De voorspelde kantoortrends vind je in deze kantoorruimten in Amsterdam

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 3 mei 2018

Een rondje langs verschillende kantoorpanden in Amsterdam, laat zien dat kantoorruimte in de hoofdstad is voorzien van de nieuwste trends. En niet zomaar trends, namelijk de door ons voorspelde kantoortrends voor 2018. Van belnisje tot deskbike en van tafelvoetbaltafels tot groene kantoorinrichtingen. In dit blog laten wij zien in welke kantoorgebouwen in Amsterdam de verschillende trends terugkomen.


1 - Ruimte voor belcellen, -hokjes of nisjes in Amsterdamse kantoorruimten

Met de transitie van vaste telefoons naar smartphones op kantoren, legden wij de link dat bepaalde ingerichte ruimten om te bellen een hoge vlucht zouden nemen. Een rustige belcel of moderne belhokjes of -nisjes waar je een belangrijke call afhandelt, in plaats van in het bijzijn van je collega's in de kantoorruimte. Aan de Wibautstraat 131D in Amsterdam Oost zijn speciale nisjes gemaakt, waar gebeld kan worden. De dame op onderstaande foto maakt al gretig gebruik van het belnisje in het kantoorpand.

belhokje kantoorpand amsterdam centrum

In de kantoorruimte aan de Wibautstraat 131D in Amsterdam maakt men veel gebruik van de handige belnisjes.

Ook in Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam Centrum hippe belruimten

Niet alleen in de kantoorruimte aan de Wibautstraat zijn speciale belruimten ingericht, bijvoorbeeld ook aan de Jan van Galenstraat 335 in Amsterdam Nieuw-West en de Plantage Middenlaan 62 in Amsterdam Centrum heb je als veel bellende professional geluk. In eerst genoemde kantoor vind je een gezellig hokje met kurkwand en handig tafeltje, terwijl je in het centrum van onze hoofdstad in een ouderwetse belcel jouw belangrijke telefoontje pleegt. Bijkomend voordeel: je zet je laptop op de hiervoor ingerichte standaard. Bellen in een kantoorruimte was nog nooit zo fijn!

belhokjes kantoorpanden amsterdam nieuw-west en centrum

Bovenaan het belhokje in de kantoorruimte aan de Jan van Galenstraat en onderaan de belcel in het kantoorgebouw aan de Plantage Middenlaan.

Benieuwd naar het complete aanbod aan kantoren in onze hoofdstad? Kijk dan snel naar een geschikte kantoorruimte in Amsterdam voor jouw bedrijf!

2 - Het plaatsen van social media counters in de kantoorruimte

Onder meer om de privacy van de partijen in de verschillende kantoorruimten in Amsterdam te waarborgen, kiezen we hier voor een afbeelding van onze eigen social media counters. Echter blijkt uit onze contacten met verhuuders dat deze voorspelde kantoortrend ook is aangekomen in de hoofdstad.

Wij zijn trots op onze counters die prijken in SKEPP HQ. Deze counters hebben meerdere voordelen. Je houdt bijvoorbeeld in de peiling hoeveel volgers je als bedrijf hebt op de verschillende social media kanalen, geeft een seintje af richting het personeel dat social media een belangrijk onderdeel van het bedrijf is en je stimuleert zo het verhogen van het aantal volgers op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en LinkedIn. Een aanrader voor jouw kantoorruimte!

social counters kantoorpand skepp

In de kantoorruimte van SKEPP HQ is 24/7 het aantal volgers op het Facebook- en Instagram-account te monitoren. Leuk, toch?

3 - Tafelvoetbal of -tennis? Meer ontspanning op kantoor krijgt steeds meer prioriteit

Meer ontspanning op kantoor als prioriteit voor vele bedrijven, wij voorspelden het begin 2018. En gezien het feit we in vele kantoorruimten door heel Nederland en dus ook Amsterdam komen, merken we absoluut dat kantoren steeds meer worden ingericht met in het achterhoofd dat er ruimte voor ontspanning moet zijn.

Een potje tafelvoetbal of toch liever een '180' proberen te gooien met darts? In de kantoorruimte aan de Van Oldenbarneveldtstraat 48 C-D in Amsterdam West kun je zelfs kiezen. Voor de minder sportief ingestelde professionals, is er ook een loungeruimte. Ook zo kom je tot ontspanning, tussen het werken in de kantoorruimte door.

ontspanning op kantoor amsterdam west

Waar gaat jouw voorkeur naar uit: tafelvoetbal, darts of loungen?

In de kantoorruimte in Amsterdam Riekerpolder kan men ook de sportiviteit kwijt voor, tijdens of na werktijd

Geen fan van tafelvoetbal of darts en vind je bankhangen meer iets voor thuis? Dan hebben wij de gouden tip: tafeltennissen! In de kantoorruimte aan het John M. Keynesplein 12-46 in Amsterdam Riekerpolder wordt al vol concentratie gespeeld, zoals te zien is op onderstaande foto. Tussen het werken door, net voor of net na werktijd even je fanatisme kwijt kunnen: Lekker, toch?

tafeltennis in kantoorgebouw amsterdam riekerpolder

Wie durft...? Deze heren gaan de uitdaging aan in het kantoorpand aan het John M. Keynesplein.

4 - Fear Of Missing out the Office, een kantoorgebouw dat meer is dan een werkplek

Fear of Missing out the Office. had je er al eens van gehoord? Het houdt in dat je de drang voelt om op kantoor te komen, dit omdat je jou thuis voelt op kantoor. Sociale interactie, teamspirit en een huiselijke sfeer zijn factoren die triggeren om op kantoor te komen. Een kantoor dat veel meer is dan jouw werkplek. Zeg zelf: onderstaande foto, genomen in de kantoorruimte aan de Herikerbergweg 292 in Amsterdam Zuid-Oost, spreekt jou toch ook aan om naar kantoor te komen? Het stimuleert interactie, je hebt plek voor ontspanning en je voelt je er thuis.

modern kantoorpand amsterdam zuidoost

De huiselijke sfeer is een van de unique selling points van de kantoorruimte aan de Herikerbergweg.

5 - Groen als gras! Een groene kantoorinrichting

Complete landschappen die worden nagebootst, palmbomen, tropsiche tinten. Mogelijkheden te over om jouw kantoorinrichting te voorzien van 'groen'. Onze ervaring: kantoorruimten worden steeds meer voorzien van kantoorplanten. Een kantoorruimte zonder planten: Anno 2018 is het bijna ondenkbaar. De planten werken zuiverend voor werknemers en de kleur groen wekt positieve gevoelens op. Hoe zou dat zijn bij het personeel in de kantoorruimte aan de Kabelweg 43 in Amsterdam Sloterdijk? Zo'n werkplek moet je goed doen.

groen op kantoor in amsterdam sloterdijk

Deze man geniet zichtbaar van zijn werkplek aan de Kabelweg in Sloterdijk, met naast hem een prachtige kantoorplant. Met andere woorden: een groene kantoorruimte!

Nieuwe kantoorinrichting? Wij bieden je handvatten om jouw inrichting te bepalen, daarnaast geven we handige tips en inspireren we je middels toffe blogs. Neem gauw een kijkje op de 'kantoorinrichting-pagina' van SKEPP!

Een 'groene' kantoorruimte: groene wand of verschillende planten tussen de werkplekken?

Naast de kantoorplanten aan de Kabelweg, zien we ook veel 'groen' in de kantoorruimte aan de Jan van Galenstraat 335 in Amsterdam Nieuw-West en het John M. Keynesplein 12-46 in Amsterdam Riekerpolder. Eerder in dit blog zagen we al impressies van deze kantoorlocaties, maar ook in onderstaande collage zijn de kantoren terug te vinden. Aan de Jan van Galenstraat vind je een sfeervolle groene wand, terwijl aan het John M. Keynesplein verschillende planten tussen de verschillende werkplekken prijken.

groene wand planten kantoren amsterdam

Liever een groene wand of toch planten bij jou op het bureau? Hoe dan ook, groen doet goed!

6 - De bureaustoel is zó 2017... Kies voor alternatieven in jouw kantoorruimte

Tja, het is een ingrijpend besluit… je bureaustoel inruilen voor een alternatief. Daarom dringen wij er ook zeker niet op aan om de bureaustoel volledig in de ban te doen. Maar het is wel gezond om de bureaustoel af en toe te vervangen. Ga regelmatig staand werken of kies voor een zitbal. De vrouw op onderstaande foto, in het kantoorgebouw aan het Kleine-Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam Centrum, zit mede door de zitbal in een rechte houding. Een alternatief? De deskbike, ook te zien op onderstaande afbeelding. Een combi van werken en sporten in je kantoorruimte. Efficiënt en gezond!

alternatieven bureaustoel tip skepp

Doe je voordeel met onze tip! Of bekijk in 'Offline' andere interessante opties.

Benieuwd naar andere (tijdelijke) alternatieven voor de bureaustoel? Download dan ons magazine 'Offline'! Op pagina 40-43 doe je inspiratie op voor bij jou op kantoor.

7 - Work-life balance vervaagt in verschillende kantoren

Een goede balans tussen werk en privé... dat werd jaren geleden gezien als iets heel belangrijks. De werkende professionals van tegenwoordig breken deze balans juist af. Een van de oorzaken hiervoor: technologische ontwikkelingen. Je kunt overal aan het werk, je bent niet meer verbonden aan je pc op kantoor. Dus werken buiten de traditionele '9-5 tijden' is geen issue meer, iedereen is flexibel.

Bovendien laat je jouw bestelde kleding bezorgen op kantoor en speel je, zoals eerder in dit blog behandeld, spellen als tafeltennis met je collega's. De kloof tussen werk en privé neemt af. In alle in dit blog aan bod gekomen kantoorpanden zien we dit terugkomen. Maar ook in het kantoorgebouw aan Gustav Mahlerplein 2 in Amsterdam Zuidas, te zien in de SKEPP 3D Virtual Tour hieronder, is de work-life balance op de schop gegaan. In dit kantoor kijk je toch ook niet op een uurtje langer werken?

Zoek je kantoorruimte in Amsterdam Zuidas? Ga dan zeker aan het Gustav Mahlerplein 2 kijken!

Welke trend zie je bij jou op kantoor? En welke trend gaat zijn intrede doen?

Heb je al een belhokje bij jullie op kantoor, visualiseer je de volgers op social media al of wordt er fanatiek tafelvoetbal gespeeld? En ga je een tafeltennistafel toevoegen, Fear Of Missing out the Office meer terug laten komen of ga je voor een 'groene' kantoorinrichting en schaf je alternatieven voor de bureaustoel aan?

Hoe dan ook, voldoende voorbeelden van kantoorruimten in onze hoofdstad waar de trends zijn ingetreden en waar de work-life balance flink onderuit is gehaald. Ter afsluiting hieronder nog een video van het kantoor aan het John M. Keynesplein 12-46 in Amsterdam Riekerpolder. Hier komen vele trends terug, een aanrader voor in jouw kantoorruimte!

Op zoek naar kantoorruimte in Amsterdam Zuid-Oost en is je bedrijf werkzaam in de financiële sector? Bekijk dan onze top 13 kantoren in Amsterdam Zuid-Oost!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure