Waar in Amsterdam kun je het beste kantoorruimte huren? (1)

 • Door Laura Loohuis
 • dinsdag 30 januari 2018

Wil jij een kantoorruimte huren in Amsterdam, maar weet je niet zo goed waar in Amsterdam je het beste kunt huren? Don't worry, want na het lezen van dit blog kun jij een kantoorruimte huren in het stadsdeel of wijk dat perfect bij jou past, in Amsterdam!


Zo bepaal je waar je in Amsterdam kantoorruimte moet huren

De keuze is reuze met zoveel stadsdelen en wijken.. Daarom snappen wij erg goed dat jij bij jouw zoektocht naar een geschikt kantoor in onze hoofdstad door de bomen het bos niet meer ziet. Dit blog helpt jou daarom bij het vinden van de beste locatie voor jouw bedrijf. In dit deel 1 van stadsdelen en wijken in Amsterdam, schijnen wij een licht op het centrum, Zuidas en Zuid-Oost.

Geef mij maar Amsterdam

Dit is misschien wel een van de bekendste nummers door Johnny Jordaan over deze bijzondere stad in ons kikkerlandje. Maar ook Jacques Brel, David Bowie en Nothing But Thieves schreven een nummer over Amsterdam.. en dat is niet voor niets! Deze stad waar alles mogelijk is, is internationaal zeer populair en bekend. Niet alleen om alle culturele plekken en gezellige restaurants, maar ook voor de mogelijkheden die deze stad biedt op economisch gebied en het grote aanbod aan kantoorruimte in Amsterdam.

Als een magneet trekt Amsterdam internationale bedrijven aan zoals Netflix, Booking.com, Uber, Amazon en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Afgelopen jaar vestigden er in totaal maar liefst 143 nieuwe internationale bedrijven in onze hoofdstad! Steden als Berlijn, Stockholm en Kopenhagen staan jaloers vanaf de zijlijn toe te kijken..

AmsterdamEr zijn veel verschillende mogelijkheden voor het huren van kantoorruimte in Amsterdam. Kies bijvoorbeeld voor een pand met uitzicht op de grachten.

Het prachtige centrum van Amsterdam is niet alleen een toeristische trekpleister

Wie denkt aan Amsterdam, denkt vaak aan een rondvaart door de grachten, het Paleis op de Dam, de veelzijdigheid aan musea en de vele restaurants en winkels. Maar er is nog zo veel meer. Niet voor niets gingen bedrijven zoals Booking.com en Netflix al hun kantoorruimte huren in het centrum.

Waarom eigenlijk? Netflix zegt dat de snelle internetverbinding, sterke e-commerce-positie en het aanbod van meertaligheid op de arbeidsmarkt de belangrijkste reden was om een kantoorruimte te huren in Amsterdam. De grootste hotelboekingsdienst ter wereld, Booking.com, huurt op dit moment zelfs 7 verschillende kantoorgebouwen en heeft voor deze stad gekozen voor het aantrekken van talent.

"Aan de Amsterdamse grachten, heb ik heel m'n hart voor altijd verpand." - Wim Sonneveld

Wim Sonneveld verpandde zijn hart in Amsterdam, maar in het hartje van Amsterdam zijn er ook een tal van kantoorpanden beschikbaar, zoals aan de Grachtengordel. Als onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO maakt het dat deze locatie een prachtige en karakteristieke omgeving is om een kantoorruimte te huren. Want de vele monumentale panden worden veelal gebruikt als kantoren. Veel bedrijven kiezen voor deze locatie in het centrum van Amsterdam om de eigentijdse kantoorpanden en de levendige omgeving.

De Grachtengordel bestaat uit 4 hoofdgrachten, namelijk: de Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht en Singel. Aan al deze grachten zijn kantoorruimte te huur. Hier vind je unieke grachtenpanden en monumenten voor unieke bedrijven. Zo zijn er op dit moment verschillende advocatenbureaus, adviesbureaus en IT-bedrijven gevestigd.

kantoorruimte huren amsterdam centrumHuur een kantoorruimte aan de Herengracht 168 in het centrum van Amsterdam met bijzondere, karakteristieke elementen.

Door de bruisende omgeving is deze locatie in het centrum van Amsterdam een populaire plek om een kantoorkamer of werkplek te huren. Neem bijvoorbeeld het kantoorpand aan de Herengracht 168. Dit toffe pand heeft een rijke geschiedenis wat zeker terug is te zien. De verschillende karakteristieke eigenschappen zoals een marmeren vloer, prachtige wenteltrap en hoge plafonds maken dit kantoor tot een heuse eyecatcher.

Naast de Grachtengordel kun je natuurlijk ook op andere plekken in het centrum van onze hoofdstad een kantoorruimte, kantoorunit of werkplek huren. Op dit moment zijn er verschillende soorten bedrijven gevestigd in het centrum van Amsterdam. Met name young professionals, marketingbureaus en andere creatieve bedrijven huren hier kantoorruimte. Daarnaast zijn ook advocaten- en consultancybureaus en IT-bedrijven hier gevestigd.

Het centrum van Amsterdam is geschikt voor bijna elk bedrijf. Maar heb jij als grote organisatie veel kantoorruimte nodig? Dan geven wij je als tip om eens te kijken naar kantoorruimte in andere stadsdelen of wijken in Amsterdam, zoals de Zuidas of Zuid-Oost, die ook in dit blog aan bod komen. Maar voordat we het centrum verlaten is het zeker de moeite waard om onze volgende video eens te bekijken!

Zaken doen in Amsterdam Zuidas

De Zuidas is de zakelijkste en populairste kantoorlocatie van Nederland. Zo zijn hier onder meer Google, Coolblue en Deloitte gevestigd. Een kantoorruimte huren op deze plek is populair, omdat de meeste grote spelers op de zakelijke markt hier kantoor houden. Je drijft dan handel met bedrijven in de financiële markt, recruitment agencys. juridische organisaties en vastgoedbedrijven. Een kantoorruimte in deze energieke omgeving bevindt zich dan ook in de 'financial district' van Amsterdam.

"Ik hou van werken zolang het werken is waar ik van hou." - Johan Cruijff

In deze uitspraak van de ras-Amsterdammer Johan Cruijff zit natuurlijk een kern van waarheid. Maar wanneer jij een kantoorbaan hebt, is jouw pand natuurlijk ook belangrijk! Niet alleen de uitstraling van jouw kantoorruimte, maar ook de functionaliteit en flexibiliteit is voornaam.

In de modern-zakelijke kantoorpanden op de Zuidas zijn de mogelijkheden eindeloos. Een fijne werkplek heb je bijvoorbeeld door te huren in een bedrijfsverzamelgebouw, business center of kantoorconcept. Een voordeel hiervan is namelijk dat er allerlei voorzieningen aanwezig zijn, zoals een sociaal hart, receptie en gemeubileerde kantoorruimten.

Kantoorpand amsterdamWanneer je een kantoorruimte huurt in dit pand aan de Barbara Strozzilaan 101-201 heb je bijvoorbeeld het voordeel van een bemande receptie.

Het kantoorgebouw aan de Barbara Strozzilaan 101-201 is een goed voorbeeld van een modern pand met een tal aan voorzieningen, zoals een bemande receptie met telefoonopname. Daarnaast kun jij jouw zakelijke netwerk uitbreiden omdat er een grote kans is dat er meerdere bedrijven in het pand - en in andere kantoren op de Zuidas - gevestigd zijn die binnen jouw markt vallen. Voor sommige bedrijven kan deze locatie aan de prijzige kant zijn, waardoor je dan het beste een kantoorruimte kunt huren in bijvoorbeeld Amsterdam Zuid-Oost.

Niet alleen het grote aanbod aan moderne kantoren in de Zuidas maakt deze locatie aantrekkelijk, ook de bereikbaarheid is super. Zo is hier vanaf Schiphol het eerste intercitystation gelegen en is dit zakelijke district ook met de trein, metro, tram en bus erg goed te bereiken. Daardoor ben jij gemakkelijk en snel op jouw werkplek of in jouw kantoorunit.

Voor een wandeling is er de keuze uit vele parken in de omgeving en dineren of een Amsterdammetje drinken in een restaurant of café is geen probleem. Bekijk de volgende video eens voor een sfeerimpressie van de Zuidas.

Oost, west, is Zuid-Oost misschien voor jou het best?

De Zuidas is niet alleen een populaire locatie in Amsterdam om een kantoorruimte te huren, ook Zuid-Oost is een van de meest populaire kantorengebieden in de randstad. Dit komt met name door de ligging ten opzichte van de snelwegen en de goede bereikbaarheid met het openbare vervoer. Grote bedrijven gingen je al voor, zoals ING, ABN Amro, DTG, Dolby, Adidas, Huawei.. and the list goes on!

De laatste tijd wordt deze locatie steeds levendiger door de komst van verschillende restaurants, barretjes en sportscholen. De hotels in de buurt zorgen ervoor dat jouw zakenrelaties geen probleem hebben om (tijdelijk) onderdak te vinden bij een bezoek aan jouw bedrijf. En natuurlijk niet vergeten de gave, moderne kantoorgebouwen die niet meer geassocieerd kunnen worden met de vroegere aanname dat Zuid-Oost als minder kwalitatief wordt gezien. Daar is nu geen sprake meer van!

Kantoorruimte De Entree 230 Amsterdam Zuid OostDit is een goed voorbeeld van een modern-zakelijk kantoorpand aan De Entree 230 in Amsterdam Zuid-Oost. De moderne kantoorinrichting is perfect voor grotere en/of internationale bedrijven.

Neem bijvoorbeeld dit pand met moderne kantoorruimte aan De Entree 230. Verschillende ondernemingen huren een ruimte in dit kantoor, zoals organisatieadviesbureaus, makelaarsbureaus en softwareproducenten. Dit vooral omdat er een high-speed internetverbinding aanwezig is, jouw werkplek vaak schoon wordt gemaakt en je 24/7 toegang hebt.

Zoals eerder vermeld zijn er in Amsterdam Zuid-Oost goedkopere werklocaties in vergelijking met de Zuidas. Wanneer je dit belangrijk vindt, is dit de perfecte locatie voor jouw bedrijf. Zeker wanneer jij je in de zakelijke markt bevindt, zoals de financiële of technologische sector. Dit gebied is bezig met een opmars als belangrijke kantorenlocatie. Bekijk het zelf eens in de volgende video:

In deze deel 1 van SKEPP Kantorenvergelijker over het huren van kantoorruimte in verschillende stadsdelen en wijken in Amsterdam hebben wij het centrum, Zuidas en Zuid-Oost uitgelicht. Natuurlijk zijn er veel meer stadsdelen en wijken in Amsterdam om kantoorruimte te huren, die lees je dan ook in de volgende blog. Maar voor nu even een opsomming van alle voor- en nadelen van de 3 besproken locaties:

Stadsdeel of wijk

Voordelen

Nadelen

Amsterdam Centrum

(en Grachtengordel)

 • Kantoorruimte met unieke, karakteristieke elementen
 • Goed bereikbaar met het openbare vervoer
 • Dynamische en levendige omgeving
 • Geschikt voor bijna elk bedrijf
 • Parkeren met de auto is niet altijd even handig

Amsterdam Zuidas

 • Populairste kantoorlocatie van Nederland
 • Moderne kantoren
 • Goed bereikbaar met het openbare vervoer
 • Vaak de mogelijkheid om een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw, business center of kantoorconcept te huren
 • Hogere prijzen dan Zuid-Oost

Amsterdam Zuid-Oost

 • Populair kantorengebied in de randstad
 • Goed bereikbaar met het openbare vervoer en auto
 • Moderne kantoren
 • Goedkopere kantoorruimte en kantoorkamers dan Zuidas
 • Wordt soms nog geassocieerd met niet kwalitatief en levendig (maar dat is de laatste jaren veranderd)

In de volgende editie gaan wij een aantal andere stadsdelen en/of wijken uitlichten in Amsterdam. Er zijn zóveel meer opties in deze prachtige stad om een kantoorruimte te huren. Bekijk daarom eens ons complete aanbod aan kantoorruimte. Of neem contact op voor persoonlijk advies of meer informatie met een van onze vastgoedconsultants.

Tulpen uit Amsterdam

Zoals eerder gezegd is in Amsterdam alles mogelijk. Met een grote hoeveelheid aan culturele hotspots, winkels en restaurants is de stad populair voor toeristen. Maar er is ook een ruim aanbod aan kantoorruimte, waardoor veel bedrijven graag in deze dynamische stad willen huren. Om dit blog af te sluiten hebben wij nog een aantal bijzondere feiten op een rij gezet:

 • Met 165 grachten heeft Amsterdam meer grachten dan Venetië en zo'n 4 keer meer bruggen;
 • Amsterdam is een echte fietsstad, want de stad heeft meer fietsen dan inwoners en een totale lengte van 400 kilometer aan fietspaden;
 • Het is de stad met de meeste verschillende nationaliteiten ter wereld, maar liefst 180;
 • Per vierkante meter heeft de stad de meeste musea van alle steden ter wereld;
 • Er zijn zo'n 40 parken met meer dan 600.000 bloembollen, waaronder natuurlijk ook tulpen;
 • In 2017 zijn er 143 internationale bedrijven gevestigd die goed zijn voor zo'n 2700 banen.

Lees ook deel 2 van dit blog,lees het blog over bijzondere kantoorinrichtingen in Amsterdam of bekijk het complete aanbod via de onderstaande button:


Kantoorruimte huren in Amsterdam

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure