De oplossing voor je kantoorruimte wanneer je vastzit aan een lang huurcontract

  • Door Kim Niehoff
  • donderdag 28 maart 2019

Belemmert het lange huurcontract van jouw kantoorruimte de onverwachte groei van je bedrijf? Of voldoet het kantoorpand toch niet helemaal aan je wensen? Geen probleem, SKEPP kan op zoek gaan naar een vervangende huurder voor je kantoorruimte, zodat jij kan blijven groeien en niet te maken hebt met een hoge afkoopsom van je huurcontract. Of onderverhuur voor jouw kantoorruimte mogelijk is en hoe SKEPP je hierbij kan helpen, lees je hieronder.


Mag ik mijn kantoorruimte onderverhuren?

Wanneer je besluit je kantoorruimte onder te verhuren, is het belangrijk om eerst na te gaan of jouw verhuurder onderverhuur toestaat. Onderhuur wordt in principe altijd toegestaan, tenzij de verhuurder hier redelijke bezwaren tegen heeft. Vaak is dan al in de huurovereenkomst een bepaling opgenomen waarin staat dat onderverhuur van je kantoorruimte niet is toegestaan.

Onderhuur is in principe altijd toegestaan, tenzij de verhuurder bezwaren heeft

Kijk dus eerst goed na welke bepalingen opgenomen zijn in je huurcontract en ga het gesprek aan met je huidige verhuurder, voordat je een onderhuurder gaat zoeken. Verhuur jij namelijk je kantoorruimte zonder akkoord van de verhuurder, dan kan de verhuurder per direct de huurovereenkomst beëindigen. De onderhuurder zit in dit geval ook zonder kantoorruimte en kan dan een schadevergoeding eisen van je.

Grote vergaderruimte kantoorruimte

Jouw kantoorruimte wordt aantrekkelijk gepresenteerd door het gebruik van foto's.

Een onderhuurder voor je kantoorruimte zoeken

Wanneer er geen bepalingen in je huurovereenkomst zijn aangegaan betreft het onderverhuren van je kantoorruimte en je akkoord hebt van de verhuurder van je kantoorpand, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe onderhuurder voor je kantoorruimte! Maar hoe kan jouw kantoorruimte opvallen tussen het grote aanbod op de kantorenmarkt zonder dat je extreem hoge marketingkosten maakt? Heel simpel, plaats je kantoorruimte op de vergelijkingswebsite van SKEPP. Al meer dan 850 verhuurders gingen je voor!

Door je kantoorpand te plaatsen op SKEPP, valt jouw kantoorruimte op bij organisaties die op zoek zijn naar een nieuwe kantoorruimte

Door je kantoorpand te plaatsen op SKEPP, valt jouw kantoorruimte op bij organisaties die op zoek zijn naar een nieuwe kantoorruimte. SKEPP zorgt er namelijk voor dat jouw kantoorruimte met een SEO-optimale tekst online komt, waardoor je goed vindbaar bent via alle zoekmachines.

Daarnaast komt een fotograaf langs om gratis, goede foto’s en een video te maken van je kantoorruimte. Ook wordt het metrage en de huurprijs van je kantoorruimte bij het aanbod getoond en worden de belangrijkste faciliteiten en services van het kantoorpand in de tekst benoemd. Potentiële huurders kunnen dus vooraf de rondleiding al goed peilen of jouw kantoorruimte geschikt kan zijn voor ze. Onnodige rondleidingen worden hiermee voorkomen.

Op deze manier gaan organisaties op zoek naar een kantoorruimte via SKEPP


Het plaatsen van je kantoorruimte op SKEPP is geheel gratis en vrijblijvend. Je betaalt namelijk pas een fee als wij een nieuwe huurder voor je kantoorruimte hebben gevonden. Deze fee bedraagt 10% over de eerste jaarhuur. Verhuur jij je kantoorruimte dus voor 2 jaar aan je onderhuurder, dan vragen wij alsnog maar 10% over de eerste jaarhuur.

Wil je graag meer weten over de voordelen van het plaatsen van je kantoorruimte op de vergelijkingswebsite van SKEPP? In het blog ‘Op deze manier verhuur jij snel en gemakkelijk je kantoorruimte’ wordt het proces van A tot Z toegelicht en wordt de ervaring gedeeld van Marthe van der Horst, wie ook een aantal kantoorruimtes van hun gehuurde kantoorpand heeft onderverhuurd met de hulp van SKEPP.

“Wij wilden onze kantoorruimtes verhuren door het woord te verspreiden, maar we merkten toch dat het niet erg storm liep. SKEPP heeft mij snel geholpen bij het vinden van nieuwe huurders.”Marthe van der Horst, heeft onderverhuurd bij SKEPP)

Welke afspraken moet ik aangaan met mijn onderhuurder?

Wanneer een nieuwe huurder voor je kantoorruimte is gevonden, is de volgende stap het opstellen van een huurovereenkomst. Het is hierbij verstandig om de huurtermijn gelijk te laten lopen aan je eigen huurovereenkomst. Daarnaast is het belangrijk om goede afspraken te maken over het onderhouden van de voorzieningen in de kantoorruimte. Jij bent hier als hoofdhuurder namelijk aansprakelijk voor.

Natuurlijk moet je ook nadenken voor welke huurprijs jij je kantoorruimte wil verhuren. In het meeste ideale geval is de huurprijs gelijk aan de huur die jij maandelijks betaalt. Maar wanneer er meer kantoorruimtes vrij zijn in het kantoorpand, wordt geadviseerd om je kantoorruimte voor een lagere huurprijs aan te bieden. Een onderhuur situatie biedt de onderhuurder namelijk minder voordelen dan wanneer de partij een huurcontract afsluit bij de eigenaar van het kantoorpand. Hierdoor verhoogt een scherpe huurprijs de kans op verhuur!

Wil jij je gewoon focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf en je niet bezighouden met het opstellen van een huurcontract, de facturatie van de borg en de maandelijkse huurfacturen? SKEPP kan ook hierbij te hulp schieten. Met Officemanager biedt SKEPP je namelijk software waardoor jij zonder al te veel tijd het huurcontract en de facturatie van A tot Z geregeld hebt. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze verhuren-pagina of neem contact op.

Sneller je kantoorruimte verhuren?

#1 Leg je kantoorruimte middels een 3D Virtual Tour vast

SKEPP biedt je de mogelijkheid om je kantoorruimte vast te leggen middels een 3D Virtual Tour. Hierdoor kan de huurkandidaat op elk gewenst moment je kantoorruimte bezichtigen, zonder dat hier alvorens een afspraak ingepland moet worden. Dit bespaart niet alleen veel tijd voor jou en de huurkandidaat. Je krijgt ook veel vaker partijen over de vloer die écht geïnteresseerd zijn. Ze zijn immers al enthousiast geworden door de digitale rondleiding.

Bekijk in bovenstaande video hoe SKEPP jouw kantoorruimte(n) kan voorzien van een hoogwaardige VR-Tour.

#2 Richt je kantoorruimte in

Niets is vervelender dan een potentiële huurder laten lopen omdat jouw te verhuren kantoorruimte niet gemeubileerd is. Gelukkig biedt SKEPP hier met haar designinrichtingspakket Officeplanner een uitweg voor! Met Officeplanner is het namelijk mogelijk om meubilair aan te schaffen dat voldoet aan de wensen van de huurder, zonder dat je vooraf een grote investering hoeft te doen. Het concept biedt naast de betaaloptie kopen, ook de mogelijkheid om het meubilair te huren of te huurkopen.

Wil je meer weten over het designinrichtingspakket Officeplanner? In dit filmpje kom je er alles over te weten.

Ik wil graag hulp van SKEPP

Wil jij net als meer dan 850 anderen hulp bij de zoektocht naar een geschikte huurder? Neem dan contact op met SKEPP. Wij kunnen snel en gemakkelijk je kantoorruimte plaatsen op de vergelijkingswebsite en op zoek gaan naar geschikte huurkandidaten. Binnen de kortste keren vind jij dan een nieuwe huurder voor je kantoorruimte.


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure