Aantrekkelijke faciliteiten voor jouw kantoorruimte: van koffiecorner tot fitnessruimte

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 16 mei 2019

Een koffiecorner, belruimte, fitnessruimte en concentratieruimte: zomaar een greep uit mogelijke faciliteiten voor jouw kantoorruimte. Of ga je een stap verder en ga je voor een bedrijfsrestaurant, ontspanningsruimte en misschien zelfs wel een plek voor een powernap? Hoe dan ook, voor ieder type bedrijf zijn andere voorzieningen aantrekkelijk. Vandaar dat wij een hele selectie van faciliteiten hebben gemaakt. Laat je inspireren voor je eigen kantoorruimte!


Services als WiFi, schoonmaak en gas/water/licht zijn anno 2019 gebruikelijk of in ieder geval optioneel bij het huren van kantoorruimte. Naast deze services kun je zelf bepalen welke faciliteiten het service-/voorzieningenniveau naar een hoger niveau kunnen tillen. Of het nu gaat om de catering, ontzorging door receptionisten of een plekje om te ontspannen. Welke onderstaande faciliteiten passen bij jouw bedrijf en kantoorruimte?

De catering van hoog niveau in jouw kantoorruimte: pantry, koffiecorner, bedrijfsrestaurant of een tussenvariant?

Een eenvoudige pantry met daarin een koelkast, vaatwasser, magnetron en waterkoker: die zie je in vele kantoorpanden. Op deze manier kan het personeel zich prima redden in de kantoorruimte. Zo kun je een koffiezetapparaat toevoegen aan die pantry of je kiest voor een koffiecorner. Want zeg zelf: koffie is onmisbaar op kantoor, dus waarom geen speciaal hoekje voor de koffie?

Wij hebben hiervoor een handige tip, namelijk het stijlvolle koffiemeubel, bestaande uit 3 kastjes en 2 lades. Een prachtige, industriële variant van het nieuwste product van SKEPP: Officekit. In het artikel ‘Het belang van een koffiecorner in de kantoorruimte’ lees je waarom een koffiecorner hoort in jouw kantoorruimte.

koffieautomaat modern kantoorgebouwBeschikken jullie ook over zo'n fraaie koffiemachine in de kantoorruimte?

Ga een stapje verder: bied je personeel luxe met een bedrijfsrestaurant

Naast de koffiecorner zijn er ook kantoorpanden waar een bedrijfsrestaurant gevestigd is. Ideaal! Het personeel kan hier dagelijks langsgaan voor een perfecte lunch. Iets dat ongetwijfeld op prijs gesteld wordt door je medewerkers. Vaak zie je zulke restaurants in kantoorconcepten, business centers of bedrijfsverzamelgebouwen waar meerdere bedrijven gevestigd zijn. Zo hoeft niet één bedrijf dat kantoorruimte huurt op te draaien voor alle cateringkosten.

Neem zelf het initiatief en creëer een eigen plek voor de catering

Mocht je het enige bedrijf in het kantoorpand zijn die iets ziet in een restaurant of wil je graag iets vergelijkbaars toevoegen aan je eigen kantoorruimte? Kijk dan eens naar het lunchmeubel van Officekit. Het beschikt over 5 kastjes, 3 lades, verlichting en 6 houten kratten. Multifunctioneel!

Of je nu gaat voor een pantry, koffiecorner en/of bedrijfsrestaurant, je kunt er ook voor kiezen om een ruimte in te richten voor de vrijdagmiddagborrel. Of dat je restaurant dé plek is voor de zogeheten ‘vrijmibo’. In het artikel ‘Vergeet de ruimte voor de vrijmibo niet in jouw kantoorruimte’ benoemen we het belang van deze ruimte en waarom het past bij de kantoorruimte van moderne bedrijven.

vrijmibo ruimteDit kantoorpand beschikt over een bedrijfsrestaurant, waar ook ruimte is voor een gezellige borrel op vrijdagmiddag.

Receptie: ontzorging door receptionisten of een digitale variant in de kantoorruimte?

Naast de mogelijkheden qua catering, is de aanwezigheid van een receptie een veelvoorkomende voorziening in de kantoorruimte. De taken van receptionisten verschillen enorm per verhuurder en/of kantoorpand. Er zijn kantoren waar de receptionisten alleen de gasten ontvangen, terwijl op andere locaties ook telefoonbeantwoording en postverwerking tot het takenpakket behoren.

En in enkele gevallen gaat het zelfs nog verder: vliegtickets worden geboekt en pakken worden naar de stomerij gebracht. Je kunt het vergelijken met de service in een vijfsterrenhotel. Goed om na te gaan wat de eventuele receptie voor jouw bedrijf zou moeten betekenen.

Hierbij is het ook verstandig om naar een alternatief te kijken, namelijk een digitale receptie. Geen fysieke aanwezigheid, maar een touchscreen voorzien van speakers en een microfoon. Deze digitale variant kan het bezoek uitstekend ontvangen, bovendien is het op de langere termijn een veel goedkopere variant dan receptionisten.

receptie digitaal kantoorruimteWil je met jouw bedrijf voorlopen op concurrenten? Ga dan voor een digitale receptie in jouw kantoorruimte

Parkeergelegenheid voor het personeel en gasten

Of je je bezoek nu laat ontvangen door receptionisten of een digitale receptie: uiteindelijk is het ook handig om parkeerruimte te hebben voor je bezoekers. En uiteraard is het ook geen overbodige luxe om plek te hebben voor je eigen mensen. In het meest ideale geval heb je een kantoorpand dat omringd wordt door vele parkeerplaatsen.

Echter is dit niet bij ieder kantoor het geval helaas. Controleer dan even of je in de omgeving van de kantoorruimte kunt parkeren en of dit gratis of betaald is. Als je dan toch kijkt naar parkeergelegenheid, is het ook verstandig te checken hoe de bereikbaarheid van je kantoorruimte is qua openbaar vervoer en de ligging nabij snelwegen.

parkeergelegenheid bij kantoorgebouwIdeaal als je kantoorpand net zoveel parkeerplaatsen heeft als hier aan de Kastanjelaan 400 in Eindhoven.

Van vergaderruimte en presentatieruimte tot loungeruimte en ontspanningsruimte: welke ‘extra’ ruimten kies jij voor je kantoorruimte?

Catering, receptietaken en parkeerruimte… Allemaal onderdelen die voor ieder bedrijf – in welke vorm dan ook – van belang zijn om over na te denken voor jouw kantoorruimte. Qua ‘extra’ ruimten is het heel erg afhankelijk van welk type bedrijf je bent. Oké, een ruimte om te vergaderen is voor (bijna) ieder bedrijf makkelijk om te hebben.

Maar een presentatieruimte is alleen van belang als je regelmatig een presentatie wilt geven, net als een coachruimte als je mensen wilt coachen. Een loungeruimte of een plek om te ontspannen zie je met name bij de wat meer moderne bedrijven. Hieronder behandelen we de verschillende ruimten, welke ruimte past bij jouw bedrijf en kantoorruimte?

De SKEPP Meetingbox is een variant op de afgesloten vergaderruimte en is bovendien multifunctioneel, aangezien het ook als kantoorruimte kan functioneren.

Vergaderruimte: tips voor de inrichting, verhoging van de productiviteit en een simpel te monteren box

Vergaderruimten; ze zijn er in alle soorten en maten. De traditionele variant met een eenvoudige tafel, wat stoelen en een whiteboard om op te notuleren of andere aantekeningen te maken. Of de meer modernere variant met bijvoorbeeld een hoge tafel, krukken en televisie om het één en ander visueel te kunnen maken.

Tegenwoordig zie je ook steeds meer vergaderruimten die beschikken over een fraaie inrichting. Dat maakt het vergaderen natuurlijk veel leuker, bovendien komt het de inspiratie ten goede. Hoe? Lees dan onze tips voor de inrichting van de vergaderruimte! Als je dan toch bezig bent: lees dan nog even hoe je de productiviteit in een vergaderruimte kunt verhogen in het artikel: ‘Voorzie jouw vergaderruimte van een moderne kantoorinrichting voor meer efficiëntie en verhoogde productiviteit’.

Echter is er ook een variant op de afgesloten vergaderruimte, namelijk de SKEPP Meetingbox M of SKEPP Meetingbox XL. Een vergaderunit die eenvoudig te monteren en demonteren is, bijvoorbeeld in een open ruimte (zoals op de foto te zien is). De boxen zijn voorzien van de juiste verlichting, ventilatie en zijn afsluitbaar. De kleine variant biedt plek voor 6 personen, terwijl je in de grote box met 12 personen kunt vergaderen. De boxen zijn overigens ook geschikt als afgesloten kantoorruimte met werkplekken (Box M voor 2 personen, Box XL voor 4 personen). Bekijk deze boxen in de webshop van SKEPP.

skepp meetingbox in kantoorOp de afbeelding: 3 keer een SKEPP Meetingbox. Zoals te zien is, kun je de box ook gebruiken als afgesloten kantoorruimte. Multifunctioneel dus!

Presentatieruimte: informeer je relaties of je eigen personeel

Geef je als organisatie vaak presentaties aan je relaties? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een presentatieruimte. Ze zijn er in alle soorten en maten, afhankelijk van het aantal personen je doorgaans ontvangt voor je presentaties. Ook zijn er bedrijven die graag een eigen presentatieruimte hebben om te faciliteren voor andere bedrijven die sporadisch een ruimte zoeken voor een presentatie.

Vaak zijn deze ruimten voorzien van een groot scherm, waar je aan de hand van bijvoorbeeld PowerPoint de geïnteresseerden kunt informeren. Ook een geschikte plek om bijvoorbeeld aan het begin van het jaar de gehele organisatie bij elkaar te roepen om terug te blikken op het afgelopen jaar en de toekomstplannen voor het nieuwe jaar te ontvouwen.

ruimte voor presentaties kantoorpand eindhovenAlle ingrediënten zijn in deze presentatieruimte aanwezig om een indrukwekkend verhaal te houden.

De plek om te coachen, trainingen te geven of te vergaderen met een klein team

Met name voor bedrijven die personen of andere bedrijven coachen, trainen of een-op-een-gesprekken voeren: een coachruimte. Kan een kleine ruimte zijn van zo’n 10 m2 met daarin een bureau of tafel, eventueel voorzien van een flipboard, kleine televisie of een whiteboard. Kan ook dienen als kleine vergaderruimte of een plek om bijvoorbeeld functioneringsgesprekken te voeren. Een multifunctionele ruimte dus.

Afgezonderd bellen in een belnisje, -hokje, -cel of de Phone Booth

Je hebt belnisjes en -hokjes. Altijd handig als je een belangrijke telefoontje moet plegen en je daarom even wilt afzonderen van die luidruchtige collega bij jou in de kantoorruimte. Een alternatief is een echte belcel, zoals je die vroeger veel zag en in Londen nog veel tegenkomt. Het voegt bovendien iets toe aan de kantoorinrichting van je kantoorruimte. Daarnaast hebben we nog een tip: de SKEPP Phone Booth. Een belhuisje waar je afgezonderd kunt bellen en geen last hebt van omgevingsgeluid. Bovendien wordt je eigen geluid gedempt. Het is een design huisje met akoestisch vilt dat ook ‘gewoon’ als werkplek in de kantoorruimte kan dienen.

skepp phone booth kantoorpandGa voor de SKEPP Phone Booth (linksboven)! Alternatief is een belcel (linksonder) of een belnisje (rechts).

Een stilte- of concentratieruimte om door te buffelen aan een belangrijke opdracht

Stel je werkt aan een belangrijk voorstel voor een klant, je bent bezig met de laatste loodjes van je rapportage of je bent bezig met het voorbereiden van een belangrijke presentatie, dan heb je behoefte aan een plek om je te concentreren in de kantoorruimte. Tegenwoordig is het een trend om te werken in open kantoren, waardoor het extra prettig is dat je gebruik kunt maken van een stilte- of concentratieruimte.

Wil je ook in je kantoorruimte wat meer afzondering van je collega’s? Dan kun je kijken naar de mogelijkheden van akoestische schermen voor op je bureaus. Zorgt voor de benodigde afscheiding. Gratis tip! Meer weten over concentratieplekken in de kantoorruimte? Klik dan op onderstaande button.


Voordelen concentratie werkplekken

Loungeruimte: de plek voor een informeel gesprek of om relaxt te werken

Een loungeruimte, iets dat je pak ‘m beet 15 jaar geleden niet of nauwelijks tegenkwam in kantoorpanden. Tegenwoordig kun je er niet omheen of kom je in ieder geval iets tegen dat er op lijkt. Even een informeel overleg, koffie drinken met een collega die je lang niet hebt gesproken of even van je bureau weg om op een relaxte plek te werken. Allemaal situaties waarbij het handig is om te beschikken over een loungeruimte!

loungeplekkenEen loungeruimte: de plek voor een informele meeting of brainstorm, zoals in de kantoorruimte op de foto.

Stimuleer meer beweging op kantoor: een fitnessruimte?

Naast de ontspanning met bijvoorbeeld een potje tafelvoetbal, is het natuurlijk ook goed om te bewegen. In dat geval is een fitnessruimte in de kantoorruimte natuurlijk ideaal. Steeds meer kantoorpanden beschikken over een ruimte om te sporten. Lekker voor het werk een work-out of na het werk even het hoofd leegmaken na een drukke werkdag? Hoe dan ook, stimuleer meer beweging op kantoor.

Tafeltennissen, tafelvoetballen, biljarten… Ontspanning in de kantoorruimte is belangrijk!

Creëer (ook) een ontspanningsruimte! Ga de strijd aan met je collega’s met een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Of ga een potje poolen, gooi een pijltje of ga een kaartje leggen. Of voor de jongere werknemers: speel een potje Fifa op de playstation! Wat je favoriete spelletje ook is, het is belangrijk dat er een plek is om te ontspannen in de kantoorruimte. Het versterkt de band tussen de collega’s, een stukje teambuilding.

kantoorpand met ruimte voor tafeltennisInspiratie voor jouw kantoorruimte: ga je voor een tennis-, biljart- of een voetbaltafel?


Heb je een selectie gemaakt met ‘extra’ ruimten die je wilt toevoegen aan je kantoorruimte?

Dan is het goed om de balans op te maken, hoeveel m2 kantoorruimte zoek je dan precies? Waarschijnlijk erg lastig om in te schatten. Daarvoor hebben we een oplossing, namelijk: de SKEPP m2 kantoorruimte calculator… Klik op onderstaande button en bereken direct hoeveel m2 je nodig hebt!


Bereken m2 kantoorruimte

Denk ook eens out of the box: bijzondere, maar functionele faciliteiten voor je kantoorruimte

Naast de standaard faciliteiten als ‘extra’ ruimten zijn er in Nederland ook kantoorpanden die bekend staan om de opvallende voorzieningen. Bijvoorbeeld het kantoor aan de Bogert 1 in het centrum van Eindhoven. Daar vind je in het sociale hart een immense trampoline. Hier spring je bij wijze van spreken van de begane grond naar de eerste verdieping. En ja, er wordt écht gebruik gemaakt van deze trampoline. De bedrijven die kantoorruimte huren in dit kantoorgebouw zijn veelal creatieve bedrijven, waardoor een trampoline uitstekend aansluit bij dit soort bedrijven.

kantoorpand met trampoline aan de bogert in eindhovenJa, het staat er echt in het kantoor in Eindhoven: een trampoline. Wie durft vanaf de trampoline een etage hoger te springen?

Plekje voor een powernap? ‘Bed Talks’ als oplossing

Waar een trampoline juist de beweging stimuleert, zijn er ook bedrijven die kantoorruimte huren en behoefte hebben aan plekken voor een powernap. Lekker even uitrusten tussen de vele meetings en belangrijke projecten door! In de kantoorruimte aan de Wibautstraat 131D in Amsterdam Oost staat een bed waar je de oogjes even kunt sluiten. Grappig is de tekst ‘Bed Talks’ die bij deze plek te zien is. Ludiek!

bed op kantoor in amsterdamDeze 2 personen ontspannen even 'op bed' tussen de werkzaamheden door.

Doe ook inspiratie op tussen de nieuwste tech-faciliteiten voor jouw kantoorruimte

Een trampoline en een bed; het zijn opvallende faciliteiten die in de meeste kantoorpanden niet voorkomen. Er zijn ook tech-oplossingen voor kantoor die nog in lang niet alle kantoren van Nederland te vinden zijn, maar die in opkomst zijn. En die al wel van waarde kunnen zijn voor jouw kantoorruimte. Ooit van Dynamic Glass of The Meeting Owl gehoord? Nee? Dat is niet gek hoor… maar wellicht heb je er wel iets aan! Wij hebben een aantal tech-oplossingen opgesomd in het artikel ‘De nieuwste tech-oplossingen voor jouw kantoorruimte’. Check it out!

Voor ieder type bedrijf zijn andere faciliteiten van belang, denk goed na over de voorzieningen in de kantoorruimte die jij je personeel wilt bieden 

Welke faciliteiten kies jij voor jouw kantoorruimte?

Meer dan 20 suggesties qua faciliteiten zijn benoemd in dit blog. Voor het ene bedrijf spreekt pak ‘m beet de presentatieruimte beter aan dan het bedrijfsrestaurant, waar een ander bedrijf veel meer waarde aan hecht. Meer informatie? Neem dan contact met ons op en bepaal voor je eigen bedrijf welke faciliteiten wel en niet waardevol zijn voor de kantoorruimte!


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure