Blogserie: vergelijking kantoorpanden (3) - Utrecht

  • Door Thijs van Eerden
  • woensdag 25 februari 2015

In de eerste twee edities van deze blogserie werden 4 kantoorpanden in respectievelijk Amsterdam en Rotterdam vergeleken op de aspecten uitstraling, ligging, services en prijs. Elk aspect werd vervolgens beoordeeld met een cijfer. In de derde editie van deze blogserie is Utrecht aan de beurt. Met deze vergelijking krijgt u een inzicht in de kantorenmarkt in Utrecht.


Winthontlaan Utrecht Zuid

Representatief kantoorgebouw te huur in Utrecht aan Winthontlaan


Uitstraling Cijfer 7: Dit kantoorpand in Utrecht is gevestigd in een ruim, representatief ogend kantoorpand. Het drie bouwlagen tellende kantoorgebouw beschikt over een totaal vloeroppervlak van 5.000 m2. De binnenzijde is zakelijk afgewerkt met fraaie materialen.

Ligging Cijfer 8: Doordat de belangrijke verkeersader A12 (Den Haag Arnhem) binnen enkele autominuten bereikbaar is en ook (snel)tramhalte Utrecht Westraven nabij gelegen is, kan gesproken worden over een uitstekende bereikbaarheid met zowel eigen- als openbaar vervoer.

Services Cijfer 7: Binnen dit kantoor in Utrecht worden veel aanvullende services (tegen betaling) aangeboden, denk hierbij aan een bedrijfsrestaurant, vergaderruimten, bemande receptie, telefoonbeantwoording en postafhandeling voor huurders. Dus terwijl u luncht in het restaurant, pakt een receptioniste uw telefoon op. Lekker toch?

Prijs Cijfer 8,5: Niet geheel onbelangrijk: de huurprijs voor een kantoorruimte. Een kantoorunit van 24 m2 is te huur voor €489,- per maand. Past deze huurprijs in uw budget?

Een ruim ogend kantoorpand vlakbij de A12 in Utrecht

WTC Papendorp Papendorpseweg Utrecht Zuid-West

buitenzijde kantoorpand wtc utrecht papendorp huren SKEPP

Uitstraling Cijfer 8,5: Het moderne kantoorpand is gelegen naast het Amsterdam Rijnkanaal en telt 12 bouwlagen. Hierdoor beschikt het bedrijfspand over een imposante uitstraling. De kantoorruimten zijn allen zeer fraai ingericht. De kantoorruimten die hier aangeboden worden zijn gelegen op de 11e en 12e verdieping. Een leuk detail: de hoofdingang is ondergronds.

Ligging Cijfer 8: Door de ligging nabij Knooppunt Oudenrijn, waar de snelwegen A2 en A12 samenkomen, is WTC Papendorp vanuit alle windrichtingen goed te bereiken per eigen vervoer. Daarnaast zijn er in de buurt van het kantoorpand verschillende bushaltes gelegen, waardoor ook de bereikbaarheid per openbaar vervoer goed is. Of u nu met de auto of met het openbaar vervoer reist, de toegankelijkheid vormt zeker geen obstakel!

Services Cijfer 7,5: Elke vestiging van dit kantoorconcept kent een hoog servicelevel en WTC Papendorp is hierop geen uitzondering. Denk hierbij aan gratis internet, ondersteuning bij administratieve werkzaamheden, 24/7 toegang tot uw kantoorruimte en printruimte. Tel hier een bedrijfsrestaurant, gratis parkeerruimte en vergaderruimte (met videoconferencing) bij op en u komt tot de conclusie dat u over services en voorzieningen niet hoeft te klagen!

Prijs Cijfer 7: Voor een werkplek binnen WTC Papendorp betaalt u €319,- per maand. Afgesloten kantoorunits (2 personen) zijn beschikbaar vanaf €640,- per maand. Passen deze bedragen in uw budget voor een kantoorruimte?

Het WTC-gebouw aan de Papendorpseweg in Utrecht

Atoomweg Utrecht Noord-West

loungeruimte kantoorpand atoomweg utrecht kantoorruimte te huur

Uitstraling - Cijfer 7,5: Dit modern ingerichte kantoor is gelegen aan de Atoomweg in Utrecht Noord-West. De uitstraling van dit bedrijfspand spreekt werkelijk tot de verbeelding, vooral aan de binnenzijde is niks aan het toeval overgelaten. Dit kantoor voelt aan als thuis.

Ligging Cijfer 8,5: Doordat het kantoorgebouw, gevestigd op bedrijventerrein Lageweide, direct naast de A2 (Amsterdam Maastricht) is gelegen, is de bereikbaarheid per auto erg goed te noemen. In de nabijheid zijn NS-stations Utrecht Leidse Rijn en Utrecht Zuilen gelegen, maar ook diverse bushaltes zijn aanwezig in de directe omgeving.

Services Cijfer 9: Er worden erg veel services aangeboden bij dit eigentijdse kantoor. Denk hierbij aan een bedrijfsrestaurant met elke dag een verse lunch, een bemande receptie, ondersteunende administratieve diensten, een koffiebar en cateringmogelijkheden. Bovendien is parkeren gratis, huurt u hier eventueel gemeubileerd en maakt u gebruik van vergaderruimten tot 80 personen. Aangezien alle services bij de huurprijs inzitten, krijgt dit kantoorpand voor ‘services’ een 9 als cijfer.

Prijs Cijfer 6,5: De huurprijs per werkplek bedraagt €340,- per maand. Prijzen voor afgesloten units zijn er vanaf €680,- per maand. Gezien de ligging en vele aanvullende services is dit een realistische prijs voor het huren van kantoorruimte.

Kantoorpand met een fantastische uitstraling aan de Atoomweg in Utrecht

Orteliuslaan Utrecht Zuid-West

aanzicht kantoorgebouw in utrecht zuid west huren

Uitstraling Cijfer 9: Het kantoorpand beschikt over een prettige uitstraling in een groene omgeving. Door het gebruik van veel glaswerk ontstaat een moderne werkomgeving met veel natuurlijke lichtinval. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en dit heeft een positief effect op de uitstraling. Met andere woorden: een stijlvol kantoor!

Ligging Cijfer 8: Dit kantoor in Utrecht is gelegen aan de Orteliuslaan, op steenworp afstand van knooppunt Oudenrijn. Hier komen de snelwegen A2 en A12 samen, waardoor het bedrijfspand per eigen vervoer erg goed bereikbaar is. Op loopafstand is bushalte Utrecht Papendorp Noord gelegen, waar verschillende buslijnen stoppen. Dus ook voor OV-reizigers is de locatie toegankelijk.

Services Cijfer 8,5: Binnen dit kantoorgebouw worden verschillende aanvullende services aangeboden. Een aantal van deze services zijn WiFi (glasvezel), 24/7 toegankelijkheid en airconditioning. Daarnaast is er een bemande receptie, maakt u gebruik van een schoonmaakservice, drinkt u gratis koffie en/of thee en huurt u in een gemeubileerde kantoorruimte. Ook niet onbelangrijk: er is vergaderruimte aanwezig in dit kantoor.

Prijs Cijfer 6,5: De kosten voor een flexwerkplek bedraagt €195,- per maand. Een kantoorkamer, ook wel kantoorunit genoemd, huurt u vanaf €485,- per maand. U kunt gebruik maken van alle aanvullende services die dit kantoorconcept aanbiedt.

Kantoor in een groene omgeving in Utrecht Zuid-West

Welk kantoorpand ziet u het meest zitten om uw werkzaamheden uit te voeren?

Middels bovenstaande gegevens kunt u bepalen welk bedrijfspand in Utrecht het beste bij u past. De kantoorgebouwen zijn beoordeeld op de aspecten uitstraling, ligging, services en prijs. Voor elke kantoorgebruiker zijn immers verschillende punten van belang bij het huren van kantoorruimte. Waar gaat uw voorkeur naar uit?

Gemeente Utrecht gaat leegstand van kantoren aanpakken

De gemeente Utrecht maakt zich zorgen: oude kantoorgebouwen blijven leeg. In 2014 stond bijna 20% van het gehele kantorenaanbod leeg in de stad. Volgens reglementen van bestemmingsplannen in de provincie Utrecht mag er nog ruim 4 miljoen m2 nieuwe kantoorruimte gebouwd worden, ondanks de leegstand. De gemeente wil nu deze bestemmingsplannen wijzigen, zodat er niet meer zoveel bijgebouwd kan worden, meldt Gemeente.nu. Is dit wellicht het moment voor u om te profiteren van de leegstand in Utrecht?

Na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is het de volgende editie de beurt aan: kantoorpanden in Den Haag

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure