Kantoortuinen: wat zijn de voor- en nadelen?

  • Door Laure Strikker
  • woensdag 19 februari 2020

Sommige kantoorruimten zijn ingericht als een kantoortuin, maar wat is dat nou eigenlijk? Een kantoortuin is niks meer dan één enorme ruimte waar een grote groep mensen bij elkaar werken. De kantoortuin was een tijdje uit beeld, maar is nu toch echt weer terug van weggeweest. Twijfel je of een kantoortuin past bij jouw bedrijf? In dit blog vertellen wij jou over de voor- en nadelen van een kantoortuin.


De voordelen van een kantoortuin

Een kantoortuin als werkomgeving heeft vele voordelen. Het is lekker overzichtelijk, je wordt gedwongen meer te bewegen en het bevordert de communicatie. Een kantoortuin wordt voor jouw werknemers als erg fijn en inspirerend ervaren. Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie van een moderne kantoortuin in Amsterdam. 

Een sfeerimpressie van de kantoortuin aan de Wibautstraat 131D in Amsterdam!

Flexibiliteit in je kantoortuin

Een kantoortuin zorgt voor flexibiliteit. Je hoeft geen vaste werkplekken te hanteren en kunt het inrichten zoals jij dat wilt. Werknemers en hun takenpakket veranderen steeds meer, een flexibele kantoorinrichting is daarom wel zo handig. Het schuiven van meubilair is geen probleem dankzij de grote ruimte. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de kantoorruimte optimaal benut. Houd er wel rekening mee dat  mensen van dezelfde afdeling bij elkaar zitten. Dit zorgt voor minder overlast.

Razendsnelle communicatie

Een kort overleg kan snel plaatsvinden omdat je gezellig met je collega’s in dezelfde ruimte werkt. Er hoeft niet eerst een meeting voor ingepland te worden. Pas hier echter wel mee op. Duurt het overleg te lang? Dan belemmer je daar anderen mee. Zoek dan een andere ruimte op zodat je collega's rustig verder kunnen werken en geen last hebben van jullie overleg.

wibautstraat amsterdam kantoortuinPrachtige moderne kantoorruimte aan de Wibautstraat 131D.

✅ Meer beweging dus minder stress

Een kantoortuin zorgt voor meer beweging op de werkvloer. Door te werken in een kantoortuin ben je geneigd vaker op te staan. Als je wilt overleggen met je collega loop je erheen. Moet je een belangrijk telefoontje plegen? Loop dan naar een rustige plek. Tot slot zorgt het dagelijkse kopje koffie ook voor een flinke wandeling naar de automaat. Een voordeel van meer beweging is minder stress. Ook door de juiste inrichting in jouw kantoortuin kun je het stressgehalte binnen jouw organisatie minimaliseren.

 De nadelen van een kantoortuin

Een kantoortuin brengt ook een aantal nadelen met zich mee. De kantoortuin kan een aanval zijn op de productiviteit. Werknemers ervaren namelijk vaak veel prikkels in de kantoortuin. Gelukkig los je deze nadelen op. Richt je kantoorruimte zo praktisch en efficiënt mogelijk in. Op deze manier bestrijd je deze nadelen.


Een kantoortuin inrichten hoe doe ik dat?

 

kantoortuin amsRuime lichte kantoorruimte aan de Johan Huizingalaan 400.

❎ Kantoortuin een aanval op je productiviteit

Een kantoortuin kan een aanval zijn op de productiviteit van jouw werknemers. Ze zitten in een grote ruimte met veel mensen. Door de drukte raken werknemers snel afgeleid. De ene persoon zal dit sneller ervaren dan de andere. Een oplossing hiervoor is het aanschaffen van koptelefoons. Is dit nou niet wat voor jou? Probeer dan  staande schermen tussen de bureau’s of misschien is enkel een bureauscherm voor jou al voldoende.

Last van geluidsoverlast en prikkels

In een ruimte met veel mensen zijn geluidsoverlast en prikkels één van de meest voorkomende problemen. Valt er veel te bespreken met je collega? Of wil jij je gewoon graag even terugtrekken om rustig te kunnen werken? Wij hebben voor jou dé oplossing! De Meetingbox is gemakkelijk te plaatsen in jouw kantoortuin en is er in verschillende formaten. De ideale oplossing om je even terug te trekken uit de drukte van jouw werkomgeving.


Check hier de Meetingbox!

 

kantoorhondHippe kantoortuin met een kantoorhond aan de John M. Keynesplein 12-46.

❎ Even bellen, hoe doe je dit in een kantoortuin?

Bellen in een kantoortuin. Dit is ook vaak iets waar je tegenaan loopt in deze werkomgeving. Heb jij een belangrijk telefoontje met een goede klant op de planning staan? Dan zoek je een rustig plekje om jouw telefoongesprek te voeren. In een kantoortuin is dit lastig, maar toch hebben wij voor jou de oplossing. De Phonebooth dempt de omgevingsgeluiden en is perfect om in de drukke omgeving van een kantoortuin neer te zetten. Op deze manier kun jij toch rustig jouw telefoontje plegen in de kantoortuin.


Bekijk de Phonebooth!

Wil jij een kantoorruimte huren?

Zoals je leest zijn er zowel voor- als nadelen van de kantoortuin. Ben jij enthousiast geworden over de kantoortuin? Ben je nieuwsgierig naar de inrichting voor de kantoortuin? Neem dan contact op metéén van onze vastgoedconsultants en vraag om gratis en vrijblijvend advies. Samen met jou gaan wij op zoek naar de perfecte kantoortuin op de beste locatie!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure