De nieuwste tech-oplossingen voor jouw kantoorruimte

  • Door Madée Reinerink
  • vrijdag 5 april 2019

Technologie is tegenwoordig overal, maar welke tech-oplossingen zijn jouw geschikt voor jouw kantoorruimte? Tech-oplossingen bevorderen de werkplekken door het verbeteren van veiligheid, samenwerking, welzijn en meer. Het zorgt dat jij je huidig personeel stimuleert, maar daarnaast zorgt het ook voor een goede indruk om nieuw personeel te werven. Lees de nieuwste tech-oplossingen in dit blog!


IOT - The internet of things

Oftewel het internet der dingen, een technologie achter slimme gebouwen. Het bestaat al een aantal jaren, maar omdat de technologie voortdurend ontwikkeld is deze voor jouw kantoorruimte nu goedkoper, toegankelijker en gebruiksvriendelijker geworden en dus ook aantrekkelijker voor jouw onderneming.

 Het bevordert de efficiëntie van het personeel in de kantoorruimte en de duurzaamheid.

Het IOT is een netwerk van fysieke apparaten en andere items die zijn ingebed met elektronica, software, sensoren en netwerkconnectiviteit, waarmee deze apparaten verbindingen kunnen maken en gegevens kunnen uitwisselen. Zo hebben managers beter inzicht over hoe mensen de kantoorruimte gebruiken en ermee omgaan. Het bevordert de efficiëntie van het personeel in de kantoorruimte en de duurzaamheid, waardoor de kosten verminderen en de milieu efficiëntie verhoogt. Verschillende tech-oplossingen met betrekking tot IOT:

 

Keyless access in de kantoorruimteSleutels of tags zijn niet meer nodig, jij maakt gebruik van keyless access!

 

Keyless acces

Een tech-oplossing die inspeelt op de IOT is keyless acces. Hiermee hebben jouw werknemers 24/7 toegang tot de kantoorruimte. Wat zorgt voor meer flexibiliteit, maar geeft daarnaast voor jou als ondernemer een beter inzicht in de werkuren van jouw werknemers. Met keyless access kunnen werknemers zelf hun werktijden bepalen, of ze nu eerder beginnen of ‘s avonds wat langer doorgaan om het werk af te maken, jij hoeft je niet meer druk te maken over het openen en sluiten van het kantoorpand.

Met keyless access zijn pasjes, sleutels of tags verleden tijd, werknemers openen sloten vanaf nu met hun mobiele telefoon. Daarnaast is het mooie aan deze tech-oplossing dat je geen enorme infrastructuur aanpassing hoeft te verrichten in de kantoorruimte om het systeem te installeren. Je kunt gewoon nieuwe toegangspunten toevoegen waar je maar wilt in jouw kantoorruimte.

Alles inzichtelijk met digitale elektronica

Om gasten nooit voor een dichte deur te laten staan, aangezien jij even niet aanwezig bent in je kantoorruimte, kies jij voor een digitale receptie. Bezoekers worden ontvangen door de digitale receptie hier kunnen de bezoekers invullen naar wie degene op zoek is, waarna zij vervolgens worden doorgestuurd naar de juiste persoon.

 

digitale receptie skeppBij binnenkomst word jij welkom geheten met een digitale receptie.

Niet alleen de receptie is digitaal, ook de temperatuur, luchtkwaliteit, lichtinval en bezettingsgraad in kantoren worden gemakkelijk inzichtelijk door sensoren. Elke sensor bestrijkt een unit of vast oppervlak van een kantoorruimte. Zo is de data van je kantoor meteen zichtbaar in de Officekit-app.

Tech-oplossingen, zoals sensoren en ook keyless-acces, gecombineerd met hospitality-oplossingen is het smart product, genaamd Officekit. Het product is speciaal gericht voor pandeigenaren en verhuurders om het algehele service niveau in de kantoorruimte te verhogen, zodat huurders geheel werken in een digitale werkomgeving. Als verhuurder creëer jij leven in je kantoorruimte om je zo te onderscheiden van je concurrentie op de markt. Lees alles over Officekit:


Road to Officekit 1/4

Met Dynamic Glass is zonverblinding verleden tijd

Met de tech-oplossing, genaamd Dynamic Glass, laat automatisch meer daglicht binnen en houdt vermindering tegen van verblinding in jouw kantoorruimte. Zo erger jij je niet aan de lichtinval en kun jij ongestoord verder aan het werk. Gecontroleerd via een mobiele app verbind jij deze intelligente vensters met je gebouwbeheersysteem, zodat je het daglicht kunt aanpassen en is het daarnaast ook mogelijk om de verwarming en airco in jouw kantoorruimte aan te passen om zo de ideale werkomgeving te creëren.

 

Een weergave van een kantoorruimte voorzien van Dynamic Glass.

Met 3D-printing een nieuwe kantoorruimte

Het idee dat een machine een echt huis of kantoorruimte kan maken, is zo ongelooflijk, dat het de moeite waard is om nog een keer te bespreken. Zie je het namelijk al voor je, jouw kantoorruimte in 3D-geprint? Hoe geweldig dit ook klinkt, niets is onmogelijk. De South by Southwest Conference & Festivals bevatte een 3D-geprint huis.

De printer, genaamd Vulcan, kan in 24 uur een huis van 650 vierkante foot produceren. Door verschillende investeringen wil het bedrijf de productietijd zelfs inkorten naar 6 uur. Niet alleen voor grote bedrijven is het interessant. Een 3D-printer is namelijk een nuttige tool voor startups als het gaat om prototyping en productie van producten met een klein volume. De kosten voor een 3D-printer de afgelopen 3 jaar al flink zijn gedaald, wat zorgt dat het ook voor kleine start-ups financieel te overwegen is.

The Meeting Owl voor al jouw vergaderingen

Een apparaat wat een musthave is voor videoconferenties; The Meeting Owl. Het stelt namelijk automatisch scherp op mensen die aan het woord zijn en de 360⦁-lens geeft een volledig beeld van de vergaderruimte zonder vervelende bewegende beelden. Het beschikt over 8 microfoons, die zich automatisch richten op de personen die aan het woord zijn, compleet met ruis en echo-onderdrukking zodat iedereen goed verstaanbaar is.

The meeting owlThe meeting owl de musthave voor vergaderingen.

VR-upgrade met drones

Deze zwevende robots kunnen op een veilige manier constructies onderzoeken en scannen, hierdoor worden risico’s beperkt en kosten van het inzetten van mensen vermindert. Op een flexibele werkplek kan drone-technologie eenvoudig worden gebruikt om potentiële klanten een beeld van je kantoorruimte te geven door ze de omgeving te laten verkennen. Gecombineerd met virtual reality kun je een virtuele tour maken zonder ooit een voet in de kantoorruimte te zetten. Benieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality? Lees de blog ‘Hoe virtual reality het vinden van kantoorruimte versnelt en vergemakkelijkt.’

Een gefilmde kantoorruimte waarbij gebruik is gemaakt van een drone. 

Wordt holoportatie de vervanger voor VR en AR?

Holoportatie zal de manier van werken, waarop het momenteel gedaan wordt, veranderen door interactieve hologrammen in de kantoorruimte. Het is een slimme hybride tussen de werelden van virtual reality en augmented reality. Holoportatie is er op de arbeidsmarkt om teams op afstand samen te brengen.  

In 2016 lanceerde Microsoft zijn HoloLens ‘mixed reality’, waar VR-beelden bovenop de echte wereld worden gelegd. Een virtuele projectie van jou en je collega’s van bijvoorbeeld in de kantoorruimte in realtime die je deelt met anderen. HoloLens is een andere technologie in vergelijking met VR en AR. Het is ontwikkeld voor de wereld van werk en niet voor de dagelijkse consument.

Begin dit jaar is de HoloLens 2 op de markt gebracht. HoloLens 2 is speciaal gericht voor mensen die met hun handen werken, maar moeite hebben met een computer of ander apparaat. De HoloLens 2 is momenteel beschikbaar om te reserveren voor $3500 en zal naar verwachting later dit jaar worden verzonden. Het is duurder dan VR-reality dat momenteel op de markt is voor $350. Terwijl de kantoorruimte de proeftuin wordt voor de technologie van holoportatie, biedt holoportatie een blik op de werkplek van morgen.

Hololens, tech-oplossing voor op kantoorDe HoloLens die holoportatie werkelijkheid maakt.

Een schone lucht met een air-systeem

Breng jij je werkdag door met collega’s in de kantoorruimte die de hele dag aan het niezen zijn? Kies voor een lucht kwaliteitssysteem op het bureau. Deze zorgt ervoor om een luchtbel van schone lucht te creëren, zodat stof, ziektekiemen en andere deeltjes die de lucht vervuilen uit jouw persoonlijke ruimte en de gehele kantoorruimte verdwijnen.

Airsysteem tech-oplossingEen air-systeem maakt voor jou een schone werkomgeving.

Gezichtsherkenning met een bijzonder functie

Uit onderzoek is gebleken dat een van de effectiefste manieren om mensen wakker en attent te houden is met koude lucht. De nieuwste tech-oplossing gaat hier nog wat verder in. Met camera’s die vastzitten aan computermonitoren worden de bewegingen van het ooglid in de gaten gehouden.

Als het systeem merkt dat iemand indommelt, wordt de temperatuur aangepast. Het systeem is momenteel nog in de testfase, maar de bedoeling is dat het in 2020 commercieel beschikbaar is. De vraag blijft in hoeverre dit interessant is. Er zijn namelijk ook onderzoeken die stellen dat een powernap op kantoor juist handig is en dat het zou de productiviteit verhogen.

Met de nieuwste tech-oplossingen neem je wellicht de laatste twijfel weg bij potentiële kandidaten en staan ze te springen om bij jou aan de slag te gaan

Verhoog de productiviteit met tech-oplossingen in jouw kantoorruimte

Met de nieuwste tech-oplossingen in jouw kantoorruimte ga je niet alleen mee met de tijd, of loop je wellicht voor op de concurrentie. Het kan je helpen bij het verhogen van de productiviteit van je werknemers en daarnaast het werven van nieuw personeel bevorderen. Door de economische hoogtij is er weinig werkloosheid, wat zorgt dat het werven van personeel lastiger is. Met de nieuwste tech-oplossingen neem je wellicht de laatste twijfel weg bij potentiële kandidaten en staan ze te springen om bij jou aan de slag te gaan.

Welke tech-oplossingen binnenkort in jouw kantoorruimte?

We hebben de nieuwste tech-oplossingen voor je in kaart gebracht. De eerste trend is het internet der dingen. Voorbeelden zijn hiervan keyless-access, digitale receptie en dynamic glass. Andere trends zijn 3D-printing, The Meeting Owl, gezichtsherkenning en een air-systeem. Daarnaast zal in de VR-wereld ook verandering komen. Drones gaan het VR vergemakkelijken en holoportatie wordt wellicht de concurrent van virtual reality. Met de nieuwste tech-oplossingen in jouw kantoorruimte onderscheidt jij je onderneming ten opzichte van de concurrentie!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure