Hoe Hebban kantoorruimte vond met behulp van een vergelijkingswebsite

  • Door Madée Reinerink
  • zaterdag 2 maart 2019

Het aanbod aan kantoorruimte is enorm, dit kan ervoor zorgen dat het vinden van een geschikte ruimte soms lastig is. Sander Verheijen, hoofdredacteur van Hebban, vertelt over de zoektocht en over zijn bedrijf. Hebban, een vergelijkingswebsite voor boeken, koos ervoor om bij de vergelijkingswebsite SKEPP aan te kloppen in de zoektocht naar kantoorruimte. In dit blog lees je waarom het volgens Hebban de moeite waard is om een vergelijkingswebsite in te schakelen!


Stel jezelf even voor… wie ben je en wat doe je bij Hebban?

“Ik ben Sander Verheijen, hoofdredacteur en chef van Hebban. Het bedrijf Hebban is een grote boekensite en lezerscommunity. Inmiddels zijn we nu bijna 5 jaar bezig en uitgegroeid tot het grootste Nederlandstalige platform voor boeken. Ongeveer 160.000 leden telt ons bedrijf, niet allemaal even actief natuurlijk, maar  zij ontvangen wel onze nieuwsbrief, doen mee met acties of nemen deel aan onze online leesclubs. Wij willen lezers zoveel mogelijk laten lezen en nieuwe boeken en schrijvers laten ontdekken.”

hebbancrew2018 kopieTeam Hebban, met vooraan Sander Verheijen.

 

“Hebban bestaat uit een redactie van 6 personen, die er allemaal voor zorgen dat de lezer een handje op weg wordt geholpen. We laten weten welke boeken er verschijnen, welke boeken de moeite waard zijn en dagen ze uit om zelf informatie te geven over het boek dat ze hebben gelezen."

"Het uitdragen voor de liefde van boeken is iets wat online natuurlijk veel gebeurd door lezers, wij zijn het die de lezers bij elkaar krijgen om dingen gezamenlijk te doen. Dit onder andere met onze online leesclubs. Een activiteit om de lezers gezamenlijk te laten lezen, dit is een van de grote projecten die wij het hele jaar door doen met Hebban. Veel lezers lezen tegelijkertijd hetzelfde boek en discussiëren daar vervolgens online over.”

"Er zijn tig kantoorruimte die je lang niet allemaal hoeft te bekijken, daarvoor heb je hulp nodig van mensen die er verstand van hebben."

Hoe heb je de zoektocht naar een kantoorruimte ervaren?

“De zoektocht naar een kantoorruimte is heel snel gegaan. We zijn onderdeel van een particuliere investeerder die ook onder andere een eigen uitgeverij heeft. Hebban zat bij het bedrijfspand van deze uitgeverij in. Toch wilden we graag aan de buitenwereld duidelijk maken dat we onafhankelijk zijn, want dat zijn we ook. Het was in het vorige kantoorpand lastig om bezoekers uit te nodigen, omdat je natuurlijk niet iemand uitnodigt in het pand van een andere uitgeverij.”

Kantoorruimte SaturnusstraatAan de gehele kantoorinrichting in dit pand hoeft niks meer te worden gedaan.


“Begin dit jaar hebben we daarom besloten om het anders te doen: we willen een kantoorruimte waar we zelfstandig kunnen opereren. Dit was stap 1, vervolgens hebben we SKEPP ingeschakeld met de vraag of zij een kantoorruimte konden vinden die aansluit bij onze wensen.”

Vanwaar de keuze om uit te wijken naar een andere stad?

“Voorheen bevond het kantoorpand zich in Amsterdam, maar we zijn al snel uitgeweken. Hoofddorp leek ons uitermate geschikt voor een kantoorruimte. A. vanwege de bereikbaarheid en B. natuurlijk toch wel de prijs, deze is namelijk in Hoofddorp een stuk aantrekkelijker dan in Amsterdam. Na het bekijken van verschillende kantoorruimten viel onze keuze al snel op het pand aan de Saturnusstraat.”

"Goede koffie is leuk en prettig, maar uiteindelijk moet je gewoon een goede werkplek hebben."

“Het kantoorpand aan de Saturnusstraat voldoet aan onze eisen, namelijk één kantoorruimte en een vergaderruimte die we bij huren wanneer dat nodig mocht zijn. Daarnaast was een andere musthave een kantoorruimte dichtbij het station, sommige werknemers komen namelijk met het openbaar vervoer. Met een kantoorruimte aan de Saturnusstraat kunnen we niet dichter bij het station (Station Hoofddorp, red.) zitten.”

Kantoorruimte aan de Saturnusstraat in HoofddorpEen vergaderruimte die bij te huren is wanneer nodig.

Welke veranderingen zijn voor jou merkbaar in de kantoorwereld?  

“Investeerders kopen grote kantoorpanden waarna ze die vervolgens opsplitsen in meerdere kantoorruimten voor kleinere bedrijven. Het aanbod is daardoor heel groot, toch merk je dat er wel een groot verschil zit in de verschillende investeerders. Bij sommige kantoorruimten moet je namelijk mazzel hebben dat er een parkeerplek bij zit en dat is het. Andere investeerders bieden vele services en heb je dergelijke faciliteiten bij de huurprijs inbegrepen, zij maken het zo gemakkelijk mogelijk voor je.”

“Kantoorruimten worden tegenwoordig dan ook turn-key opgeleverd. Dit betekent wel dat je de kantoorruimte niet zelf kunt inrichten, maar voor sommige bedrijven is dit ook helemaal niet belangrijk. Met Hebban zijn wij namelijk een online bedrijf en geven ons visitekaartje online af. Waar we zitten maakt niet uit, als het maar goed geregeld is. Snel internet, de post die geleverd en opgehaald wordt, dat zijn essentials. Goede koffie is leuk en prettig, maar uiteindelijk moet je gewoon een goede werkplek hebben.”

"Je hoeft tegenwoordig geen kantoorpand meer vast te leggen voor 8 jaar, hierdoor kun je gemakkelijker keuzes maken."

Wat is voor andere bedrijven een tip in hun zoektocht naar hun kantoorruimte?

“Ik zou er in ieder geval voor zorgen dat je een partij als SKEPP in de armen slaat, zodat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Het aanbod is namelijk enorm tegenwoordig, daarom is het fijn dat iemand je helpt in het maken van keuzes en het laten afvallen van mogelijkheden. Dit is iets wat wij zelf ook met Hebban doen voor de lezers."

"Er verschijnen namelijk maar liefst 20.000 boeken per jaar waarvan je er misschien maar 30 kunt lezen, wij helpen zoeken naar de boeken die juist het lezen waard zijn. Dit doet SKEPP ook, er zijn namelijk tig kantoorruimte die je lang niet allemaal hoeft te bekijken. Er is zoveel aanbod en het wordt alleen maar meer, daarvoor heb je hulp nodig van mensen die er verstand van hebben.”

Kantoorruimte aan de Saturnusstraat 46-62Een modern ingerichte kantoorruimte aan de Saturnusstraat in Hoofddorp.


“Wat tegenwoordig ook veel voorkomt is flexibiliteit. Je hoeft namelijk geen kantoorpand meer vast te leggen voor 8 jaar, hierdoor kun je goede keuzes maken. Door het afsluiten van een éénjarig-huurcontract kunnen we volgend jaar weer bekijken waar we behoefte aan hebben. Flexibiliteit is daarom aangenaam in de kantorenmarkt.”

"Ik zou er in ieder geval voor zorgen dat je een partij als SKEPP in de armen slaat, zodat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken."

Hoe zie je de toekomst van Hebban voor je?

"Online groeien we als kool, we zijn alleen afgelopen jaar al met een kwart gegroeid qua bezoekers. Spannend blijft het altijd om dergelijke platforms financieel rond te krijgen, we zijn immers een gratis online dienst. Er moet geld verdiend worden, momenteel komt dit voornamelijk bij uitgeverijen vandaan, maar we gaan ons ook meer richten op het verkopen van boeken door de verschillende samenwerkingen met retailers die we aangaan. Ik heb er vertrouwen in.”  

Ben jij ook op zoek naar een kantoorruimte?

Ben je benieuwd hoe andere huurders van SKEPP hun zoektocht hebben ervaren? In de categorie 'Community' lees je over de zoektocht van andere verhuurders. Of is jouw organisatie op zoek naar een kantoorruimte, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Je kunt altijd geheel gratis en vrijblijvend contact opnemen met een van onze vastgoedconsultants. SKEPP heeft een ruim aanbod, maar helpt jouw bedrijf om in het grote aanbod een kantoorruimte te vinden die aansluit op de wensen van jouw onderneming. Wie weet huur jij binnenkort wel een geschikte kantoorruimte voor jouw bedrijf via SKEPP.


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure