Kantoorruimte huren in Utrecht: 3 redenen waarom wel of juist niet!

  • Door Bente Meulenkamp
  • vrijdag 8 mei 2020

Wil je kantoorruimte huren in Utrecht? Of twijfel je misschien of Utrecht wel de juiste stad is voor jou? Een goede keuze maken voor een kantoorruimte in Utrecht kan lastig zijn. Maar Utrecht heeft veel te bieden. Zo is Utrecht centraal gelegen waardoor de stad makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Wil jij weten waarom je wel of niet een kantoorruimte moet huren in Utrecht? In dit blog lees je 3 redenen waarom je juist wel of niet een kantoorruimte moet huren in Utrecht!


3 redenen waarom jij wel in Utrecht een kantoorruimte moet huren

Utrecht staat bekend om de mooiste woningen van Nederland. In Utrecht is altijd wat te doen, doordat de binnenstad beschikt over vele restaurants en barretjes. Naast de gezellige binnenstad die Utrecht heeft, staat Utrecht ook bekend om het vele groen.Een aantal parken van Utrecht vallen onder de mooiste parken van Nederland.

Dankzij de goede bereikbaarheid is Utrecht een interessante stad voor ondernemers. Het huren van een kantoorruimte is daardoor ook erg populair. SKEPP heeft een ruim aanbod aan kantoorruimten in Utrecht. Wil jij een tof kantoorpand huren in Utrecht? Ontdek de voordelen van Utrecht!

“Wist je dat Utrecht één van de groenste steden is?

1. Reis door heel Nederland vanaf je kantoorruimte in Utrecht

Het centraal station van Utrecht is vanuit heel Nederland bereikbaar. Het bezoeken van klanten is ideaal dankzij de centrale locatie. Je reist eenvoudig door heel Nederland vanaf het centraal station.Naast het centraal station, zijn er nog veel meer trein- en busstations in Utrecht. Vanuit het hele land kun je naar Utrecht reizen. Kortom, files zijn verleden tijd!

Wil je een kantoorruimte huren vlakbij het centraal station? Dan is het kantoor aan Leidseveer wat voor jou! Deze kantoorruimte ligt op nog geen minuut lopen van het centraal station. Naast de gunstige ligging biedt de kantoorruimte een luxe pantry, een fijne loungeruimte en verschillende vergaderplekken. 

 

De kantoorruimte aan Leidseveer 2

De kantoorruimte aan Leidseveer 2 ligt direct naast het centraal station!

 

2. Gezellige restaurants en barretjes op loopafstand

Een goede reden om een kantoorruimte in Utrecht te huren zijn alle restaurants en barretjes die de binnenstad biedt. Even lunchen met klanten? Dat is geen probleem! Vanuit je kantoorruimte loop je zo naar de meest authentieke lunchrooms aan de gracht. Tip: ga eens lunchen bij BUNK, dit restaurant is gevestigd in een monumentale kerk. De binnenstad van Utrecht is omringt met grachten. Is het mooi weer? Geniet dan van een zakendiner aan de grachten. Even ontspannen en genieten van de omgeving! 

3. Veel populaire stadsdelen voor een kantoorruimte

De ruimte van de kantoorruimte is belangrijk, maar het gekozen stadsdeel van je gehuurde kantoorruimte evenmin. Een kantoorruimte in de binnenstad van Utrecht of een kantoorruimte met veel groen in de omgeving, waar kies jij voor? Waar kies jij voor? In Utrecht zijn er veel populaire stadsdelen. In elk stadsdeel zijn er kantoorruimten gevestigd.

Wil je een kantoorruimte huren en is goede bereikbaarheid belangrijk voor jou? Dan is Utrecht Lage Weide wat voor jou! Deze locatie ligt vlakbij de A2 en is één van de bekendste bedrijventerreinen van Nederland. Op deze locatie zijn veel verschillende grote bedrijven gevestigd. In Utrecht Lage Weide de geschikte plek voor jou? Dan kan je hier onder andere een kantoorruimte huren in een verzamelgebouw.

Wil je toch liever een kantoorruimte dichter bij de binnenstad en het centraal station? Ga dan voor een kantoorruimte in Utrecht Centrum. Deze toplocatie van Utrecht voorziet jou van diverse faciliteiten, zoals restaurants en barretjes. Een hapje eten na werktijd is dan ook geen probleem! 


Bekijk alle kantoorruimten in Utrecht

 

Bekijk alle stadsdelen in Utrecht

In welk stadsdeel van Utrecht ga jij kantoorruimte huren?

3 redenen waarom je geen kantoorruimte moet huren in Utrecht

We hebben nu een aantal voordelen opgesomd voor het huren van kantoorruimte in Utrecht. Maar, wat zijn de nadelen? Zo loopt er geen tramlijn door Utrecht en kan de binnenstad erg druk zijn. Dit kan het minder aantrekkelijk maken om een kantoorruimte in Utrecht te huren. Ben je benieuwd naar de nadelen? Hieronder hebben wij 3 redenen opgesomd, welke je in overweging moet nemen bij het huren van een kantoorruimte in Utrecht.

1. Lastiger reizen in de binnenstad

Het reizen in de binnenstad van Utrecht wordt lastiger gemaakt, doordat er geen tramlijn aanwezig is. Wil je met het openbaar vervoer in de binnenstad reizen? Dan kan dat met de bus. Hierdoor kan het meer tijd kosten om te reizen in de binnenstad. Ook auto’s zijn niet toegestaan in de binnenstad. Utrecht is momenteel de binnenstad schoner aan het maken. Wil je toch reizen met de auto? Dan zijn alleen elektrische auto’s toegestaan in bepaalde milieuzones.Dus wil je een kantoorruimte huren in Utrecht? Houdt er dan rekening mee dat je niet overal mag rijden met de auto.

 

Bekijk alle kantoorpanden in Utrecht

Houdt er rekening mee dat je niet overal in Utrecht mag komen met de auto.

2. Drukte in de binnenstad

Utrecht is een gezellige en bruisende stad die veel te bieden heeft voor zowel de inwoners als de toeristen. Hierdoor kan het erg druk worden in de binnenstad. Op een zonnige dag zijn de terrassen vol. Utrecht wordt betiteld als snelst groeiende stad. Wil je niet te laat komen bij je kantoorruimte of op een belangrijke afspraak? Houdt dan rekening met alle drukte in de binnenstad. Vertrek op tijd om niet te laat te komen.

3. Veel verkeerslawaai

Doordat Utrecht zo centraal ligt, is het een gunstige ligging voor vele bedrijven. Maar de ligging zorgt ook voor veel geluidsoverlast door het verkeer. Zo ligt het stadsdeel Utrecht Lage Weide langs de A2, waar dagelijks veel verkeer langskomt. Dit verkeer veroorzaakt lawaai, dat kan hinderlijk zijn als je aan het werk bent.Vraag daarom voordat je een kantoorruimte gaat huren of de overige bedrijven veel last hebben van het geluid. Vind je het vervelend als je de hele tijd razende auto’s hoort? Dan is het slim om een kantoorruimte op een locatie te zoeken waarbij je geen last hebt van verkeerslawaai.

 

Bekijk kantoorpanden in Utrecht

Verkeerslawaai kan erg vervelend zijn.

Ga jij in Utrecht huren?

Utrecht heeft veel te bieden. Op basis van de bovenstaande voor- en nadelen kun jij de keuze maken voor het huren van kantoorruimte. Huur jij een kantoorruimte in Utrecht of kies je toch liever voor een andere stad? Waar moet je nog meer rekening bij houden als je een kantoorruimte huurt? Hieronder zetten we de voor- en nadelen nog een keer voor je op een rij:

 

De voordelen:

  1. Utrecht heeft een gunstige en centrale ligging.

  2. Gezellige restaurants en barretjes op loopafstand

  3. Veel populaire stadsdelen bieden een kantoorruimte

De nadelen:

  1. Lastiger reizen in de binnenstad

  2. Drukte in de binnenstad

  3. Veel verkeerslawaai

 

Ga jij een kantoorruimte huren in Utrecht? Of heb je nog niet de juiste plek gevonden voor jouw onderneming en wil je kantoorruimten met elkaar vergelijken in Utrecht? Onze vastgoedconsultants helpen je gratis en vrijblijvend bij het zoeken naar de perfecte kantoorruimte in Utrecht voor jou!


Neem contact op!

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure