Kantoorstijlen


Er zijn veel verschillende kantoorstijlen, wat het soms lastig maakt om er één te kiezen. Want welke past het beste bij jouw bedrijf? Dat is de belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen. Houd rekening met de boodschap die je over wilt brengen en met jouw bedrijfscultuur bij het maken van de keuze.

De uitstraling van jouw kantoor wordt steeds belangrijker. Het zegt wat over wie je bent als bedrijf en het is een uitgelezen kans om talent aan te trekken. Want wie wil er nou niet werken in een toffe kantoorruimte die helemaal past bij de organisatie? Niet alleen de kantoorinrichting is belangrijk, maar ook de stijl van de kantoorruimte is van belang. Kies je bijvoorbeeld voor een industriële kantoorruimte, een grachtenpand of monument of misschien toch voor een modern-zakelijk kantoorpand? Deze keuze hoef jij niet in je eentje te maken, want wij helpen je er gratis en vrijblijvend bij!

Industriële kantoorruimte

Een industriële kantoorinrichting ken je misschien wel, maar de kantoorruimte zelf kan zelf ook al een industriële stijl hebben. Denk hierbij aan gietbetonnen vloeren, de zichtbaarheid van leidingen en buizen aan het plafond en robuuste overheaddeuren. Een industriële basis is gemakkelijk te combineren met allerlei soorten kantoorinrichtingen. Een mix van modern en industrieel past misschien wel perfect bij jouw bedrijf of mix het met een Scandinavische inrichting.

Wanneer jij kiest voor de stijl van een industriële kantoorruimte, vraag dan vooral de verhuurder of je het systeemplafond mag verwijderen. Hierdoor worden de leidingen en buizen zichtbaar voor de ultieme industriële look. Maar niet alleen de kantoorruimte, ook het kantoorgebouw zelf kan over een industriële uitstraling beschikken door het gebruik van glas, stalen balken en beton. De mogelijkheden zijn eindeloos. Doe daarom hier inspiratie op en kijk of deze kantoorstijl geschikt is voor jou.

Grachtenpanden en monumenten

Het woord zegt het al: een grachtenpand is een kantoorpand dat gesitueerd is aan de grachten. Meestal zijn de gebouwen honderden jaren oud, maar veelal erg goed onderhouden, waardoor het een goed optie is om kantoorruimte te huren. Vaak zijn de grachtenpanden ook een monument, maar er zijn ook andere monumentale kantoorpanden op andere plekken in Nederland te vinden. Deze panden hebben een unieke en karakteristieke stijl, wat misschien wel perfect aansluit bij jouw bedrijf.

Benieuwd naar de verschillende soorten kantoorruimte in grachtenpanden en monumenten? Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

Modern-zakelijke kantoorpanden

Veel internationale bedrijven kiezen voor een modern-zakelijke kantoorstijl. Deze kantoren hebben een corporate uitstraling, geschikt voor bedrijven in verschillende sectoren die over de gehele wereld actief zijn. Wanneer je kiest voor een modern-zakelijk kantoorgebouw, kan het jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Met het huren van een kantoorruimte of kantoorkamer in een pand met een modern-zakelijke uitstraling geef jij namelijk een bepaalde boodschap af. Dat is belangrijk, omdat jouw kantoorpand steeds meer als visitekaartje wordt gezien.

Het aanbod van modern-zakelijke kantoorpanden is erg groot. De Zuidas in Amsterdam is een voorbeeld van een populaire locatie met volop moderne kantoorgebouwen. Wat gaat jouw nieuwe werkplek worden? In dit artikel geven wij jou voorbeelden van typische moderne en zakelijke omgevingen op verschillende locaties in Nederland, BelgiëDuitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Frankrijk waar jij misschien wel binnenkort een kantoorruimte gaat huren.

Kies jouw kantoorstijl!

De keuze van een kantoorstijl die past bij jouw organisatie is erg belangrijk, je geeft er namelijk een bepaalde boodschap mee af. Welke uitstraling past het beste bij jou? Als het goed is kun je deze vraag na het lezen van deze artikelen beantwoorden. Ben je er toch niet helemaal zeker van of heb je behoefte aan extra informatie? Onze vastgoedconsultants staan voor je klaar en geven jou het beste advies op basis van jouw wensen en behoeften. Je kunt ons bellen op 085 - 877 05 19, maar je mag natuurlijk ook altijd mailen naar info@skepp.com. Samen vinden wij de perfecte kantoorruimte met een stijl passend voor jouw bedrijf.

Kantoorstijlen

Grachtenpanden en monumentale panden

Een grachtenpand is een kantoorpand aan de grachten, meestal al honderden jaren oud. Grachtenpanden zijn herkenbaar vanwege de smalle voorgevels voorzien van hijsinstallatie. Tegenwoordig worden grachtenpanden steeds vaker als kantoor gebruikt.

Kantoorstijlen

Modern-zakelijke kantoorpanden

Modern-zakelijke kantoorruimten zijn met name geschikt voor internationale bedrijven. De corporate uitstraling sluit goed aan op de eisen en wensen van bedrijven die over de gehele wereld actief zijn. De Zuidas is een typisch modern-zakelijke omgeving.