Kantoorruimte huren in Eindhoven? Wij vertellen je waarom!

  • Door Demi Boswinkel
  • maandag 6 januari 2020

Eindhoven is de grootste stad in Noord-Brabant en bovendien de populairste stad om kantoorruimte te huren in het zuiden van Nederland. Eindhoven heeft namelijk op het gebied van cultuur en recreatie van alles te bieden, waardoor de stad zeer interessant is als nieuwe kantoorlocatie. In dit blog lees je alles over de stad Eindhoven!


De Lichtstad Eindhoven

Eindhoven staat in Nederland bekend als de Lichtstad. Veel mensen denken dat deze naam afkomstig is van het bedrijf Philips, welke jarenlang gevestigd was in de stad en zich toentertijd voornamelijk bezig hield met gloeilampen, maar oorspronkelijk is deze naam juist ontstaan door de aanwezige luciferindustrie in Eindhoven.

Bovendien wordt Eindhoven gezien als de thuisbasis van innovatie. Mede door de multinationals die hier groot zijn geworden, is een riant deel van de kennis blijven hangen in de stad. Zo vind je de Technische Universiteit Eindhoven en haar campus midden in het centrum.

Kies voor een internationale locatie!

Net buiten de Lichtstad is het vliegveld Eindhoven Airport te vinden. Vanaf dit vliegveld vertrekken tientallen internationale vluchten per dag. Hierdoor is internationaal werken binnen Europa dus geen enkel probleem. Doordat het vliegveld net buiten de stad ligt, is het uitermate goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo reis je vanaf het vliegveld slechts binnen 20 minuten naar het station Eindhoven Centraal!

Een bijzonder kantoorpand die je bij Eindhoven Airport vindt, is het kantoorpand aan het Flight Forum 840. In dit pand zijn alle kantoorruimtes en gemeenschappelijke ruimtes volledig ingericht met invloeden van Afrikaanse stammen. Bovendien geniet je hier van een ideale bereikbaarheid, niet alleen met het openbaar vervoer, maar ook met de auto!

Flight forum 840 9771Is jouw volgende vergadering in deze kantoorruimte aan Flight Forum 840?

Bekijk ook kantoorruimte in het dynamische centrum van Eindhoven

Vanaf Eindhoven Airport beland je zo met de bus in het gezellige centrum van Eindhoven. Het openbaar vervoernetwerk is namelijk zeer goed geregeld. Zo reis je gemakkelijk met bussen door de hele stad. Bovendien beschikt Eindhoven over 2 treinstations, namelijk Eindhoven Centraal en Eindhoven Strijp-S.

Als je de bus of de trein hebt gepakt naar Eindhoven Centraal, stap je midden in het centrum uit. Hier hebben vele bedrijven zich al gevestigd en jij kan de volgende zijn. Eindhoven is bekend geworden door het bedrijf Philips, waardoor je in het centrum onder andere het Philips museum vindt. Ook ligt het Philips stadion, de thuisbasis van PSV, nabij het centraal station.

Door het goede netwerk van openbaar vervoer, reis je gemakkelijk door Eindhoven. 

In het centrum zijn meerdere winkelcentra en winkelstraten te vinden, waardoor je vanuit werk zo nog even dat presentje voor die goede klant koopt. Ook vind je er het bekende poppodium de Effenaar, waar de grootste bands uit binnen- en buitenland optreden. Het poppodium is dus de ideale locatie voor een personeelsuitje of om klanten mee naartoe te nemen.

Eén van de bekendste straten in het centrum van Eindhoven is de Emmasingel, waar je onder andere het onderstaande kantoorpand vindt. Aan de Emmasingel 33 zijn rijk uitgeruste kantoorruimtes te vinden. Bij de inrichting is rekening gehouden met de wensen en behoeftes van de (potentiële) huurders, waardoor je over alle benodigde faciliteiten beschikt.

 

Emmasingel 33 Eindhoven 4 2De kantoorruimtes aan de Emmasingel 33 zijn voorzien van diverse faciliteiten.

Hier kun je niet alleen terecht voor een grote kantoorruimte, maar er zijn ook (flex)werkplekken mogelijk. Bij de receptie word je geholpen met inkomende telefoontjes en post en in de pauze kun je een hapje eten in het inwendige restaurant. Werk jij straks midden in het gezellige centrum van Eindhoven?

Eindhoven Strijp-S

Eén van de meest upcoming wijken van Eindhoven, is Strijp-S. Waar voorheen de wijk nog de ‘verboden stad’ werd genoemd, omdat het alleen toegankelijk was voor Philips-medewerkers, is Strijp-S nu één van de bekendste wijken van Eindhoven én de populairste wijk om kantoorruimte te huren.

Zo vind je in de wijk niet alleen kantoorruimte, maar ook oude fabrieken die tot woningen omgetoverd zijn, verschillende horeca, scholen en winkels. Hierdoor is een bruisende community ontstaan, waar vooral veel startups bij baten. Echter, juist door de centrale locatie en de vele voorzieningen in de omgeving, is Strijp-S ook zeer aantrekkelijk voor de grotere corporates.

Daarbij vind je aan de Kastanjelaan 400 dit luxe kantoorpand, waar niet alleen flexwerkplekken te vinden zijn, maar ook diverse kantoorruimtes tot wel 10 personen per kantoorkamer. Als je hier een kantoorruimte huurt, geniet je niet alleen van een rijk uitgerust kantoor, maar ook van een gezellige bar en bovendien zelfs een sportschool!

Kastanjelaan 400 9441Dit rijk uitgeruste kantoorpand aan de Kastanjelaan 400 is gelegen in de meest hippe wijk van Eindhoven, namelijk Strijp-S.

Verder valt er in Eindhoven genoeg te beleven. Er worden namelijk het hele jaar door diverse evenementen voor de inwoners en bezoekers georganiseerd. In december vindt je op de markt in Eindhoven de grote schaatsbaan en in de zomer vind je in de Lichtstad de Dutch Design Week. Naar deze beurs komen meer dan 350.000 bezoekers en de beurs is de grootste van Noord-Europa. Dit is dus het ideale evenement om je klanten en gasten mee naartoe te nemen of om te netwerken.

Jouw ideale kantoorruimte in Eindhoven gevonden?

Ben jij na het lezen van dit blog ervan overtuigd dat Eindhoven de kantoorlocatie voor jouw nieuwe kantoorruimte is, maar weet jij niet waar je moet beginnen of laat je het graag aan de experts over? Lees dan onze whitepaper over onder andere de huurprijzen in Eindhoven of schakel de hulp in van onze vastgoedconsultants, die alle ins & outs van de stad kennen en jou graag helpen bij het vinden van jouw kantoorruimte in Eindhoven!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure