Blogserie: vergelijking kantoorpanden (1) - Amsterdam

  • Door Thijs van Eerden
  • donderdag 18 december 2014

In deze blogserie worden kantoorpanden in dezelfde stad op een aantal aspecten vergeleken. Op deze manier kunt u zelf bepalen wat voor u belangrijk is bij het zoeken van kantoorruimte en daarbij kijken welk kantoor het beste bij u past. In de eerste editie van deze blog worden vier verschillende kantoren in onze hoofdstad Amsterdam vergeleken. Elk kantoorpand wordt vergeleken en middels een cijfer beoordeeld op de volgende aspecten: uitstraling, ligging, services en prijs.


Overschiestraat - Amsterdam Zuid-West

Kantoorruimte huren in kantoorgebouw in Amsterdam West aan de Overschiestraat

Uitstraling - Cijfer: 8
Wat betreft de beleving is dit kantoor erg vooruitstrevend. De algemene ruimten zijn erg ‘warm’ ingericht en er zijn verschillende gezellige zithoeken beschikbaar om even te ontspannen. Dit kantoor is in 2014 nog volledig gerenoveerd, daardoor is er een hip, vooruitstrevend kantoorpand ontstaan aan de Overschiestraat in Amsterdam.

Ligging - Cijfer: 9
Dit kantoor is direct gelegen aan de Ring van Amsterdam (A10) en is op loopafstand van metrostation Henk Sneevlietweg. Dus voor mensen die het reizen met eigen vervoer prefereren, is dit goed nieuws. Terwijl OV-reizigers ook niet hoeven te klagen over de toegankelijkheid van dit kantoor in Amsterdam Zuid-West.

Services - Cijfer: 8,5
Aanvullende services zijn onder andere een verzorgde lunch, glasvezelinternet, verschillende vergaderruimten, post- en pakketservice, telefoondienst, gratis parkeren, werkplek plug & play, 24/7 toegang en een printcorner. Deze aanvullende services zitten allen bij de huurprijs in. Gesteld kan dus worden dat het serviceniveau erg hoog ligt.

Prijs - Cijfer: 6,5
U huurt hier al een werkplek voor €340,- per maand, terwijl u een kantoorruimte huurt vanaf €750,- per maand. Gezien de fraaie uitstraling, aantrekkelijke ligging en alle aanvullende services is dit een zeer redelijke prijs. Is dit het kantoor waar u naar op zoek bent?

Het hippe kantoorconcept aan de Overschiestraat in Amsterdam

Singel Amsterdam Centrum

Kantoor aan de Singel in Amsterdam, kantoorruimte te huur bij SKEPP

Uitstraling - Cijfer: 7,5
De buitenkant van het kantoorpand heeft een statige uitstraling, de binnenzijde oogt modern en fris. Dit komt door de in het oog springende kleuren die terugkomen in het ontwerp. Een prettige omgeving om uw onderneming te vestigen!

Ligging - Cijfer: 8
Dit kantoorpand is gelegen in het karakteristieke centrum van Amsterdam. Qua levendigheid en gezelligheid is dit een erg leuke locatie. Wat betreft de bereikbaarheid met eigen vervoer (met name per auto) een iets mindere locatie. Hoewel het pand wel een inpandige parkeergarage heeft. Per openbaar vervoer is het kantoorpand echter goed bereikbaar. Een pluspunt voor OV-reizigers!

Services - Cijfer 7
De vestiging biedt de volgende faciliteiten: wifi, receptie, 24/7 toegang, glasvezel internet. Maak dus gebruik van de secretariële ondersteuning die de receptie biedt, zodat u zich op uw core business kunt richten.

Prijs - Cijfer: 8,5
Dit kantoorconcept biedt een uitgebreid overzicht van prijzen. Huurt u 1 of 2 werkplekken, dan betaalt u €440,- per werkplek. Gaat uw voorkeur uit naar 3 of 4 werkplekken? Dan betaalt u €400,- per werkplek. Het meest voordelig huren? Dan huurt u 8 tot 15 werkplekken en betaalt u slechts €336,- per werkplek. Een zeer redelijke prijs voor een kantoor op centrumlocatie in Amsterdam. Echter zijn er weinig aanvullende services die zijn inbegrepen in deze huurprijs.

Herengracht Amsterdam Centrum

Kantoorruimte te huur aan de Herengracht in Amsterdam, goedkoop huren

Uitstraling - Cijfer: 9
Aangezien deze vestiging aan de beroemde Herengracht is gelegen, betreft het een erg statig en karakteristiek kantoorpand. Dit is ook terug te zien aan de binnenkant van het kantoorpand, met fraaie elementen uit het verleden. Dit historische kantoorpand staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ligging - Cijfer: 7,5
De Herengracht maakt deel uit van de grachtengordel van Amsterdam en heeft dus een centraal stedelijke ligging. Dit houdt in dat het kantoorpand zeer goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, maar met eigen vervoer in mindere mate.

Services - Cijfer: 7
Regus biedt de volgende services in hun vestiging aan de Herengracht: vergaderruimten, broodjes service, terras, internet, business lounge, camerabewaking en videoconference. Maak dus gebruik van de broodjes service en eet uw broodje op het terras!

Prijs - Cijfer: 9
De huurprijs voor een werkplek bedraagt €339,- per maand bij dit kantoor aan de Herengracht. Een kantoorunit is te huur vanaf €949,- per maand. Voor een centrale ligging in de grachtengordel van Amsterdam is dit een logische huurprijs. Ziet u zichzelf al werken aan de Herengracht in Amsterdam?

Statig kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam

Barbara Strozzilaan Amsterdam Zuid

Kantoorpand in de Zuidas in Amsterdam, kantoorruimte huren bij SKEPP

Uitstraling - Cijfer: 10
Dit kantoorgebouw heeft een fraaie moderne uitstraling. In deze vestiging is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en dit komt dan ook zeker ten goede van de uitstraling, deze is warm en modern. Vandaar dat we de uitstraling van dit kantoor in Amsterdam beoordelen met een 10!

Ligging - Cijfer: 9
Dit moderne kantoor is gelegen op de Zuidas, het zakelijke hart van Amsterdam. Hierdoor is de bereikbaarheid van het kantoor uitstekend. In de directe nabijheid zijn de metro-, tram- en intercitystations gelegen en ook de Ring van Amsterdam is vlot bereikbaar. Een ideale locatie om uw onderneming te vestigen!

Services - Cijfer: 7,5
Mogelijkheden voor secretariële ondersteuning, teleconference en lunch. Bovendien kunt u gebruik maken van een stomerij, printfaciliteiten, internet, vergaderruimten, en parkeerruimte. Een hoog serviceniveau, hier moet naar gebruik voor worden afgerekend. Zitten hier handige services en voorzieningen voor u tussen?

Prijs - Cijfer: 6
De prijs voor een werkplek bedraagt €225,- per maand. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat hier nog kosten bovenop komen, aangezien de aanvullende services niet bij de huurprijs in begrepen zijn. Op dit moment zijn alle kantoorunits verhuurd, dit zegt alles over de populariteit van dit kantoor in Amsterdam!

Kantoor met een warme uitstraling op de Zuidas in Amsterdam

Welk kantoorgebouw in Amsterdam past het best bij uw wensen?

Op basis van bovenstaande gegevens kunt u gemakkelijk deze vier kantoorpanden vergelijken. Vindt u een centrumlocatie van belang of kiest u toch voor een locatie met een betere bereikbaarheid per auto? Gaat u voor hoogwaardige voorzieningen en services of hecht u meer waarde aan de uitstraling van het kantoor? Het is uw keuze maar bovenstaande informatie kan u zeer zeker helpen in uw zoektocht.

Ook in Amsterdam is een switch in kantorenland te merken

Op dit moment is er in kantorenland iets bijzonders aan de hand, wat ook merkbaar is in Amsterdam. Voorheen huurden voornamelijk zzp'ers en start-ups werkplekken in gebouwen, tegenwoordig zijn hier ook werknemers van grote bedrijven te vinden. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor, maar toch vinden werknemers het fijn om te werken in een omgeving waar zij zich ondernemer voelen, blijkt uit een artikel van het Financieel Dagblad. Tot welke categorie behoort u?

Het tweede blog van deze blogserie gaat over: kantoorpanden in Rotterdam

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure