Coronaproof werken: dit kantoor is er klaar voor!

  • Door Bente Meulenkamp
  • vrijdag 19 juni 2020

De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld. We mogen steeds meer, mits we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun personeel weer naar kantoor te laten gaan. Maar coronaproof werken op kantoor, hoe ziet dat eruit? Het kantoor aan Gustav Mahlerplein 28 & 58-60 op de Zuidas is helemaal klaar om coronaproof te kunnen werken! Hoe het kantoor coronaproof is geworden? Dat lees je in dit blog!


Voordat je aan het werk gaat, eerst temperatuur opmeten!

Eén van de voorzorgsmaatregelen die het kantoor aan de Zuidas heeft getroffen is dat de temperatuur wordt gemeten van iedereen die het pand betreed. Als iemand verhoging heeft, is deze persoon niet welkom in het pand. Het meten van iedereen z’n temperatuur wordt gedaan om uit te sluiten of iemand koorts heeft. Verhoging is namelijk één van de symptomen die kunnen duiden op het coronavirus.

Er is rekening gehouden met eenrichting looproutes. Ter verduidelijking is dit aangegeven middels pijlen op de vloer. Zo weet iedereen die de kantoorruimte betreed waar degene langs mag lopen om niet in contact te komen met anderen. Ook zijn er minder flexibele werkplekken en zijn niet alle ruimtes te betreden. Dit zijn allemaal maatregelen die zijn getroffen om zo min mogelijk mensen in het kantoorpand te laten. Hoe minder mensen er in een kantoorpand aanwezig zijn, hoe kleiner de kans op besmetting van het coronavirus.

 

Op afstand vergaderen

Door op afstand van elkaar te vergaderen voorkom je besmetting van het coronavirus.

De optimale bescherming om besmetting te voorkomen

In het openbaar vervoer moeten we tegenwoordig mondkapjes dragen om onszelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Sommige mensen vinden het prettig om in meerdere situaties mondkapjes of handschoenen te dragen om zichzelf te beschermen tegen corona. Het kantoor aan de Zuidas heeft automaten geplaatst waarin mondkapjes, handschoenen, vitaminepillen en desinfectie gel verkrijgbaar zijn. Door deze producten beschikbaar te maken voor alle personen die werken in het kantoorpand, voldoet het kantoorpand aan de eisen van het RIVM. Hoe bescherm jij jezelf tegen het coronavirus?

Gezond lichaam voor een gezond immuunsysteem

Dat een gezond lichaam bijdraagt aan het verbeteren van je immuunsysteem is geen geheim. Regelmatig sporten en bewegen zorgt ervoor dat jij een gezond lichaam creëert. Bij het kantoor aan de Zuidas is het mogelijk om te sporten. Er is namelijk een eenpersoons fitnessruimte toegevoegd aan het pand. Hier is het mogelijk om met behulp van een virtuele personal coach te trainen. Naast de inspanning van het sporten, is het ook belangrijk om voldoende rust te nemen. In het pand aan de Zuidas is een speciale relax ruimte gecreëerd. Hier kun je even heerlijk uitrusten op een grote loungebank of in één van de massagestoelen.

Ook voor het betreden van deze fitness en relaxruimte moet de temperatuur van elke persoon worden gemeten. Dit wordt gedaan dankzij een warmte camera. Voor deze ruimtes geldt dat een persoon die verhoging heeft de ruimte niet mag betreden. Dit alles is ter bescherming van alle aanwezige personen in de ruimtes. Hoe hou jij je lichaam fit en gezond tijdens de coronacrisis?

Een gezond lichaam draagt bij aan de verbetering van je immuunsysteem

Lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid tegen het coronavirus

Volgens onderzoekers is een hoge luchtvochtigheid en een lage temperatuur ongunstig voor het coronavirus. Het coronavirus zal zich in die luchtomstandigheden minder snel verspreiden. Het kantoor aan de Zuidas heeft het klimaatsysteem hier op aangepast. Door het aanpassen van het klimaatsysteem in de kantoorruimtes zal de verspreiding van het coronavirus worden beperkt.

 

Afstand houden van elkaar

Door minder mensen in een kantoorruimte te laten werken kun je voldoende afstand van elkaar houden.

Desinfecteren tegen het coronavirus

Persoonlijke hygiëne is ontzettend belangrijk om het coronavirus tegen te gaan. Het desinfecteren van je handen is daarbij essentieel. De hele dag door raak je allerlei spullen aan met je handen. Door regelmatig je handen te desinfecteren beperk je het risico om besmet te raken met het coronavirus. In de meeste kantoorruimtes vind je daarom een desinfectiezuil. De desinfectiezuil herinnert je eraan dat je elke keer wanneer je er langs loopt, even je handen ontsmet.

Is jouw kantoorruimte al coronaproof?

Het kantoor aan de Zuidas is een mooi voorbeeld van hoe een kantoorruimte coronaproof kan worden gemaakt. Binnen een coronaproof kantoor wordt er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden. En heb je klachten? Dan blijf je thuis werken om zo besmetting van anderen te voorkomen. Wil je weten hoe jij je kantoor coronaproof kunt maken? Bekijk dan onze brochure of vraag de quickscan aan!


Download de brochure!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure