Waarom je na de zomermaanden kantoorruimte moet huren

  • Door Madée Reinerink
  • woensdag 30 oktober 2019

Wanneer is de ideale periode om op zoek te gaan naar een nieuwe kantoorruimte? Het antwoord op deze vraag zal voor ieder bedrijf anders zijn. Toch komen bedrijven tijdens de zomervakantie minder snel ergens aan toe en tillen ze bepaalde taken over de zomermaanden heen. Op zoek gaan naar een kantoorruimte kan er hier één van zijn. Lees daarom in dit blog 7 redenen waarom je na de zomermaanden op zoek moet naar een kantoorruimte voor jouw bedrijf!


Bedrijven komen tijdens de vakantie minder snel ergens aan toe en tillen ze bepaalde taken over de zomermaanden heen, zo ook de zoektocht naar kantoorruimte!  

De zomerperiode is op 23 september officieel ten einde. Hierna breekt de tijd aan, waarin ook de meeste werknemers hun vakantie er inmiddels op hebben zitten. Het is dus hoog tijd om vaarwel te zeggen tegen je kantoorpand en op zoek te gaan naar een nieuwe kantoorruimte! Nieuwe impulsen, een uitbreiding van je personeel zijn enkele van de redenen waarom je op zoek moet naar een kantoorruimte. Alle redenen lees je hier:

1. Een vakantie zorgt voor nieuwe impulsen 

Vakantie is vaak het moment om na te denken over zaken als ambities en tijd om een frisse blik te werpen op de huidige werkomgeving. Ga voor een nieuwe kantoorruimte die aansluit bij jouw nieuwe ambities. Krijg je veel bezoek van klanten en gasten? Kies dan voor een kantoorruimte wat een echt visitekaartje is voor het bedrijfsimago van jouw bedrijf. je kunt er ook voor kiezen om kantoorruimte te huren in een bedrijfsverzamelgebouw om zo samenwerkingen aan te gaan of om nieuwe ideeën op te doen. Aarzel niet en start vandaag nog jouw zoektocht! 

De vakantie is vaak het moment om na te denken over zaken als ambities en biedt tijd om een frisse blik te werpen op de huidige werkomgeving.

Niet alleen de vakantie kan je op nieuwe impulsen brengen, ook een nieuwe kantoorruimte zorgt bij een organisatie voor nieuwe impulsen. Een nieuwe werkomgeving kan de organisatie opfrissen en de productiviteit van medewerkers verhogen. Het inspireert werknemers tot het ontwikkelen van nieuwe inzichten, waar ze op de oude kantoorlocatie niet op waren gekomen. 

Kantoorruimte Looskade 20 RoermondGa voor een frisse start na de zomer in een nieuwe kantoorruimte.

2. Uitbreiding van personeel

Gedurende het jaar zijn er 2 momenten waarop werknemers hun eigen baan evalueren en kiezen voor een carrièreswitch. Dit is tijdens de donkere dagen rondom Kerst, maar ook wanneer je werknemer geniet van een zonnige zomervakantie. Voor veel bedrijven betekent dit dan ook na de zomer de start van veel nieuwe werknemers. 

Bij veel bedrijven starten na de zomer veel nieuwe werknemers. 

Om nieuwe werknemers van een ruime werkplek te voorzien is de tijd na de zomermaanden dan ook de uitgelezen kans om op zoek te gaan naar een kantoorruimte. Waar er wellicht voor de zomermaanden nog onduidelijkheid over was, kun je na de zomermaanden goed inschatten over hoeveel werkplekken jouw nieuwe kantoorruimte moet beschikken. Ben jij ook benieuwd hoe je kantoorruimte helpt bij het vinden van nieuw personeel?


Lees de blog! 

3. Sla de warme temperaturen over in de kantoorruimte

De zomer is niet het populairste seizoen voor een verhuizing. Niemand op kantoor zit erop te wachten om de boel te versjouwen en verbouwen met hoge temperaturen. Dan hebben we het nog niet eens over de stress die bij het verhuizen komt kijken. Daar krijg je het alleen al bij de gedachte benauwd van, maar dat je daadwerkelijk intensief aan de bak moet met verhuizen zorgt ervoor dat het zweet je uitbreekt. Het liefste wil je in de zomer gewoon met je laptop in de zon aan het werk, toch?  

Kantoorruimte Kastanjelaan 400 Je moet toch niet denken aan een verhuizing met het warme weer?

4. Het oplopen van vertraging

Het is zo ongeveer een feit dat tijdens de vakantieperiode bepaalde werkzaamheden vertraging opleveren. Bij vele bedrijven zijn werknemers op vakantie en is de kans aanwezig dat er geen bezichtiging kan worden ingepland bij een kantoorruimte, waar jij mogelijk interesse in hebt. Hoe je het ook wendt of keert: het duurt in de zomervakantie gewoon wat langer. 

Vertraging van een verhuizing betekent ook dat de werkzaamheden van jouw bedrijf langer stil blijven liggen.

Een andere grote angst is om stil te komen staan tijdens de verhuizing. Wanneer je verhuizing in de bouwvak valt, kan het zomaar zijn dat je bedrijf voor verrassingen komt te staan. Vertraging van een verhuizing betekent ook dat de werkzaamheden van jouw bedrijf langer stil blijven liggen, waardoor er voor een langere periode (dan verwacht) geen inkomsten zullen zijn. 

5. Meer kostenbesparing op een kantoorruimte 

Een andere reden voor een nieuwe kantoorruimte kan kostenbesparing zijn. Wellicht kun je het met minder meters af of kies je voor besparing door services en faciliteiten te delen met andere huurders. Bovendien treed je bij een nieuwe bedrijfshuisvesting opnieuw in onderhandeling met de verhuurder. Hierdoor kun je profiteren van huurkorting of een huurvrije periode.   

Kantoorruimte Demmersweg 3 HengeloHet gemakkelijkst besparen op kosten is door het terugdringen van het aantal m2.

Een verhuizing kan op elk gewenst moment interessant zijn voor een bedrijf, zeker op het gebied van kostenbesparing. Dit hoeft niet per se alleen na de zomermaanden te zijn. Kostenbesparing met een nieuwe kantoorruimte is voor elk bedrijf een goede reden om te gaan verhuizen. 

6. Minder concurrentie 

De meest populaire periode van het jaar waarin mensen verhuizen, is de lente. Dit zorgt ervoor dat er in de lente meer concurrentie is bij de vraag naar kantoorruimte, dan na de zomermaanden en andere periodes. Voor jouw bedrijf zijn er dus meer mogelijkheden om eventueel te onderhandelen over de huurprijs met de verhuurder.  

Voor jouw bedrijf zijn er dus meer mogelijkheden om eventueel te onderhandelen over de huurprijs met de verhuurder.  

Daarnaast hebben verhuisbedrijven het in de lente drukker, waardoor de prijzen stijgen. Een tip is dus om op tijd offertes op te vragen, zodat je ze snel binnen hebt en prijzen van verschillende verhuisbedrijven kunt vergelijken. Als je pech hebt, moet je soms zelfs een half jaar wachten en krijg je te maken met dubbele maandelijkse huurprijzen. 

Kantoorruimte Van Diemenstraat 20-200 Amsterdam Wanneer de vraag naar een kantoorruimte minder is, dan zijn er meer onderhandelingsmogelijkheden voor jouw bedrijf!

Bonustip: kantoorruimte gevonden?

Heb jij je nieuwe kantoorruimte gevonden? De volgende stap is natuurlijk de verhuizing! Dan hebben we nog een bonustip voor jou: in het blog ‘Kantoorruimte gevonden? Zo wordt jouw bedrijfsverhuizing een succes’ lees jij hoe jouw bedrijfsverhuizing succesvol zal verlopen. Doe er dus vooral je voordeel mee! 

Ga jij kantoorruimte huren na de zomermaanden? 

Door bovenstaande tips weet jij nu waarom je jouw nieuwe kantoorruimte moet gaan huren na de zomervakantie. Een vakantie zorgt namelijk voor nieuwe impulsen, je hebt minder snel te maken met vertraging en je hoeft niet te verhuizen met tropische temperaturen. Echter, waar vind je jouw perfecte kantoorruimte? Neem eens een kijkje in het kantorenaanbod bij SKEPP of neem contact op met onze vastgoedconsultants. Zij staan gratis en vrijblijvend voor je klaar tijdens je zoektocht naar een kantoorruimte. De zomermaanden zijn voorbij, dus het is tijd om op zoek te gaan naar jouw nieuwe kantoorruimte! 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure