Op deze manier verhuur jij snel en gemakkelijk je kantoorruimte

  • Door Kim Niehoff
  • donderdag 3 januari 2019

Heb jij er eigenlijk al eens over nagedacht waarom jouw leegstaande kantoorruimtes maar niet verhuurd worden? Of gaat de verhuur prima, maar wil je het graag sneller laten verlopen? SKEPP helpt je graag bij de verhuur van je kantoorruimtes, zodat binnenkort je hele kantoorpand gevuld is met nieuwe huurders! In dit blog laten we zien hoe jij je kantoorpand op SKEPP kan plaatsen, wat de voordelen zijn en delen we de ervaring van Marthe van der Horst, verantwoordelijk voor de verhuur van de leegstaande kantoorruimtes in haar kantoorpand in Utrecht.


Marthe van der HorstAan het woord is Marthe van der Horst, verantwoordelijk voor de verhuur van hun leegstaande kantoorruimtes aan de Hamburgerstraat 28a in Utrecht.

Marthe van der Horst is operational manager bij het bedrijf Active Cues en kwam in oktober in contact met SKEPP. “We zijn dit jaar naar ons nieuwe kantoorpand verhuisd en hebben meer kantoorruimte gehuurd dan dat nodig was voor ons. Dit wisten we van te voren, met de bewuste keuze om een deel hiervan onder te verhuren. Zo kunnen wij doorgroeien in ons kantoorpand binnen onze huurtermijn van 5 jaar.

In eerste instantie wilden wij onze kantoorruimtes verhuren door het woord te verspreiden, maar we merkten toch dat het niet erg storm liep. Toen ben ik via internet gaan zoeken naar oplossingen om de verhuur te pushen. Ik ben gaan zoeken naar makelaars en toen kwam ik bij SKEPP terecht. Na contact met SKEPP heb ik de keuze gemaakt om onze leegstaande kantoorruimtes op de vergelijkingswebsite te plaatsen, zodat ze mij konden helpen bij het vinden van nieuwe huurders.”

Dit is waarom jouw kantoorpand op een vergelijkingswebsite moet staan

#1 Een nieuwe kantoorruimte wordt tegenwoordig online gezocht

De afgelopen jaren is de kantorenmarkt in een snelvaart ontwikkeld. Dit merken niet alleen verhuurders, maar ook organisaties die een kantoorruimte moeten gaan huren pakken hun werkwijze anders aan dan vroeger. Organisaties kloppen anno 2018 namelijk niet meer gelijk aan bij een reguliere makelaar om om hulp te vragen bij de zoektocht naar een nieuwe locatie, maar zij gaan eerst op zoek naar een geschikte kantoorruimte op het internet. Want niets is fijner dat het heft in eigen handen te hebben, toch?

Ook verhuurders van kantoorpanden geven steeds meer de voorkeur aan direct contact met de huurder, waardoor rondleidingen steeds minder door externe partijen worden gedaan. Want wie kan nou beter alle ins en outs vertellen over het kantoorpand dan de eigenaar of de centermanager zelf?

Hier sluit Marthe, verhuurder van de Hamburgerstraat, zich volledig bij aan: “Ik vond het fijn dat ik de rondleiding zelf kon doen. Ik ben zelf ook intensief betrokken geweest bij de zoektocht naar ons kantoorpand, dus ik wist wat de gang van zaken was tijdens de rondleiding. Daarnaast vind ik het fijn om te weten wie een kantoorruimte bij ons gaan huren, aangezien wij hier zelf ook zitten.”

Weet jij niet wat je als verhuurder kan verwachten gedurende een rondleiding? Geen zorgen! In het blog ‘Stel deze vragen tijdens een rondleiding’ worden 7 belangrijke vragen uitgelicht die een huurder moet vragen tijdens een bezichtiging. Hiermee kan jij je al vooraf de rondleiding goed voorbereiden!

#2 SKEPP zorgt dat je kantoorruimte goed gepresenteerd wordt en vindbaar is op het internet

Wanneer jij je kantoorpand op SKEPP wil plaatsen, zorgt SKEPP voor een SEO-optimale tekst waardoor je kantoorpand goed vindbaar is via zoekmachines als Google. Daarnaast vraagt SKEPP welke kantoorruimtes beschikbaar zijn, welke services aangeboden worden en welke faciliteiten in en rondom de locatie aanwezig zijn. Hierdoor kan de huurkandidaat vooraf een rondleiding al nagaan of het kantoorpand voldoet aan de wensen en eisen.

hamburgerstraat 28aDe zoektocht naar een kantoorruimte gebeurt online!

Een bijkomende service die SKEPP gratis aanbiedt, is het maken van hoogwaardige foto’s en een video. Dit was een van de redenen waarom Van der Horst koos om haar kantoorruimtes te verhuren via SKEPP: “Ik vond het erg fijn dat er kosteloos een fotograaf naar mijn kantoorpand komt om foto’s te maken. Ik heb natuurlijk zelf wel wat foto’s gemaakt, maar dan weet je eigenlijk niet of de kantoorruimtes echt goed overkomen.”

Daarnaast is het ook mogelijk om je kantoorpand vast te leggen middels een 3D Virtual Tour. Hiermee kan een huurkandidaat op elk gewenst moment door je kantoorpand lopen. Wanneer jij de huurkandidaten de mogelijkheid biedt om digitaal door je kantoorpand te lopen, bespaart jou dit veel tijd. Wanneer potentiële huurders namelijk daadwerkelijk bij je op kantoor komen, dan zijn zij al enthousiast waardoor je rondleiding veel succesvoller wordt! Hoe een virtual tour precies werkt? Dat wordt in de onderstaande video uitgelegd.

Snel je kantoorruimtes verhuren? Dat doe je door je kantoorpand vast te leggen met een 3D Virtual Tour.

#3 Gratis advies van onze vastgoedconsultants

Wanneer je vragen hebt over de verhuur van je kantoorruimtes, staan de vastgoedconsultants van SKEPP altijd voor je klaar om je advies te geven. Denk aan de huurprijs die je het beste kan hanteren voor je kantoorruimtes, de duur van een contract, de inrichting van je kantoorruimtes, enzovoort. Hierdoor heb jij binnen de kortste keren jouw kantoorruimtes verhuurd!

Maar ook tijdens de onderhandelingen tussen jou en de huurder kan SKEPP fungeren als tussenpersoon. Zo kunnen zowel de belangen voor de huurder als verhuurder behartigd worden en zijn beide partijen tevreden bij de ondertekening van het huurcontract. Over welke huurvoorwaarden zo al onderhandeld worden, lees je in het blog ‘Succesvol onderhandelen over huurvoorwaarden’.

#4 No cure, no pay

Het plaatsen van je kantoorpand op SKEPP en het maken van hoogwaardige foto’s is voor jou als verhuurder volledig kosteloos. Je betaalt namelijk pas een fee wanneer wij een huurder voor je hebben gevonden. Deze fee bedraagt 10% over de eerste jaarhuur bij kantoorruimte en 15% over de contractduur bij werkplekken.

Bij SKEPP hoef je niet vooraf te betalen, maar pas wanneer er succes geboekt wordt. Bij een makelaar moet dit wel vooraf gebeuren. Hierdoor maakte ik al snel de keuze om eerst SKEPP een kans te geven om onze kantoorruimtes te verhuren

Omdat SKEPP pas betaald krijgt bij succes, doen onze vastgoedconsultants altijd hun uiterste best om huurkandidaten kantoorruimtes te laten zien die zoveel mogelijk passen bij hun wensen en eisen. Om dit te realiseren, wordt er tijdens het eerste gesprek zoveel mogelijk informatie uitgevraagd zodat de zoekvraag duidelijk in kaart is. Hierdoor weet ook jij als verhuurder voor de rondleiding al waar de huurkandidaat naar op zoek is, waardoor overbodige rondleidingen voorkomen worden.

SKEPP sales teamAlle informatie wordt voor je uitgezocht door het sales team van SKEPP!

#5 SKEPP biedt extra services aan de verhuurder

SKEPP biedt niet alleen de service om je te helpen bij de zoektocht naar nieuwe huurders. SKEPP kan namelijk ook huuraanbiedingen voor je potentiële huurders opstellen, huurcontracten en uiteindelijk ook de facturatie van A tot Z regelen. Deze dienst heet Officemanager en biedt jou als verhuurder de mogelijkheid om je echt op je core business te focussen. Wil je meer informatie over Officemanager? Lees dan onze verhuren-pagina op de website!

Naast Officemanager biedt SKEPP jou als verhuurder de mogelijkheid om je beschikbare kantoorruimtes gemeubileerd aan te bieden. Met het designinrichtingspakket Officeplanner is het namelijk mogelijk om jouw nieuwe huurders de mogelijkheid te bieden om hun nieuwe kantoorruimte in te richten naar eigen wens. Het is als huurder mogelijk om te kiezen voor meubilair in twee stijlen: URBAN Scandinivian en URBAN Industrial. Daarnaast zijn er verschillende afstijlpakketten die toegevoegd worden, waardoor elke inrichting door SKEPP een persoonlijke tint heeft. Het is al mogelijk om de inrichting binnen 1 week op te leveren, waardoor je nieuwe huurders erg snel kunnen starten in hun nieuwe kantoorruimte!

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen


Ten slotte is SKEPP bezig met het ontwikkelen van Officekit, het vierde product dat extra services biedt aan verhuurders. Het product biedt je de mogelijkheid om het serviceniveau in het kantoorpand te verhogen, doordat het tech-oplossingen biedt zoals een digitale receptie en hospitality-faciliteiten als een gesponsorde lunch. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van dit product? Volg dan het blog ‘The road to Officekit’.

Wil jij ook je kantoorpand op SKEPP?

Wil jij net zoals Van der Horst, dat je kantoorruimtes snel verhuurd worden? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij zullen na ondertekening van de brokerovereenkomst en na ontvangst van alle benodigde informatie je kantoorpand plaatsen op SKEPP. Je betaalt pas wanneer wij een nieuwe huurder voor je kantoorruimtes hebben gevonden.


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure