De zoektocht naar kantoorruimte van onderzoeksbureau Raphaels

  • Door Madée Reinerink
  • vrijdag 7 december 2018

Kantoorruimte huren kan lastig zijn als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken. SKEPP hielp het bedrijf Raphaels bij haar zoektocht naar kantoorruimte. Director Judith Lieftink vertelt namens Raphaels, een onderzoeksbureau gericht op marketing en communicatie, hoe dit is verlopen. Lees het blog en pas haar tips toe in de zoektocht naar jouw kantoorruimte. Doe er dus vooral jouw voordeel mee!


Stel jezelf even voor … wie ben je en wat doe je bij Raphaels?

“Ik ben Judith Lieftink en werk sinds februari van dit jaar bij Raphaels als Director. Raphaels is een boutique research agency. We doen kwantitatief en kwalitatief onderzoek met allerlei verschillende methoden om zo het best te begrijpen wat de consument wil, waardoor onze klant daar hun marketing en communicatie op kan aansluiten. Het onderzoek wat we doen is erg uitgebreid. We willen namelijk precies weten hoe mensen zich gedragen, vervolgens rapporteren we dit op een visuele manier. We willen ervoor zorgen dat de inzichten op een zo goed mogelijke manier landen bij de klant.”

“We zijn een klein bureau bestaande uit 4 werknemers, maar dat maak het juist leuk. Ik doe namelijk van alles, van het schrijven van voorstellen tot het verrichten van veldwerk tot weer het rapporteren of adviseren. We hebben verschillende klanten waar we voor werken, bijvoorbeeld Vodafone, Fruittella en het museum voor Beeld & Geluid.”    

RaphaelsTeam Raphaels, met rechts vooraan Judith.

 

Hoe heb je de zoektocht naar kantoorruimte ervaren?

“We zaten in een mooi kantoorpand aan de Keizersgracht in Amsterdam, alleen was deze kantoorruimte best prijzig en te groot. Daarom hebben we met onze makelaar contact opgenomen en gevraagd wat de mogelijkheden waren, want we zaten namelijk nog aan een contract vast. De behoefte die we hadden was flexibel huren, zo kwamen we bij SKEPP terecht.”

"De behoefte die we hadden was flexibel huren, zo kwamen we bij SKEPP terecht"

“Met SKEPP bespraken we onze wensen en behoeften, op basis hiervan hebben we vele kantoorruimten bezocht en bekeken. Het fijne aan de zoektocht was dat er goed werd geluisterd en er voor ons al een voorselectie werd gemaakt. Er is veel aanbod, waardoor je soms zelf de bomen door het bos niet meer ziet. SKEPP hielp ons hier goed bij en zo zijn we uiteindelijk terecht gekomen aan de Wibautstraat 131D, ook weer gelegen in Amsterdam.”

Kantoorruimte Wibautstraat 131Kantoorpand waar het bedrijf Raphaels gevestigd is.

Wat valt jou op in de veranderende kantorenmarkt?

“Wat natuurlijk inmiddels al een tijdje aan de gang is, is de trend van coworking. Er zijn steeds meer kleine bedrijven of mensen die voor zichzelf beginnen op de markt. Deze kleine bedrijven kunnen thuis werken maar dat heeft voor- en nadelen, mensen vinden het toch prettiger om in gemeenschappelijke ruimten te zitten. Je kunt namelijk de deur gewoon achter je dicht gooien omdat je in een gebouw zit met vele andere bedrijven.”

"Je merkt dat bereikbaarheid en parkeergelegenheid tegenwoordig gewoon heel belangrijk is"

 “Steeds meer bedrijven trekken ook weg uit Amsterdam Centrum. Tegenwoordig is het bijna onbereikbaar met de auto, wat voor het bedrijf en klanten vervelend is, daarnaast is het huren in hartje Amsterdam ook super duur. Bereikbaarheid en parkeergelegenheid is gewoon heel belangrijk.”

Hoe bevalt jullie nieuwe kantoorruimte?

“Het bevalt ons goed, we moesten in het begin wel even wennen. Dit komt omdat we eerst met zijn vieren in een groot pand zaten en nu in een groot business center met allemaal verschillende bedrijven. Het grootste voordeel is dat je over standaard dingen je geen zorgen meer hoeft te maken, zoals papier, schoonmaak enzovoort.”

"Het fijne aan de zoektocht was dat SKEPP goed luisterde en voor ons een voorselectie maakte op basis van onze wensen en behoeften."

“Ondernemen wordt makkelijker als je in shared office zit. Ik ken alle bedrijven nog niet heel goed, maar ik geloof dat het nieuwe kansen kan opleveren voor nieuw werk. Daarnaast is het kantoorpand van allerlei gemakken voorzien, er is een gratis gym en wordt van alles georganiseerd, van coaching tot borrels. Elke dinsdag wordt er office yoga georganiseerd en eens in de zoveel tijd hebben we een gemeenschappelijke lunch.”

Wibautstraat 131DHet kantoorpand is van alle gemakken voorzien.

Welke tip zou jij meegeven aan iemand die op zoek is naar kantoorruimte?

“Voor ons werkte het heel fijn dat SKEPP een voorselectie maakte op basis van onze voorkeuren. We zullen in de toekomst ook zeker nogmaals kantoorruimte huren via SKEPP, ik zie ons namelijk hier ook niet altijd blijven zitten. De volgende stap zal denk ik het zijn van eigen kantoorruimte huren binnen een shared office center.” 

"Voor kleine bedrijven is flexibiliteit erg van belang. Huurcontracten van 3 jaar zijn niet meer van deze tijd"

“Een tip die ik graag zou meegeven aan mensen die op zoek zijn naar een kantoorruimte: Bekijk veel! Bij een bezichtiging kun je toch de sfeer van de kantoorruimte een beetje proeven. Foto’s op het internet worden vaak overbelicht en dan lijkt het alsof het er iedere dag zonnig is. Wanneer je zelf de kantoorruimte bekijkt kom je erachter of de plek mooi is en ook niet geheel onbelangrijk: de bereikbaarheid.”

Wibautstraat 131DBereikbaarheid wordt steeds belangrijker.

Versnel jouw zoektocht naar kantoorruimte met VR

Tijd kost geld, maar toch wil je zoveel mogelijke kantoorruimten bezichtigen in de zoektocht naar jouw droomkantoor. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om tijd te besparen. Zo maakt SKEPP een voorselectie voor jou als onderneming, maar biedt het ook de mogelijkheid om jouw potentiële kantoorruimte te bekijken met een Virtual Tour. Met de SKEPP VR Bril kun jij alvast een kijkje nemen in jouw potentiële kantoorruimte. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? 


Hoe VR jouw zoektocht versnelt 

“Iets wat ik zelf niet meer van deze tijd vind, is het vastzitten aan een driejarig huurcontract. Tegenwoordig kun je niet meer zover vooruit kijken, het is inflexibel en niet echt meer van deze tijd. Voor kleine bedrijven is het juist van belang dat zij eerder vastzitten aan een eenjarig huurcontract, of zelfs een maandelijks opzegbare huur.”

WatermarkedImageW3siZGVzdHJveWVkIjpmYWxzZSwiY2xhc3MiOiJJbWFnZSJ9LCIyIiwiMjAiXQ FillWyIxMDI0IiwiNzY4Il0 creatieve werkruimte huren amsterdam centrum wibautstraat platanenVoor een telefoongesprek heb je de mogelijkheid om je terug te trekken in een van de belhokjes in het kantoorpand.

Waar zie je Raphaels over enkele jaren?

“Onze volgende stap zou weer een eigen kantoorruimte binnen een shared office zijn. Verder denk ik dat het nooit verkeerd is om door te groeien in het aantal werknemers en het aantal klanten. We hebben dan niet de ambitie om naar de 20 werknemers te gaan, maar 8 zou heel mooi zijn.”

"Er is veel aanbod, waardoor je soms zelf de bomen door het bos niet meer ziet. SKEPP hielp ons bij deze zoektocht en maakte het voor ons een stuk gemakkelijker."

Hulp nodig bij jouw zoektocht naar kantoorruimte?

Ben jij als organisatie ook op zoek naar een kantoorruimte, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze vastgoedconsultants. SKEPP heeft een ruim aanbod aan kantoorruimte. Wie weet huur jij binnenkort wel een geschikte kantoorruimte voor jouw bedrijf bij SKEPP.


Kantoorruimte zoeken

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure