Hoe groot moet jouw kantoorruimte zijn? Bereken het met de SKEPP Calculator

  • Door Madée Reinerink
  • vrijdag 12 juli 2019

Vind je het lastig om voor jouw bedrijf te bepalen hoeveel m2 kantoorruimte je nodig hebt? Het laatste wat je natuurlijk wilt is een te klein kantoor, waardoor je werknemers zonder werkplek komen te zitten. Met deze 3 stappen en met behulp van de SKEPP m2 kantoorruimte calculator zorg jij voor de perfecte grootte van jouw nieuwe kantoorruimte. Lees dus snel verder!


Zo maak jij gebruik van de SKEPP m2 kantoorruimte calculator

Wil jij als ondernemer graag weten welke kantoorruimten interessant zijn voor je bedrijf? Bereken voordat je gaat zoeken eerst hoeveel m2 je nodig hebt. De SKEPP m2 kantoorruimte calculator helpt je hierbij. Je berekent namelijk binnen no time de benodigde grootte van jouw kantoorruimte. Open de SKEPP m2 kantoorruimte calculator hier: 


Bereken m2 kantoorruimte

Stap 1: breng het aantal werknemers in kaart 

De eerste stap is het in kaart brengen van het aantal werknemers. Hoeveel werkplekken heeft jouw bedrijf nodig? Belangrijk hierbij is om een schatting te maken of eventuele parttime medewerkers wellicht werkplekken kunnen delen. Daarnaast moet er ook naar de toekomst gekeken worden.

Vergeet niet om rekening te houden met het uitbreiden of krimpen van jouw bedrijf de komende tijd.  

Ben je van plan de komende jaren uit te breiden? Dan is het niet verkeerd om hier alvast rekening mee te houden. Gaat je onderneming juist krimpen? Zorg dan niet voor onnodig veel extra werkplekken. Met antwoorden op deze vragen kun jij een weloverwogen aantal werkplekken invullen. 

Kantoorruimte Jachthavenweg 109 A Hoeveel werkplekken ben jij nodig voor jouw bedrijf?

Stap 2: bepaal hoe ruim je werknemers zitten 

Vervolgens is de vraag: hoe ruim je wil je zitten? Hiervoor zijn 3 verschillende categorieën: economy-, comfort- en businessclass. Het verschil zit hem in het aantal m2 per persoon waar jij als bedrijf voorkeur aan geeft. De verschillende afmetingen zijn in kaart gebracht middels een tabel:

Aantal personen

Economyclass (m2)

Comfortclass (m2)

Businessclass (m2)

1

4

6

10

5

20

30

50

10

40

60

90

15

60

90

120

20 

100

140

180

25

125

175

225

40 

240

320

400

50

300

400

500

60 

420

540

720

75 

600

800

1000

100 

1000

1250

1500

150

1500

2000

2500

250

2500

3000

3500


Belangrijk om in de gaten te houden is de stijging van het aantal benodigde metrages bij een grotere hoeveelheid werknemers. De reden voor deze stijging is omdat een groter bedrijf namelijk meer voorzieningen nodig heeft. Denk hierbij aan extra vergaderruimten, concentratieplekken, toiletten, pantry’s enzovoort. 

Kies je voor de economy-, comfort- of businessclass? 

In de tabel zie je dat economyclass de kleinste variant is, maar dat neemt zeker niet weg dat je in deze ruimte oncomfortabel werkt. Kies je voor de comfortclass dan heb je al iets meer ruimte in je kantoor. De luxe variant is businessclass, deze klasse beschikt over het meeste aantal m2 per persoon. Aan de hand van onderstaande afbeelding krijg je een inschatting hoe ruim je zit in de verschillende klassen. 

De verschillende categorieën in de SKEPP m2 kantoorruimte calculator De verschillende categorieën in de SKEPP m2 kantoorruimte calculator

Stap 3: geef jouw jouw wensen en eisen aan voor extra m2  

Inmiddels zijn we bij stap 3 beland: waar heeft jouw bedrijf behoefte aan? Je bepaalt zelf welke voorzieningen je in jouw kantoorpand wilt hebben. Een vergaderruimte kan een voorziening zijn die voor jouw bedrijf een must is, dat kan ook gelden voor een pantry. Andere faciliteiten zijn: een loungehoek, eigen receptie en een coachruimte.

Zelf bepaal je aan welke voorzieningen je bedrijf behoefte heeft.

 

Door aan te geven welke extra ruimten jij nodig hebt in jouw kantoorruimte, calculeert de rekenmachine dit automatisch bij het aantal benodigde vierkante meters in. Uiteindelijk kun jij onderaan de streep zien hoeveel m2 kantoorruimte jouw bedrijf nodig heeft. Probeer het nu zelf!

Kantoorruimte huren Jachthavenweg 109AWelke voorzieningen zie jij graag terug in je kantoorpand? Een vergaderruimte, een pantry of wat anders?

Vraag gratis advies! 

Je hebt inmiddels gebruik gemaakt van de SKEPP m2 kantoorruimte calculator om te berekenen hoeveel m2 kantoorruimte je nodig hebt. Nu begrijpen we dat je eventueel nog vragen hebt of hulp nodig hebt bij het vinden van een geschikte kantoorruimte. Wij helpen je gratis en vrijblijvend met het vinden van een geschikte kantoorruimte die aansluit bij de wensen en eisen van je bedrijf. 


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure