Kantoorruimte huren? Tips door Poliedro Services B.V.

  • Door Mart de Vos
  • maandag 26 maart 2018

Online kantoorruimte huren bij een partij met kennis en correcte informatie?

Dan neem je contact op met SKEPP, de vergelijkingswebsite voor kantoorruimte. De grootste gratis vergelijkingswebsite voor kantoorruimte in Nederland. Lees de ervaringen van Femke Tjallema van Poliedro Services B.V. en pas haar tips toe op jouw zoektocht naar kantoorruimte. Maak het jezelf vooral gemakkelijk!


Stel jezelf even voor… wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Femke Tjallema en ik ben nu 21 jaar mede-eigenaar bij Poliedro Services B.V. We zijn begonnen als een bedrijf dat services verleend aan Italiaanse bedrijven die in Nederland werken. We regelen de oprichting van BV's, de KvK inschrijving, administratieve werkzaamheden boekhouding en fiscale zaken. Dit doen we voor bedrijven zoals Stone Island en Farinella. Daarnaast zijn we recruiter van multilingual personeel voor internationale bedrijven. Uber is wellicht de meest bekende klant waarvoor we dit doen."

Team van PoliedroFemke Tjallema, mede-eigenaar Poliedro, links op de foto.

"Waarom in eerste instantie Italiaanse bedrijven? Ik en mijn collega werkten in Amsterdam voor een representative office van een Italiaanse bank. Wij merkten dat er veel praktische en communicatieve problemen waren. Ze zochten een partner die ze bij de hand nam het makkelijker te maken. Toen het kantoor sloot door de privatisering hebben wij er werk van gemaakt en werden we partner voor Italiaanse bedrijven in Nederland."

"We kregen een drietal kantoorruimtes toegestuurd op de website van SKEPP. Het contact verliep goed en er kwam snel resultaat dankzij SKEPP."

Hoe heb je de zoektocht naar kantoorruimte ervaren?

"We huren al 10 jaar in het pand waar we nu zitten, maar het is verkocht en daarom zochten we een nieuwe kantoorruimte. We zijn gestart met een aantal opties van een traditionele makelaar, maar deze zijn het steeds niet geworden. De kantoren hadden niet de juiste prijs of het formaat van de kantoorruimte was niet goed. We hebben ook een aantal middagen op Funda gezocht, maar ook hier bleef het gewenste resultaat uit."

"Toen besloten we om de zoekvraag voor kantoorruimte op LinkedIn te zetten. Het duurde niet lang voor een bekende ons een drietal kantoorpanden van SKEPP toestuurde. We waren er vrij snel uit dat het pand aan de Prinsengracht ons toekomstige kantoorruimte moest worden. De zoektocht is eigenlijk soepel verlopen en we waren bij de traditionele makelaar en Funda beduidend meer tijd kwijt. Bij SKEPP verliep het erg goed en snel."

Voorkant kantoorgebouwUnieke kantoorruimte in een uniek gebouw aan de Prinsengracht.

"Het contact bij SKEPP verliep goed en ze waren erg vriendelijk en correct. De kennis van de kantoorruimte werd juist overgedragen. Het was de eerste keer dat we online zochten naar kantoorruimte. Toen we 10 jaar geleden voor het laatst een kantoorruimte zochten was dat nog geen optie. Ondanks de lastige kantorenmarkt in Amsterdam heeft SKEPP snel het juiste kantoor en de juiste informatie aangeboden."

Net als veel branches verandert ook de kantorenmarkt, hoe is dat voor jou tot uiting gekomen?

"Dat is lastig te zeggen, het kan zijn dat ik door de lange huurcontracten veel ontwikkelingen niet mee heb gekregen. Het is me duidelijk dat de markt op dit moment een vechtmarkt is waarin je snel moet kunnen en willen schakelen. Als je een rondleiding hebt gehad moet je eigenlijk dezelfde dag nog een beslissing kunnen nemen, want voor jou zijn er 10 anderen die graag de kantoorruimte willen huren."

"Via de makelaar hadden we torenhoge overnamekosten. Bij SKEPP was gelukkig alles gratis en de informatievoorziening is duidelijk en overzichtelijk."

"Daarnaast hebben we via een makelaar ook problemen gehad met torenhoge overnamekosten. Dat ben ik bij  SKEPP gelukkig niet tegen gekomen. gratis vergelijkingwebsites als SKEPP hebben een uitstekende informatievoorziening die duidelijk en overzichtelijk is. Dit werkt het maken van een snelle maar goed overwogen keuze in de hand. Het bezoeken van de website is eigenlijk een soort eerste rondleiding, waardoor je al een gevoel bij de kantoorruimte krijgt. Dat scheelt echt. Het maakt kantoorruimte zoeken een stuk efficiënter."

Wat vind je van jullie nieuwe kantoor?

"We hebben deze kantoorruimte in eerste instantie gekozen om de locatie. We werken al aan de gracht sinds we gestart zijn met Poliedro. We vinden dit een leuke plek om te werken. De kantoorruimte is licht, ruim en ingedeeld op een voor ons ideale manier. Het zijn 3 kamers met een aparte keuken. We moeten alleen de entree nog opleuken, want deze is niet precies zoals we willen. Mijn favoriete plek is waarschijnlijk de vergaderruimte, daar hebben we net een grote kroonluchter opgehangen. Deze ruimte is een warme huiselijk ruimte met een gave kantoorinrichting."

overzicht van het kantoorEen foto van de kantoorruimte aan de Prinsengracht.

Welke tips zou je geven aan iemand die op zoek is naar kantoorruimte?

"Ik zou sowieso aanraden om het uit te zetten in je eigen netwerk, hier zitten altijd mensen in die ervaring hebben met dergelijke zaken of die je koppelen aan een vergelijkingswebsite zoals SKEPP. Dit zullen ze ook alleen doen wanneer ze hiermee een prettige ervaring hebben gehad. Het is daarnaast belangrijk om zoveel mogelijk geschikte kantoorruimtes te gaan bekijken, dan kun je een weloverwogen keuze maken."

"We hebben eigenlijk geen informatie of belangrijke dingen gemist in onze zoektocht, de informatie die SKEPP aanbiedt is erg overzichtelijk en duidelijk. Je ziet alles in 1 oogopslag en daar is het verschil met Funda wel duidelijk zichtbaar. Ik zou SKEPP ook zeker aanraden als iemand in mijn netwerk op zoek is naar een kantoorruimte."

Hoe zien jullie de toekomst van jullie bedrijf?

"Toekomst? Dat vind ik een lastige... Ik zou het niet weten. We huren deze kantoorruimte aan de Prinsengracht nu voor 5 jaar en als het goed gaat dan… dat durf ik niet te zeggen. Wellicht naar het buitenland. Rome? Nee, dan willen we liever genieten van het weer op het mooie Ibiza. We blijven hier in Nederland hard werken en groeien, deze setting is uitstekend voor ons."

Bekijk hier het volledige kantorenaanbod van SKEPP!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure