Flexplekken, trend of iets wat zal blijven?

  • Door Laure Strikker
  • woensdag 26 februari 2020

Flexplekken zijn al een lange tijd hot and happening. Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Een flexibele werkplek in een kantoortuin is wat je steeds meer ziet. Meer en meer grote bedrijven zien de voordelen van de flexplekken in en maken de overstap. Blijven we dit voortzetten? Of is dit slechts een trend? In dit blog lees je er alles over!


Wat zijn flexplekken?

Het werken onder flexibele werktijden binnen een flexibele werkomgeving, dat is flexwerken. Bij flexwerken wordt er veelal gebruik gemaakt van flexplekken. Flexibele werktijden en een flexibele werkomgeving, dat brengen de flexplekken met zich mee. Tijdsduur, plaats en werkomgeving spelen hierbij een belangrijke rol. Heb jij al eens gehoord van flexplekken? 

 
Wat is flexwerken?

Zijn flexplekken productief?

Zijn flexplekken productief? Wij vinden van wel. De samenwerking krijgt een boost door de flexplekken. Doordat jouw werknemers geen vaste plek hebben, komen ze met verschillende mensen binnen jouw organisatie in contact. Iedereen leert elkaar goed kennen. De lijnen zijn korter, overleg gaat sneller en op deze manier werken jouw werknemers dus productiever dankzij de flexplekken!

Soms is het prettig om een beetje privacy te hebben. Dit is gewoon mogelijk in een kantoortuin met flexplekken. Moeten jouw werknemers een belangrijk telefoontje plegen? Of willen ze zich graag even terugtrekken om in alle rust te werken? Wij hebben voor jou de oplossing! Met de Meetingbox en de Phonebooth los jij dit probleem zo op.

officeplanner meetingboxDe prachtige Meetingbox in een kantoorruimte!

Waarom flexplekken?

Elke organisatie kan flexplekken op hun eigen manier insteken. Het is zo flexibel als jij dat wilt. De werknemers kunnen deels thuis werken, maar fulltime op kantoor is ook geen probleem. Er zijn ook nog werknemers die parttime bij jou aan de slag zijn. Doordat het aantal werknemers dagelijks verschilt zal de bezetting op kantoor ook variëren. Door flexplekken heb je geen lege bureaus. Jouw werknemers kunnen elkaar afwisselen wat betreft werkdagen. Plan het zo dat er geen dag een werkplek onbenut blijft. Wel is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg werkplekken aanwezig zijn.

"Geen dag een werkplek onbenut!"

phoneboothNaast telefoneren kun je ook rustig werken in de Phonebooth!

Flexplekken zijn kostenbesparend 

Door in jouw organisatie gebruik te maken van flexplekken bespaar je kosten. Alle werkplekken worden zo efficiënt mogelijk benut. Je bespaart kosten op het aantal werkplekken. Waardoor je een kleinere ruimte nodig hebt, maar bijvoorbeeld ook minder computers en alle andere benodigde attributen. Als je flexplekken hanteert binnen jouw onderneming is het handig om ook voorzien te zijn van een flexibele kantoorinrichting. Door kantoormeubilair te huren, kun je het meubilair op- en afschalen op de grootte van jouw onderneming. Hierdoor groeit het meubilair met jouw organisatie mee.

flexieKantoorpand met flexwerkplekken!

Flexplekken een trend?

We kunnen wel concluderen dat flexplekken niet slechts een trend is. Als we alle voordelen op een rijtje zetten zullen flexplekken in de toekomst stand houden. Werknemers houden van vrijheid en de werkgevers van een hoge productiviteit van hun werknemers. Dat het ook nog eens kostenbesparend is mogen we ook zeker niet uitsluiten. Het heeft voor zowel jouw onderneming als jouw werknemers voordelen om te gaan flexwerken. Wil jij meer handige tips of informatie over het flexibele meubilair of het flexwerken? Neem dan contact op met één van onze vastgoedconsultants en vraag naar gratis en vrijblijvend advies over flexplekken.

 
Neem contact op!

 

 

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure