Blogserie: vergelijking kantoorpanden (2) - Rotterdam

  • Door Laure Strikker
  • donderdag 13 februari 2020

In het eerste deel van deze blogserie werden 4 kantoorpanden in Amsterdam vergeleken op de aspecten uitstraling, ligging, services en prijs. Vervolgens worden de kantoorruimtes beoordeeld met een cijfer. In deze editie is Rotterdam aan de beurt. Beoordeel zelf welke aspecten voor jou van belang zijn bij het kiezen van jouw nieuwe kantoorruimte!


Van Nelleweg - Rotterdam West

Wil jij graag een kantoorpand huren in Rotterdam Delfshaven? Dan is dit monumentale kantoorpand aan de van Nelleweg echt wat voor jou. De kantoren zijn volledig gerenoveerd en echt aan alles is gedacht. Het is een groot gebouw waardoor het pand meerdere mogelijkheden biedt, denk hierbij aan grote vergaderingen of congressen.

van nelleweg rotterdam Het monumentale kantoorpand aan de van Nelleweg in Rotterdam Delfshaven.

Uitstraling - Cijfer: 9

Dit kantoorpand was enkele decennia terug de fabriek van tabaksproducent Van Nelle. De uitstraling van dit bedrijfspand is dan ook behouden en het kantoorpand heeft een authentieke stijl. Van binnen is het volledig gerenoveerd en oogt het modern door het gebruik van frisse kleuren. Het is dus een monumentaal kantoorpand in een modern jasje. Daarnaast staat het pand op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Ligging - Cijfer: 8

Door de ligging nabij de rijkssnelwegen A4, A13 en A20 kan gesproken worden over een goede bereikbaarheid met eigen vervoer. Ook met het openbaar vervoer is de Van Nelle fabriek prima te bereiken. In de directe nabijheid liggen namelijk enkele tram- en bushaltes. Ook metrostation Schiedam Centrum is gelegen op steenworp afstand.

Services - Cijfer: 7,5

Wat betreft services en faciliteiten in de Van Nelle fabriek geen gebrek. De volgende aspecten zijn hier beschikbaar: snel internet (glasvezel), diverse vergaderzalen, kantine, catering, elektrische oplaadpunten en 800 parkeerplaatsen op eigen terrein. Altijd prettig als er veel ruimte is om te parkeren! 

Prijs - Cijfer: 7

Flexwerkplekken voor 5 dagen in de week zijn beschikbaar vanaf €125,- per maand. Er zijn ook kantoorkamers te huur deze zijn beschikbaar in 29, 40, 60 en 91 m2 de prijzen hiervan bedragen van €1500,- tot en met €4500,- per maand. Ook heeft dit pand kantoorruimten te huur van 182 m2 de kosten hiervan bedragen €7500,- per maand. De kantoorruimten worden turn-key opgeleverd, dit betekent dat je nergens meer achteraan hoeft, je kunt direct aan de slag!


Het monumentale kantoorpand aan de van Nelleweg!

Handelsplein - Rotterdam Kop van Zuid

Een kantoorruimte huren aan het handelsplein in Rotterdam Kop van Zuid? Dan is dit wat voor jou. Op deze gave maar vooral ook praktische locatie is er veel bedrijvigheid en de bereikbaarheid is zeer goed. Nieuwsgierig naar de verdere voordelen van deze kantoorruimte? Lees dan snel verder.

handelsplein rotterdam kop van zuidDe prachtige kantoorruimte aan het handelsplein in Rotterdam Kop van Zuid.

Uitstraling - Cijfer: 6,5

Dit kantoorpand heeft een statige, maar karakteristieke uitstraling. De inrichting van het kantoorpand is ruim, industrieel en fris. Er is gebruik gemaakt van felle kleuren waardoor de kantoorruimten een vrolijke uitstraling hebben. Het industriële komt terug in het staal en metaal waarvan gebruik is gemaakt in het pand. Dit zorgt voor een statige uitstraling. Samen maakt dit de kantoorruimte tot een prettige werkomgeving.

Ligging - Cijfer: 8

De kantoorruimte aan het Handelsplein beschikt over een fijne ligging. Vanaf het kantoorpand is het slechts enkele minuten rijden naar de A20, A16, A13. Mocht je liever met het openbaar vervoer reizen kan dit ook. Op ongeveer 1 minuut loopafstand bevindt zich de dichtstbijzijnde bushalte. Verder bevinden zich in de omgeving meerdere supermarkten en leuke plekjes voor een drankje en een hapje.  

Services - Cijfer: 7,5

De services waar je bij dit kantoorpand gebruik van kunt maken zijn vrij divers. Er is een lunchvoorziening aanwezig, zodat jij in je pauze lekker een broodje kunt halen of in het inpandige lunch café kunt lunchen met klanten of gewoon gezellig met je collega’s. Verder is het pand goed beveiligd dus kun je met een gerust hart je spullen achterlaten. Het pand is goed beveiligd met cameratoezicht en een alarmsysteem. Het kantoorpand beschikt ook over goed werkend internet, printers, kluisjes en eigen parkeerplekken.

Prijs - Cijfer: 8

Bij dit kantoorpand zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn kantoorkamers en kantoorruimtes te huur. Kantoorkamers zijn  beschikbaar vanaf 26 m2 tot en met 76 m2. De kosten van deze ruimtes variëren tussen de €625,- en €1917,- per maand. De kantoorruimtes zijn beschikbaar in 123, 216 en 242 m2. De kosten hiervan zijn €3078,-, €3939,- en €6070,- per maand. Dit zijn goede prijzen voor een kantoorruimte op deze locatie.

 
Kantoorruimte Handelsplein Rotterdam Kop van Zuid!

Schiedamse Vest Rotterdam Centrum

Een van de gezelligste buurten van Rotterdam is de Cool. Een buurt vol met leuke cafés en restaurants waaronder Bar Restaurant Dertien. In deze te gekke buurt zijn nog een aantal kantoorruimten en (flex)werkplekken beschikbaar. Deze unieke locatie bevindt zich midden in het centrum van Rotterdam.

schiedamse vest rotterdamEen sfeerimpressie van het ruimtelijke kantoorpand aan de Schiedamse Vest in Rotterdam.

Uitstraling - Cijfer: 9

Dit kantoorpand is gevestigd aan de Schiedamse Vest 154. Het kantoorpand ligt middenin het centrum van Rotterdam, tussen de restaurants, winkels en cafés. Het pand heeft een lichte, ruimtelijke en moderne uitstraling. Het pand is een oude bank en een aantal details zijn daarvan intact gebleven. Dit zorgt voor een unieke sfeer. In dit kantoorpand zitten veel bedrijven gevestigd die zich bezighouden met nieuwe technologieën. Van kunstmatige intelligentie tot aan app-ontwikkelingen en game development. Het gebeurt allemaal aan de Schiedamse Vest in Rotterdam Centrum.

Ligging - Cijfer: 9

De ligging van dit kantoorpand is uitstekend. Zoals je vast wel verwacht is deze kantoorruimte prima te bereiken met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt op slechts 5 minuten lopen van het pand. Met de auto is deze locatie ook goed te bereiken. Vanaf de A16 is het slechts 10 minuten naar jouw kantoor. 

Services - Cijfer: 9

Dit kantoorpand biedt jou razendsnel internet, koffie en thee, een bemande receptie die jou ondersteunt met alle vragen en klanten opvangt, er is een heerlijke lunch te verkrijgen en als laatste beschikt dit pand ook over een prachtig dakterras. Ideaal voor de lunchpauze tijdens de zomerdag. Dit alles zit bij de huurprijs inbegrepen. 

Prijs - Cijfer: 8

De kantoorkamers die te huur zijn op deze locatie zijn 15, 27 en 43 m2. De prijs van deze kantoorkamers zijn €550,-, €1100,- en €1650,- per maand. Dit zijn reële prijzen voor deze A-locatie met alle faciliteiten van dien. Meer informatie over dit schitterende kantoorpand? Klik op onderstaande button.


Kantoorruimte aan de Schiedamse Vest in Rotterdam!

Weena Rotterdam Centrum

De Weena is midden in het bruisende centrum van Rotterdam gevestigd en daardoor een erg gewilde locatie. De kantoren en werkplekken zijn gevestigd op de 16e verdieping en dit  biedt een prachtig uitzicht over de stad. Wil jij een kantoorruimte huren op deze toplocatie? Lees dan snel verder en oordeel zelf. 

Weena RotterdamEen van de sfeervolle kantoorruimten aan de Weena.

Uitstraling - Cijfer: 8,5

Door de hoogwaardige materialen die zijn gebruikt bij de inrichting van de kantoorruimten krijgt het pand een mooie sfeervolle look. Ook de buitenzijde van dit kantoor spreekt tot de verbeelding. Het kantoorpand heeft een kolossale uitstraling. Typerend is dat dit kantoor ook wel een stad in een stad wordt genoemd. Deze kantoren bieden tevens een prachtig uitzicht over Rotterdam.

Ligging - Cijfer: 9,5

Dit kantoorpand is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. De Weena bevindt zich aan de bekendste kantoor boulevard van Rotterdam. Perfect als jij je wilt mengen in het Rotterdamse bedrijfsleven. De ligging hiervan is zeer goed, namelijk direct tegenover het NS-station Rotterdam Centraal. De omgeving van de bedrijfsruimte is dus erg levendig en per openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Ook met de auto is het kantoorpand uitstekend te bereiken. De verschillende rijkswegen zoals de A20, A13 en A15 liggen op korte rijafstand. 

Services - Cijfer: 8,5

Het hele kantoorpand is voorzien van goede services en faciliteiten. Huur jij dus een kantoorruimte in dit pand dan kun je gebruik maken van alle luxe waar het kantoorpand van is voorzien. Bij binnenkomst in de centrale hal word je, maar vooral je gasten hartelijk ontvangen. Het kantoorpand is 24 uur per dag geopend. Hierdoor heb je geen last van vaste werktijden. Er zijn genoeg vergaderruimten beschikbaar en het gebouw beschikt over een uitstekende internetverbinding.

Prijs - Cijfer: 7

Er zijn in dit gebouw op de 16e verdieping een aantal kantoorkamers beschikbaar. De beschikbare oppervlakte is tussen de 11 en 40 m2. De prijzen variëren hierin van €700,- tot en met €2600,- per maand, dit is afhankelijk van de gewenste oppervlakte. Voor een kantoorruimte op deze bijzonder mooie locatie zijn dit goede prijzen.


Kantoorruimte Weena midden in Rotterdam Centrum!

Welke kantoorpand heeft jouw voorkeur in Rotterdam? 

Op basis van de bovenstaande gegevens kun je een vergelijking maken tussen deze 4 kantoorgebouwen. Heeft een centrumlocatie jouw voorkeur of huur je liever een kantoorruimte aan de snelweg? En hoe zit het met jouw budget? In je zoektocht naar dé geschikte kantoorruimte in Rotterdam zal je tegen deze vragen aanlopen en deze voor jezelf moeten beantwoorden. Daarom hebben wij jou alvast een handje geholpen.

Wil jij nou een kantoorruimte huren in Rotterdam?

Ben jij nou enthousiast geworden na het lezen van dit blog? Of wil je gewoon meer informatie over het huren van een kantoorruimte in Rotterdam of een andere mooie stad. Neem dan contact op met één van onze vastgoedconsultants en vraag gratis en vrijblijvend advies. Samen met jou gaan wij op zoek naar het perfecte kantoorpand in Rotterdam voor jouw onderneming.


Neem contact op! 

Het derde blog van deze blogserie gaat over: kantoorpanden vergelijken in Utrecht 

 

 

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure