Dit is waarom kantoorruimte huren in Rotterdam aantrekkelijk is voor jouw bedrijf!

  • Door Demi Boswinkel
  • maandag 16 december 2019

Rotterdam is de tweede stad van Nederland en is de place to be voor een nieuwe kantoorruimte voor allerlei bedrijven, van grote multinationals tot startende zzp’ers. In Rotterdam zijn bijna 645.000 mensen te vinden en bovendien herbergt de stad bijna 58.260 bedrijven. We kunnen dus wel stellen dat Rotterdam booming business is. Vind jij jouw nieuwe kantoorruimte in Rotterdam?


Rotterdam uitgeroepen tot één van de mooiste steden ter wereld

We laten je graag kennismaken met de schoonheid van Rotterdam en de aantrekkelijkheid die de stad en haar kantoorruimtes hebben op zowel Nederlanders, toeristen en bedrijven. Rotterdam biedt een ideale mix van cultuur, recreatie en geschiedenis. De stad is namelijk niet voor niks in 2015 door Lonely Planet uitgeroepen tot één van de mooiste steden ter wereld.

Boompjes 410 Rotterdam 20De Erasmusbrug wordt ook wel liefkozend ‘de Zwaan’ genoemd door Rotterdammers.

Rotterdam als ideale thuisbasis voor internationaal georiënteerde bedrijven

De stad Rotterdam is internationaal erg goed bereikbaar, waardoor het erg aantrekkelijk is om een kantoorruimte in de havenstad te huren. Net ten noorden van Rotterdam is het vliegveld Rotterdam The Hague Airport, voorheen Zestienhoven, te vinden. Vanaf dit vliegveld vertrekken vele vluchten richting locaties in heel Europa. Binnen een uur bevind je je al op één van de vliegvelden van Londen en naar Rome is het slechts 2 uur vliegen. Jouw nieuwe kantoorruimte is dus erg centraal gelegen.

Daarnaast is Rotterdam erg aantrekkelijk voor een kantoorruimte voor grote multinationals door de internationale haven, die net buiten de stad te vinden is. De oppervlakte van de haven bedraagt 12.713 ha en in 2018 is er meer dan 468,9 miljoen ton aan goederen overgeslagen. Dit maakt de haven van Rotterdam de grootste haven van Europa en, tot 2004, zelfs de grootste ter wereld.

Uitstekende (inter)nationale bereikbaarheid

Bovendien is Rotterdam zowel nationaal als internationaal zeer goed bereikbaar. Vanaf meerdere treinstations in de stad vertrekken ook trams en metro’s, waardoor de gehele stad over een goed netwerk van openbaar vervoer beschikt. Daarnaast vertrekken er vanaf Rotterdam Centraal verschillende treinen naar alle grote stations in Nederland, waaronder Den Haag, Utrecht en Groningen. In totaal beschikt Rotterdam over 6 treinstations, namelijk:

  • Rotterdam Centraal; 
  • Rotterdam Blaak; 
  • Rotterdam Alexander; 
  • Rotterdam Zuid;
  • Rotterdam Noord;
  • Rotterdam Lombardijen.
Weena 750 4760Vanuit de kantoorruimtes aan Weena 750 heb je een prachtig uitzicht op het vernieuwde Rotterdam Centraal Station.

Ook vertrekken er vanaf Rotterdam Centraal internationale treinen die onder andere naar Antwerpen, Brussel en Parijs rijden. Binnen 2,5 uur bevind je je in hartje Parijs, waardoor een internationale meeting een stuk dichterbij is dan je denkt. De reis naar Antwerpen duurt slechts een halfuurtje. Als je kiest voor een kantoorruimte in Rotterdam, kies je voor een goede bereikbaarheid.

Ook op cultureel gebied is Rotterdam een topstad voor jouw bedrijf

Natuurlijk is een kantoorruimte in Rotterdam niet alleen aantrekkelijk voor bedrijven door de goede bereikbaarheid en internationale ligging. Ook cultureel heeft de stad veel te bieden. Doordat Rotterdam veel gebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zul je niet veel historische gebouwen in de stad vinden. De gebouwen die wel zijn overgebleven, vallen goed op tussen de moderne en kunstzinnige gebouwen die na de wederopbouw zijn verschenen. Er is dus altijd een kantoorruimte te vinden die bij jouw bedrijf en wensen aansluit.


Lees meer over de 9 mooiste kantoorruimtes van Rotterdam!

 

Eén van de gebieden waar je nog enkele oude panden en kantoorruimtes kunt bezichtigen, is de Oude Haven. Deze haven ligt vlakbij de bekende Kubuswoningen en de Willemsbrug en is tegenwoordig de thuisbasis voor vele horecazaken. Je vindt hier echter ook verschillende mooie kantoorruimtes. Bovendien bevindt de Oude Haven zich vlakbij het station Rotterdam Blaak, wat het de ideale plek maakt om de vrijdagmiddagborrel te doen. 

Kantoor 9Deze authentieke kantoorruimte aan de Haringvliet 76 bevindt zich op loopafstand van de Oude Haven.

Vanaf de Oude Haven loop je binnendoor langs de Kubuswoningen, waarna de Markthal voor je neus oprijst. De Markthal is in 2014 opgeleverd en is meer dan 40 meter hoog. In de centrale hal zijn meerdere (exotische) marktkramen gevestigd, waar je de lekkerste boodschappen kunt halen. In de voet zijn verschillende restaurants te vinden en verder naar boven zijn er appartementen gerealiseerd.

Altijd weer die rottrap!

Via de Markthal kom je ook terecht bij de Koopgoot. In deze verlaagde goot zijn meerdere grote winkels te vinden. De Koopgoot is bij Rotterdammers zowel geliefd als gehaat, met als voornaamste reden de zeer bekende trap. De treden van deze trap zijn namelijk extra laag, waardoor de hulpdiensten bij calamiteiten gemakkelijk bij de winkels kunnen. Hierdoor is de trap echter wel zeer moeilijk om op te lopen, wat voor zowel frustratie als entertainment bij de bezoekers zorgt. 

“Kijk nou… hier leg de Koopgoot! Alleen nog effe die pleuristrap af.”

In het centrum van Rotterdam is ook de Witte de Withstraat te vinden, welke bekend staat als de kunst- en cultuurstraat van Rotterdam. Deze leuke uitgaansstraat is gevuld met verschillende bars, kroegen, hostels en restaurants. De stoepen zijn gevuld met terrassen en in het weekend heerst er een drukke, maar gezellige sfeer. Hier vind je onder andere de bar de Witte Aap, welke in 2012 is uitgeroepen tot het beste café ter wereld. Bevindt jouw nieuwe kantoorruimte zich in deze hippe straat?

Vanuit je kantoorruimte naar Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh of Claude Monet?

Heb je behoefte aan wat cultuur? Breng dan een bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen. Dit museum ligt aan het Museumpark en biedt verschillende exposities op het gebied van toegepaste kunst, beeldende kunst en design. In 2019 is de verbouwing van het museum begonnen, waarna de verwachting is dat het aantal bezoekers zal stijgen naar 500.000 per jaar. 

Happen, stappen en slapen op Katendrecht

Ten zuiden van het centrum vind je Katendrecht: vroeger bekend als één van de minder ontwikkelde gebieden van Rotterdam, maar tegenwoordig één van de meeste hippe en bruisende wijken van de havenstad. Kortom, dit is een ideale locatie voor jouw nieuwe kantoorruimte. Katendrecht is gelegen op het schiereiland bij Feijenoord en is de thuisbasis voor de Fenix Food Factory. 

Deze culinaire broedplaats is gevestigd in de Fenixloodsen en bestaat niet alleen uit een versmarkt, maar ook verschillende restaurants en bars, waar je aan kunt schuiven voor een kleine hap. Dit is dus ideaal als je klanten van buiten de stad op bezoek krijgt bij jouw kantoorruimte en ze kennis wil laten maken met de schoonheid van Rotterdam.

MG 3938 3Huur jij straks een kantoorruimte aan Wilhelminaplein 1-40 en dus vlakbij Katendrecht? 

Vanuit de Fenixloodsen heb je een prachtig uitzicht op het grandioze Hotel New York. Het prachtige pand is gebouwd in 1901 en was vroeger de thuisbasis voor de Holland Amerika Lijn. In 1993 heeft Hotel New York zijn intrek genomen in het pand en huisvest het momenteel het hotel, het restaurant en de barbershop. Door te kiezen voor een kantoorruimte nabij Hotel New York, bied je jouw klanten de mogelijkheid om dichtbij je bedrijf te overnachten en te dineren. Ook loop je gemakkelijk in de pauze vanuit je nieuwe kantoorruimte even naar de barber voor een knipbeurt.

Wordt Rotterdam de thuisbasis voor jouw nieuwe kantoorruimte?

Verder tref je in Rotterdam nog vele architectonische hoogstandjes, zoals de Erasmusbrug oftewel ‘de Zwaan’ en het centraal station. Rotterdam is de thuisbasis voor vele creatieve ondernemers en handhaaft nog steeds die welbekende ‘Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’-aanpak. Rotterdammers staan altijd open voor een goed gesprek of een vurige discussie, maar je kunt ook bij ze terecht voor tips.

Rotterdam is geen illusie, door de camera gewekt. Rotterdam is niet te filmen, Rotterdam is veels te echt - Jules Deelder

Door voor een kantoorruimte in deze dynamische stad te gaan, kies je voor een internationale locatie met een overshare aan kennis om je heen. Ben jij op zoek naar kantoorruimte in Rotterdam, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Schakel gemakkelijk en snel één van onze vastgoedconsultants in, waarna ze jou helpen in de zoektocht naar kantoorruimte in deze havenstad. Wie weet begin jij straks je werkdag vanuit je kantoorruimte in Rotterdam met een lekker ‘bakkie pleur’ en uitzicht op de Euromast!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure