Hier moet je op letten bij het bepalen van de kantoorlocatie voor je kantoorruimte

  • Door Demi Boswinkel
  • vrijdag 29 november 2019

De knoop is doorgehakt; je gaat op zoek naar een nieuwe kantoorruimte op een nieuwe kantoorlocatie. Eén van de dingen waar je aan moet denken tijdens je zoektocht is de kantoorlocatie. Hierbij moet je uiteraard denken aan de bereikbaarheid met eigen en/of openbaar vervoer. Dit is één van de belangrijkste dingen tijdens je zoektocht naar een kantoorruimte en kantoorlocatie.


Toch zijn er nog meer factoren waar je rekening mee dient te houden. Zo zul je bij het bepalen van een kantoorlocatie niet alleen moeten letten op de bereikbaarheid, maar ook op het type locatie en de reputatie die de kantoorlocatie bij (toekomstig) personeel heeft. Wij vertellen je meer over deze factoren in dit blog!

De bereikbaarheid van je kantoorlocatie

Eén van de belangrijkste overwegingen in de keuze voor een nieuwe kantoorruimte of kantoorlocatie is de bereikbaarheid van de kantoorlocatie. Door te zorgen voor een goede bereikbaarheid van je kantoorlocatie, verlaag je de reistijd van en naar kantoor en bespaar je dus op reiskosten van jezelf en je werknemers. Bovendien creëer je goodwill bij zowel werknemers als klanten door een goede bereikbaarheid.

Voor een goede bereikbaarheid kun je onder andere kijken naar kantoorlocaties welke aan de snelweg gelegen zijn. Zo vind je bij ons onder andere dit kantoorpand aan de Databankweg 26 in Amersfoort. De kantoorruimtes in dit kantoorpand bevinden zich nabij de A1 en de A28, waardoor dit kantoorpand uitermate goed bereikbaar is met eigen vervoer.

Databankweg 26 8621Geniet van een goede bereikbaarheid als je een kantoorruimte huurt aan de Databankweg 26 in Amersfoort.

Omdat steeds meer mensen tegenwoordig met het openbaar vervoer naar het werk reizen, kan het ook lonen om te kijken naar een kantoorruimte op een kantoorlocatie met een goede bereikbaarheid voor het openbaar vervoer. Een kantoorpand met een goede OV-bereikbaarheid is het kantoorpand aan het Anna van Buerenplein 41 in Den Haag. Dit kantoorpand ligt op loopafstand van Den Haag Centraal Station, waardoor je nieuwe kantoorruimte zeer goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. 

Anna van Buerenplein 41 7116Deze kantoorruimtes aan het Anna van Buerenplein 41 zijn zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het type kantoorlocatie

Eén van de factoren waar je ook rekening mee dient te houden tijdens het zoeken naar een geschikte kantoorlocatie voor je nieuwe kantoorruimte, is het type kantoorlocatie. Nu zien we je al denken: “Hoe bedoel je type kantoorlocatie?”. Elk type kantoorlocatie geniet namelijk van zijn eigen mix van voordelen en nadelen. Het ene type sluit dus beter aan bij je bedrijf dan het andere type.

Elke kantoorlocatie beschikt over een unieke mix van voor- en nadelen. 

Zo kun je kiezen voor een kantoorlocatie in de Randstad. De Randstad bevindt zich in het westen en midden van Nederland en bevat het gebied rondom onder andere de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort en Hilversum. Door te kiezen voor een kantoorlocatie in de Randstad, kan je bedrijf meeliften op onder andere de kennis-overflow die ontstaat door alle (inter)nationale bedrijven die in het gebied gevestigd zijn.

Echter kunnen de huurprijzen in de Randstad aardig oplopen. Om wel te kunnen profiteren van de voordelen van het gebied, maar niet maandelijks de hoofdprijs te betalen, kun je kiezen voor een kantoorlocatie in een satellietstad. Een satellietstad is een stad die grenst aan één van de grote steden en waar je wel geniet van alle pluspunten en voordelen van de grote stad, maar niet teveel betaalt voor een kantoorruimte.


Meer weten over satellietsteden? Lees onze whitepaper!

Naast de kennis-overflow geniet je ook van andere voordelen als je voor een bepaald type kantoorlocatie kiest voor je nieuwe kantoorruimte. Elke kantoorlocatie heeft namelijk een unieke aantrekkingskracht voor verschillende sectoren. Zo vind je op de Zuidas in Amsterdam voornamelijk zakelijke bedrijven en vestigen tech-bedrijven zich juist graag in Eindhoven. 

Zo kun je in Eindhoven een kantoorruimte huren aan Lichttoren 32. Dit kantoorpand is niet alleen centraal gelegen, het kantoorpand ligt namelijk in het centrum van Eindhoven, maar wordt ook omgeven door grote technische spelers in de markt, zoals Philips. Heb jij jouw nieuwe kantoorruimte gevonden?

2.1 Flexruimte.jpegDit is één van de kantoorruimtes die je aan Lichttoren 32 in Eindhoven vindt.

Verschillende prijzen voor verschillende kantoorlocaties

Natuurlijk wil jij bij het kiezen van een nieuwe kantoorruimte op een nieuwe kantoorlocatie rekening houden met de huurprijs. Iedereen weet dat je voor een kantoorruimte in het centrum van Amsterdam veel meer betaalt dan voor een kantoorruimte in Dordrecht. Om het overzichtelijk te houden, hebben wij van verschillende steden alle stadsdelen en de verschillende huurprijzen uitgelicht. Zo kan jij goed geïnformeerd een keuze maken voor een kantoorlocatie, door het lezen van deze whitepapers:

Laat een kantoorlocatie je helpen bij het werven van personeel

Een mooie kantoorruimte op een bepaalde kantoorlocatie kan je ook helpen bij het vinden van personeel. Als je namelijk kiest voor een kantoorlocatie bij een hogeschool of universiteit, creëer je naamsbekendheid bij de studenten die aan deze hogeschool of universiteit studeren. Omdat je je dicht bij de kennisbron bevindt, kun je gemakkelijker studenten inschakelen voor projecten en nieuw personeel vinden.

Je ideale kantoorlocatie gevonden? Dit zijn de volgende stappen!

Na het vaststellen van je ideale kantoorlocatie en het vinden van een mooie kantoorruimte, denk je natuurlijk dat je er al bent en gelijk aan het werk kunt. Echter zul je ook na moeten denken over de kantoorinrichting. De meeste kantoorpanden worden namelijk casco of gestoffeerd opgeleverd, waardoor je zelf voor een kantoorinrichting moet zorgen.

Wil je hier liever geen tijd aan kwijt zijn of alle zorg uit handen geven? Schakel dan de hulp in van onze Spatial Designer en Officeplanner. Met Officeplanner richt je namelijk gemakkelijk en online je kantoorruimte in. Bovendien kan onze Spatial Designer ook een advies op maat ontwerpen.

Ook kun je kiezen voor de producten van Officekit, waarmee je niet alleen jezelf als verhuurder ontzorgt, maar ook een hoger servicelevel aan je medewerkers biedt. Bij de producten van Officekit moet je namelijk denken aan Smart Locks (die met je telefoon te openen zijn via Bluetooth), een digitale receptie of een mooie lunch- of koffiemeubel.

Officekit zuilen 7Kies jij in je nieuwe kantoorruimte voor een digitale receptie?

Schakel de experts van SKEPP in!

Wil jij graag hulp bij het vinden van de perfecte kantoorlocatie of heb je vragen over Officeplanner? Neem gerust contact op met één van onze vastgoedconsultants en zij zullen hun best doen om je zo goed mogelijk te helpen. Wie weet werk jij volgende maand al vanuit je nieuwe kantoorruimte op de ideale kantoorlocatie!


Neem contact op!

 

 

 

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure