Jouw kantoorruimte beter beveiligen? Maak gebruik van deze tips!

  • Door Rens Oosterik
  • woensdag 27 november 2019

Het beveiligen van jouw kantoorruimte wordt steeds belangrijker. Bijna 40% van de bedrijven krijgt wel eens te maken met een inbraak in zijn of haar kantoorruimte. Dit risico wil je natuurlijk zo klein mogelijk houden want je wil niet dat er waardevolle spullen of belangrijke data wordt gestolen. Hierbij kun je denken aan bedrijfsgeheimen of privacygevoelige informatie. Er zijn verschillende manieren om jouw kantoorruimte op een effectieve manier te beveiligen. Lees gauw verder en profiteer van onze tips!


Zo voorkom je dat ongewenste personen jouw kantoorruimte binnentreden

Veel kantoorruimtes zijn slecht beveiligd, waardoor het voor criminelen makkelijker is om binnen te dringen. Het beveiligen van een kantoorruimte vereist een andere aanpak dan het beveiligen van een woning. Zo kun je bij veel bedrijven gemakkelijk in en uit lopen, zonder hier toestemming voor te hebben. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een toegangssysteem waarbij medewerkers enkel op vertoon van een pas een kantoorruimte kunnen betreden. Echter wordt er vaak niet zorgvuldig omgegaan met deze toegangspassen waardoor deze in verkeerde handen kunnen komen.

De oplossing voor dit probleem is keyless access, waarmee je alleen je mobiele telefoon nodig hebt om jouw kantoorruimte binnen te treden. Deze kan natuurlijk ook in verkeerde handen komen. Echter hebben de meeste mensen hun mobiele telefoon vergrendeld (met een code, inlog met vingerafdruk of zelfs met gezichtsherkenning), waardoor criminelen hier alsnog niets aan hebben. 

Keyless accessMaak gebruik van keyless access en sleutels en tags worden overbodig!


Met deze tech-oplossing zijn sleutels, pasjes en tags verleden tijd en open je sloten met jouw mobiele telefoon. Jouw kantoorruimte krijgt hierdoor een moderne uitstraling. Je hoeft je hiermee niet meer druk te maken over het openen en sluiten van jouw kantoorruimte. Daarnaast krijg je hiermee precies inzichtelijk wanneer werknemers het pand betreden of verlaten. Benieuwd naar andere nieuwe tech-oplossingen voor jouw kantoorruimte? Klik dan op onderstaande button:

Zo maak je gebruik van keyless access

SKEPP biedt met het product Officekit verschillende hospitality- en tech-oplossingen aan, waaronder keyless access. Keyless access is bij Officekit te verkrijgen in combinatie met smartlocks, deze zijn te verkrijgen als smart lock cilinder en smart lock wallreader. Dit zijn beide digitale sloten en zijn toegankelijk via je mobiele telefoon (bluetooth).

Smart lock cilinder en wallreaderHier zie je de smart lock cilinder en de smart lock wallreader


Je bent als ondernemer al druk genoeg, daarom zorgt SKEPP ervoor dat je met de producten van Officekit volledig wordt ontzorgd. Hierdoor kun jij je volledig richten op jouw bedrijf. De producten van Officekit kun je vinden in de webshop van SKEPP. Wil je meer weten over Officekit? Klik dan op onderstaande button en volg de nieuwste ontwikkelingen rondom dit product:


The road to Officekit (3/4)

Maak de ramen en deuren van de kantoorruimte inbraakwerend

Om te voorkomen dat inbrekers alsnog binnen kunnen treden, raden we aan om bereikbare ramen en deuren te voorzien van goed hang- en sluitwerk. Dit zal voor minimaal 3 minuten vertraging zorgen bij een inbraak. Hierdoor zal een inbreker waarschijnlijk al afhaken en voor een beter bereikbare kantoorruimte kiezen. Zorg er wel voor dat het hang- en sluitwerk van jouw kantoorruimte deskundig wordt gemonteerd.

Saturnusstraat 46 62 7987Zorg ervoor dat de ramen en deuren van jouw kantoorruimte inbraakwerend zijn.

Voorzie jouw kantoorruimte van een alarmsysteem

Naast het gebruik van keyless access en goed hang- en sluitwerk, raden we je ook aan om een alarmsysteem aan te schaffen. Vooral in gebieden waar veel gebouwen en kantoorpanden zijn gevestigd en doorgaans veel verkeer langsheen komt, zal een alarmsysteem goed werken. Wil je bijvoorbeeld een kantoorruimte in het centrum van Amsterdam beveiligen, dan zal een alarmsysteem dé oplossing zijn. Mocht een inbreker een poging doen om in jouw kantoorruimte binnen te dringen, zal het alarm afgaan en zal niet alleen de alarmcentrale worden gewaarschuwd, maar ook de voorbijgangers.

Bij dit kantoorpand in het centrum van Amsterdam is een alarmsysteem dé oplossing.

Een alarmsysteem voor het beveiligen van jouw kantoorruimte, kan naar eigen wensen worden samengesteld. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van bewegingssensoren, maar ook van beveiligingscamera’s. Het is van belang dat je nadenkt over waar je deze beveiligingscamera’s gaat neerhangen. We raden aan om deze te plaatsen bij de ingang, de toegangsweg en de parkeerplaats. Hiermee heb je de grootste kans op het in beeld brengen van de inbrekers.

Plaats camera’s bij de ingang, toegangsweg en parkeerplaats van jouw kantoorruimte.

Zo voorkom je dat criminelen het terrein van jouw kantoorruimte betreden

Je kan nog een stapje verder gaan door ervoor te zorgen dat criminelen niet eens tot de deur van jouw kantoorruimte komen. Zo kun je kiezen voor een beveiligd terrein met grote hekken om het kantoorpand. Dit zal waarschijnlijk niet het beste uitzicht geven, daarom zal een slagboom ook al uitkomst kunnen bieden. Hiermee blokkeer je de toegang van motorvoertuigen tot bijvoorbeeld de parkeerplaats bij jouw kantoorruimte. Daarbij is het mogelijk om de smart locks, die eerder in dit blog zijn benoemd, aan te sluiten op een slagboom. 

Houd ook rekening met de cybersecurity van jouw kantoorruimte

Inbrekers hoeven niet eens meer fysiek aanwezig te zijn om jouw organisatie grote schade toe te brengen. Zo liggen er steeds meer cyberbedreigingen op de loer waar je je tegen moet wapenen. Bij een cyberbedreiging probeert een crimineel computers, websites, servers en andere elektrische apparaten aan te vallen. Hierbij wil hij persoonlijke informatie verkrijgen of probeert hij computersystemen onklaar te maken waarmee de communicatie van jouw bedrijf stil komt te liggen.

Het aantal cyberaanvallen is in 2018 al gestegen met 32%, voor 2019 wordt verwacht dat dit percentage alleen maar zal toenemen. Veel organisaties verbeteren vaak pas de cybersecurity wanneer een cyberbedreiging het bedrijf al veel geld heeft gekost. We adviseren daarom om op tijd te investeren in cybersecurity, hiermee bespaar je uiteindelijk veel geld.

Voorkom een megaschade met de cybersecurity van jouw kantoorruimte

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van ‘internet of things’, waarbij je in jouw kantoorruimte beschikt over apparaten die via het internet met elkaar zijn verbonden. Met deze nieuwe technologie werken organisaties steeds efficiënter. Maar dit is voor het beveiligen van jouw kantoorruimte een risico. Lukt het criminelen om toegang te krijgen tot dit netwerk, dan krijgen ze toegang tot al jouw data waardoor de schade erg groot zal zijn. Zo wordt de gemiddelde schade van een cyberaanval geschat op zo’n €184.000,-. Daarom is het beveiligen van jouw kantoorruimte tegen een cyberaanval echt van belang.

De gemiddelde schade van een cyberaanval wordt geschat op zo’n €184.000,-.

Verbeter de cybersecurity voor het beveiligen van jouw organisatie

Cybersecurity is erop gericht om de data op elektronische apparaten van jouw bedrijf te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Zoals je in het begin van dit blogartikel hebt kunnen lezen, is het van belang om jouw kantoorruimte te beveiligen met goede sloten. Maar het is waarschijnlijk nog belangrijker om jouw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. Wanneer jouw medewerkers bewust zijn van de gevaren en risico’s van cybercriminaliteit en zij deze risico’s bewust vermijden, neemt de kans op grote schade af.

IMG 6031Bescherm jouw organisatie tegen cyberaanvallen en voorkom grote schade.

Naast het bewust maken van jouw medewerkers, kun je als organisatie ook andere maatregelen doorvoeren om jouw kantoorruimte te beveiligen tegen cybercriminaliteit. Update bijvoorbeeld altijd je software op tijd. Hiermee voorkom je dat virussen gebruik maken van kwetsbaarheden in oude versies van programma’s. Laat medewerkers ook gebruik maken van een tweestapsverificatie, een extra functie om de online accounts van jouw organisatie beter te beveiligen. Zorg er hierbij voor dat medewerkers gebruik maken van een lang en ingewikkeld wachtwoord dat halfjaarlijks wordt aangepast.

Hoe ga jij jouw kantoorruimte beveiligen?

Met bovenstaande tips weet jij hoe je jouw kantoorruimte kan beveiligen. Maak bijvoorbeeld gebruik van keyless access en voorzie jouw kantoorruimte van een alarmsysteem. Daarnaast is het erg belangrijk dat je jouw organisatie beschermt tegen cybercriminaliteit, hiermee verklein je de kans op cyberaanvallen en veel financiële schade.

We adviseren om bij het huren van een kantoorruimte ook rekening te houden met de mate waarin het kantoorpand is beveiligd. Wanneer een kantoorpand bijvoorbeeld al is voorzien van bewegingssensoren of bewakingscamera’s, hoef je hier geen extra investering voor te doen. Het beter beveiligen van jouw kantoorruimte kost uiteindelijk niet veel tijd, dus waarom zou je het risico lopen? 


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure