Kantoorruimte huren? 11 veelgestelde vragen via onze chat waar jij het antwoord op wil weten!

  • Door Rens Oosterik
  • donderdag 10 oktober 2019

Ben jij van plan om een kantoorruimte te huren of wil jij graag een kantoorinrichting op maat voor jouw organisatie? Dan zal je bij deze zoektocht tegen veel vragen aanlopen. Dit is logisch, want dit is niet een dagelijkse bezigheid voor veel bedrijven. Het is daarom belangrijk dat je je laat adviseren door de experts, waardoor je overal van op de hoogte bent. Daarom heeft SKEPP voor jou de 11 meest voorkomende vragen die binnenkomen via onze chat op een rijtje gezet. Deze vragen zullen hieronder behandeld worden en hopelijk vind jij hiermee antwoord op al jouw vragen.


1 - Welke voorzieningen zijn er aanwezig in het kantoorpand?

Voor ieder type bedrijf zijn er verschillende voorzieningen aantrekkelijk. Bepaalde bedrijven hebben behoefte aan een hoog service-/voorzieningenniveau terwijl andere bedrijven dit overbodig vinden. Ben jij tevreden met een belruimte, een koffiecorner met een luxe koffiemachine en een concentratieruimte of heb je ook behoefte aan een bedrijfsrestaurant of fitnessruimte? Meer weten over verschillende aantrekkelijke faciliteiten voor jouw kantoorruimte? Lees dan het blog over: ‘Aantrekkelijke faciliteiten voor jouw kantoorruimte: van koffiecorner tot fitnessruimte’.

Welke voorzieningen een verhuurder aanbiedt verschilt natuurlijk per kantoorpand. Echter kun je zelf ook het service-/voorzieningenniveau van jouw kantoorruimte verhogen en ben je niet helemaal afhankelijk van een verhuurder. Beschikt jouw kantoorruimte bijvoorbeeld niet uit een eigen pantry waar jij je lunch kan klaarmaken? Hiervoor biedt het nieuwste product van SKEPP de oplossing: Officekit. Hiermee kun jij onder andere een lunchmeubel in industriële stijl verkrijgen waar jij jouw lunch kan klaarmaken.

Officeplanner kit Brouwerijstraat 1 21Lunchmeubel van SKEPP in industriële stijl voor in jouw kantoorruimte!

2 - Wat is de huurprijs van de kantoorruimte aan de …?

Wanneer je op zoek bent naar een kantoorruimte, dan is de huurprijs natuurlijk een belangrijk aspect. Je wil een kantoorruimte huren die voldoet aan de wensen en behoeften van jouw organisatie, maar je wil hierbij nooit teveel betalen. Het is daarom belangrijk dat een huurprijs overzichtelijk wordt weergegeven en je niet voor verrassingen komt te staan. Verhuurders kunnen de huurprijs op verschillende manieren communiceren. Zo kan een verhuurder een huurprijs exclusief bijkomende services communiceren, maar ook een all-in huurprijs.

Een all-in huurprijs bij kantoorruimte is een huurprijs zonder bijkomende servicekosten. Bij deze prijs kunnen verschillende services zijn doorgerekend, zoals gas/water/elektriciteit, receptiediensten, parkeerplaatsen, kantoormeubilair, schoonmaak en het gebruik van vergaderruimten. Deze huurprijs wordt vaak gehanteerd bij kantoorconcepten. We raden aan om bij het huren van kantoorruimte altijd goed te checken welke services bij jouw all-in prijs al verrekend zijn. Neem bij twijfel contact op met de vastgoedconsultants van SKEPP:


Neem contact op

3 - Is er nog een kantoorruimte beschikbaar?

Het kantorenaanbod van SKEPP vind je alle kantoorpanden met beschikbare kantoorruimtes. Per kantoorpand wordt weergegeven hoeveel kantoorruimtes, kantoorkamers of (flex)werkplekken er nog beschikbaar zijn. Zo zie je bij het kantoorpand aan de Keizersgracht 62-64 dat er nog maar een beperkt aantal kantoorkamers beschikbaar zijn. Ben jij geïnteresseerd in het huren van een kantoorruimte in Amsterdam? Klik dan op onderstaande button:
Beschikbare aanbod in Amsterdam


Bekijk bovenstaande video om een goede indrukt te krijgen het kantoorpand aan de Keizersgracht 62-64 in Amsterdam. 

4 - Hoe is de beveiliging in het kantoorpand geregeld?

Het beveiligen van jouw kantoorruimte is erg belangrijk, bijna 40% van de bedrijven krijgt wel eens te maken met een inbraak in zijn of haar kantoorruimte. Daarom is het goed dat je van te voren informeert naar de beveiliging van het kantoorpand. Dit kun je het beste doen door contact op te nemen met een van de vastgoedconsultants van SKEPP. Daarnaast kun je zelf ook de beveiliging van jouw kantoorruimte verbeteren, bekijk hiervoor dit blog: ‘Jouw kantoorruimte beter beveiligen? Maak gebruik van deze tips!’.

5 - Kan ik een bezichtiging inplannen?

Bij SKEPP plan je gemakkelijk en snel een bezichtiging in. Dit kun je zelf doen via onze website of door contact op te nemen met onze vastgoedconsultants. Bij een bezichtiging is het van belang dat je de juiste vragen stelt, zodat je achteraf precies weet waar je aan toe bent en wat de opties zijn binnen het kantoorpand. Vraag bijvoorbeeld altijd na wat de huurtermijn en de opzegtermijn zijn van een kantoorruimte. Daarnaast adviseren we om nog een aantal vragen te stellen bij de bezichtiging door jouw potentiële kantoorruimte. Deze vind je in het artikel over ‘Rondleiding door jouw potentiële kantoorruimte? Stel deze 7 vragen!’.


Plan nu nog een rondleiding in voor het populaire kantoorpand aan de Herengracht 168 in Amsterdam Grachtengordel.

6 - Wat is een gebruikelijke huurtermijn?

Flexibele kantoorruimte huren is steeds meer in trek bij veel organisaties. Daarom kiezen veel bedrijven voor relatief korte huurtermijn waardoor ze flexibel zijn om snel te kunnen schakelen. Je zou hierdoor sneller kunnen schakelen naar een grotere of kleinere kantoorruimte wanneer jouw organisatie krimpt of groeit. Echter betaal je voor een relatief korte huurtermijn ook een hogere huurprijs per maand. Doorgaans wordt een huurtermijn van 1 jaar gezien als de optimale huurtermijn. Dit is het meest voordelig en je blijft hierdoor toch nog flexibel.

7 - Is het kantoorpand 24/7 toegankelijk?

Veel organisaties vinden het belangrijk dat een kantoorruimte 24/7 toegankelijk is, dit is logisch. Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld ‘s avonds nog even over te werken of om op zaterdag de laatste taken af te ronden van de betreffende week. Lang niet alle kantoorruimtes zijn ‘s avonds of in het weekend toegankelijk, daarom is het goed om hier van te voren over te informeren. Daarnaast kun je zelf gebruik maken van keyless acces, waarmee jouw werknemers 24/7 toegang hebben tot de kantoorruimte.

Met keyless acces zijn pasjes, sleutels of tags verleden tijd. Je opent namelijk de sloten met een app op jouw mobiele telefoon. Dit zorgt voor meer flexibiliteit onder jou en het personeel. Daarnaast krijg je een goed inzicht in de werkuren van jouw werknemers omdat deze automatisch worden bijgehouden. Met deze tech-oplossing hoef je je dus niet meer druk te maken over het sluiten of openen van jouw kantoorruimte.

Officeplanner kit Brouwerijstraat 1 38Met keyless access heb jij 24/7 toegang tot jouw kantoorruimte!

8 - Is er een mogelijkheid om de post te laten verwerken en de telefoon te laten beantwoorden?

Ben jij geïnteresseerd in het huren van een kantoorruimte in een kantoorpand met een bemande receptie? Dan ben je op zoek naar een kantoorpand waar de gebruikersbeleving en het gebruiksgemak centraal staat. Hierbij kom je al snel uit bij een business center of een kantoorconcept. Dit soort gebouwtypen staan bekend om het verhuren van kantoorruimtes waarbij jij als huurder volledig wordt ontzorgd en er hierbij verschillende services worden aangeboden. Zo kun je denken aan een bemande receptie, maar ook aan een bedrijfsrestaurant, community en een sociaal hart.

9 - Hoeveel m2 heb ik nodig voor mijn kantoorruimte?

Je bent op zoek naar een kantoorruimte die past bij jouw organisatie en daarbij is het van belang dat je rekening houdt met verschillende factoren. Zo houd je rekening met de uitstraling van een kantoorruimte, de huurprijs, de locatie en natuurlijk ook het formaat. Maar hoeveel m2 aan kantoorruimte heb jij eigenlijk nodig? Lees dan snel verder want we geven hierna antwoord op deze vraag!

Allereerst bestaan er een aantal verplichte richtlijnen die het KB Arbeidsplaatsen 2012 heeft opgesteld:

  • Minimale vrije oppervlakte van 2 m2 per persoon;
  • Minimale werkelijke ruimte: 10 m3 per persoon;
  • Minimumhoogte lokalen: 2,50 m.

Daarnaast zijn er een aantal ergonomische vereisten opgesteld voor het huren van een kantoorruimte. Deze vallen onder de richtlijnen van NEN 1824:2010 NL en moeten worden aangehouden voor een werkplek:

  • Tenminste 4 vierkante meter per persoon;
  • 1 vierkante meter voor een beeldscherm (plat);
  • 1 vierkante meter voor lees- en schrijfwerk;
  • 1 vierkante meter voor een ladekast (al dan niet verrijdbaar).

Wanneer dit bij elkaar wordt opgeteld, dan heeft iedere werknemer tenminste 7 m2 werkruimte nodig in een kantoorruimte. Dit zal voor de een te veel en voor de ander te weinig zijn. Met de SKEPP m2 kantoorruimte calculator weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid vierkante meter berekent:


Bereken m2 kantoorruimte

10 - Kunnen jullie ons helpen bij de kantoorinrichting van onze kantoorruimte?

Het antwoord op deze vraag is simpel: Ja! SKEPP biedt met het product Officeplanner een inspirerend designinrichtingspakket aan. Officeplanner kenmerkt zich door de hoge mate van flexibiliteit, zo is het ergonomische kantoormeubilair maandelijks op- en af te schalen. Hierbij heb je de keuze uit het huren, huurkopen of kopen van het kantoormeubilair. Je kan hierbij zelf het kantoormeubilair bestellen via de website, de kantoorruimte zelf inrichten met de design tool of je vraag een inrichtingsvoorstel aan.

SKEPP biedt met Officeplanner twee stijlvolle designs aan: URBAN Scandinavian en URBAN Industrial. Wil je de kantoorinrichting compleet maken? Kies dan voor een van de drie afstijlpakketten van SKEPP: Vintage, Botanic en Cosy. Wil je meer lezen over de kantoorinrichting? Lees dan onze informatieve blogs!

Bekijk bovenstaande video voor meer informatie over Officeplanner. 

11 - Waar kan ik jullie kantoormeubilair vinden?

Ben jij geïnteresseerd in de kantoorinrichting van Officeplanner en wil je graag alvast het populaire kantoormeubilair bekijken? Bekijk dan de webshop van SKEPP! Hier vind je het ergonomische kantoormeubilair dat past in een moderne kantoorinrichting. Zo zijn de SKEPP Meetingboxen, de SKEPP Phonebooths en de SKEPP Roomdividers erg populair. Deze producten worden gekenmerkt door hun akoestische functie waardoor men hierin erg prettig en geconcentreerd kan werken.

Atoomweg 1 Utrecht 33De SKEPP vergaderbox is een van de meest gewilde producten van SKEPP!

Toch nog vragen over jouw nieuwe kantoorruimte/kantoorinrichting?

Hopelijk hebben wij je geholpen met het beantwoorden van jouw belangrijkste vragen bij jouw zoektocht naar een kantoorruimte of kantoorinrichting. Heb jij nou toch nog vragen of wil je graag advies van onze vastgoedconsultants? Neem dan contact op met SKEPP en vind een kantoorruimte of kantoorinrichting die aansluit bij jouw organisatie!


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure