Op tijd starten met kantoorruimte zoeken, Gesponnen Suiker vertelt waarom

  • Door Madée Reinerink
  • woensdag 1 mei 2019

Een kantoorruimte huren kan lastig zijn, als je niet meteen datgene kunt vinden waarnaar je op zoek bent. Mede-eigenaar Damon Ahadpour Dodaran vertelt namens Gesponnen Suiker, een kledingboutique met de laatste trends, hoe dit is verlopen met behulp van SKEPP. Lees in dit blog hoe hun succesvolle zoektocht naar een nieuwe kantoorruimte is verlopen!


Stel jezelf even voor… wie ben je en wat doe je bij Gesponnen Suiker?

“Ik ben Damon Ahadpour Dodaran, mede-eigenaar van het bedrijf Gesponnen Suiker. Het bedrijf Gesponnen Suiker helpt je bij het vinden van jouw droom look. Met een winkel in Zeist is het sprookje in 2009 allemaal begonnen. Vervolgens kwam er een tweede winkel in Amsterdam, maar door het grote succes van Amsterdam is destijds besloten om de winkel in Zeist te sluiten.”

"Met het creëren van een bepaalde sfeer en Anouk haar unieke kijk op mode willen we onze klanten graag zo goed mogelijk voorzien van een nieuwe look."

“Het brein achter alle collecties en de kledingcombinaties is mijn vriendin Anouk. Samen met haar ben ik mede-eigenaar van het bedrijf Gesponnen Suiker. Anouk is het sprookje van Gesponnen Suiker allemaal begonnen. Toen ik haar ontmoette had ik zelf een andere baan, maar omdat ik haar steeds meer hielp hebben we bekeken hoe we dit anders zouden kunnen invullen. Vervolgens besloten dat ik met mijn destijdse werkzaamheden zou stoppen en samen met Anouk doorga met Gesponnen Suiker.”

De 'Suikertjes' van Gesponnen Suiker.De 'Suikertjes' van Gesponnen Suiker.

“Gesponnen Suiker bestaat uit een team van 10 à 15 ‘Suikertjes’, hiervan werken sommigen in de winkel en andere op kantoor. Samen proberen we elke dag zoveel mogelijk mensen blij te maken met onze collecties. We bieden onze klanten een bepaalde service aan voor zowel de mensen die in de winkel komen als de online shoppers. Met het creëren van een bepaalde sfeer en Anouk haar unieke kijk op mode willen we onze klanten graag zo goed mogelijk voorzien van een nieuwe look.”

"Door het goede en snelle contact met SKEPP is het toch gelukt om een kantoorruimte te vinden."

Hoe heb je de zoektocht naar een kantoorruimte ervaren?

“We hadden echter nog maar 3 à 4 weken voor het vinden van een kantoorruimte. Daarom hebben we contact opgenomen met een aantal makelaars, SKEPP en een vergelijkbare website als SKEPP. Om zo een kantoorruimte te vinden die aansloot op onze eisen en wensen. Het was niet gemakkelijk om een kantoorruimte te vinden in zo’n korte tijd. Door het goede en snelle contact met SKEPP is het toch gelukt om een kantoorruimte te vinden.”

Wat vond je van de werkwijze van SKEPP?

“Voornamelijk de snelle reacties zorgden ervoor dat het prettig samenwerken was. We hadden namelijk afgesproken voor een bezichtiging om 15:00 uur, maar ik vroeg de dag zelf of het wellicht ook mogelijk was om over één uur af te spreken op locatie. Dit was geen probleem. Na veel ingeplande bezichtigingen is uiteindelijk ons oog gevallen op een kantoorruimte aan de Overtoom 47.”

Kantoorruimte aan de Overtoom 47 Amsterdam CentrumDe entree van het kantoorpand waar Gesponnen Suiker is gevestigd.

Wat vind je van je nieuwe kantoorruimte?

“Voorheen zaten we in een andere kantoorruimte in Amsterdam. De afstand van de boutique en de kantoorruimte was voorheen tussen de 2,5 en 3 kilometer. Aan het begin was dit niet heel hinderlijk, maar als je een aantal keer per dag deze afstand moet afleggen dan gaat je dat tegen staan. Met een kantoorruimte aan de Overtoom 47 is de afstand tussen de boutique en onze kantoorruimte ideaal.”

"Neem tijd voor het vinden van een geschikte kantoorruimte."

“We hebben een kantoorruimte met 4 werkplekken. We merken dat het niet een ruimte is waar we heel erg lang gaan blijven, omdat het aan de kleine kant is. We zijn tevreden met de kantoorruimte, alleen merken we wel echt dat het ‘for the time being’ is. Met een afgesloten huurcontract van 1 jaar hebben we de mogelijkheid om verder te kijken.”

Kantoorruimte Overtoom 47 Amsterdam Kantoorunit in het kantoorpand aan de Overtoom 47.

Weten waarom een huurcontract van 1 jaar ideaal is?

Waarom je net als Gesponnen Suiker een huurcontract voor 1 jaar zou moeten afsluiten? Een huurcontract voor een langere periode is niet meer van deze tijd. Ondernemers kiezen steeds vaker voor een flexibel huurcontract je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbare kantoorruimte of een eenjarig-huurcontract. Een flexibel huurcontract is interessant voor ondernemers die niet kunnen inschatten hoe hard het bedrijf de komende jaren zal groeien. De flexibiliteit zorgt ervoor dat je sneller kunt switchen naar een grotere of kleinere kantoorruimte. Meer weten over huurcontracten? Lees ons kennisbank item:


Huurcontract en huurtermijn

"Met een afgesloten huurcontract van 1 jaar hebben we de mogelijkheid om verder te kijken."

Zijn er voor jouw veranderingen merkbaar in de kantoorwereld?

“Als jonge ondernemer kom ik eigenlijk nog maar net om de hoek kijken. Toch een verandering die voor mij wel merkbaar is: je ziet steeds meer de oude conservatieve bedrijfscultuur veranderen in kleine creatieve werkplekken. Hier zitten dan in één kantoorpand vele bedrijven. Je hebt dan meer creativiteit op één ruimte dan één heel groot kantoor voor je eigen bedrijf.”

Wat is voor andere bedrijven een tip in hun zoektocht naar een kantoorruimte?

“Een tip die ik echt aan andere bedrijven mee wil geven is: neem tijd voor het vinden van een geschikte kantoorruimte. Niet zoals wij, want wij waren gedwongen om in een vrij korte periode op zoek te gaan naar een kantoorruimte. Het is beter dat je er gewoon de rust en tijd voor neem om een geschikte ruimte te vinden."

Kantoorruimte huren Overtoom 47 Amsterdam CentrumDe algemene ruimte aan de Overtoom 47.

“Als je een kantoorruimte zoekt met units die verhuurd worden aan verschillende bedrijven, is het een meevaller als er bedrijven zitten uit verschillende branches die dezelfde doelgroep bedienen. Hiermee kan je goed overleggen en van elkaar veel opsteken. En de laatste tip is natuurlijk: neem contact op met SKEPP. De werkwijze was snel en prettig, waardoor ik zeer tevreden ben.”

Hoe zie je de toekomst van Gesponnen Suiker voor je?

“We willen zowel online als in de winkel meer collecties aanbieden. De winkel moet een ervaringsplek worden voor klanten. Vooral als we online willen groeien en dus een groter publiek bereiken, zal dat er ook voor zorgen dat meer mensen naar de winkel komen. De winkel moet dan voor een goede ontvangst zorgen. Dit moet mogelijk zijn met het steeds maar blijven innoveren, het blijven aanbieden van leuke collecties en de concurrentie een stapje voor te blijven. Dat maakt het leuk, snel en spannend.”

Lees de zoektocht van andere huurders!

Ben je benieuwd naar verhalen van andere huurders die via SKEPP een kantoorruimte hebben gehuurd? We interviewen verschillende bedrijven die wij hebben geholpen in hun zoektocht naar een kantoorruimte. In de categorie ‘Community’ lees je over de zoektocht van andere bedrijven. De laatste Community blogs:

Kantoorruimte huren aan de Overtoom 47 AmsterdamGelegen tussen al het groen in de Vondelbuurt vind je het kantoorpand aan de Overtoom 47.

Ben jij ook op zoek naar een kantoorruimte?

Ben jij op zoek naar een kantoorruimte voor jouw bedrijf, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Bij SKEPP helpen je gratis en geheel vrijblijvend bij het vinden van jouw perfecte kantoorruimte. Wie weet huur jij binnenkort wel de perfecte kantoorruimte voor jouw bedrijf via SKEPP!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure