Kantoortypen


Wanneer je zoekt naar een nieuwe kantoorruimte voor je bedrijf dan is het handig om te weten welk kantoortype je wilt gaan betrekken. Wil je bijvoorbeeld een grote kantoorruimte op maat, omdat je meer dan 50 mensen moet verhuizen of heb je aan een kantoorkamer voor 6 personen meer dan genoeg? Het is verstandig om je dit af te vragen. Huur je te klein, dan zit je wellicht vast aan een huurcontract voor deze te kleine ruimte. Huur je een te grote ruimte en betaal je teveel geld.

Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar een kantoorruimte wees er dan zeker van dat deze goed binnen de wensen en behoeften past. Door dit artikel te lezen kun je straks alleen maar de juiste keuze maken.

(Grote) kantoorruimte op maat: huren zoals jij wilt

Heb je een grote kantoorruimte op maat nodig voor jouw bedrijf? Dan kijk je naar ruimtes met een oppervlak van meer dan 100 m2. Dit huur je bij een kantoorconcept wanneer de kantoorstijl je aanstaat en jij je niet druk wilt maken om invulling van de kantoren. Ben je van plan om een eigen kantoorinrichting toe te passen op de gehuurde kantoorruimte, dan kun je het beste gaan huren in een bedrijfsverzamelgebouw. De prijzen van deze grote kantoorruimtes worden meestal gecommuniceerd in huurprijs per m2 per jaar, vermeerderd met eventuele servicekosten

Binnen deze kantoorruimte heb je vaak alles wat je nodig hebt op kantoor. Zo is er vaak een sociaal hart, vergaderruimte, ruimte voor werkplekken en een of meerdere kantoorkamers, toiletten en een pantry. Creëer je eigen community in een kantoorgebouw voor jouw bedrijf.

Kantoorkamer: een afgesloten ruimte voor jezelf

Vaak worden de termen kantoorkamer en kantoorruimte naast elkaar gebruik en dat is eigenlijk ook correct. Wij beschrijven een kantoorkamer echter als een afgesloten kantoorruimte met een oppervlak kleiner dan 100 m2. Daarmee zijn kantoorkamers geschikt voor maximaal 15 personen. Kantoorkamers huur je in business centers, kantoorconcepten en bedrijfsverzamelgebouwen.

Een kantoorkamer is een goede keuze, wanneer je meer privacy nodig hebt dan een coworking space biedt of als je voor meerdere mensen een werkplek moet regelen.

(Flex)werkplek: huren in een open ruimte aan een eigen bureau

Zoals gezegd is het huren van een flexwerkplek laagdrempelig omdat het erg flexibel is. Het is mogelijk om een werkplek te huren al voor een aantal uren per week, maar ook kun je een full time werkplek huren als je vaker aan het werk wilt op kantoor en je wilt geen grote kantoorruimte. Het huurcontract en de huurtermijn zijn vaak maandelijks opzegbaar, dat wil zeggen dat je de vrijheid behoudt om je contract op te zeggen.

De prijzen van werkplekken bij verschillende kantoorconcepten en business centers verschillen vaak. Dit ligt dan vaak aan het opleveringsniveau en de geboden services. Er wordt ook nog een onderscheid gemaakt tussen werkplekken en flexibele werkplekken, waarbij een flexibele werkplek goedkoper is maar ook minder zekerheid biedt. Als de ruimte namelijk vol is, heb je met een flexibel abonnement geen plek.

Een virtuele kantoorruimte, wat heb ik eraan?

Een virtuele kantoorruimte biedt vooral uitkomst wanneer er een behoorlijke afstand tussen het thuis- en werkadres zit. Het zorgt ervoor dat werknemers hun werk kunnen doen, waar ze zich ter wereld ook maar bevinden. Ze hoeven fysiek niet aanwezig te zijn, maar hebben een zakelijk adres voor hun bedrijfsvermelding en communicatie, zoals een lokaal telefoonnummer en een postservice. Met een virtuele kantoorruimte ben je erg flexibel, geniet je van de uitstraling van een virtueel kantoor en is het ook nog eens vele malen goedkoper dan een traditionele kantoorruimte.

Welk kantoortype ga jij huren binnenkort?

Heb je een idee van de verschillende kantoortypen en weet je welke voor jouw bedrijf het meest geschikt is? Super, want jij geeft SKEPP opdracht om de kantoorruimte te vinden die bij jou past. Ook als je nog meer informatie nodig hebt over de kantoortypen of als je nog niet weet waar je voor moet kiezen, dan helpen onze vastgoedconsultants je graag gratis verder. Bel eens met 085 - 877 50 19 of stuur een mail naar info@skepp.nl.

Kantoorstijlen

Grachtenpanden en monumentale panden

Een grachtenpand is een kantoorpand aan de grachten, meestal al honderden jaren oud. Grachtenpanden zijn herkenbaar vanwege de smalle voorgevels voorzien van hijsinstallatie. Tegenwoordig worden grachtenpanden steeds vaker als kantoor gebruikt.

Gebouwtypen

Modern-zakelijke kantoorpanden

Modern-zakelijke kantoorruimten zijn met name geschikt voor internationale bedrijven. De corporate uitstraling sluit goed aan op de eisen en wensen van bedrijven die over de gehele wereld actief zijn. De Zuidas is een typisch modern-zakelijke omgeving.

Kantoorstijlen

Industriële kantoorruimte

Sinds 2014 zijn industriële kantoorruimten erg populair in Nederland. Een gietbetonnen vloer en verwijdering van systeemplafonds en vintage kantooritems complementeren de industriële look van een kantoor. Lees dit artikel voor tips en doe inspiratie op!