Dit worden de 7 kantoortrends in 2018

  • Door Laura Loohuis
  • donderdag 20 september 2018

Wat worden de kantoortrends voor 2018?

Begin 2017 hebben wij de kantoortrends voor dat jaar voorspelt. Deze zijn ook allemaal uitgekomen! Daarom doen wij nu weer een dappere poging om de kantoortrends van 2018 te voorspellen. Dit zijn de 7 kantoorinrichting trends die het volgens ons helemaal gaan maken op kantoor.


03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

1 Ruimte voor een belnisje in kantoorpanden

Steeds meer bedrijven stappen over van vaste telefoons naar smartphones. Je bent dus minder gebonden aan je telefoontoestel op je werkplek, waardoor het populair wordt om een rustige plek in de kantoorruimte op te zoeken om te bellen. De uitkomst? Zogenaamde belcellen, -hokjes of -nisjes. Kan niet anders dat vele bedrijven overstag gaan en dit soort cellen, hokjes of nisjes gaan creëren.

Ook vanuit SKEPP kunnen we jouw kantoorruimte voorzien van een Photobooth. De Photobooth is 1 van de producten die we aanbieden via Officeplanner. Wil je weten wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen met betrekking tot de kantoorinrichting? In deze video vertelt Robbert Jan Hanse, van Holland Startup, over zijn ervaring met Officeplanner. 

 

2 Het visualiseren van het aantal volgers op social media

Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan social media. Het doel? Zoveel mogelijk volgers of likes verkrijgen. Daarom is het steeds belangrijker om de stand van zaken nauwlettend in de gaten te houden en te meten of je aantal volgers stijgt. Tegenwoordig zijn er tellers te koop waarop je een actueel overzicht van het aantal volgers op je social media kanalen ziet. Hang het in je kantoorkamer en blijf op de hoogte. We voorspellen dat deze tellers een vlucht gaan nemen in 2018.

3 Meer ontspanning op kantoor krijgt prioriteit

Het 'negen-tot-vijf-principe' staat steeds meer onder druk. Tegenwoordig vult het kantoor niet alleen meer de zakelijke functie. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de medewerkers zich beter voelt na het spelen van een game op de werkvloer. Het geeft de werksfeer een boost en verbetert de teambuilding. Wij verwachten meer dartborden, voetbaltafels en gameconsoles in de kantoorruimte. Wie wil er nu niet na werktijd even een potje Super Mario of FIFA 2018 spelen?

eye catchers in de kantoorruimteEen leuke en ontspannen kantoortrend, vind je niet?

4 Fear Of Missing out the Office

Niet alleen de locatie van jouw kantoorgebouw wordt gezien als onderscheidende factor, maar juist de uitstraling, kantoorinrichting, werkstijl en community worden belangrijker. Jouw kantoor wordt een merk, wat FOMO als gevolg heeft. Deze Fear of Missing out the Office houdt in dat je de drang voelt om op kantoor te komen, want je wilt niets missen toch? De sociale interactie, teamspirit, huiselijke sfeer maakt dat jij je thuis voelt in de kantoorruimte. Het is niet langer alleen maar een plek om te werken, het is een lifestyle.

" Groen, groener, groenst! "

5 Groen als gras

Beschik jij al over een aardig aantal kantoorplanten? Anno 2018 is dit waarschijnlijk niet genoeg. Want een trend die doorzet zijn planten op kantoor. Maar dan heel veel planten. Complete landschappen worden nagebootst, palmbomen geven de inrichting van de kantoorruimte een tropisch tintje, citroenbomen creëren een mediterrane sfeer en cactussen zorgen voor een heus woestijneffect. Niets is te gek! Daarnaast hebben kantoorplanten een effectieve functie: ze werken zuiverend en de kleur groen in de kantoorunit wekt positieve gevoelens op.

kantoorplanten kantoorinrichting kabelweg 43Groen moet je doen!

6 De bureaustoel is zó 2017

Dit jaar gaan steeds meer organisaties er aan geloven: het vervangen van de bureaustoel. Volgens de Arbo moet het kantoormeubilair het lange zitten op kantoor gaan faciliteren. Hoe je dit doet? Simpel. Er zijn veel alternatieven voor de traditionele bureaustoel in jouw kantoorunit. Zo kun je voor meer beweging bijvoorbeeld kiezen voor de vergaderfiets. Deze 'deskbike' zorgt ervoor dat jij je lekker even kunt laten gaan tijdens bijvoorbeeld een vergadering. Door rustig de pedalen rond te trappen gaat voor jouw gevoel de vergadering sneller en je bent ook nog eens goed aan het bewegen. Een win-win als je het ons vraagt!

7 Work-life balance op de schop

Waar generatie X op zoek ging naar een goede balans tussen privé en werk, breekt de nieuwe generatie deze scheiding juist af. Door alle technologische ontwikkelingen kunnen we waar en wanneer we maar willen aan het werk. Je bent niet alleen tijdens de 'normale' werkuren bereikbaar, maar overal en altijd. Op kantoor laat jij jouw nieuwe schoenen bezorgen en na de lunch speel je een potje tafelvoetbal met collega's. De traditionele scheiding tussen werk en privé neemt af en dit jaar zal deze kloof alleen maar kleiner worden.

kantoorruimte huren amsterdamDeze 7 kantoortrends gaan het maken in 2018.
05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Meer inspiratie nodig?

Nu weet jij welke trends het helemaal gaan maken op kantoor. Maar bij het inrichten van jouw kantoor kun je misschien nog wel wat inspiratie gebruiken, toch? Lees daarom de volgende blogs ook eens:

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure