Ampersand Media: videografen die video's produceren voor partners als KPN, Microsoft en Toyota

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 20 april 2017

De eigenaren zijn vrienden, blinken uit in het maken van videocontent en hebben een prachtige droom

Maandelijks licht SKEPP een te gek bedrijf uit voor de rubriek 'SKEPP community'. Jari Wesselink spreekt in deze editie met Nick Hoogeveen, één van de eigenaren van Ampersand Media. Het bedrijf bezit hij met zijn compagnon Diego de Geus. Sinds kort huren de heren een kantoorruimte aan de Overschiestraat in Amsterdam West. Ampersand Media is werkzaam in de mediabranche.


diego de geus nick hoogeveen videografie amsterdam arenaDe mannen achter Ampersand Media in de Amsterdam Arena (links: Diego de Geus, rechts: Nick Hoogeveen).

Vanuit huis werken ingeruild voor een eigen kantoorruimte

Hoogeveen en De Geus starten 2,5 jaar geleden Ampersand Media op. Het bedrijf produceert vernieuwende videocontent. Eerst simpelweg vanuit het huis van De Geus. "Tussen het werken door een wasje draaien, dat werkt alleen niet meer", zegt Hoogeveen. Het moet serieuzer, is de conclusie.

De volgende stap? Intrek nemen in een eigen kantoorruimte in Amsterdam! "We detacheren dagelijks cameramensen aan mediabedrijven, maar deze mensen werken ook bij ons. Daarnaast werkt dagelijks iemand aan commerciële taken, evenals iemand die periodiek bijspringt met bijvoorbeeld het editen van video's", licht Hoogeveen de stap naar een eigen kantoor in Amsterdam West toe.

ampersand media chantal janzen videografieDe Geus (links) en Hoogeveen (rechts) op de foto met tv-presentatrice Chantal Janzen.

Een breed scala aan mogelijkheden: van bedrijfsfilms en portretten tot showreels en trouwfilms

Het bedrijf maakt dus video's, maar wat maakt Ampersand Media anders dan andere partijen die ongeveer hetzelfde doen? "Wij richten ons niet op 1 bepaald facet van het maken van video's. Het is niet zo dat je bij ons móet komen als je beelden wilt van een dance event, of dat je per se bij Ampersand Media móet zijn voor social videocontent", licht Hoogeveen toe.

Een greep uit de mogelijkheden: bedrijfsfilms, portretten, promotie- of reclamefilms, showreels, trouwfilms maar ook televisie- en online video's. Hoogeveen: "Door onze kennis en ervaring binnen alle facetten van het vak bieden wij een breed scala aan mogelijkheden. Dit is tevens ons unique selling point."

Bekijk hieronder een reclamevideo van Microsoft, geproduceerd door Ampersand Media.

Leren kennen op de werkvloer bij de eerste show van Idols

De heren leren elkaar kennen bij de eerste grote show van Idols in ons land. We bevinden ons dan in het jaar 2004. Van onbekende collega's van elkaar tot een onafscheidelijk partnerschap. "We zijn toen met elkaar op vakantie gegaan, camera's mee en vakantievideo's maken", zegt Hoogeveen. "Daar begon het allemaal. We hadden enorm veel lol en deden wat we leuk vonden, namelijk het maken van video's. Deze vakantievideo's resulteerden in een hoop positieve reacties."

Mede daarom richten de heren 'voor de grap' een bedrijfje op: DiNi, gebaseerd op de voornamen Diego en Nick. Geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel, wél een YouTube-kanaal. Tot 2,5 jaar geleden dus. Weg DiNi, welkom Ampersand Media. "Heel veel mensen weten niet dat ampersand staat voor het &-teken", waarbij het &-teken staat voor de samenwerking tussen hen. Bovendien is het terug te vinden in het logo van het bedrijf.

nusport video ampersand media actiefoto parijsHier zien we Ampersand Media in actie voor NUsport: content maken in de aanloop naar de wielerklassieker Parijs-Roubaix.

Van video's voor kleinschalige bedrijven tot aan clips voor grote corporates

Zoals net al aangegeven: met veelzijdigheid onderscheidt Ampersand Media zich. De grote kracht van het bedrijf? De samenwerking. "Diego bezit veel creativiteit, terwijl ik operationeel sterk ben. We zijn erg complementair aan elkaar, denken continu vooruit en houden onszelf op de hoogte wat betreft nieuwe technieken", legt Hoogeveen uit. De heren helpen kleinschalige bedrijven, maar ook grote corporates.

Indrukwekkend is de lijst met partners. KPN, Microsoft, Nokia, NOS, NU.nl en Toyota... al deze partijen werken met Ampersand Media. Met deze grote organisaties als klanten, is het van belang om door te ontwikkelen als bedrijf. Hoe? "We proberen natuurlijk ook bij concurrenten te kijken", knipoogt Hoogeveen.

Bekijk hieronder de video 'Postcard from Barcelona', een prachtige eigentijdse video van Ampersand Media over de stad Barcelona.

Toekomstdroom van de heren: het maken van een documentaire

Toekomstdromen of ambities, noem het zoals je wilt. Ieder bedrijf heet het. Ook Ampersand Media. Het wil bijvoorbeeld een onafhankelijke documentaire maken met een bijzonder verhaal van de jongens zelf. Iets waar ze op de achtergrond al mee bezig zijn. "Nu doen we met ons bedrijf vooral wat klanten willen en voegen we daar ons sausje aan toe. Met televisie maak je wat veelal wordt gescript en de realiteit wordt niet altijd even goed in beeld gebracht", aldus Hoogeveen.

De heren hebben al een goed beeld van de toekomstige documentaire. "We willen echte mensen volgen, echte levensverhalen maken, een documentaire of film dus", besluit Hoogeveen. Gezien de imposante lijst partners, de toffe content die Ampersand Media produceert en de heldere doelen van de heren, moeten we niet raar op kijken als je over een tijdje bij de aftiteling van een prachtige documentaire of film het logo met het &-teken spot.

Lees ook: SKEPP community | Panda International: een recruitmentbureau dat partnership verkiest boven 'quick wins'

Lees ook: SKEPP community | Squib: een innovatieve reclame-methode op wielen

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure