Hoe bepaal je de waarde van een kantoorruimte of kantoorinrichting?

  • Door Linda Kroon
  • zondag 5 juli 2020

Het kiezen van een kantoorruimte of een kantoorinrichting wordt vaak getoetst op basis van kwaliteit en de investering die ertegenover staat. Het hebben van een sfeervol kantoor kan bijdragen aan de motivatie van je werknemers en zorgt voor het verhogen van de productiviteit. Ondernemers hebben steeds meer belangstelling voor de kwaliteit van de werkomgeving van de werknemers. Maar, waarop worden de kwaliteitseisen gebaseerd? Dat lees je hieronder.


Rationeel vs. emotioneel

Als ondernemer sta je voor veel keuzes, niet alleen de rationele keuzes zijn van belang voor het kiezen van een kantoorruimte of kantoorinrichting, dat geldt ook voor de emotionele waarde van een pand. Wil je een kantoorruimte huren? Of ben je op zoek naar kantoormeubelen? Dan wordt je keuze gebaseerd op basis van emotie, maar ook kwaliteit. In welke onderstaande waarden kan jij je vinden?


Kantoorkeuzes die ondernemers moeten maken

➡️ Functionele waarde

De eerste waarde die je helpt bij het maken van een keuze is de functionele waarde. Wat lost het product of dienst op? Hierbij draait het vooral om de praktische kant van de kantoorruimte of kantoormeubelen. De functionele waarde van een kantoorruimte is allereerst dat het de ruimte biedt voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Logischerwijs geldt dat ook voor het aanschaffen van kantoormeubelen. Dankzij een ergonomische bureaustoel, zorg je ervoor dat je de werkzaamheden kan uitvoeren waarbij je lichaam op de juiste manier ondersteunt wordt. Dit is een belangrijke waarde in het beslissingsproces.

Waarde van kantoor bepalenDe functionele waarde speelt een belangrijke factor in het beslissingsproces.

➡️ Toekomstwaarde

De toekomstwaarde is een waarde die je als ondernemer zeker moet meenemen bij het maken van keuzes. Leidende aspecten die onder deze term vallen zijn flexibiliteit, onderhoud en circulariteit. Wil je als ondernemer een kantoorruimte huren? Bedenk dan van te voren hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

Ga je wellicht in de nabije toekomst uitbreiden? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden in het proces. Wij bieden een aantal kantoorruimtes aan waarbij er de mogelijkheid is om uit te breiden als daar behoefte aan is. Zo kan je bedrijf meegroeien in de toekomst. Natuurlijk kan het ook andersom zijn, dat je wilt afschalen. Bekijk daarom de mogelijkheden van het huren van een kantoorruimte goed met de toekomstplannen in je achterhoofd. 

Kantoor huren mogelijkheden SKEPPGa jij voor een kantoor met mogelijkheden tot uitbreiding?

 

Naast het maken van een beslissing voor een kantoorruimte, geldt dit ook voor het aanschaffen van kantoormeubelen. Wil je groeien of juist afschalen met jouw onderneming? Dan kan een voordelige betaalvorm zijn: huren of huurkopen van kantoormeubelen. Bij het huren van kantoormeubelen kan je eenvoudig maandelijks op- of afschalen. Het voordeel van huurkopen is dat je geen investering vooraf hoeft te doen, dat jij de betaaltermijn bepaalt en uiteindelijk eigenaar wordt van het kantoormeubilair. Wat zijn de toekomstplannen voor jouw onderneming?

Welke toekomstplannen staan er op de planning voor jouw onderneming? Neem deze keuzes mee in het zoeken van een kantoorruimte of kantoormeubelen!

Kantoormeubelen kopenDenk altijd aan je toekomstplannen bij het huren van een kantoor of de aanschaf van kantoormeubelen.

➡️ Emotionele waarde

Je ergens thuis voelen zorgt voor meer comfort tijdens de huur van een kantoorruimte. Dit is daarom ook een belangrijke waarde waar veel ondernemers de keuze op baseren. Je moet je op je gemak voelen om je ergens thuis te voelen. Dat werkt niet alleen voor jou als ondernemer zo, maar ook voor je werknemers zorgt dit voor een toegevoegde waarde. Daarnaast is niet alleen het thuisgevoel van belang, maar kan je ook vallen voor de sfeer en status van een kantoorpand.

Kies je voor een karakteristiek en historisch grachtenpand met veel sfeervolle elementen? Of heeft jouw voorkeur een strak en modern kantoorpand op een rustige locatie? Naast het kiezen van een kantoorruimte, kan je de emotionele waarde ook doortrekken in het kantoormeubilair. Richt je het kantoor in met minimalistische design meubelen? Of voel je meer voor een kantoorinrichting met een industrieel karakter? Het maken van deze keuze kan lastig zijn, maar draagt wel bij aan de waarde van een kantoor voor jou. 

Kantoor huren in grachtenpandHoe belangrijk is het thuisgevoel voor jou?

 

Kan je hulp gebruiken bij het inrichten van jouw kantoor? Dan denkt onze personal designer graag met jou mee! Samen bespreek je de wensen en eisen voor de indeling en het meubilair. Vervolgens gaat onze designer aan de slag met een ontwerp voor jouw kantoorruimte. Handig, he?


Ga aan de slag met jouw kantoorinrichting

➡️ Ergonomische waarden

Ergonomische waarden van een kantoor zijn te herleiden naar begrippen zoals veiligheid, gezondheid en concentratie. Ga je op zoek naar een kantoorruimte? Dan is het gevoel van veiligheid cruciaal. Een deel van onze kantoorruimten zijn voorzien van smartlocks. Dit kan bijdragen aan de veiligheid van een kantoorruimte en een rol spelen in het maken van jouw keuze.

Is concentratie een belangrijk element in het huren van een kantoorruimte? Dan kan je denken aan een kantoor met een Meetingbox als concentratieplek. Is dit niet aanwezig, maar wel je wens? Bekijk dan onze Meetingboxen in de shop. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met onze interieurexperts. Zij helpen je verder en vertellen je graag meer over onze Meetingboxen.

Heb je de ideale kantoorruimte gevonden, maar wil je bovenstaande ergonomische waarden toevoegen aan het kantoor? Plaats dan ergonomisch kantoormeubilair in jouw kantoor. Zoek je juist meer veiligheid voor het kantoor? Dan bieden smartlocks uitkomst. Jij bepaalt wie toegang heeft tot de kantoorruimte en sluit het pand na een dag werken af met je smartphone. Kortom, jij hebt de touwtjes in handen. 

Richt je kantoor praktisch inHeb jij een brainstorm op de planning? Zorg dan voor een aparte plek hiervoor.

Balans tussen kwaliteit en investering

Met bovenstaande waarden zijn er twee kanten verbonden met elkaar, namelijk de opbrengstenkant (wat levert het mij op?) en de investeringskant (wat kost het mij?). Heb je de juiste balans gevonden tussen kwaliteit en investering? Dan heb je het ideale kantoorpand gevonden.

Bij te weinig waarde zal je sneller geneigd zijn op zoek te gaan naar een andere kantoorruimte. De klantwaarde wordt niet alleen gerealiseerd door het geleverde product, maar gaat verder dan dat. Hoe is de emotionele waarde van een kantoorpand? Hoe wil je de kantoorinrichting vormgeven? Zo kan een gemeubileerde kantoorruimte meerwaarde bieden bij het huren van een kantoor. Oftewel, maak de balans op tussen de kwaliteit, waarden en de investering.

Aan jou de keuze!

Het maken van de juiste keuze wordt onder meer bepaalt door bovenstaande waarden, maar daarnaast ook door de rationele keuzes die je moet maken. Hoe bepaal jij of de waarde van een kantoorruimte of kantoormeubilair past bij jou? In welke van bovenstaande waarde kan jij je goed vinden? Start je zoektocht naar een kantoorruimte hier of bepaal welk kantoormeubilair bij jouw onderneming past!


Bekijk alle kantoren


Bekijk alle kantoormeubelen

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure