Huur jij als grote organisatie geen flexibele kantoorruimte? Dit is waarom je dat wél moet doen!

  • Door Laura Loohuis
  • vrijdag 14 december 2018

Wie dacht dat het huren van een flexibele kantoorruimte alleen geschikt was voor zzp'ers en start-ups, heeft het mis. De laatste jaren is de vraag naar deze soort kantoorruimte namelijk gegroeid en uit internationaal onderzoek blijkt dat dit een blijvende trend is. Ook in Nederland, met name in de grote steden, is deze ontwikkeling ingezet. Om verschillende redenen huren grote organisaties ook steeds vaker flexibele kantoorruimte. Geen idee waarom? Wij leggen het je uit, dus lees snel verder!


Wat is een flexibele kantoorruimte?

In 10 jaar tijd is de wereldwijde markt voor flexibele kantoorruimte met maar liefst 13% (gemiddeld) per jaar toegenomen. In Nederland is de groei met name het grootst in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Alleen al in Amsterdam kwam er in de afgelopen 5 jaar gemiddeld 34.000 m2 flexibele kantoorruimte bij. En dat is niet voor niets! Maar voordat we overgaan naar de voordelen van het huren van dit type kantoorruimte, speciaal voor jou als grote organisatie, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat flexibele kantoren precies zijn:

Een flexibel kantoor is een kantoor waar jij als bedrijf onder flexibele voorwaarden 1 of een beperkt aantal werkplekken kunt huren.

De reden van de groeiende markt voor deze type kantoorruimte komt vooral door de opkomst van clouddiensten en videovergaderingen. De toename van het aantal zzp'ers en kleine bedrijven speelt ook een belangrijke rol. Maar grote bedrijven zijn zeker niet achtergebleven en gaan ook graag flexibele kantoorruimte huren. Weet jij waarom?

Grote bedrijven huren steeds vaker een flexibele kantoorruimte

Misschien wel de belangrijkste reden voor grote organisaties om deze soort kantoorruimte te huren, is dat werkgevers de mogelijkheid willen hebben om soepel om te springen met het uitbreiden en inkrimpen van de kantoorruimte die ze hebben om hun werknemers te huisvesten. Deze trend komt ten goede van de 'flexibele schil' en de groeiende behoefte aan flexibiliteit bij het afsluiten van de huurovereenkomst.

Een flexibele kantoorruimte om flexibel te werkenDe grote behoefte naar flexibiliteit is een doorzettende trend. Dit is ook te zien in de inrichting van de kantoorruimte, omdat werknemers niet meer constant op één en dezelfde werkplek werken, maar afwisseling zoeken.

Veranderende vraag door de 'flexibele schil'

De flexibele schil betekent eenvoudigweg dat de arbeid in organisaties wordt geflexibiliseerd. Denk hierbij aan het vaker inzetten van uitzend, payroll en detacheringskrachten, zzp'ers, 'eigen' tijdelijke contracten, 0-urencontracten en outsourcing. Deze vorm van arbeid komt steeds vaker voor en de trend blijft aanhouden. Het voordeel hiervan is dat je als organisatie de mogelijkheid hebt om snel in te spelen op de veranderende marktsituatie. Hierbij is het van belang dat je efficiënt gebruik maakt van jouw kantoor en dat kan met een flexibele kantoorruimte.


Ik wil een flexibele kantoorruimte

Meer flexibiliteit bij afsluiten huurovereenkomst

Een tweede voordeel van het huren van een flexibele kantoorruimte is de flexibiliteit bij het afsluiten van de huurovereenkomst. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat kantoorgebruikers huurcontracten afsluiten van bijvoorbeeld een periode van 10 jaar. Huurders willen meer flexibiliteit. Daarom komt het steeds vaker voor dat je een kantoorruimte voor een periode van 2 - 5 jaar kunt huren.

Op deze manier kun je snel participeren op veranderingen in je bedrijf. Als grote organisatie heb je nog steeds de mogelijkheid om eenvoudig te groeien (of te krimpen) binnen hetzelfde kantoorpand. Ben je zo snel aan het groeien dat je wel een extra kantoorruimte kunt gebruiken, dan is het vaak geen probleem om binnen hetzelfde kantoorpand extra kantoorruimte te huren. Mocht het zo zijn dat je bij een tegenslag minder kantoorruimte nodig hebt, dan is het erg simpel om jouw flexibele huurcontract stop te zetten. Daarnaast heb je geen lange termijn risico's voor je onderneming.

Voorbeeld van een flexibele inrichting van de kantoorruimteGa helemaal voor flexibiliteit met zowel de kantoorruimte als inrichting!

Bij een flexibele kantoorruimte hoort een passende kantoorinrichting

Met de nog steeds groeiende vraag naar flexibele kantoren groeit ook de vraag naar een flexibele kantoorinrichting. Als grote organisatie ben jij op zoek naar een flexibele kantoorruimte, om snel in te kunnen springen bij de groei of inkrimping van het bedrijf. Jij wilt dus niet dat je een onder- of bovenbezetting hebt van de beschikbare werkplekken. Dit zal namelijk betekenen dat jij als werkgever steeds moet zorgen voor nieuw kantoormeubilair, of je hebt jammer genoeg teveel aangeschaft. Dus waarom ga je dan niet de flexibiliteit doorzetten met de kantoorinrichting?


Bekijk Officeplanner

Bekijk bijvoorbeeld eens onze Officeplanner, want flexibeler kan haast niet! Dit inspirerende designinrichtingspakket zorgt ervoor dat jouw meubilair naar keuze al binnen één week op locatie gereed is. Zowel het transport als de montage wordt door ons verzorgd. Zo richt jij je als bedrijf helemaal op je core business. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel de hoge mate van flexibiliteit die Officeplanner met zich meebrengt. Want met dit inspirerende design-inrichtingspakket voorzie jij jouw kantoorruimte binnen een mum van tijd van een moderne, ergonomische, duurzame en, het belangrijkste, een eenvoudig aanpasbare kantoorinrichting. Om het je wat overzichtelijker te maken hebben wij de voordelen hiervan op een rijtje gezet, want met Officeplanner kun je:

  • genieten van compleet ingerichte kantoorruimte waarbij je een vast maandelijks bedrag betaalt (per werkplek);
  • gemakkelijk inspelen op de groei of inkrimping van jouw bedrijf, omdat je met een druk op de knop meubilair kunt 'bij bestellen' of 'terug schalen'. Een extra werkplek nodig? Binnen een week staat het al op locatie! Zo betaal je nooit teveel;
  • kiezen voor huur of financial lease op maandelijkse basis. Bij huren kun je op- en afschalen en behoud je continu de flexibiliteit;
  • Activity Based werken in een hippe omgeving met kwalitatief hoogwaardig meubilair!
Voorbeeld van iemand die in een flexibele kantoorruimte aan het werk isMet een flexibele inrichting van de kantoorruimte bied jij jouw werknemers onder andere de mogelijkheid om 'door de kantoorruimte te bewegen'.

Activity Based werken zorgt voor efficiëntie en flexibiliteit

Bij Activity Based werken gaat het erom dat je het werk op een efficiënte en productieve manier kunt organiseren. Dit betekent dat je voor elke activiteit het juiste kantoormeubilair hebt. Daarom werkt Officeplanner op basis van 4 activiteitszones:

  1. Connect: Dit is het sociale hart van je bedrijf, waarin je in een informele zone kunt ontmoeten, overleggen, lunchen of kunt genieten van een lekkere kop koffie.
  2. Conference: Een zone speciaal ingericht voor formele overleggen, presentaties en vergaderingen.
  3. CoWork: Je dagelijkse werkzaamheden kun je uitstekend uitvoeren in deze zone.
  4. Concentrate: Concentratiewerkplekken waarin jij je kunt terugtrekken voor inspiratie en rust. Zo kun je heerlijk gefocust en geconcentreerd jouw werkzaamheden uitvoeren.
Verschillende flexibele kantoorinrichtingen van OfficeplannerWelke stijl kantoorinrichting kies jij, Urban Scandinavian of Urban Industrial? Behoefte aan meer informatie? Neem dan nu contact op!

Ga voor flexibiliteit, huur een kantoorruimte met de hulp van SKEPP!

Wil jij nu zelf als grote organisatie genieten van alle voordelen van een flexibele kantoorruimte? Dat kan, want onze vastgoedconsultants helpen jou maar al te graag met het vinden van de ideale kantoorruimte voor jouw bedrijf. Kijk zelf eens bij ons complete aanbod te huren kantoorruimte en zie wat er allemaal mogelijk is. Wil je liever direct geholpen worden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 - 877 05 19 of mail naar info@skepp.nl en vind je eigen flexibele kantoorruimte en/of inrichting!


Ik neem nu contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure