Gebouwtypen


Jij wilt een kantoorruimte huren? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten welk type gebouw het beste past bij jouw bedrijf. Wil je huren tussen soortgelijke bedrijven of huur je liever een kantoorruimte in een ware meltingpot van ondernemers. Stel je zelf dan ook gerust de vraag: Wat wil ik precies? En welk gebouwtype past het beste bij mijn bedrijf?

Zo huur je bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw, een business center of in een kantoorconcept waar je eigenlijk in een gespreid bed terecht komt. Ze hebben allemaal voor- en nadelen, verschillen en ook zeker wel overeenkomsten. Bereid je daarom goed voor op jouw keuze voor een kantoorruimte en win informatie in die je helpt bij het maken van de juiste keuze.

Het is belangrijk dat je op de juiste locatie huurt en dat je een fraai kantoor hebt met de faciliteiten die jij nodig hebt bij de bedrijfsvoering. Jij wilt je immers richten op je core business en verder geen kostbare tijd kwijtraken aan administratieve randzaken. Kortom, heb je behoefte aan een vergaderruimte of wil je gewoon volledige ontzorging?

Bedrijfsverzamelgebouw: verzamelplek voor kantoorruimten

Een bedrijfsverzamelgebouw is een plek waar diverse bedrijven huren in 1 gebouw. Een groot voordeel is dat er directe samenwerkingen kunnen ontstaan, omdat er ook bedrijven kantoorruimte huren die samenwerkingen met je aan willen gaan. Deze bedrijven worden door de verhuurder vaak niet geselecteerd op branche en het kan dus voorkomen dat er concurrenten onder hetzelfde dak huren als jij.

Zo heeft een bedrijfsverzamelgebouw als voordeel dat de huurtermijn gunstiger is dan in een eigen gebouw of als je een grote kantoorruimte huurt. Het is namelijk al mogelijk om in sommige gevallen een contract af te sluiten van een half jaar en in de meeste gevallen vanaf 1 jaar.

Business center: meer servicegericht kantoorruimte huren

Past een kantoorkamer of kantoorruimte in een business center misschien beter bij jouw bedrijf? Als je uit bent op wat meer luxe, dan is deze plek een betere keuze. Er worden namelijk een aantal zaken bij jou uit handen genomen door het personeel dat in dienst is van de verhuurder of pandeigenaar. Zo worden inkomende telefoongesprekken doorgezet aan de juiste persoon en ook hoef je niet zelf je post uit de brievenbus te halen.

In een business center huur je naast kantoorruimten en kantoorkamers ook (flex)werkplekken. Dan ben je dus niet gebonden aan het huren van een grote kantoorruimte, terwijl je deze niet nodig hebt. Je maakt vaak gebruik van dezelfde services maar hebt een bureau in een open ruimte waar meerdere ondernemers zij aan zij werken.

Als je wel een kantoorruimte huurt in een business center dan zijn deze eigenlijk altijd volledig gemeubileerd, een van de grote verschillen ten opzichte van een bedrijfsverzamelgebouw. Daar moet je vaak je kantoor zelf nog inrichten. Je hoeft je dus niet druk te maken over de kantoorinrichting.

Kantoorconcept: kantoorruimte huren en in een gespreid bed terecht komen

Een kantoorconcept is een inspirerende omgeving om jouw bedrijf te vestigen en dus kantoorruimte te huren. Als je hier een werkplek of kantoor wilt huren dan geniet je vaak van nog meer voordelen dan bij de andere gebouwtypen die hiervoor aan de orde kwamen. Het kan zijn dat een kantoorconcept is gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw, omdat de eigenaar van het concept hier een groot oppervlak huurt.

De inrichting is vaak stijlvol zoals een industriële kantoorinrichting of een Scandinavische kantoorinrichting. Ook is er een sociaal hart waar ondernemers samen komen voor een lunch, een borrel of gewoon voor een praatje na het weekend. Er zijn vaak meerdere, kleine, vergaderruimtes aanwezig en je kunt deze reserveren als je er gebruik van wilt maken.

Bedrijfspand: Jouw hele onderneming onder één dak

Onder bedrijfspand wordt verstaan: een gebouw waarin één bedrijf is gevestigd. Je koopt of huurt als bedrijf zijnde het gehele pand, waardoor je alle voorzieningen alleen deelt met collega’s. Bedrijfspanden bestaan meestal uit meerdere kantoren, waar verschillende afdelingen van het bedrijf gevestigd zijn. 

De huurkosten bij een bedrijfspand kunnen maandelijks hoog uitvallen doordat de kosten niet gedeeld worden met andere ondernemers. Heb je interesse in het kopen van een bedrijfspand? Dan is daar veel startkapitaal voor nodig én moet de rentabiliteit van je onderneming hoog genoeg zijn.

Heb jij de keuze al kunnen maken?

Weet jij inmiddels in welk gebouwtype jij kantoorruimte gaat huren? Als je meer informatie nodig hebt over de mogelijkheden lees dan de informatieve artikelen uit de kennisbank van SKEPP of neem contact op met onze vastgoedconsultants via 085 - 877 05 19 of stuur een e-mail naar info@skepp.nl. Wij helpen je graag verder en samen vinden wij het kantoor dat bij jou past.

Gebouwtypen

Business center

Een business center is een luxere variant op een bedrijfsverzamelgebouw, met een breed service- en dienstenpakket voor haar huurders. Je huurt hier volledig gemeubileerde kantoorruimten, vergaderruimten zijn aanwezig en er is altijd een receptionist(e).

Gebouwtypen

Bedrijfsverzamelgebouw

Een bedrijfsverzamelgebouw is een (kantoor)gebouw waarin meerdere bedrijven gehuisvest zijn. Vaak gaat het om een mix van startende bedrijven alsmede middelgrote bedrijven die hier een kantoor huren.

Gebouwtypen

Kantoorconcept

Een kantoorconcept is een (deel) van een kantoorgebouw waar gebruikersbeleving en gebruikersgemak voor de huurder centraal staat. Het betreft een luxe(re) variant van een bedrijfsverzamelgebouw met een (h)echte community.