De 9 meest gestelde vragen tijdens de zoektocht naar een kantoorruimte

  • Door Sanne Rulof
  • vrijdag 11 januari 2019

Ben je van plan om een kantoorruimte te huren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je wilt graag van te voren al op de hoogte zijn maar je hebt nog zoveel vragen, logisch! Want een kantoorruimte huren doe je ook niet iedere dag. Daarom heeft SKEPP speciaal gekeken welke vragen we het meest ontvangen en deze hebben we voor jou op een rijtje gezet! Lees dit blog en hopelijk beantwoorden we al jouw vragen over het huren van een kantoorruimte!


1️⃣ Hoeveel vierkante meter heb ik nodig voor mijn kantoorruimte?

Jij hebt de taak om de juiste kantoorruimte te zoeken voor jouw organisatie. Nadat je hebt gekeken naar welke locatie voor jou geschikt is en welke uitstraling het kantoorpand moet hebben, ga je kijken naar hoeveel m2 je nodig hebt. Lastig he? No worry, wij geven antwoord op jouw vraag!

Er zijn een aantal verplichte richtlijnen die gelden, zo heeft het KB Arbeidsplaatsen 2012 3 verplichtingen:

  • Minimale vrije oppervlakte: 2 m² per persoon

  • Minimale werkelijke ruimte: 10 m³ per persoon

  • Minimumhoogte lokalen: 2,50 m

Dan zijn ook nog ergonomische vereisten voor het huren van een kantoorruimte. Deze vereisten vallen onder de richtlijnen van NEN 1824:2010 nl. De volgende oppervlaktes moeten aangehouden worden voor een werkplek:

  • Tenminste 4 vierkante meter per persoon;

  • 1 vierkante meter voor een beeldscherm (plat);

  • 1 vierkante meter voor lees- en schrijfwerk;

  • 1 vierkante meter voor een ladekast (al dan niet verrijdbaar).

Tel dit bij elkaar op en je komt uit dat iedere werknemer tenminste 7 vierkante meter werkruimte nodig heeft. Voor sommige is dit te weinig en voor sommige is dit te veel, dat ligt ook aan de persoon zelf en hoe het stramien van het gebouw eruit ziet. Gelukkig kun je met de SKEPP m2 kantoorruimte calculator altijd de juiste hoeveelheid vierkante meter berekenen, klik op de button!


Bereken m2 kantoorruimte

2️⃣ Wat is het verschil tussen NVO en VVO?

Wanneer je een kantoorruimte wilt huren, zal de huurprijs berekend worden aan de hand van een prijs per m2. Meestal wordt de huurprijs gekoppeld aan het verhuurbaar oppervlak (VVO). Bij SKEPP kiezen we er voor om de prijzen te communiceren op basis van VVO. Hier wordt niet alleen gekeken naar de daadwerkelijke gebruiksruimte maar ook de oppervlakte van de hal, toiletten, de gangen, gezamenlijke ruimtes en de pantry worden hierin meegenomen. Bij het netto vloeroppervlak (NVO), wordt enkel rekening gehouden met de daadwerkelijke gebruiksruimte.

Afbeelding van een kantoor te huur met mensen aan het werkControleer altijd of de grootte van het kantoor op basis van NVO of VVO is.

3️⃣ Wat is het verschil tussen een kantoorkamer en een kantoorruimte?

Deze termen zijn soms erg verwarrend en soms kun je niet helemaal uit het woord halen wat het nou precies betekent. Wij zullen je helpen om het verschil te zo duidelijk mogelijk te maken, lees maar rustig verder!

Een kantoorruimte is een algemene term die gebruikt wordt voor een ruimte waar dagelijks werkzaamheden worden uitgevoerd voor en door organisaties. Een kantoorkamer is een eigen afgesloten ruimte en wordt ook vaak een kantoorunit genoemd. Ze worden aangeboden in verschillende formaten, al vanaf 6 m2 tot 100 m2.

Foto van kantoorkamers te huur aan de Anthony Fokkerweg Op deze foto zie je verschillende kantoorkamers waar je vaak met 1 t/m 15 personen kunt werken.

4️⃣ Wat voor gebouwtype past bij mijn organisatie?

Jij wilt een kantoorruimte huren, dan is het wel belangrijk om te weten welk type gebouw past bij jouw organisatie. Kies je voor een bedrijfsverzamelgebouw, een business center of een kantoorconcept? Wat is dan het verschil?

Een bedrijfsverzamelgebouw is een verzamelplek waar diverse bedrijven een kantoorruimte huren. In dit gebouwtype willen bedrijven graag met je de samenwerking aan gaan en zo ontstaan mooie zakenrelaties. Een ander voordeel is dat je vaak een kantoorruimte voor een korte termijn kan huren, zoals 3 maanden. De bedrijven worden door de verhuurder vaak geselecteerd op branche en het kan dus voorkomen dat je met een concurrent in hetzelfde gebouw gevestigd zit. Is een bedrijfsverzamelgebouw iets voor jou?

KantoorruimteSamenwerken met andere organisaties? Kies voor een bedrijfsverzamelgebouw.

 

Misschien past een business center beter bij jouw organisatie. Als je graag wat meer luxe wil is een business center een ideale plek voor jou! Inkomende telefoongesprekken worden voor jou overgenomen en zelfs de post wordt voor jou behandeld. Daarnaast is er een receptioniste aanwezig die jouw klanten warmhartig kan verwelkomen. Al deze services zijn all-in en je betaalt dus geen aanvullende kosten.

ResizedImageWzEwMjQsNjgyXQ Gustav Mahlerplein 28 6019Graag meer luxe? Dan is een business center of kantoorconcept iets voor jou.

 

Een kantoorconcept is een inspirerende werkomgeving waarbij je kunt genieten van nog voordelen en luxe dan in de hiervoor genoemde gebouwtypen. Kantoorconcepten zijn vaak uitgevoerd met een stijlvolle inrichting zoals industrieel of monumenteel. Er is een sociaal hart aanwezig waarbij je gezellig met andere een praatje kunt maken met iemand uit de community en in sommige kantoorconcepten wordt hier er elke dag een verse lunch voorgeschoteld. Je hebt verschillende vergaderruimtes die je kan reserveren en verschillende zit-sta-bureaus waar je je even kan afzonderen!

Een bedrijfsverzamelgebouw, een business center of een kantoorconcept, ben jij er al uit? In dit blog leggen we alle 3 gebouwtypen nog een keer gedetailleerd uit! Neem contact op want SKEPP helpt graag met de zoektocht naar jouw kantoorruimte!

5️⃣ Wat is de gemiddelde huurtermijn wanneer je een kantoorruimte huurt?

Tegenwoordig is een gemiddeld huurtermijn een jaar. Een huurtermijn van 1 jaar is ook de meest ideale huurtermijn. Natuurlijk is het mogelijk om voor een kortere termijn een kantoorruimte te huren. Dit ligt aan de flexibiliteit van de verhuurder of wat er tijdens de onderhandeling is afgesproken.

Een kortere huurtermijn zorgt meestal wel voor een hogere huurprijs want een verhuurder heeft meer (financiële) zekerheid als iemand een kantoorruimte huurt voor een langere periode. Een langere huurtermijn, dan een jaar, zorgt voor minder flexibiliteit. Stel, je bent aan het groeien met je bedrijf dan zit je nog aan je kantoorruimte vast terwijl je helemaal geen plek meer hebt. Dit houdt je groei tegen en zorgt voor problemen waar je niet op zit te wachten. Daarom is een huurtermijn van 1 jaar de meest interessante huurtermijn voor zowel huurder als verhuurder.

Het tekenen van een huurcontract van een kantoor te huur, handschuddenVoor welk huurtermijn ga jij een huurcontract afsluiten?

6️⃣ Welke prijs kan ik verwachten?

Het is lastig om vooraf al te bepalen welke huurprijs jij gaat betalen voor jouw kantoorruimte. Het ligt er aan of je een kantoorruimte in m2 huurt of dat je een werkplek huurt. Daarbij kunnen de servicekosten bij de prijs in zitten waardoor het al wat duurder lijkt. Dit zijn factoren die meespelen en waar je vooraf goed over moet informeren.

In elke stad kan de huurprijs per m2 ook erg verschillen. In kleinere steden en buiten de randstad zal de huurprijs vaak wat lager liggen dan in de Randstad omdat in de Randstad hele populaire steden gelegen zijn. Zo heb je steden zoals Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam wat ontzettend populair zijn. Deze steden hebben verschillende stadsdelen en per stadsdeel kan het verschillen welke huurprijs je moet betalen. Een kantoorruimte in het centrum is vaak erg gewild en buiten de stad lopen de prijzen al flink af. Waarom in de Randstad een kantoorruimte huren jouw bedrijf een boost geeft, lees je hier!

In Amsterdam heb je meerdere stadsdelen met verschillende huurprijzen en om jou een handje te helpen hebben wij een whitepaper gemaakt waar alles in staat over de verschillende stadsdelen en haar huurprijzen. Ook geïnteresseerd om een kantoorruimte te huren in Amsterdam? Klik op onderstaande button en kom erachter waar jouw ideale kantoorlocatie is!


Huurprijzen in Amsterdam

Sociale hart van een business center met kantoren te huurBij het huren van een kantoor in een business center geniet je onder andere van de voordelen van een sfeervolle gemeenschappelijke ruimte.

7️⃣ Hoeveel servicekosten kan ik verwachten?

Voordat je een kantoorruimte huurt, informeer je bij de verhuurder naar de servicekosten. Bij sommige verhuurders zijn de servicekosten inclusief de huurprijs, maar bij andere pandeigenaren zijn deze kosten niet inbegrepen en komen ze nog eens bovenop de prijs van je kantoorruimte. Vaak is het zo dat de servicekosten van een kantoorunit tot 100 m2 inclusief worden vermeld. Bij kantoorruimtes boven de 100 m2 worden de servicekosten apart vermeld en is het belangrijk dat je hier goed naar informeert. De servicekosten kunnen natuurlijk verschillen per verhuurder, maar om je op weg te helpen: het bedraagt meestal een derde van de huurprijs.

Een borg is wat je vooraf betaalt en je weer terug krijgt aan het einde van de huurtermijn wanneer je geen schade hebt gemaakt tijdens het huren van je kantoorruimte. De borg die je kan verwachten is meestal het bedrag van 1 tot 3 maanden huur.

De servicekosten en de borg kunnen soms aardig oplopen omdat het allemaal bij de huurprijs van je kantoorruimte opkomt. Wil je graag weten hoe je kunt besparen op je huurkosten? Wij hebben in een whitepaper handige tips opgeschreven waardoor jij effectief kosten kunt besparen! Klik op de button en ontvang de whitepaper.


Bespaar huurkosten

8️⃣ Is de kantoorruimte gemeubileerd?

Of je een gemeubileerde kantoorruimte krijgt, verschilt per kantoorpand. Bij SKEPP communiceren we de prijzen van een kantoorruimte niet gemeubileerd. Soms is dit tegen een meerprijs wel te regelen met de verhuurder, maar dat verschilt per pandeigenaar. Bij een business center zijn de kantoorruimtes vaak wel gemeubileerd en bij een bedrijfsverzamelgebouw niet.

SKEPP kan naast het helpen met het vinden van een kantoorruimte ook jouw volledige kantoorinrichting verzorgen! Met Officeplanner levert SKEPP jou een flexibele kantoorinrichting op basis van jouw wensen en eisen. Je kunt kiezen tussen 2 stijlen: URBAN Scandinavian en URBAN Industrial. Daarbij kun je jouw kantoorruimte een persoonlijk tintje geven door te kiezen tussen een van de afstijlpakketen: Colour, Botanic en Cosy. 

Gemeubileerd kantoor te huur met werkplekken en een loungeSoms is het ook mogelijk om een gemeubileerd kantoor te huren.

 
Kantoor laten inrichten: Officeplanner

Naast een fantastische en gepersonaliseerde styling is het ergonomische meubilair niet aard- en nagelvast en is het maandelijks op- en af te schalen, ideaal voor als je groeiend bent of tijdens een project meer meubilair nodig hebt! Je kunt kiezen tussen de opties huur, huurkoop en koop. Ben je geïnteresseerd in een prachtig designinrichtingspakket? Vraag gratis en vrijblijvend een voorstel aan!

9️⃣ Moet ik een parkeerplek huren?

Sommige kantoorpanden hebben een parkeergelegenheid en daar kun je gebruik van maken wanneer je een kantoorruimte huurt, maar sommige panden hebben geen aanliggende parkeerplaats. Soms zit een parkeerplaats bij de prijs van de servicekosten in of je moet een extra vergoeding betalen. Het is belangrijk dat je hier goed naar informeert omdat het bij elke verhuurder weer anders kan zijn. En bekijk hoe belangrijk het voor jou is, moet jij elke dag met de auto naar je werk? En heb je veel klanten en zakenpartners op bezoek? Dan kan het nogal belangrijk zijn.

ParkeerplaatsKun jij je auto kwijt voor jouw kantoorruimte? Informeer!

Toch nog vragen? SKEPP helpt gratis en vrijblijvend!

Hopelijk hebben wij jou geholpen met het beantwoorden van de belangrijkste vragen tijdens jouw zoektocht naar een kantoorruimte! Heb je nou toch nog vragen of ben je al helemaal klaar voor jouw nieuwe kantoorruimte? SKEPP helpt jou gratis en vrijblijvend met het vinden van jouw perfecte kantoorruimte! Neem contact op en het huren van jouw kantoorruimte is binnen no time gelukt.


Neem direct contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure