2 voor €1222,- per maand, of;
 • een grote kantoorruimte van 251 m2 voor €3750,- per maand.

Een creatief kantoorpand in Rotterdam voor jonge, creatieve bedrijven

JONG EN CREATIEF

Veel jonge ondernemingen uit de creatieve sector kiezen voor sfeervolle kantoorruimten die passen bij hun imago. Neem bijvoorbeeld eens een organisatie zoals Coolblue, die gevestigd is bij het centraal station in Rotterdam . Zij willen creatief en jong overkomen. Daarom hebben zij een kantoorruimte waarvan onder andere een vergaderruimte ingericht is als ballenbak. Erg inventief toch? Daarnaast hebben zij veel millennials en young professionals in dienst, die bepaalde eisen stellen aan hun werkplek.

In principe zou je kunnen zeggen dat creatieve kantoorruimten erg geschikt zijn voor Millennials. De werkstijl van millennials is namelijk anders dan de generaties voor hen. Zij gaan voor flexibiliteit, zijn innovatief en creatief en verlangen dit ook van hun werkplek. Heb jij veel millennials in dienst, houdt hier dan zeker rekening mee. Spontane brainstormsessies, productieve en efficiënte vergaderingen, comfortabele werkplekken.. millennials stellen eisen aan hun werkplek. Zij willen een werkplek die hen hier in faciliteert, zoals de kantoorruimte aan de Willem Ruyslaan 225.

Je kunt het in de bovenstaande video goed zien, want dit kantoorpand heeft alles wat jij als young professional met veel millennials in dienst nodig hebt. Creatieve brainstormkamers, een 'Bed Talks' voor een ontspannen overleg, een voetbaltafel en voldoende kantoorkamers en werkplekken om jouw bedrijf succesvol te maken! Wanneer jij hier klanten of zakenrelaties ontvangt zul jij jouw imago als creatieve en jonge organisatie zeker versterken. Daarnaast trek je ook nog eens nieuw talent aan omdat iedereen hier graag wil werken! Huur daarom snel één of meerdere van de volgende beschikbare kantoorunits:

 • Een kantoorruimte van 28 m2 voor €1263,-;
 • 42 m2 voor €1516,-;
 • en 84 m2 voor €2274,- per maand.

Als jonge onderneming in de creatieve markt vind jij het belangrijk dat jouw personeel zich thuis voelt op kantoor. Daarnaast is laagdrempeligheid een vereiste. In een creatieve kantoorruimte straal jij dit alles uit. Jouw klanten hebben het gevoel op elk moment van de dag, zonder afspraak, even binnen te kunnen lopen om een kopje koffie te drinken. En jouw werknemers kunnen, wanneer ze behoefte hebben aan ontspanning, rustig een potje tafelvoetbal spelen of rustig met de laptop in de lounge werken.

Dat alles kan ook wanneer jij een kantoorruimte huurt aan de Zomerhofstraat 71 in Rotterdam. Wat vooral opvalt bij dit kantoorpand is natuurlijk de kleurrijke en eigentijdse buitenkant. Je kunt hem niet missen! Veel adviesbureaus en reclamebureaus gingen je al voor bij het huren van kantoorruimte op deze locatie. En jij moet er nu ook snel bij zijn, want er is nog maar 1 kantoorkamer beschikbaar van 15 m2 voor een maandelijks bedrag van maar €262,- per maand. Ben jij een jonge en snelgroeiende organisatie, dan zijn er diverse doorgroeimogelijkheden in overleg met de verhuurder.

Zomerhofstraat 71 rotterdam jong creatieve kantoorruimte huren

Huur een kantoorruimte in Rotterdam: de progressieve en moderne wereldstad met opvallende architectuur

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Daarom is het erg aantrekkelijk voor internationale bedrijven om zich hier te vestigen. Maar ook voor nationale bedrijven biedt Rotterdam vele kansen. Het aanbod kantoren in Rotterdam is namelijk erg divers. Of je nu een groot zakelijk bedrijf bent die zich wil vestigen in een moderne kantoorruimte of een creatieve snelgroeiende organisatie op zoek naar een karakteristiek pand, er is voor ieder wat wils!

Dit komt voornamelijk omdat een merendeel van de historische binnenstad in 1940 is gebombardeerd. Een aantal historische en monumentale panden zijn nog overeind gebleven, maar het bood ook een kans om te 'spelen' met de architectuur van de stad. Hypermoderne hoogbouw, monumentale panden aan het water of creatieve kantoorgebouwen.. Deze stad is een bron van diversiteit.

Huur jij misschien jouw nieuwe kantoor in 010?

The Lonely Planet noemde Rotterdam uit als één van de meest opwindende steden van Europa. En ook andere internationale media lijken Rotterdam te ontdekken. De wereldwijde belangstelling zorgt niet alleen voor een boost wat betreft toerisme, ook het bedrijfsleven raakt steeds meer overtuigd om zich hier te vestigen. Blijf dan ook niet achter, en huur een kantoorruimte in Rotterdam door contact op te nemen met onze vastgoedconsultants, die perfect past bij wat jij als bedrijf uit wilt stralen!

Rotterdam skyline3Ga jij binnenkort jouw ideale kantoorruimte huren in deze dynamische en progressieve stad met volop diversiteit?

Nieuwsgierig geworden naar andere type kantoorpanden? In deel 2 van dit blog komen opnieuw meerdere typen kantoren in Rotterdam aan bod. Wil je direct jouw kantoorruimte vinden? Neem dan alvast contact met ons op voor meer informatie!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure