Waar in Amsterdam kun je het beste kantoorruimte huren? (2)

 • Door Laura Loohuis
 • dinsdag 20 februari 2018

Jij wilt een kantoorruimte huren in Amsterdam. Maar in welk stadsdeel of welke wijk kun je dit het beste doen? Wees gerust, want in dit blog kun jij eenvoudig zelf een keuze maken in welk stadsdeel of wijk jij een kantoorruimte gaat huren in Amsterdam.


Bepaal waar jij kantoorruimte gaat huren in Amsterdam

Met zóveel keuze in Amsterdam kun je gemakkelijk de weg kwijtraken.. Dat begrijpen wij, daarom lichten wij verschillende locaties uit in Amsterdam waar jij kunt huren. In het vorige deel bekeken wij al de Zuidas, Zuid-Oost, Centrum en de Grachtengordel. In deze deel 2 bekijken wij Westpoort, Sloterdijk, Nieuw-West en Noord.

Met open armen verwelkomt worden in Amsterdam

De letters "I Amsterdam" kent iedereen natuurlijk wel. Deze trekken niet alleen veel toeristen die ermee op de foto gaan voor Instagram, maar ze hebben ook een belangrijke betekenis. Ze staan namelijk voor het feit dat Amsterdam voor iedereen is en iedereen met open armen verwelkomt.

Onze internationale hoofdstad trekt bedrijven en mensen aan over de hele wereld. Amerikanen, Canadezen, Zuid-Afrikanen, Ieren, Fransen, Marokkanen, Iraniërs, Australiërs, Afghanen, Belgen.. O ja, en Nederlanders. Met meer dan 180 nationaliteiten is 'diversiteit' een perfect woord dat deze stad omschrijft. Dit is niet iets van de laatste jaren, maar al sinds de Gouden Eeuw was er sprake van diversiteit, waar de bloei van de stad in die tijd onder andere aan te danken was.

Door deze diversiteit in Amsterdam is er ook sprake van tolerantie. Tolerantie voor verschillen, tussen gewone burgers. Dit leidde tot goede relaties met verre landen die zorgden voor zakelijke deals en nieuwe ideeën. Op die manier ontstonden er vaak nieuwe industrieën en handelsactiviteiten waardoor de stad groeide en nog steeds aan het groeien is. Dit is misschien ook wel een reden waarom jij opzoek bent naar een kantoorruimte in Amsterdam.

Kantoorruimte huren in AmsterdamDe keuze is reuze in Amsterdam!

Westpoort is 'Open voor business'

De Westpoort in Amsterdam is het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland! Met ruimte aan ondernemingen, kantoren en industrie is dit gebied klaar voor business van ondernemingen. Er zijn op dit moment maar liefst 2.200 bedrijven gevestigd in dit stadsdeel van Amsterdam. Dit zorgt voor maar liefst 10% van de gehele werkgelegenheid van onze hoofdstad.

Westpoort bestaat uit het havengebied, kantorenlocatie Teleport en bedrijventerreinen Sloterdijk I, II, III en IV. Doorsneden door de A5 en A10 is deze locatie erg goed bereikbaar. Ook met het openbare vervoer ben je er zo!

Veel bedrijven die hier zijn gesitueerd bevinden zich in de ICT, zakelijke dienstverlening, voedselindustrie, chemische industrie, energie, logisctiek enzovoorts. Vergeleken met andere bedrijventerreinen in Amsterdam zoals Zuidas en Amstel Business Park, is de werkgelegenheid per sector hier vrij gedifferentieerd. Het enige wat ontbreekt zijn grote zorginstellingen. De meeste werkgelegenheid en daarom de meeste bedrijven op de Westpoort bevinden zich in de zakelijke dienstverlening.

"It is better to be looked over than overlooked." - Mae West

Dit zijn de wijze woorden van wijlen actrice Mae West. Dit betekent dat het beter is om gezien te worden dan over het hoofd te worden gezien. De kantoorruimten in de Westpoort van Amsterdam moet je dan ook zeker niet over het hoofd kijken! Er kan namelijk iets tussen zitten wat perfect is voor jouw onderneming in deze economische motor van Amsterdam.

Bekijk eens het kantoor aan de Gyroscoopweg 23-25 in Amsterdam Westpoort. Hier huur je kantoorruimte en kantoorkamers waarbij je ook nog eens over opslagruimte beschikt. Deze beschikken over veel daglicht, een pantry, kantine en een vergaderzaal waar je allemaal gebruik van mag maken als huurder. De mogelijkheden in dit pand zijn dus eindeloos!

Gyroscoopweg 23 25 kantoorruimte Amsterdam WestpoortAan de Gyroscoopweg 23-25 zijn kantoorruimte te huur met opslagruimte.

Huur kantoorruimte op het bedrijventerrein Sloterdijk

Je kunt er ook voor kiezen om een kantoorruimte te huren in Amsterdam Sloterdijk. De wijk is gesitueerd in het stadsdeel Nieuw-West. Het bestaat uit de dorpsbebouwing Sloterdijk en maar liefst 4 bedrijventerreinen. De bedrijventerreinen bieden vooral bedrijfsverzamelgebouwen, business center en kantoorconcepten waar jij kunt huren. Deze 4 terreinen vallen na een herindeling van de stadsdelen van Amsterdam echter onder Westpoort, die in 2014 werd uitgeroepen tot het beste bedrijventerrein van Nederland.

Vind jij de bereikbaarheid van jouw kantoor erg belangrijk? Dan kies je voor Sloterdijk. Maar wanneer je de huurprijzen hier te hoog vind, kun je ook kiezen voor Amsterdam Noord, die ook wordt behandeld in dit blog.

Aan de Isolatorweg 36 staat een kantoorpand waar je een werkplek of kantoorruimte kunt huren. Het pand is recentelijk compleet gerenoveerd en voorzien van een moderne kantoorinrichting. Ondernemers uit de creatieve sector huren hier voornamelijk een kantoorruimte of kantoorkamer. Ben jij de volgende? In deze video kun je het kantoorpand aan de Isolatorweg 36 in Amsterdam.

Huur in het grootste en groenste stadsdeel van Amsterdam

Amsterdam Nieuw-West is erg divers. Het wordt gezien als de groenste omgeving van Amsterdam. Dit komt vooral door de ruimtelijkheid en mogelijkheden tot ontspanning. Denk hierbij aan de Molen van Sloten, de Sloterplas en het Sloterpark. Dit stadsdeel is gevormd door de vroegere stadsdelen Geuzenveld/Slotermeer, Slotervaart en Osdorp samen te voegen.

Deze buurt bestaat vooral uit woongebied. Het ondernemersquote is daarom relatief laag. Toch is deze omgeving erg aantrekkelijk voor kleinere ondernemers en ZZP'ers. Bijna 10% van alle ondernemingen in Amsterdam zijn hier gevestigd, met een gemiddelde grootte van 6 werknemers.

Op zoek naar een (flex)werkplek of kantoorunit? Kies dan voor Amsterdam Nieuw-West!

Voor een beter beeld: in 2010 waren er bijna 7.000 ondernemingen, waarvan meer de helft een eenpersoons onderneming betrof. Dit waren veelal ondernemingen in de sectoren horeca, cultuur en recreatie en zakelijke diensten. Het aantal vestigingen in deze sectoren is ook aan het stijgen.

Als ZZP'er of kleinere onderneming ben jij zeker op je plek in dit stadsdeel. Er is hier voldoende aanbod aan (flex)werkplekken en kantoorkamers. Heb jij toch meer ruimte nodig? Bekijk dan eens de kantoorruimte in verschillende bedrijfsverzamelgebouwen, business centers en kantoorconcepten in bijvoorbeeld Amsterdam Zuid-Oost.

Jan van Galenstraat 335 in Amsterdam Nieuw WestGa jij hier een kantoorkamer huren?

Aan de Jan van Galenstraat 335 in Amsterdam Nieuw-West bevindt zich dit mooie kantoorpand. Deze is ideaal voor flexwerkers, ZZP'ers, starters en kleinere ondernemingen. Na een dag werken kun jij je hier zelfs heerlijk uitleven in de fitnessruimte die aanwezig is in dit kantoor. Ook de kantoorinrichting is erg stijlvol, met eyecatchers zoals de biljarttafels waar je met je collega's even kunt ontspannen.

Noord

Ten noorden van het IJ vind je verschillende kantoorruimten in Amsterdam Noord. Dit is een goedkoper alternatief om te huren, in vergelijking met het Centrum van Amsterdam. Hier vind je kantoren in een landelijke omgeving, die toch bruisend en inspirerend is.

Was dit vroeger nog een plek waar turf werd gewonnen en waar zware industriëen waren gevestigd, nu is het een creatieve locatie met een overvloed aan nieuwe en toffe winkels, restaurants, hotels en cafés. Deze plek trekt dan ook veel culturele ondernemers en jonge creatieve organisaties aan. Dé plek dus voor jou als creatieveling. Commerciële bedrijven, ICT, multimedia bedrijven en marketing- en adviesbureaus gingen jou al voor. Denk bijvoorbeeld aan het commerciële bedrijf MTV.

Amsterdam Noord is perfect bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen en er wordt keihard gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur. Je kunt zelfs met de veerboot naar kantoor! In Amsterdam Noord zijn verschillende kantoorruimte, kantoorkamers en werkplekken te huur. Neem eens een kijkje aan het Gedempt Hamerkanaal 135. Met 2 minuten fietsen ben jij al bij de veerboot die je binnen no-time naar het centraal station brengt.

In de volgende video kun jij jezelf trakteren op een rondleiding door dit toffe kantoorpand:

In het vorige deel hebben wij het centrum, Zuidas en Zuid-Oost uitgelicht. Deze deel 2 van de Kantorenvergelijker van SKEPP over stadsdelen en wijken in Amsterdam waar je kantoorruimte kunt huren, ging over Westpoort, Sloterdijk, Nieuw-West en Noord.

Natuurlijk zijn er veel meer stadsdelen en wijken in Amsterdam om kantoorruimte te huren, die lees je dan ook in de volgende blog. Maar voor nu even een opsomming van alle voor- en nadelen van de 3 in dit blog besproken locaties:

Stadsdeel of wijk

Voordelen

Nadelen

Amsterdam Westpoort

(en Sloterdijk)

 • Kantoorruimten met opslag beschikbaar
 • Grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland
 • Geschikt voor grotere (internationale) organisaties
 • Aanbod van kantoorruimte in bedrijfsverzamelgebouwen, business centers en kantoorconcepten
 • Goed bereikbaar
 • Hogere huurprijzen dan Amsterdam Noord
 • Minder geschikt voor kleinere bedrijven en ZZP'ers

Amsterdam Nieuw-West

 • Groenste stadsdeel van Amsterdam
 • Aantrekkelijk voor kleinere ondermeners
 • Ruim aanbod aan kantoorkamers en werkplekken
 • Goed bereikbaar
 • Minder aantrekkelijk voor de zakelijke sector

Amsterdam Noord

 • Goedkopere locatie om te huren
 • Landelijke omgeving
 • Gunstige ligging die bereikbaar is met auto en openbaar vervoer
 • Perfecte plek voor commerciële bedrijven in de creatieve sector
 • Minder geschikt voor de zakelijke en financiële bedrijven
 • Goedkoper huren

Maak nu je keuze voor jouw kantoorunit of kantoorruimte in Amsterdam!

Het diverse Amsterdam heeft jou veel te bieden. Met veel nationaliteiten en internationale bedrijven is deze dynamische stad geschikt voor elke onderneming.

Na het lezen van dit blog en de vorige editie van dit blog kun jij nu kiezen voor een stadsdeel of wijk in Amsterdam waar je kantoorruimte gaat huren. Maak nu je keuze! Of heb je toch behoefte aan meer informatie of wil je graag persoonlijk advies van onze vastgoedprofessionals? Dat kan natuurlijk ook, want wij helpen je graag. Ons advies gebaseerd op jouw wensen en voorkeuren is voor jou geheel gratis en vrijblijvend. Schroom dus niet om contact op te nemen via 085 - 877 05 19 of te mailen naar info@skepp.nl.

Lees ook de vorige editie: Waar in Amsterdam kun je het beste kantoorruimte huren? (1) of bekijk het aanbod via de volgende button:


Kantoorruimte huren Amsterdam

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure