Waarom een kantoorruimte in Den Haag de interesse wekt van veel bedrijven!

  • Door Matthijs von Piekartz
  • vrijdag 15 februari 2019

Waarom Den Haag een populaire stad is om kantoorruimte te huren? Den Haag groeit snel, zit op een geweldige locatie en is dus erg in trek bij bedrijven. Enkel in 2017 kwamen er al 54 nieuwe buitenlandse bedrijven in Den Haag, de cijfers van 2018 zijn nog niet bekend, wellicht dat het aantal zelfs verder gestegen is!


Volgens de populaire nieuwswebsite NU.nl is er de komende jaren een groot tekort aan kantoorruimte in Den Haag, wees er dus snel bij want er is veel interesse. Naast dalende leegstand neemt ook de gemiddelde maandelijkse huurprijs toe. Deze prijs neemt niet alleen toe door afnemende leegstand maar ook door een verschil tussen vraag en aanbod. Om het opkomende kantoorruimte tekort aan te pakken heeft de gemeente Den Haag een plan gemaakt om voor 2025 130.000 m2 aan kantoorruimte te bouwen en dit later uit te breiden naar 200.000 m2.

'Komende jaren groot tekort aan kantoorruimte in Den Haag' - NU.nl

Terwijl er minder kantoorruimtes beschikbaar zijn, is de gemiddelde kantoorruimte in Den Haag van zeer hoge kwaliteit en heeft veel voordelen zoals een hoog serviceniveau en hoogwaardige voorzieningen. Bedrijven van nu waarderen naast de centraal gelegen locaties ook zeker het uiterlijk en de sfeer die een kantoorruimte in Den Haag heeft. Ook is het interessant hoe de indelingen van de kantoorpanden plek bieden voor een groeiend aantal verschillende kantoorruimtes.

Kantoorruimte Den Haag Centraal Station Anna van Buerenplein 41 Een moderne inrichting aan het Anna van Buerenplein die zorgt voor een rustige werkomgeving

Dit zijn andere redenen om voor Den Haag als kantoorlocatie te kiezen

De samenstelling van de populatie van Den Haag is zodanig dat er ondanks het hoge aantal aanwezige vacatures er nog steeds een groot aantal mogelijke werknemers beschikbaar zijn. Door de goede bereikbaarheid, waar we later nog weer op terug komen, trekt de stad ook forenzen uit nabijgelegen gebieden aan.

Dit maakt Den Haag een aantrekkelijke plek om een kantoorpand of een individuele kantoorruimte te huren. In de stad hebben maar liefst 3 op de 10 mensen een hoog opleidingsniveau, dit is ook terug te zien aan het aantal ‘high-tech’ bedrijven. Naast grote bestaande bedrijven, zoals KPN, Total en Imtech, met een kantoorruimte in de stad zijn er ook veel start-ups met een kantoorruimte te vinden, gestart door veelal jonge professionals afkomstig uit zowel binnen- en buitenland.

De laatste jaren heeft een groeiend aantal bedrijven geïnvesteerd in een kantoorruimte in Den Haag

Den Haag is onderdeel van de metropoolregio Rotterdam Den Haag, deze regio bevat de meest verstedelijkte gebieden in Zuid-Holland. Het is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen de regio’s om de economische concurrentiepositie en het vestigingsklimaat te verbeteren. En het werkt, de laatste jaren heeft een groeiend aantal bedrijven geïnvesteerd in een kantoorruimte in Den Haag.

Naast de voordelen voor bedrijven die een kantoorruimte in de stad hebben, moet de samenwerking ook ruimte bieden voor voldoende natuurbeleving en buitenrecreatie. In totaal heeft de metropoolregio meer dan 2,3 miljoen inwoners, wat zorgt voor een levendige regio waar vlakbij jouw kantoorruimte altijd veel te doen is. In de volgende delen van deze blog bekijken we enkele kantoren in Den Haag.

 

kantoorruimte den haag centrum kalvermarkt 53Samen aan de slag of afzonderlijk, aan de Kalvermarkt 53 kan het allebei!

Een fantastische kantoorruimte in Den Haag

Kalvermarkt 53, de in het centrum gelegen kantoorruimte is te vinden in één van de meest iconische kantoorpanden van Den Haag. Het kantoorpand is in 1995 gebouwd en staat ook wel bekend als het ‘IJspaleis’ van Den Haag, vanwege de witte kleur en het opvallende ontwerp. Er is veel ruimte beschikbaar, de ruimte betreft een gebruiksoppervlakte van maar liefst 93.921 m2. Ook zijn er veel voorzieningen aanwezig zoals parkeergelegenheid, vergaderfaciliteiten en een receptiebalie.

Deze locatie is een uitstekende plek om een bedrijf te vestigen dat graag in een kantoorpand met goede ligging wil zitten. Naast het uitzicht is het een groot voordeel dat verschillende belangrijke locaties op loopafstand zijn, zoals het centraal station en overheidsinstanties. Een dergelijke kantoorruimte is vaak populair onder advocaten, notarissen en accountants. Het vestigen in een kantoorruimte vlakbij relevante instellingen en organisaties kan flink tijd- en dus ook kostenbesparend zijn.


Bekijk het kantorenaanbod in Den Haag!

Den Haag Centrum Kleine Loo 284Beleef een fantastische werksfeer aan het Kleine Loo 284

De voordelen van een kantoorruimte in Den Haag

Historisch gezien was Nederland als land onderverdeeld in verschillende staten, hier waren steden de meest belangrijke factoren en die hadden dan vaak ook veel macht en inspraak. Terwijl de stad zelf wel onderdeel van de staat was, hadden de bestuurders van Den Haag veel autonomie en mochten ze veelal zelf beslissen waar het geld naartoe ging. Naast het zorgen van een goede ligging om handel te bevorderen was het belangrijk om geld te steken in het centrum van de stad omdat deze het makkelijkst te beschermen was. Dit resulteerde in dat vandaag de dag er nog steeds veel prachtige gebouwen, en dus kantoorpanden, te zien zijn in Den Haag.

Een korte video impressie van de Binckhorst, een wijk in Den Haag op de grens met Voorburg


Met meer dan 500.000 inwoners is Den Haag één van de grootste steden van Nederland. De ligging van Den Haag in de Randstad, direct naast Scheveningen, Rotterdam en Leiden, zorgen ervoor dat de stad een belangrijke positie heeft binnen de Nederlandse economie. Hierdoor trekt de stad vaak de interesse van buitenlandse bedrijven aan wanneer zij een kantoor in Nederland zoeken.

den haag centrum kantooruimte hoefkade 9Mooie inrichtingen zorgen voor een goede sfeer aan de Hoefkade 9 in Den Haag centrum

Goede bereikbaarheid is de sleutel

Naast een goede omgeving, is bereikbaarheid van een kantoorruimte ook een belangrijke factor. Zeker voor het groeiend aantal internationaal georiënteerde bedrijven aanwezig in de Randstad. Vanzelfsprekend is een kantoorruimte gewild die een fantastische locatie kan combineren met goede bereikbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden. Goede snelwegen, dichtbij gelegen vliegvelden en toegang tot waterwegen zijn kenmerkend voor deze grote metropool.

De gemeente Den Haag is bezig met een groot scala aan projecten om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. De projecten richten zich vooral op het verbeteren van de snel- en spoorwegen maar ook op de waterwegen, fietspaden en veilige paden voor voetgangers. Het dichtbij gelegen vliegveld is in 2010 een naamsverandering ondergaan naar Rotterdam Den Haag Airport om de locatie te verduidelijken. Hierdoor is een kantoorruimte net buiten Den Haag, zoals in Gouda, Delft of Leiden, ook erg in trek.


Kantoorruimten in Gouda!

koningin juliana plein den haag centrum kantoorruimteIndien beschikbaar kun je genieten van dit prachtige uitzicht in deze moderne kantoorruimte aan het Koningin Juliana Plein

Aantrekkelijke kantoorruimte beschikbaar in en rondom Den Haag

Dit kantoorpand, gelegen in het centrum van Den Haag, aan het Koningin Julianaplein 10 is een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die zich in de binnenstad willen vestigen. Dit moderne kantoorpand is strategisch gelegen naast het centraal station. Daarnaast geeft het kantoorgebruikers van een kantoorruimte een geweldig uitzicht over de stad en is goed in te delen om verschillende soorten werkplekken te maken. Daarnaast heeft het kantoorpand ook goede faciliteiten, er zijn vergaderruimtes, een studio voor videoconferencing en gratis WiFi. Tevens staat er een team klaar met mensen die jou kunnen ondersteunen met administratieve werkzaamheden.

Een groeiend aantal grote internationale bedrijven, zoals KPN, Total en Imtech, is aanwezig in Den Haag en omstreken

De buitenkant van het kantoorpand bestaat uit een combinatie van een modern glas en steen. Dit strakke uiterlijk is kenmerkend voor bedrijven die het belangrijk vinden dat uiterlijk van het kantoorpand interne waarden weerspiegelt. In dit geval zal een bedrijf in deze kantoorruimte dus passen bij een strakke en moderne stijl. Het huidige interieur laat dit ook zien en deze kan natuurlijk op maat worden aangepast naar de wensen van de gebruiker.

Kantoorruimte in het politieke middelpunt van het land

Den Haag is ook de politieke hoofdstad van Nederland en huist zowel de Eerste als Tweede Kamer. Dit zorgt ervoor dat de stad het politieke middelpunt van het land is. Dit kan van belang kan zijn in tijden van snel veranderende politieke omstandigheden. Daardoor hebben bedrijven met een kantoorruimte in de stad het voordeel dat zij veranderingen kunnen anticiperen en zichzelf indien nodig kunnen aanpassen. Een onderzoek uit 2017 van Forbes International laat zien dat bedrijven die kantoorruimte in Den Haag hebben zich sneller kunnen aanpassen en over het algemeen een betere concurrentiepositie hebben.

Je mist een kans, neem contact op met SKEPP

Ook zo onder de indruk van de mogelijkheden als je een kantoorruimte huurt in Den Haag? Hopelijk helpt deze blog jou bij het vinden van een passende kantoorruimte. Indien je na het lezen toch nog vragen hebt, nodigen wij jou uit om vrijblijvend en gratis contact op te nemen met SKEPP. Ons bedrijf helpt je graag door het geven van informatie over het huren van een kantoorruimte in Den Haag.

Toch geen kantoorruimte in Den Haag gevonden, maar misschien wel in een nabijgelegen stad? Lees bijvoorbeeld onze blog over 'Een kantoorruimte huren in Amsterdam-Noord!'. We hopen dat deze blog over het huren van kantoorruimte in Den Haag je heeft geholpen.


Neem nu contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure