Huur jij binnenkort een flexibel kantoor te huur?

  • Door Lynn Mikolajczak
  • vrijdag 5 oktober 2018

Een flexibel kantoor te huur bied je de mogelijkheid om je kantoorruimte aan te passen aan jouw onderneming. Ondernemen gaat namelijk altijd gepaard met onzekerheden. Dat kan zowel positief als negatief uitdraaien. Dit heeft echter in beide gevallen wel invloed op je kostenstructuur en organisatie. Grote, definitieve beslissingen zijn daardoor moeilijk te nemen. Een huurcontract is een voorbeeld van zo een beslissing. Een huurcontract wordt meestal voor een langere termijn aangegaan. Dat kan later problemen opleveren wanneer er veranderingen optreden in je onderneming. De oplossing? Flexibele kantoorruimtes!


Een flexibel kantoor te huur, ken jij de voordelen al?

1/ Een flexibel kantoor te huur bij een groeiende of krimpende onderneming

Zoals al eerder gezegd, ondernemen is een onzekere activiteit. Dit kan invloed hebben op je beslissing om een huurcontract aan te gaan voor een kantoor te huur. Een flexibel kantoor te huur biedt de oplossing.

Wat kan er gebeuren in het leven van een onderneming?

Je onderneming kan onverwachts gaan groeien. Dat is natuurlijk enorm positief voor je onderneming zelf. Alleen kan je met je huurcontract van je kantoor te huur in problemen komen. Wanneer er meer vraag is naar de producten of diensten die je aanbiedt, zal het noodzakelijk zijn om extra personeel in te zetten. Extra personeel betekent dat je extra ruimte nodig hebt. Ook die personeelsleden hebben namelijk een werkplek nodig. Bij een vast kantoor zal je die extra werkplek(ken) niet kunnen creëren. Je bent namelijk beperkt door de aanwezige ruimte. Je zal daardoor genoodzaakt zijn om op zoek te gaan naar een nieuw kantoor te huur. Alleen dat zoekproces zelf al vraagt een investering van tijd en geld vragen.

Daarbovenop komt dan ook nog het huurcontract van je huidige kantoor te huur. Ook dat zal niet zomaar opzegbaar zijn. Zo ga je met een dubbele huurkost zitten gedurende een bepaalde termijn. Geld dat je beter kan investeren in extra personeelsleden of andere zaken noodzakelijk voor de uitbreiding van je onderneming. Bij een flexibel kantoor te huur zal die uitbreiding naar een extra werkplek wel direct mogelijk zijn zonder bijkomende kosten.

 

In het andere geval zal de vraag naar je producten en/of diensten afnemen. Minder vraag betekent minder omzet. Als je kosten daarentegen hetzelfde blijven, zal je winst afnemen. Daarom zou het handig zijn om ook je kosten te kunnen verminderen. Je hebt bijvoorbeeld een veel te groot kantoor te huur omdat je inspeelde op een groei of je moet personeel ontslaan waardoor er leegstaande werkplekken zijn. Met een vast kantoor te huur blijf je betalen voor de ongebruikte ruimte.Met een flexibel kantoor te huur kun je daarentegen overschakelen naar een kleinere ruimte en zo de kosten verlagen.

2/ Mobiel werken

Een flexibel kantoor te huur maakt ook mobiel werken mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld eerst heel lokaal willen opstarten. Op lange termijn wil je echter je producten en diensten aanbieden over heel België. Eens dat mogelijk is, wil je ook jouw kantoor te huur centraal gaan vestigen in Brussel. Omdat het moeilijk in te schatten is wanneer je juist dat punt bereikt, kun je flexibel gaan huren.

Je hebt dankzij flexibel huren weinig opstartkosten, het vraagt weinig voorbereidingstijd en je hoeft niet onmiddellijk een volledige kantoorruimte te gaan inrichten. Als je bedrijf dan snel groeit, kun je eenvoudig het contract beëindigen en verhuizen naar een ander kantoor te huur. Ook wanneer je verspreid moet werken over het land is een flexibel kantoor te huur handig. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om 2 dagen in Antwerpen te werken, 2 dagen in Brussel en de week afsluiten doe je in Gent.

Voorbeeld van een business center met flexibele kantoren te huurMet een flexibele inrichting van de kantoorruimte bied jij jouw werknemers onder andere de mogelijkheid om 'door de kantoorruimte te bewegen'.

3/ Een kantoor te huur wanneer jij het nodig hebt

Een kantoor te huur heb je nodig wanneer er ook daadwerkelijk iemand werkt. Zijn er binnen jouw onderneming bijvoorbeeld werknemers in dienst die parttime werken? Dan kun je dankzij flexibel huren enkel voor die dagen een kantoor te huur voorzien voor die werknemer. Is het merendeel van je personeel op de baan en hebben ze af en toe maar een kantoor te huur nodig? Geen probleem met flexibel huren. Is er standaard niemand aanwezig op vrijdag? Dan heb je ook geen nood aan een kantoor te huur op vrijdag. Met flexibel huren kun je dat allemaal regelen en maak je enkel kosten wanneer het effectief nodig is.

Dankzij SKEPP ook een flexibele kantoorinrichting met de Officeplanner

Ook SKEPP weet dat flexibiliteit belangrijk is voor een onderneming. De Officeplanner van SKEPP zorgt ervoor dat ook jouw kantoorinrichting flexibel is. Zo kan je kantoorinrichting mee evolueren met jouw bedrijf bij een op- of afschaling.

Wat is de Officeplanner van SKEPP nu concreet?

De Officeplanner is een inrichtingsconcept waarbij het meubilair naar keuze binnen 1 week op locatie gereed is. SKEPP zorgt voor het transport, de montage en de coördinatie. De Officeplanner wordt gekenmerkt door zijn hoge mate van flexibiliteit. Met enkel een druk op de knop kun je meubilair bijbestellen of terugschalen. Daardoor kan je kantoorinrichting meegroeien met jouw bedrijf. Zowel wanneer je jouw onderneming nog meer wilt uitbreiden als wanneer je wilt afschalen. Zo hoef je niet te grote investeringskosten maken voor je meubilair. Je gebruikt en betaalt enkel het meubilair dat je daadwerkelijk nodig hebt.

Tussentijds wisselen van meubilair? Allemaal geen probleem. Bovendien is geen enkel meubelstuk in het assortiment aard- en nagelvast. Daardoor kun je altijd alles gemakkelijk verschuiven, verplaatsen en opnieuw inrichten. Je kantoorinrichting ondergaat gewoon mee de veranderingen binnen jouw bedrijf. Alles wordt trouwens volledig naar jouw behoeften en wensen ontworpen door onze personal designer.

Een kantoordesign kiezen voor flexibiliteit, scandinavian of industrialWelke stijl kantoorinrichting kies jij, Urban Scandinavian of Urban Industrial? Behoefte aan meer informatie? Neem dan nu contact op!

Huur nu jouw eigen flexibele kantoor te huur en neem contact op

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden van een flexibel kantoor te huur en een flexibele kantoorinrichting dankzij de Officeplanner van SKEPP? Vraag gerust meer informatie aan een van onze vastgoedconsultants. Bel naar +32 78 481091, whatsapp naar +31 6 20 86 79 57 of stuur een mail naar info@skepp.com. Ga vandaag nog voor een flexibel kantoor te huur met een flexibele kantoorinrichting.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure