Top 7 kantoorruimten met een industriële inrichting

  • Door Madée Reinerink
  • dinsdag 21 mei 2019

Een trend die voorkomt in vele kantoorruimte is een industriële look, maar waar vind je nou dé industriële kantoorruimte voor jouw bedrijf? In dit blog lees je alles over een industriële inrichting en de top 7 locaties met een industriële look. Wordt het een kantoor met een industriële basis of juist met industriële elementen? Kom er in dit blog voor jouw bedrijf achter!


Er zijn verschillende mogelijkheden voor de inrichting van jouw kantoorruimte, zo ook een industriële kantoorinrichting. Je hebt de mogelijkheid om ervoor te kiezen om je kantoorruimte zelf in te richten, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Er zijn namelijk vele kantoorruimten die al turn-key worden opgeleverd, zodat jij er meteen aan de slag kunt. In deze blog lichten we de top 7 industriële kantoorpanden van Nederland uit!

Kantoorruimte huren in Tupolevlaan 41 Industriële kantoorruimte aan de Tupolevlaan 41 in Amsterdam.

De basis van een industrieel kantoor

Voordat we de top 7 industriële kantoorpanden gaan uitlichten, leggen we je eerst de definitie van een industriële kantoorinrichting uit. Er zijn verschillende vormen om je kantoorruimte om te toveren tot een industrieel kantoorpand. Zo kun je er onder andere voor kiezen om alleen te beschikken over een industriële basis. Dit herken je aan de vloer van gietbeton, een grote overheaddeur en dat het kantoor niet beschikt over een systeemplafond. Onderstaand lees je kantoorruimten met een industriële basis:

Industriële basis aan de Asterweg 19 in Amsterdam

Dit eigentijdse kantoorgebouw aan de Asterweg 19 in Amsterdam is een vrij nieuw pand met energieklasse A. Je huurt het kantoorpand samen met diverse adviesbureaus, softwareontwikkelaars en marktonderzoekers. De kantoorruimte is voorzien van een betonnen gietvloer en je ziet dat het systeemplafond is verwijderd.

Dit zijn dé elementen voor een industriële basis. Als je besluit een kantoorruimte te huren, maak je direct gebruik van alle aanwezige voorzieningen. Er zijn verschillende vergaderruimtes aanwezig waar jij gebruik van kunt maken en ook niet geheel verkeerd is het aanwezige parkeerterrein waar je gratis je auto kan parkeren.

Kantoorruimte Asterweg in Amsterdam De betonnen vloer en het plafond zorgen voor een industriele look.

Industrieel kantoor aan de Klaprozenweg 75 in Amsterdam

Ook het kantoorpand aan de Klaprozenweg 75 in Amsterdam beschikt over een industriële basis. Het kantoorpand in Amsterdam Noord heeft een luxe pantry waar je een heerlijke kop koffie kunt zetten en in de middag de lunch doorbrengen. De pantry heeft een betonnen vloer en heeft geen systeemplafond, daarnaast beschikt het over industriële elementen.

Hier lees je meer over verderop in dit blog. Met een 24/7 toegang bepaal jij je eigen werktijden. Handig wanneer je in de avonduren of in het weekend de laatste werkzaamheden wilt afronden. Wanneer je met de auto naar je werkplek reist, ben je binnen enkele minuten op verschillende rijkswegen. Ideaal toch?

De pantry heeft een betonnen vloer en heeft geen systeemplafond, daarnaast beschikt het over industriële elementen.

Industrieel kantoorpand aan Mathenesserdijk 418 in Rotterdam

Aan de Mathenesserdijk 418 in Rotterdam zorgen de betonnen vloer en de aluminium-buizen die je ziet hangen voor een perfecte industriële basis. De stalen pilaren in het midden van de kantoorruimte maken het helemaal af. Het kantoorpand is ideaal, je kunt namelijk verschillende gezellige cafeetjes waar je een heerlijke bak koffie kunt drinken te voet bereiken. Daarnaast zal het zowel met de auto als het openbaar vervoer geen probleem opleveren om jouw kantoorruimte te bereiken.

Kantoorruimte aan de Mathenesserdijk 418 e De gehele industriële basis is in deze kantoorruimte gelegd.

Een industriële uitstraling creëren met meubilair

In tegenstelling tot de eerste vorm van in een industriële kantoorruimte, zijn het hier de meubels die een industriële look geven aan je kantoorruimte. Het kantoor ziet er verder vrij standaard uit, een systeemplafond en witte muren. Het is juist het meubilair die ervoor zorgen dat het voorzien is van industriële look.

Het zijn de meubels die een industriële look geven aan je kantoorruimte.

Industrieel kantoorpand aan de Emmasingel 33 in Eindhoven

Het kantoorpand aan de Emmasingel 33 beschikt over witte muren en een systeemplafond, maar de inrichting zorgt ervoor voor het plaatje. Zo is de inrichting voorzien van een houten tafel en de industriële stoelen en kast maken het helemaal af. Met een kantoorruimte in het centrum van Eindhoven ben je dichtbij Eindhoven Station. Ook aan voorzieningen kom je niks te kort, zo beschikt het kantoorpand over een restaurant waar je kunt genieten van een hapje eten met collega’s of klanten.

Kantoorruimte huren aan de Emmasingel 33De kantoorruimte heeft gewoon standaard witte muren en een systeemplafond, maar de inrichting zorgt voor een industrieel plaatje.

Het meubilair zorgt ervoor dat het voorzien is van een industriële look.

Een industriële look aan de Tupolevlaan 41-63 in Schiphol

Met een kantoorruimte aan de Tupolevlaan in Schiphol-Rijk hoef je nergens meer achteraan, aan alles is op deze locatie gedacht. Van de royale entree waar een bemande receptie zit tot werkplekken die helemaal ingericht met industrieel meubilair. De glazen wanden met zwarte afwerking samen met de stoere stoelen aan de houten tafel maken het helemaal compleet. Het kantoorpand beschikt over meerdere vergaderruimten met presentatie mogelijkheden. Kom je met de auto naar het werk? Dan kun je parkeren in de ruime autogarage.

De combinatie van beiden

De titel verklapt het eigenlijk al: een kantoorruimte met zowel een industriële basis als een industriële inrichting. Dit hoeft niet te betekenen dat alle voorheen genoemde elementen terug in het kantoorpand moeten komen, maar het totale plaatje zorgt wel voor een industriële look.

Kantoorruimte Nieuwezijds Voorburgwal Raadhuis AmsterdamDe buizen en de balken zorgen dat dit niets ten onder gaat van de industriële basis.

Dé industriële look met een kantoorruimte aan de Spuistraat 139 in Amsterdam

Het kantoorpand aan de Spuistraat 139 in Amsterdam beschikt dan wel over een systeemplafond, maar de buizen en de balken zorgen dat dit niets ten onder gaat van de industriële basis. De staande planten en het meubilair zorgen voor het complete plaatje. De locatie is ideaal, want centraler dan de Dam kan het niet. Met een 24/7 toegang, onbeperkt koffie en thee, een business lounge en kopieer- en printfaciliteiten ben je hier van alle gemakken voorzien! Dus waar wacht je nog op?

Het complete plaatje aan de John M. Keynesplein 12-46 in Amsterdam

Last but not least: het kantoorpand aan John M. Keynesplein 12-46. Alle elementen van een industriële kantoorruimte komen terug, zo zie je de aluminium-buizen hangen, is de grond een betonnen vloer en maakt het meubilair de look helemaal af. Daarnaast is de locatie ook ideaal. Het pand is namelijk gelegen bij verschillende winkels, waaronder een Albert Heijn, Gamma en PostNL-punt. Toch maakt het pand het mogelijk dat jij je kantoor niet hoeft te verlaten, het beschikt namelijk over een restaurant en coffee corner.

Kantoorruimte Amsterdam-Zuid John M. KeynespleinAlle elementen komen terug in de kantoorruimte aan het John M. Keynesplein, wat vind jij?

Creëer zelf een industriële look

Het kan zijn dat de locaties van deze kantoorruimten niet ideaal zijn voor jouw onderneming. Wees dan niet langer getreurd! Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je kantoorinrichting om te toveren naar een industriële kantoorinrichting. Met deze blog ‘5 tips voor een industriële kantoorinrichting creëer jij je eigen industriële look in jouw kantoorruimte.

Jouw industriële kantoorruimte nog niet gevonden?

Wil jij meegaan met de trend en ook binnenkort aan het werk in een industriële kantoorruimte, maar heb je nog niet de juiste kantoorruimte gevonden? Neem dan snel contact op met een van onze vastgoedconsultants. Zij staan geheel gratis en vrijblijvend voor je klaar bij het vinden van jouw industriële kantoorruimte.


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure