7 verschillende kantoorinrichting designs op een rijtje

  • Door Elza olde Keizer
  • donderdag 6 september 2018

De kantoorinrichting van een kantoor is zeer belangrijk. We willen dat werknemers er zich prettig voelen, maar we willen ook een goede eerste indruk achterlaten bij nieuwe klanten en relaties. De kantoorinrichting heeft meer effect op ons dan we denken. Zo verhoogt het bijvoorbeeld de productiviteit jouw werknemers. Daarom is het belangrijk dat het kantoordesign past bij je organisatie en de behoeften van jouw werknemers. Hierdoor ontstaat natuurlijk de vraag: "Welke kantoorinrichting moet ik nu eigenlijk kiezen?"


05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Ontdek de verschillende kantoordesigns

Binnen de kantoorinrichting zijn er veel verschillende kantoordesigns te ontdekken. Van een moderne tot een Scandinavische en minimalistische kantoorinrichting. Voor welke inrichting je kiest hangt af van wat bij het bedrijf past. Wat wil je met jouw bedrijf uitstralen? Welke flexibiliteit biedt jij jouw werknemers? In dit blog bespreken we de 7 verschillende stijlen aan de hand van een aantal voorbeelden. Welke is jouw favoriet?

#1 Moderne kantoorinrichting

Veel licht, opvallende combinaties en kunstzinnige vormen. Zo kun je een moderne kantoorinrichting in het kort omschrijven. In Amsterdam aan de Gustav Mahlerlaan vind je een prachtig kantoorpand met een moderne kantoorinrichting. Dit architectonische hoogstandje bevat een bijzonder en transparant exterieur, dat de moderne kantoorinrichting goed doet.

In de video zie je het vele lichtinval door het gehele kantoor. Wist je dat veel lichtinval de productiviteit van de werknemers verhoogt? Laat het dus vooral open! In dit kantoordesign is gebruik gemaakt van strakke vormen, verschillende materialen en kleuren. Glanzend en mat. Wees niet bang om veel kleuren te combineren. Je ziet ook hier dat het perfect kan!

Ook in Utrecht aan de Jaarbeursplein vind je een kantoorpand met een moderne kantoorinrichting. Elke verdieping in dit kantoor bevat moderne vergaderruimtes en luxe pantry’s. Lichte ruimtes voorzien van glazen wanden in plaats van muren. Hoewel de kantoren zakelijk zwart en strak zijn ingericht, vind je door het hele pand verschillende kleurrijke zitjes met een moderne look. Combineer een opvallende loungebank met stoeltjes en een strakke houten tafel en je hebt een modern kantoordesign. Simpel toe te passen, ook in jouw kantoorinrichting!

Creatieve werkruimte utrecht jaarbeursplein kantoorinrichtingEen moderne kantoorinrichting met een zakelijke twist. Combineer verschillende kleuren en materialen voor een moderne uitstraling.

#2 Industriële kantoorinrichting

Een kantoorinrichting geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur. Onbewerkte betonnen vloeren, ruw afgewerkte witte muren en moderne meubelen van hout en metaal. De kenmerken van een industriële kantoorinrichting. Geen overbodige versiersels, maar strakke en rustige kantoorruimtes. Een kantoorpand waarin je alle elementen van een oude fabriek terugziet? Die vind je in Amsterdam Riekerpolder aan de Johan Huizingalaan. Met oude elementen bedoelen we onder andere het niet afgewerkte plafond met buizen en lampen zonder lampenkappen.

Luxe stoelen in een industrieel kantoordesign? Absoluut niet nodig! Ken je de hele oude schoolstoelen nog? Of de grote leren leesstoel bij je oma en opa in de woonkamer? Zoals je ziet past dit perfect in het plaatje van een industriële kantoorinrichting. Ook met eenvoudige strakke zwarte meubelen straal je die industriële look uit. Combineer oude meubelen in een industriële kantoorinrichting. Zoals je in de volgende video ziet zorgt het vele lichtinval voor een licht en ruim kantoor.

#3 Design kantoorinrichting

Aparte hypermoderne vormen van kantoormeubelen, opvallende kleurcombinaties en hoge kwaliteit materialen. In het kort hoe we een design kantoorinrichting omschrijven. Wil je af van die saaie kantoorinrichting bij jou op kantoor? Lees het blog "3x inspiratie voor een design kantoorinrichting". Hierin staat hoe je dit levendige kantoordesign kunt toepassen in je eigen kantoor. Saai is je kantoor absoluut niet meer.

We nemen het kantoorpand in Amsterdam Oost aan de Spaklerweg 16c als voorbeeld. Dit is dan ook wel het perfecte voorbeeld van een design kantoorinrichting. Vierkant, rond, zwart, wit, knalgeel, een boekenkast als behang. Zoals je ziet mag je met een design kantoor letterlijk alles uit de kast halen. Geen standaard (bureau)stoelen, maar stijlvolle eivormige hangstoelen. Een design kantoor is net even iets anders dan anders.

Creatieve werkplek Spaklerweg Amsterdam kantoorinrichting designDe stijlvolle kantoormeubelen en de combinatie van verschillende materialen en kleur maakt het tot een design kantoor.

#4 Scandinavische en minimalistische kantoorinrichting

Houd je van kalme en neutrale tinten? Liever geen prullaria in de kantoorruimte, maar liever zo simpel mogelijk? Dan past de Scandinavische kantoorinrichting helemaal in jouw kantoor! Dit design zorgt voor een minimalistische en simplistische sfeer. Een Scandinavische kantoorinrichting bevat vaak een strak lijnenspel en betonnen en houten elementen. De kantoormeubelen zijn van hoge kwaliteit waarbij de focus ligt op functionaliteit. Dit geeft het design niet alleen een moderne look, het zorgt ook voor een efficiënte kantoorinrichting.

Een minimalistische kantoorinrichting wordt vaak gecombineerd met de Scandinavische kantoorinrichting. Een nieuwe trend dat is over komen waaien: Scandic minimalism. Een ander goed voorbeeld van zowel een Scandinavisch en minimalistisch kantoordesign, is het kantoorpand aan de Anthony Fokkerweg in Amsterdam. Pasteltinten, een houten trap en opvallende prints. Ook het lijnenspel dat vaak voorkomt in een Scandic minimalism kantoordesign is hier toegepast. In de video krijg je een goed beeld van deze rustige maar opvallende stijl.

Een ander perfect voorbeeld voor een Scandinavische en minimalistisch kantoordesign is het kantoorpand aan de Jansbuitensingel in het centrum van Arnhem. Hier bestaat het kleurpallet uit lichte en neutrale tinten. Het interieur bestaat uit witte houten kantoormeubelen. De details zitten ‘m in de kleine accessoires als kussens en het vloerkleed met verschillende prints.

Kantoorinrichting scandinavisch minimalistisch minimalisme jansbuitensingel arnhem kantoorruimte hurenVoor een Scandinavische kantoorinrichting combineer je lichte en houten kantoormeubelen met opvallende accessoires.

#5 Open kantoorinrichting

Een kantoorinrichting waar veel over wordt gesproken: een open kantoorinrichting. Een open ruimte waar iedereen bij elkaar zit. Het is niet alleen gezellig, de productiviteit krijgt ook een boost. Met een open kantoorinrichting kun je verschillende kanten op. Zo kun je meerdere (flexibele) werkplekken creëren of je plaatst een grote lange tafel waar iedereen kan aanschuiven.

Vergaderen in een open ruimte kan voor afleiding zorgen bij de rest van je collega's. Om de open inrichting te behouden maak je gebruik van glazen wanden. Dit is ook toegepast in het kantoorpand in het centrum van Amstelveen. Laadt je rondleiden door middel van de Virtual Tour door dit prachtige kantoorpand. Op de tweede verdieping zie je onder andere hoe de glazen wanden zorgen voor een open sfeer.

#6 Creatieve kantoorinrichting

Wat je bij een creatieve kantoorinrichting moet voorstellen? Denk aan afwijkende kleuren, verschillende materialen en een afwijkende indeling van de kantoorruimte. Het stimuleren van de creativiteit staat voorop in deze inrichting. Het creëren van verschillende werkplekken, zoals een stilteruimte, een open ruimte om samen te werken en goede overlegruimtes geeft de creativiteit een boost.

Creatieve kantoorinrichting Marssteden EnschedeKijk eens naar dit pand aan de Marssteden in Enschede. In deze 'lounge' kun je erg goed creatieve brainstormsessies houden.

In het prachtig ingerichte kantoorpand aan de Jansbuitensingel in Arnhem kun je zeker alle creativiteit kwijt. De kleurrijke kantoorruimtes met hoge en lage bureaus en tafels en de moderne kantoormeubelen, alsof je in een woonhuis bent en zo voelt het ook, huiselijk! Bekijk de video en ervaar het zelf. En wat vind je van de bar? Zo'n één wil toch iedereen op kantoor?

#7 Landelijke kantoorinrichting

De basis van een landelijke kantoorinrichting, is dat de kantoorruimte ruim en erg comfortabel is ingericht. Een kantoor dat in deze stijl is ingericht, is erg licht, maar geeft toch een warm gevoel. Je voelt je direct thuis op kantoor, waardoor het een stimulerend en opbeurend effect geeft. Om dat gevoel de hele werkdag vol te houden, is natuurlijk licht erg belangrijk. Daglicht zorgt ervoor dat je productiever werkt.

Vervolgens kies je voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zoals hout en metaal. Ook de bureaustoel moet goed bij de stijl passen. Let er wel op dat de stoel comfortabel zit, zodat je landelijke kantoorruimte toch ergonomisch is ingericht waardoor het onder andere ziekteverzuim voorkomt. In het kantoor aan de Nicolaas Maesstraat in Amsterdam is dit allemaal perfect toegepast!

Kantoorinrichting Nicolaes Maesstraat kantoor inrichten kantoordesignMaak de landelijke kantoorinrichting af met kleden en kantoorplanten.

Welk kantoordesign past in jouw kantoor?

7 kantoorinrichting designs met al hun eigen stijl. Van lichte pasteltinten en houten kantoormeubelen tot hypermoderne kantoorruimtes met een bar. De kantoorinrichting is het visitekaartje van jouw bedrijf. Laat je inspireren door deze verschillende kantoordesigns en pas het toe in je eigen kantoorinrichting. Bekijk ook eens het inspirerende kantoormeubilair uit onze webshop.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure