Welke kantoorkeuzes moeten ondernemers maken?

  • Door Madée Reinerink
  • maandag 20 juli 2020

Klagen werknemers over een tekort aan werkplekken, vergadermogelijkheden of parkeerplaatsen? Dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuw kantoorpand. Om de groei van jouw onderneming zo goed mogelijk te faciliteren is het belangrijk dat je een weloverwogen beslissing maakt. Wat vergeten ondernemers zoal bij het kiezen van een nieuw kantoor? Wij hebben voor jou een opsomming gemaakt met de belangrijkste kantoorkeuzes. 


Wat vergeten ondernemers zoal bij het kiezen van een nieuw kantoor? Lees in dit blog 9 belangrijke kantoorkeuzes! 

→ Kantoorkeuze: maximale budget 

Hier begint het de zoektocht naar een kantoorruimte eigenlijk mee. Voordat je op zoek gaat naar een kantoorruimte is het verstandig om je maximale budget te bepalen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je droompand ver boven je budget ligt. Daarnaast kun je bij het zoeken van een kantoorruimte makkelijk filteren op basis van prijs, waardoor je direct de opties ziet die passen binnen jouw budget. Je wilt graag een kantoorruimte huren die voldoet aan je eisen, verdiep je dus goed! 

Laan van Vredenoord 33 4312Welke faciliteiten moeten in jouw kantoor aanwezig zijn?

→ Kantoorkeuze: ontzorg met een vastgoedexpert 

Het kan je veel geld schelen wanneer je over de juiste informatie en expertise beschikt. Verdiep je daarom in de mogelijkheden en verschillende voorzieningen van een kantoor. Ga je voor een business center, gestoffeerde kantoorruimte of kale metrage? Je kunt er ook voor kiezen om een expert in de  te slaan. Samen bespreek je jouw wensen en eisen en zij gaan voor je aan de slag. Ideaal toch? 

→ Kantoorkeuze: de locatie 

De knoop is doorgehakt: je gaat op zoek naar een nieuwe kantoorruimte. Het bepalen van de locatie is een van de meest cruciale keuzes die ondernemers maken. Zo moet er na worden gedacht over de bereikbaarheid van het pand. Kies je voor een locatie die vlak naast de snelweg ligt? Of komen je werknemers met het openbaar vervoer naar het werk? 

Het bepalen van de locatie is een van de meest cruciale keuzes die ondernemers maken. 

Vast en zeker stel je bepaalde eisen aan de locatie van het kantoor. Natuurlijk moet je ergens een grens trekken, maar blijf ook met een schuin oog andere locaties in de gaten houden. Zo kan een kantoorruimte net iets buiten de gewenste kantoorlocatie bijvoorbeeld op alle andere wensen wel perfect aansluiten. Het is dan zonde om deze opties niet mee te nemen in de mogelijkheden. Lees waar je allemaal op moet letten bij het bepalen van je kantoorlocatie in het blog: 


Hier moet je op letten bij het bepalen van je kantoorlocatie

Laan van Vredenoord 33 4280Bij het huren van een kantoorruimte kun je profiteren van extra services.

→ Kantoorkeuze: huren of kopen?

Heb jij eigenlijk al wel eens de afweging gemaakt tussen het kopen of huren van kantoorruimte? Vaak wordt gedacht dat huurlasten van een kantoorruimte hoger uitvallen, dan de kooplasten. Je investeert immers je geld. Toch brengt het huren van kantoorruimte ook vele voordelen met zich mee. Het huren van een kantoorruimte voor voor flexibiliteit en je profiteert direct van veel extra services tijdens het huren van een kantoor. Je kan al een huurcontract afsluiten voor 1 jaar en zelfs met een voordelige huurprijs. Hierdoor huur jij het aantal vierkante meters dat je daadwerkelijk nodig hebt. 

→ Kantoorkeuze: uitbreidingsmogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar de nieuwe kantoorlocatie is het belangrijk om te kijken naar de groeimogelijkheden binnen het kantoorpand. Wat als de nieuwe kantoorruimte al snel te klein wordt? Welke mogelijkheden zijn er dan om uit te breiden? Of wil je juist afschalen? Het is slim om hier vooraf al naar te kijken. De mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien zijn dan namelijk een stuk gemakkelijker.  

Marten Meesweg 25 G Rotterdam 22 1Gaat jouw bedrijf komende jaren flink groeien? Denk dan na over de mogelijkheid om uit te kunnen bereiden!

→ Kantoorkeuze: energiezuinig kantoorpand

Bespaar met een energiezuinige kantoorruimte! Een belangrijk aspect is het energielabel van een kantoorruimte. Vanaf 2023 geldt namelijk dat alle kantoorpanden moeten zijn voorzien van minimaal energielabel C. Verstandig is om een energiezuinig kantoorpand dus als wens mee te nemen in de zoektocht naar een nieuwe kantoorruimte. 

→ Kantoorkeuze: hoe ga je zorgen voor voldoende licht?

Licht is ontzettend belangrijk om goed te functioneren, maar licht is ook van invloed op onze gezondheid. Een tekort aan daglicht op kantoor zorgt voor een verstoord bioritme en een slechtere productiviteit. Kijk dus bij de zoektocht naar een kantoorruimte of er werkplekken aan het raam gecreëerd worden. Dit komt niet alleen maar ten goede voor je werknemers, maar ook voor jou als werkgever! 

Word uiteindelijke eigenaar van het kantoormeubilair met huurkoop. 

→ Kantoorkeuze: kantoormeubilair huren, huurkoop of kopen? 

Je hebt kantoormeubilair nodig. Kies je bij de aanschaf van kantoormeubilair voor huren, huurkoop of kopen? Een belangrijke beslissing als je het ons vraagt. Het kopen van meubilair kost veel geld. Een andere mogelijkheid is kiezen voor een tijdelijke optie, namelijk huren. Ook behoort kantoormeubilair verkrijgen door huurkoop een tussen de mogelijkheden. Handig, aangezien je geen (grote) investeringen vooraf hoeft te doen, maar uiteindelijk wel eigenaar wordt van de kantoormeubelen. Voor welke optie ga jij? 

Officeplanner kit Brouwerijstraat 1 19 1In de Officeplanner Webshop heb je de keuze tussen het huren, huurkopen en kopen van kantoormeubilair. Neem gauw een kijkje!

→ Kantoorkeuze: inrichting uitbesteden 

Naast de zoektocht van je kantoorruimte uit handen te geven, kun je er ook voor kiezen om de kantoorinrichting uit te besteden. De inrichting van een grote kantoorruimte kan namelijk nog een hele klus zijn. Want hoe zorg je voor een zo efficiënt mogelijke inrichting? Je kunt er voor kiezen om de kantoorinrichting niet zelf te verzorgen. Een personal designer kan uitkomst bieden! 


Waarom zou je de kantoorinrichting uitbesteden?

Naast de zoektocht van een kantoorruimte, kan de inrichting van een kantoor ook nog een behoorlijke opgave zijn.  

Kantoorkeuze: schakel SKEPP in! 

In dit blog hebben we een aantal kantoorkeuzes opgesomd waar je tegenaan kunt lopen bij de zoektocht van een kantoorruimte of kantoorinrichting. De laatste kantoorkeuze die we je graag willen meegeven is: schakel SKEPP in voor de zoektocht van je kantoorruimte of inrichting van je kantoor! Loop jij als ondernemer nog tegen een kantoorkeuze aan? Wij helpen je graag met het bepalen van de beste kantoorkeuze! 


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure