Een kantoorruimte huren dichtbij een hogeschool of universiteit, doe er je voordeel mee

  • Door Kim Niehoff
  • maandag 6 mei 2019

Heb jij er eigenlijk al eens over nagedacht om een kantoorruimte te gaan huren dichtbij een hogeschool of universiteit? Het is misschien niet de eerste vereiste wanneer je een nieuwe kantoorruimte zoekt. Toch wordt dit vestigingsgebied steeds populairder doordat het veel voordelen biedt waarvan jouw organisatie kan profiteren. In dit blog lichten we toe wat de 5 voordelen zijn van het huren van een kantoorruimte bij een campus en lees je welke kantoorpanden gunstig bij een hogeschool of universiteit zijn gelegen.


De 5 voordelen van het huren van een kantoorruimte dichtbij een campus

Het is belangrijk om tijdens je zoektocht naar kantoorruimte na te denken over de gewenste locatie van het kantoorpand. De locatie heeft namelijk effect op het succes van jouw organisatie. Denk aan de invloed op het gemakkelijk aantrekken van personeel en klanten. Lees snel verder welke voordelen het biedt wanneer je een kantoor huurt dichtbij een hogeschool of universiteit!

Prins Bernhardplein 200 12Huur een kantoorruimte dichtbij een campus en profiteer van de voordelen.

1 - Bereik je doelgroep gemakkelijk

Werk je veel met studenten samen of zijn studenten de doelgroep van jouw organisatie, dan is het huren van een kantoorruimte bij een hogeschool of universiteit zeer geschikt. Op hogescholen en universiteiten worden namelijk vaak evenementen georganiseerd, waardoor je gemakkelijk en snel een groot publiek kan bereiken en een professioneel netwerk kan opbouwen.

2 - Veel kennis in de directe omgeving van je kantoorruimte

Het verkrijgen van kennis is vaak duur. Een goedkoop alternatief is het vergeven van een project aan studenten. Zij zijn namelijk door de lesstof op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied en kunnen je dus hoogwaardige kennis leveren op verschillende gebieden. Om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van deze kennis, is het belangrijk om een kantoorruimte te huren dichtbij een hogeschool of universiteit. Kennisuitwisseling wordt hierdoor namelijk een stuk laagdrempeliger.

3 - Gemakkelijk werven van nieuw personeel

Ook het werven van studenten voor een stageplek, onderzoeksopdracht of bijbaan gaat een stuk gemakkelijker wanneer jouw kantoorruimte dichtbij een hogeschool of universiteit gelegen is. Door de korte reistijd is voor studenten namelijk een stuk gemakkelijker om de theoretische lessen te combineren met een praktijkopdracht of bijbaan.

Door het aanbieden van een praktijkopdracht of bijbaan, maken de studenten gelijk kennis met jouw organisatie én maak jij kennis met de studenten. Hierdoor wordt het voor jou een stuk gemakkelijker om een openstaande vacature te vervullen. Maar ook wanneer je nog niet eerder samen hebt gewerkt met studenten, kan het hebben van een kantoorruimte dichtbij een hogeschool of universiteit voordelen bieden. Ex-studenten blijven namelijk vaak wonen in de stad waar ze gestudeerd hebben. Hoogopgeleide medewerkers zijn dus gemakkelijker te werven in een stad met een hogeschool of universiteit.

Hoogopgeleide medewerkers zijn gemakkelijker te werven in een stad met een hogeschool of universiteit.

4 - Levendige omgeving rondom het kantoorpand

Bij veel hogescholen en universiteiten zijn de nodige voorzieningen op de campus gelegen, zoals een horecagelegenheid, een supermarkt en een sportcentrum. Deze voorzieningen maken het gebied rondom een hogeschool of universiteit aantrekkelijk voor organisaties als vestigingsplaats. Je biedt je werknemers namelijk de mogelijkheid om direct na werktijd boodschappen te halen of te sporten. Daarnaast kan je eens buiten de deur vergaderen. Goede faciliteiten zijn namelijk op loopafstand van jouw kantoorruimte.

5 - Je kantoorruimte is goed bereikbaar

Ook de goede bereikbaar met het openbaar vervoer, maakt het huren van een kantoor bij een hogeschool of universiteit aantrekkelijk. De meeste studenten reizen immers met het openbaar vervoer, waardoor scholen ervoor zorgen dat het gebied goed bereikbaar is. Nu steeds meer mensen de files willen ontwijken en dus de stap nemen om te reizen met het openbaar vervoer naar werk, is het als organisatie belangrijk hier rekening mee te houden. Een kantoorruimte dichtbij een school is dan ook een goede keuze voor een goede bereikbaarheid.

Als organisatie hoef je natuurlijk niet altijd bij een hogeschool of universiteit een kantoorruimte te huren om goed bereikbaar te zijn met openbaar vervoer. In het blog ‘Kantoorruimte met goede bereikbaarheid’ worden meer goed bereikbare locaties met het openbaar vervoer in de schijnwerpers gezet.

Nieuwe Stationsstraat 20 1744Een kantoorruimte dichtbij een school is een goede keuze voor een goede bereikbaarheid.

Deze kantoorpanden zijn dichtbij een campus gelegen

Of jij je nu wilt vestigen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen of Enschede, in veel steden in Nederland is het mogelijk om kantoorruimte te huren dichtbij een hogeschool of universiteit. Lees snel verder om te lezen welke kantoren beschikbaar zijn in de stad waar jij je organisatie wilt vestigen.

Kantoorruimte huren in Amsterdam

Op loopafstand van de Universiteit van Amsterdam kunnen organisaties met een passie voor wetenschap, innovatie en techniek een kantoorruimte huren op het Science Park in Amsterdam Oost. Het is een unieke locatie voor innovatieve start-ups. De verhuurder stimuleert samenwerking tussen ondernemers, studenten, organisaties, onderzoekers en innovators door regelmatig evenementen en workshops te organiseren. Door hier een kantoorruimte te huren, kun je dus snel en gemakkelijk je netwerk vergroten.

Ben je als bedrijf werkzaam in een andere branche, maar wil je wel profiteren van de voordelen van een kantoorruimte dichtbij de Universiteit van Amsterdam, huur dan een kantoorruimte aan het Diemerhof of de Dalsteindreef in Diemen. Rondom deze kantoorpanden wonen veel studenten, waardoor het een perfecte locatie is voor organisaties die met studenten werken of hen als doelgroep hebben.

Dalsteindreef 141 Diemen 3496Huur een kantoorruimte in Diemen, zoals dit moderne kantoorpand aan de Dalsteindreef.

Kantoorruimte huren in Rotterdam

Tegenover de campus van de Erasmus Universiteit kan je een kantoorruimte huren in het kantoorpand aan de Max Euwelaan in Rotterdam. Deze locatie is zowel geschikt voor start-ups en groeiende ondernemers doordat de verhuurder kleine gestoffeerde kantoorruimtes aanbiedt, maar ook grote, casco kantoorruimtes. Geef je als organisatie toch meer de voorkeur aan een fullservice concept dichtbij de Erasmus Universiteit? Huur dan een kantoorruimte in het moderne kantoorpand aan de Lichtenauerlaan in Rotterdam. Er zijn nog verschillende kantoorruimtes beschikbaar.

Lichtenauerlaan 102 9230Het kantoorpand aan de Lichtenauerlaan met een fullservice concept.

Kantoorruimte huren in Groningen

Wil jij je graag vestigen dichtbij een van de grootste en oudste universiteiten in Groningen? Kies dan om een kantoorruimte te huren aan het Zernikepark dichtbij Rijksuniversiteit Groningen. De verhuurder van deze locatie biedt je zowel de mogelijkheid om kleine, gestoffeerde kantoorruimtes te huren als kantoren op maat. Daarnaast sluit de trendy inrichting perfect aan bij de jonge doelgroep van jouw bedrijf.

Kantoorruimte huren in Enschede

Midden in Kennispark Twente is het mogelijk om een kantoorruimte te huren bij het kantoorpand aan de Hengelosestraat in Enschede. Een geschikte locatie voor organisaties die samen willen werken met studenten van de Universiteit Twente. Deze bedrijfscampus huisvest de meeste spin-offs en organisaties in Nederland, waardoor je gemakkelijk je netwerk kan vergroten.

Deze bedrijfscampus huisvest de meeste spin-offs en organisaties in Nederland, waardoor je gemakkelijk je netwerk kan vergroten.

Is de doelgroep van jouw organisatie meer gericht op hbo-studenten in Enschede? Kies er dan voor om een kantoorruimte te huren naast Hogeschool Saxion. Aan de Nijverheidsstraat in Enschede zijn nog verschillende kantoorruimtes beschikbaar. De locatie is tevens op loopafstand van de stad en het centrale station, waardoor het een A-locatie is.

Ik zoek kantoorruimte bij een campus

Wil jij net als andere organisaties profiteren van een kantoorruimte bij een hogeschool of universiteit, maar heb je nog niet de juiste kantoorruimte gevonden? Neem dan snel contact op met onze vastgoedconsultants. Zij helpen je graag gratis en vrijblijvend bij het vinden van jouw perfecte kantoorruimte dichtbij een hogeschool of universiteit.


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure