5 redenen om een full service kantoor te huren

  • Door Madée Reinerink
  • donderdag 28 maart 2019

Een full service kantoor huren, het klinkt al aantrekkelijk zonder precies te weten wat het inhoudt. Steeds meer ondernemingen gaan over tot het huren van deze kantoortype. Het valt zelfs een beetje te vergelijken met de all-inclusive vakantie. Wensen en eisen die jij wilt bij jouw kantoorruimte heb je met een full service kantoor. Wat nou een full service kantoor inhoudt en waarom het geschikt is voor jouw onderneming lees je in dit blog.


Wat is een full service kantoor?

Een full service kantoor ondersteunt jou met zaken waar jij als ondernemer geen tijd voor hebt. Een volledig uitgeruste kantoorruimte waar jij alleen je laptop hoeft mee te nemen, een bemande receptie die jouw pakketjes ontvangt en terugstuurt en jouw zakelijke relaties ontvangt zijn services die voor jouw onderneming uit handen worden genomen. Tijd verspillen om een snelle internetverbinding te regelen, het zoeken naar een nieuw koffiezetapparaat of een vergaderruimte bijboeken is verleden tijd. Dit zit namelijk gewoon in het standaardpakket van een full service kantoor. 

Kantoorruimte aan de Flight forum 840 Een bemande receptie die taken voor jou uit handen neemt. Ideaal toch?

Als je nog behoefte hebt aan meer gemak, dan lijkt alles mogelijk. No sky is high enough. Een andere service waar je gebruik van kunt maken is de receptie die optreden als persoonlijke assistenten. Ze houden je agenda bij, plannen afspraken, serveren eten en drinken in de vergaderzaal en bellen een taxi. Wat je eigenlijk maar wilt, wordt voor jou gedaan. Het zijn juist die kleine extra’s die ervoor zorgen dat jij je volledig kunt focussen op je core business.

Als je nog behoefte hebt aan meer gemak, dan lijkt alles mogelijk. No sky is high enough. 

Wil je graag in jouw kantoorpand gebruik maken van een fitnessruimte, de stomerij of het kinderdagverblijf? Het is waar jij maar behoefte aan hebt. Tegenwoordig zie je dit steeds vaker als een aanvulling in de kantoorgebouwen. De definitie van ‘full service kantoor’ is dan ook niet duidelijk gedefinieerd en gestandaardiseerd. Hiervoor is het altijd goed om de daadwerkelijke huurvoorwaarden goed door te nemen. Het is maar welke wensen en eisen jij stelt aan je full service kantoor. 

Kantoorruimte aan de Jan Ligthartstraat 1Een lunchroom, de perfecte plek om connecties op te doen binnen jouw kantoorpand.

Waarom moet jouw onderneming gaan voor een full service kantoor?

Als ondernemer moet je de voor- en nadelen weten om te bekijken of een full service kantoor geschikt is voor jouw bedrijf. Een full service kantoor is namelijk goedkoper als je de overheadkosten meerekent in de maandelijkse kosten. Daarnaast zorgt flexibiliteit voor jouw onderneming er voor dat je kunt gaan en staan waar je wilt. We hebben de 5 redenen voor je opgesomd om een duidelijk beeld te krijgen waarom een full-service kantoor geschikt is voor jouw onderneming.  

✅ 1 | Ga voor maximale flexibiliteit met een full service kantoor

De flexibiliteit die een full service kantoor met zich meebrengt is de reden waarom vele ondernemingen kiezen voor dit kantoortype. Met een traditionele kantoorruimte kun je namelijk niet maandelijks betalen en vervolgens de volgende maand het huurcontract opzeggen. Jouw onderneming is met een full service kantoor niet meer gebonden aan een vast huurcontract, maar kun je de huur maandelijks opzeggen.

Daarnaast hoef je geen grote investeringen te doen, de kantoorruimte is namelijk al voorzien van communicatiesystemen en voorzien van een volledige kantoorinrichting. De kantoorruimte wordt dan ook geheel turn-key opgeleverd, zodat jij meteen aan de slag kunt. Waar wacht je dus nog op?

Kantoorruimte aan Rivium Quadrant 141 Een volledige kantoorinrichting met extra speciale ingerichte werkplekken.

✅ 2 | Een turn-key opgeleverde kantoorruimte

Wanneer je overgaat naar een full service kantoor heb je niet te maken met een uitvaltijd door verhuizing. Het verhuizen naar een nieuw kantoorpand kan er namelijk de bedrijfsstroom aanzienlijk belemmeren. Full service kantoren zijn zo opgezet dat jouw nieuwe kantoorruimte direct gereed is voor gebruik. Alles van communicatiesystemen tot apparatuur is operationeel vanaf het moment dat je jouw kantoorruimte binnen loopt.

✅ 3 | Een kantoorruimte met nieuwste technologieën en geschoold personeel

Pandeigenaren van een full service kantoor streven ernaar dat hun diensten en faciliteiten van de hoogste kwaliteit zijn. Het kopen van eigen apparatuur of het inhuren van fulltime personeel voor deze taken zorgt voor extra maandelijkse kosten. Met een full service kantoor ben je niet gebonden aan contracten en is kwaliteit gegarandeerd.

Kantoorruimte aan de Prins Bernhardplein 200 Een kantoorruimte turn-key opgeleverd, je kunt er meteen intrekken!

✅ 4 | Een pay-to-use kantoorruimte

De reden dat full service kantoren vaak over het hoofd worden gezien, komt doordat de maandelijkse huurprijzen iets hoger liggen, echter moet je het zien in het grote geheel. Een full service kantoor is namelijk een ‘pay to use’-ruimte. Je betaalt de daadwerkelijke ruimte die je nodig hebt met de daarbij benodigde services.

Doordat de huurcontracten van kortere duur zijn, je kunt namelijk je kantoorruimte maandelijks opzeggen, staat hier een hogere huurprijs tegenover. Echter krijg je voor deze hogere huurprijs meer services en faciliteiten terug dan bij het huren van een standaard kantoorruimte. Als onderneming ben je dus heel vrij als de zaken niet werken. 

Je betaalt de daadwerkelijke ruimte die je nodig hebt met de daarbij benodigde services. 

✅ 5 | Standaard onderhoud

We hebben net al de vele service uitgelegd die een full service kantoor met zich meebrengt, maar onderhoud is er hier ook één van. Tijd en geld uitgeven om een kantoorruimte te onderhouden, kan gezien worden als een onnodige uitgave, echter moet een kantoor wel onderhouden worden. Met een full service kantoor is deze service al inbegrepen en hoef je hier dus geen geld aan uit te geven. Hierdoor bespaar je tijd en geld door schoonmakers en technici in te huren die jouw kantoorruimte onderhouden.  

Verschillende full service kantoren op een rijtje

Wanneer je besluit om een werkplek of kantoorruimte te huren aan de Johan Huizingalaan 400 in Amsterdam kun je gebruik maken van de diverse voorzieningen die er worden aangeboden. Zo ontspan je in de fitnessruimte tussen de vergaderingen door en geniet je van een verse lunch of een kop koffie in het bedrijfsrestaurant, maar ook vergaderruimtes, parkeerplaatsen en een receptie zijn aanwezig in dit full service kantoor. Bekijk de services zelf in dit full service kantoor:


Full service kantoren komen steeds vaker voor, zo beschikt ook de stad Utrecht over full service kantoren. Met een kantoorruimte aan de Papendorpseweg 100 in Utrecht helpen de receptionisten met het ondersteunen van diverse secretariële werkzaamheden, waardoor jij je volledig kunt focussen op jouw core business. Jij voorziet jezelf van een kop koffie in de koffiecorner of een lunch in het sociale hart, terwijl de receptionisten jouw telefoon beantwoorden.

Kantororuimte aan de Papendorpseweg 100 in UtrechtEen vergaderruimte bijhuren voor een uur? De receptioniste regelt het voor jou aan de Papendorpseweg.

Ook in Den Haag weten ze de definitie van een full service kantoor. In het kantoorpand aan het Anna van Buerenplein 41 zijn onder andere een meeting center, hotel, winkelcentrum, fitness en diverse horecagelegenheden gevestigd. Mocht dit voor jouw onderneming nog niet voldoende zijn, je hebt een 24/7 toegang en zijn de kosten voor de schoonmaak bij de huurprijs inbegrepen. Wat wil je nog meer?

Kantoorruimte aan het Anna van Buerenplein 41Voorzie je zelf van een heerlijke kop koffie in de pantry aan het Anna van Buerenplein.

Huur jij binnenkort een full service kantoor?

Een full service kantoor biedt dus vele mogelijkheden. Het zijn juist de services waar jij als ondernemer geen tijd voor hebt. Dit geheel aangepast op de wensen en eisen die jij stelt bij het vinden van een kantoorruimte. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming? Of heb je nog vragen? Onze vastgoedconsultants staan gratis en geheel vrijblijvend voor je klaar. En wie weet werk jij binnenkort vanuit jouw nieuw full service kantoor.


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure