Advocatenkantoor huren in Amsterdam? Wij helpen je!

  • Door Wouter Stens
  • vrijdag 23 oktober 2020

Veel grote advocatenkantoren zijn gevestigd in Amsterdam. Waarom eigenlijk? Waar moet je aan denken bij het huren van een kantoorpand? En wat zijn de beste locaties voor een advocatenkantoor? Deze vragen worden beantwoord in dit blog, dus lees hem snel! Ook ga jij lezen over beschikbare kantoorpanden die jij als advocaat gelijk kan huren! 


Wat is het ideale kantoorpand voor advocaten?

Het ideale kantoorpand voor advocaten zit op de meest gunstige locatie met de beste bereikbaarheid. Veel concurrentie is al gevestigd op de centrale locaties in Amsterdam. Om jouw concurrentiepositie te verbeteren, moet jij ook op een goed bereikbare locatie gevestigd zijn. Zo ben jij goed zichtbaar en snel bereikbaar. De locatie van jouw advocatenkantoor kan jou helpen aan meer cliënten en een betere vindbaarheid.

Aan welke criteria moet een advocatenkantoor voldoen?

Allereerst is de locatie enorm belangrijk. Jouw advocatenkantoor moet goed bereikbaar zijn voor zowel het personeel als voor cliënten. Ook de faciliteiten in het pand zijn enorm cruciaal geworden. Cliënten vinden het individueel spreken met een advocaat zeer belangrijk. Bij het te huren kantoorpand horen dus kleine ruimten waar je jouw cliënt kunt spreken.

Daarnaast willen advocatenkantoren steeds vaker hun personeel goed faciliteren. Het hebben van een kwalitatief kantoorpand draagt hieraan bij. In Amsterdam verschillen de huurprijzen per locatie. Aan de hand van jouw budget beslis je wat de beste locatie voor jou is. Is dat aan de prachtige Amsterdamse grachten, middenin het centrum of toch gunstiger huren in Amsterdam-Noord?

Kantoorpand huren in Amsterdam

Waar ga jij jouw advocatenkantoor vestigen?

Wat zijn musthaves in een advocatenkantoor?

Zoals ieder ander kantoor heeft ook een advocatenkantoor kantoormeubilair nodig. Naast het ontvangen van cliënten moeten advocaten ook veel administratief werk verrichten. Dan is een ergonomische werkplek noodzakelijk. Zorg in ieder geval voor een ergonomisch bureau en verstelbare bureaustoel. Dit is in de eerste plaats nodig voor kwalitatieve werkplek. Daarnaast mag het advocatenkantoor ook sfeer en allure meebrengen. Met onze afstijlpakketten zorg je voor sfeer in jouw advocatenkantoor. 

''Kwalitatief kantoormeubilair zorgt voor een ergonomische werkplek.''

Wat zijn de beste advocatenkantoren in Amsterdam?

Advocatenkantoren willen graag allure uitstralen. Veel cliënten verwachten ook vaak luxe en status bij een advocatenkantoor. Veel advocatenkantoren zijn gevestigd aan de grachtengordel van Amsterdam. Dit zijn niet alleen karakteristieke panden, maar hebben ook veel status. Niet elk advocatenbureau heeft het budget voor het huren aan de grachtengordel. Lees hieronder over meer geschikte locaties in Amsterdam voor advocatenkantoren.

Ideale locaties binnen Amsterdam voor advocatenkantoren

#1. Aan de Amsterdamse grachten

De meest ideale plek om jouw advocatenkantoor te vestigen, is aan de Amsterdamse grachtengordel. Het heeft luxe, karakter en is het meest bekendste stukje Amsterdam. Er zitten al veel advocatenkantoren aan de Amsterdamse grachten. De Amsterdamse grachten liggen centraal, waardoor cliënten snel vanuit alle kanten kunnen komen. Een minpunt? Naast het prijskaartje kan het lastiger bereikbaar zijn met bijvoorbeeld de auto.

#2. Amsterdam Zuidas

De Zuidas in Amsterdam is één van de bekendste kantoorlocaties van heel Nederland. Grote en succesvolle bedrijven hebben hier hun kantoor gevestigd. Het zakenleven bruist enorm op de Zuidas. De Zuidas wordt ook wel de financiële en zakelijke wijk van de stad genoemd. De bereikbaarheid onderscheidt de Zuidas van andere delen van Amsterdam. De Zuidas is namelijk zeer goed bereikbaar door station Amsterdam Zuid. Zie jij jezelf al werken op de Zuidas?

#3. Amsterdam-Noord

Een advocatenkantoor in Amsterdam-Noord komt niet vaak voor. Het huren van een kantoorpand in Amsterdam-Noord is daarentegen zeker een goed alternatief. Het huren hier is goedkoper en daarnaast uitstekend bereikbaar. Amsterdam-Noord wordt ook wel het creatieve deel van de stad genoemd, maar het is ook enorm modern. Huren in Amsterdam-Noord is een goed alternatief voor het vestigen van jouw advocatenkantoor. 

Beschikbare kantoorpanden in Amsterdam voor advocaten

✅ 1: Prachtig pand aan de Amsterdamse Grachtengordel

Aan de Keizersgracht 121 ligt een prachtig kantoorpand waar je zo in kunt. De kantoorruimte is namelijk al volledig gemeubileerd. Dit pand heeft 981 m2 beschikbaar voor verhuur. Naast het huren van dit kantoorpand, mag jij gebruik maken van verschillende voorzieningen. Zo is er een vergaderzaal en een pantry waar jij gratis gebruik van kan maken. 

Wachtruimte kantoorpand - Keizersgracht 121

Wordt dit de wachtruimte voor jouw cliënten?

Een groot voordeel van dit pand is dat de ruimte 24/7 beschikbaar is. Zo kan jij jouw eigen werktijden bepalen en tot in de late avonduurtjes doorwerken! Dit karakteristieke en historische pand ligt centraal in Amsterdam. Zo kunnen jouw cliënten gemakkelijk jouw advocatenkantoor vinden. Fijn voordeel, toch?

Binnenkomst kantoor - Keizersgracht 121

Loop jij binnenkort hier binnen voor een rondleiding?

✅ 2: Servicegericht en monumentaal kantoorpand aan de grachtengordel

Ben je op zoek naar een hoog serviceniveau in jouw toekomstig kantoorpand? Dan is het kantoorpand aan de Keizersgracht 555 een goede optie voor jou! Allereerst ligt het pand op een toplocatie, dichtbij het centrum. Het kantoorpand aan de Keizersgracht is eenvoudig bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. 

Binnenkomst kantoor - Keizersgracht 555

Komen jouw toekomstige cliënten hier binnen?

Wat dit kantoorpand zo speciaal maakt, zijn de vele faciliteiten. Van deze faciliteiten mag je gratis gebruik maken. Je kunt jouw auto parkeren op een eigen parkeerplaats voor een kleine maandelijkse bijdrage. Lekker eten is ook mogelijk dankzij het bedrijfsrestaurant. Het voorbereiden van jouw lunch is nu verleden tijd! Bij binnenkomst is er een bemande receptie. Zij ondersteunen jou in verschillende taken, zoals de postverwerking of binnenkomende telefonie. Handig, toch?

Bedrijfsrestaurant aan de Keizersgracht 555

Smakelijk lunchen doe je in het bedrijfsrestaurant!

✅ 3: Ideale ligging én monumentale status

Ben je op zoek naar een kantoorpand dat centraal tussen de Jordaan en de Dam ligt? Dan is het kantoorpand aan de Keizersgracht 119 een goed alternatief voor jouw advocatenkantoor. In de omgeving van deze kantoorlocatie zijn veel winkels, eetgelegenheden en amusement te vinden. Het kantoorpand is eenvoudig bereikbaar met de auto via de rijksweg A10. Het centraal station van Amsterdam is op loopafstand te bereiken. Handig voor jouw bezoek en personeel.

Het kantoorpand aan de Keizersgracht 119

De perfecte locatie voor jouw advocatenkantoor is aan de Keizersgracht 119.

Als jij jouw advocatenkantoor gaat vestigen aan de Keizersgracht 119, mag jij gebruik maken van de vele services. Op elke verdieping is er een pantry, waar jij kan lunchen of koffie kan halen. Je kunt daarnaast jouw eigen werktijden bepalen. Dit komt doordat het kantoorpand 24/7 open is. Wel zo fijn als je nog een paar uurtjes wilt doorwerken in de avond.

Kantoorruimte huren - Keizersgracht 119

Wordt dit jouw toekomstige advocatenkantoor?

✅ 4: Duurzaam advocatenkantoor met een hoog serviceniveau

Het kantoorpand aan de Asterweg 19 is gelegen in Amsterdam-Noord. Dit pand is gebouwd in 2006 en heeft energieklasse A, enorm duurzaam! Het voordeel aan het huren in Amsterdam-Noord is de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Aan de Asterweg 19 kan jij zowel kantoorkamers als kantoorruimten huren tegen een aantrekkelijke prijs.

Vergaderzaal in kantoorpand Asterweg 19

Deze open ruimte is ideaal om jouw cliënten te ontvangen.

Naast het huren van jouw kantoorruimte, is het mogelijk om gebruik te maken van de aanwezige faciliteiten. Zo zijn er vergaderzalen, parkeerplekken en lunchruimten aanwezig die je vrijblijvend kunt gebruiken. Ga jij jouw advocatenkantoor vestigen in Amsterdam-Noord?

Advocatenkantoor aan de Asterweg 19

Zie jij jezelf hier al werken?

5: Kantoorpand met perfecte ligging aan de Zuidas

Het moderne kantoorpand aan de Jachthavenweg 109-A is in 2003 gebouwd en is makkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De grote voordelen van dit pand zijn de vele services en faciliteiten. Zo is er een kapper, een bedrijfsrestaurant en zijn er vergaderzalen waar jij gebruik van kunt maken. Er is zelfs de mogelijkheid om jouw kleren hier te laten wassen. 

Binnenkomst kantoorpand - Jachthavenweg 109-A

De prachtige entree aan de de Jachthaven 109-A.

Voor advocatenkantoren is het belangrijk om jouw cliënten onderling te kunnen spreken. Boek eenvoudig een vergaderruimte middels het online reserveringssysteem. Zo kan je altijd jouw cliënten in vertrouwen spreken! Je kunt deze vergaderzalen natuurlijk ook goed gebruiken voor eigen vergaderingen.

 Vergaderzaal in kantoorpand - Jachthavenweg 109a

De perfecte plek om jouw cliënten in vertrouwen te spreken.

Advocatenkantoor huren via SKEPP

Bij SKEPP ontvang je persoonlijk en eerlijk advies. Aan de hand van jouw wensen gaan wij kosteloos op zoek naar jouw droomkantoor die voldoet aan de eisen. Wij doen dit in één werkdag! Wij willen graag dat jij een geschikt advocatenkantoor vindt. Naast het vinden van een geschikt kantoorpand kun je bij SKEPP ook jouw kantoorruimte inrichten en kantoormeubilair kopen, huren of huurkopen. Handig, nietwaar?

Waar ga jij jouw advocatenkantoor huren?

In dit blog heb jij kunnen lezen wat belangrijk is bij het huren van een advocatenkantoor in Amsterdam. Ook heb je kunnen lezen in welke stadsdelen van Amsterdam je jouw advocatenkantoor kunt vestigen. Er zijn genoeg geschikte kantoorpanden voor advocaten in deze stadsdelen. Wil je deze kantoren eens in het echt zien? Plan dan een gratis rondleiding in! Benieuwd naar meer kantoorpanden in Amsterdam? Bekijk dan nu ons aanbod.


Bekijk nu het kantooraanbod in Amsterdam!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure