Panda International: een recruitmentbureau dat partnership verkiest boven 'quick wins'

  • Door Jari Wesselink
  • dinsdag 21 maart 2017

'A rare breed' dat een partnership opbouwt met klanten

Net als de afgelopen maanden licht SKEPP een tof bedrijf uit voor de rubriek 'SKEPP community'. Jari Wesselink ging het gesprek aan met Daisy Tazelaar, één van de directeuren van Panda International. Het bedrijf van haar en haar compagnon Jay Freeman huurt sinds kort kantoorruimte in Amsterdam Centrum aan het Kleine-Gartmanplantsoen. Panda International is werkzaam in de recruitmentbranche.


'De Panda's' profileren zich als 'a rare breed in life sciences'

Panda International: een partner van toonaangevende bedrijven in de farmaceutische, biotechnologische, medische hulpmiddelen en voedselkwaliteitsector. Of zoals 'de Panda's' het zelf omschrijven: 'a rare breed in life sciences'. En dit voor de klanten (het MKB en multinationals) en kandidaten (freelancers en interims) in de Benelux. Panda International: een zeldzaam ras, ten opzichte van andere recruiters.

de directeuren panda international recruitmentbureau brancheDe directeuren van Panda International: Daisy Tazelaar en Jay Freeman.

Leveren, kwaliteit en samenwerken; de 3 pijlers van het bureau dat in 2012 start

Inmiddels 4,5 jaar geleden starten Tazelaar en Freeman Panda International op. Beide directeuren hebben dan al jaren ervaring bij een recruitmentbureau. "Bij dat soort bureaus gaat het om 'volume draaien', dus snel geld verdienen. Natuurlijk willen wij ook 'volume draaien', maar wel op een andere manier", licht Tazelaar toe. "We dachten: wat als we een sales gedreven organisatie koppelen aan de volgende 3 pijlers: leveren, kwaliteit en samenwerken? Dan leveren we een toegevoegde waarde voor klanten." Met die gedachte start Panda International.

Het bedrijf zoekt onlangs niet voor niets een groter kantoor. Momenteel werken 13 mensen voor het bedrijf, maar dit wordt uitgebreid. Op korte termijn starten meerdere personen een dienstverband. Het tekent de groei die het disruptieve recruitmentbureau de laatste jaren ondergaat.

skepp rubriek panda international recruiter logoHet logo van het recruitmentbureau Panda International.

Bij Panda International gaat het niet om de 'quick wins' maar juist om de langetermijnvisie

Het recruitmentbureau kiest heel bewust voor een langetermijnvisie, voor het samenwerken met klanten en kandidaten. Dit verkiest het boven de 'quick wins'. De klanten van Panda International, die als partners worden gezien, beschouwen de recruiters als adviseurs. "Dat komt door onze manier van werken en door de kennis die we hebben van de markt en de ontwikkelingen in de wetgeving", licht Tazelaar toe.

Daarnaast coachen 'de Panda's' de bedrijven in welke kandidaten het beste zouden passen. "Wat ons uniek maakt, is dat wij als 'inside-out-organisatie' werken. We focussen ons niet alleen op de langetermijndoelstellingen van onze partners, maar ook op die van onze medewerkers." Panda International investeert in het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de medewerkers.

De focus ligt op het leveren van hoge kwaliteit in samenwerking met de kandidaten, die als stakeholders worden gezien. De kandidaten merken dat bij veel andere bureaus bijvoorbeeld de kandidaat niet altijd gezien wordt als partner, waardoor de samenwerking op de tweede plaats komt. Tazelaar: "Onze manier van werken is vanaf de eerste dag voor onze medewerkers duidelijk: snel en transparante communicatie naar klanten en kandidaten. We houden hen constant op de hoogte tijdens het proces, zowel bij positief als negatief nieuws."

panda international in de prijzen staffing awards'De Panda's' bij de Staffing Awards op 19 januari van dit jaar, met Tazelaar als tweede van links met rechts naast haar Freeman. (Lees hieronder meer over deze Awards.)

Winnaar van de Staffing Awards, waardering voor goede beoordelingen van partners en stakeholders

Hoe kun je meer waardering voor je werk en visie krijgen, dan door een award te winnen? Begin dit jaar wint Panda International bij de Staffing Awards in de categorie Small Business de eerste prijs. Dit is een onderscheiding voor 'goed intermediairschap'. In het totaalklassement, een samenvoeging van 7 categorieën, eindigt het bedrijf op een zeer verdienstelijke vijfde plek van de 20 finalisten.

Nominaties komen tot stand op basis van onderzoek naar beoordelingen van klanten en kandidaten. Het bedrijf dankt de nominatie aan de goede reviews op Ratecard. Dat is een onafhankelijk platform en initiatiefnemer van de Staffing Awards. Panda International krijgt zelfs een beoordeling van een 9.0 op basis van 63 reviews op Ratecard.

Dat juist de partners en stakeholders zo positief zijn, bevestigt de keuze van het recruitmentbureau voor de huidige visie. En dit is niet de enige waardevolle vermelding. In de zomer van 2016 wint het bedrijf een nationale aanbesteding bij een gerenommeerd farmaceutisch bedrijf, waar het als één van de 5 suppliers uitgekozen is voor de komende 3 jaar.

Bekijk hieronder de introductievideo van Panda International voor de Staffing Awards.

'De Panda's' blijven groeien: vestigingen openen in andere Europese landen

Ook de buitenwereld ziet dus de potentie van de Panda's, iets dat de ambitie een boost geeft. "In de toekomst willen we kantoren in verschillende Europese landen openen. We vinden de stap naar België, waar we al zaken doen maar fysiek nog niet aanwezig zijn, Duitsland en Zwitserland logisch", belicht Tazelaar één van de grote doelen.

En die sterke speler groeit ook qua personeel, als het aan Tazelaar ligt. "We hebben sinds kort een kantoor in Amsterdam voor 40 personen en ondanks dat we nu met 13 zijn, willen we dit kantoor snel vol hebben." Als de ambities, doelen en voorspellingen uitkomen, gaan we de komende jaren nog veel horen van Panda International, 'a rare breed in life sciences'.

Lees ook: SKEPP community #3: Squib: een innovatieve reclame-methode op wielen

Lees ook: SKEPP community #2: ProgramIT: een ICT-opleider met een unieke aanpak

Lees ook: SKEPP community #1: Quiver: "Over 5 jaar zijn wij de standaard in het uitwisselen van bestanden"

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure