Blogserie: vergelijking kantoorpanden (2) - Rotterdam

  • Door Thijs van Eerden
  • donderdag 15 januari 2015

In het eerste deel van deze blogserie werden 4 kantoorpanden in onze hoofdstad Amsterdam vergeleken op de aspecten uitstraling, ligging, services en prijs en vervolgens beoordeeld met een cijfer. In deze editie is Rotterdam aan de beurt. Beoordeel zelf welke aspecten voor u van belang zijn bij het kiezen van uw nieuwe kantoorruimte!


Van Nelleweg Rotterdam West

Kantoor huren Van Nelleweg Rotterdam West SKEPP

Uitstraling Cijfer: 9
Dit kantoorpand was enkele decennia terug de fabriek van tabaksproducent Van Nelle. De uitstraling van dit bedrijfspand is dan ook behouden en heeft een authentieke stijl. De binnenzijde is volledig gerenoveerd en oogt modern door het gebruik van frisse kleuren. Hierdoor oogt het kantoorpand uiterst representatief. Daarnaast staat het pand op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Ligging Cijfer: 8
Door de ligging nabij de Rijkssnelwegen A4, A13 en A20 kan gesproken worden over een goede bereikbaarheid met eigen vervoer. Ook via openbaar vervoer is de Van Nellefabriek prima te bereiken. In de directe nabijheid liggen namelijk enkele tram- en bushaltes. Ook metrostation Schiedam Centrum is gelegen op steenworp afstand.

Services Cijfer: 7,5
Wat betreft services en faciliteiten in de Van Nellefabriek: deze zijn dik in orde. De volgende aspecten zijn hier beschikbaar: snel internet (glasvezel), diverse vergaderzalen, kantine, catering, elektrische oplaadpunten en 800 parkeerplaatsen op eigen terrein. Altijd prettig als er veel ruimte is om te parkeren!

Prijs Cijfer: 7
Een kantoorunit vanaf 23 m2 huurt u hier vanaf €500,- per maand. De huurprijs bij de Van Nellefabriek is vanaf €90,- per vierkante meter per jaar voor een kantoorruimte op maat vanaf 300 m2. Deze huurprijs is exclusief servicekosten van €45,- per m2 per jaar. Voldoen deze prijzen aan uw budget?

Voormalige tabaksfabriek in Rotterdam aan de Van Nelleweg

Van der Takstraat Rotterdam Zuid-Oost

pantry en gezamenlijke ruimte in kantoorpand aan van der takstraat Rotterdam

Uitstraling Cijfer: 7
Dit kantoorconcept heeft 7 kantoorlocaties in Rotterdam. In deze blog wordt het kantoor aan de Van der Takstraat uitgelicht. De indeling oogt fris door het gebruik van steigerhout en veel natuurlijke lichtinval. Een prettige omgeving om in te werken!

Ligging Cijfer: 7,5
De kantoorruimte is gelegen op het Noordereiland en heeft uitzicht op de Maas. Met het openbaar vervoer is deze locatie goed bereikbaar door bus- en metrohaltes in de directe nabijheid. Met eigen vervoer is deze locatie iets minder goed bereikbaar. Een groot pluspunt voor OV-reizigers dus!

Services Cijfer: 7
De services waar u gebruik van kunt maken zijn divers. Op de locatie zijn de volgende faciliteiten beschikbaar: een vergaderruimte, internet en een opbergruimte. Bovendien zijn er print- en kopieervoorzieningen en heeft u het gemak van een pantry in dit kantoorpand in Rotterdam.

Prijs Cijfer: 9
Bij deze vestiging zijn 6 ingerichte flexwerkplekken beschikbaar. Voor gebruik hiervan tijdens kantooruren betaalt u slechts een bedrag van €125,- per persoon per maand. Liever een eigen afgesloten ruimte? Een kantoorunit huurt u hier vanaf slechts €250,- per maand. Dit zijn erg aantrekkelijke huurprijzen voor een kantoorruimte op deze locatie in Rotterdam!

Kantoor met een frisse uitstraling in Rotterdam Zuid-Oost

Vasteland Rotterdam Centrum

moderne vergaderzaal in kantoor te Rotterdam aan het Vasteland te huur

Uitstraling Cijfer: 8,5
Dit kantoorpand is gevestigd aan het Vasteland. De uitstraling van het kantoorpand spreekt tot de verbeelding. Vooral de binnenkant van het bedrijfspand is erg fraai ingericht, met verschillende Rotterdamse accenten. Denk hierbij aan de zeecontainer in de ontvangstruimte, waarin vergaderd kan worden.

Ligging Cijfer: 8
Het kantoorpand ligt op circa 15 minuten loopafstand in zuidelijke richting vanaf Rotterdam Centraal. Direct voor het pand is tramhalte Rotterdam Vasteland gelegen, welke zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer. Per eigen vervoer is het kantoorpand in mindere mate bereikbaar.

Services Cijfer: 7,5
Dit kantoor biedt de volgende faciliteiten: flexwerkplekken, kantoorunits, kantoorruimten op maat, vergaderruimten, catering, WiFi, receptie, ondersteunende dienstverlening, printcorner, beveiliging, business lounge en post- en pakketservice. Kortom, veel luxe naast het gemak van een kantoorruimte in dit kantoor. Zitten er relevante voorzieningen voor u tussen?

Prijs Cijfer: 6,5
De aangegeven vanafprijs bij deze vestiging bedraagt €175,- per m2 per jaar. Deze prijs hangt echter af van de huurtermijn en de oppervlakte. Daarnaast zijn er ook flexibele mogelijkheden. Een flexwerkplek huurt u hier vanaf €99,- per maand.

Fraai ingericht kantoor met Rotterdamse accenten in Rotterdam

Weena Rotterdam Centrum

Gemeenschappelijke ruimte in kantoor Weena Rotterdam huren bij SKEPP

Uitstraling Cijfer: 8,5
Door de hoogwaardige materialen die zijn gebruikt bij de inrichting van het bedrijfspand oogt het uiterst representatief. Ook de buitenzijde van dit kantoor spreekt tot de verbeelding. Het kantoorpand heeft een kolossale uitstraling. Typerend is dat dit kantoor ook wel eens een stad in een stad wordt genoemd.

Ligging Cijfer: 9,5
Dit kantoorpand is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. De ligging hiervan is prachtig, namelijk direct naast het NS-station Rotterdam Centraal. De omgeving van de bedrijfsruimte is dus erg levendig en per openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Met eigen vervoer is het kantoorpand minder snel te bereiken.

Services Cijfer: 8
Binnen dit kantoorgebouw zijn veel verschillende aanvullende services beschikbaar, zoals: flexwerkplekken, afgesloten kantoorunits, vergaderruimten, WiFi, loungeruimte en er zijn lunchmogelijkheden. Bovendien is er een koffiebar op de begane grond. Ook maakt u hier gebruik van bijzondere services zoals het bellen van een taxi en het boeken van een vlucht. Fiets kapot? Laat de fiets repareren. Met andere woorden: een volledig verzorgde werkplek in een levendige omgeving.

Prijs Cijfer: 6,0
De prijzen van kantoorruimten lopen erg uiteen. Zo is er een vaste werkplek te huur voor €375,- per maand. Een kantoorunit (voor 2 personen) huurt u vanaf €750,- per maand. De prijs voor grotere metrages is op aanvraag. Dit mogen gerust realistische prijzen genoemd worden voor kantoorruimte in dit bijzondere kantoor in het centrum van Rotterdam!

Kantoor met een kolossale uitstraling in het centrum van Rotterdam

Welke kantoorpand geniet uw voorkeur in Rotterdam?

Op basis van de bovenstaande gegevens kunt u een vergelijking maken tussen deze 4 kantoorgebouwen. Heeft een centrumlocatie uw voorkeur of huurt u liever een kantoorruimte aan de snelweg? En hoe zit het met uw budget? In uw zoektocht naar dé geschikte kantoorruimte in Rotterdam zal u tegen deze vragen aan lopen.

De vraag naar kantoorruimte in Rotterdam trekt weer aan

De laatste jaren waren beduidend geen goede jaren voor de Rotterdamse kantorenmarkt. Momenteel krabbelt de tweede stad van Nederland terug uit het dal. De vraag naar kantoorruimte trekt weer aan en kantoren in Rotterdam zijn weer aantrekkelijker voor beleggers. Bovendien neemt de leegstand van kantoorpanden in Rotterdam af, blijkt uit een artikel van Vastgoedjournaal. Is dit het ideale moment voor u om een kantoorruimte te huren in Rotterdam?

De derde editie van deze blogserie gaat over: kantoorpanden in Utrecht!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure