Know-how

New Work en een flexibele kantoorinrichting

De functie van het kantoor verandert en een flexibele kantoorinrichting wordt steeds belangrijker. New Work staat voor flexibiliteit. Laat je niet beperken door de vaste muren van het kantoor, maar zorg voor open ruimtes. Met een kantoorinrichting gebaseerd op New Work zorg je voor meer inspiratie en creativiteit. Samenkomen, connecten en het huiskamergevoel staan hier centraal. In deze blog lees je meer over wat New Work precies is, de voordelen ervan en hoe jij jouw kantoor op de New Work manier inricht!

New Work en een flexibele kantoorinrichting

De functie van het kantoor verandert en een flexibele kantoorinrichting wordt steeds belangrijker. New Work staat voor flexibiliteit. Laat je niet beperken door de vaste muren van het kantoor, maar zorg voor open ruimtes. Met een kantoorinrichting gebaseerd op New Work zorg je voor meer inspiratie en creativiteit. Samenkomen, connecten en het huiskamergevoel staan hier centraal. In deze blog lees je meer over wat New Work precies is, de voordelen ervan en hoe jij jouw kantoor op de New Work manier inricht!

New Work, wat is het?

Door het coronavirus werken we meer en vaker thuis. In de toekomst verwachten bedrijven minder kantoorruimte nodig te hebben door het hybride werken. Het kantoor krijgt hierdoor een andere functie. Deze verandering noemen wij New Work: het kantoor als clubhuis. Sociale interactie wordt door veel mensen gemist en naar het kantoor gaan wordt gezien als een dagje weg. Met een New Work kantoorinrichting zorg je er voor dat de sociale interactie weer toeneemt. Hoe we dit doen? Door het kantoor op te delen in verschillende werkzones. Het effect? Meer flexibiliteit, productiviteit, samenwerking en veiligheid op kantoor.

Een New Work kantoorinrichting draagt bij aan de werksfeer. Je werkt niet op een vaste werkplek, maar wisselt af tussen de 4 werkzones. In de Connect werkzone praat je met je collega’s bij over het weekend. Vergaderingen houd je in de Conference werkzone. Samenwerken met andere afdelingen doe je in de Cowork werkzone. En als je eventjes volledige concentratie nodig hebt dan maak je gebruik van de Concentrate werkzone. Door het kantoor op te delen in de werkzones zorg je voor een dynamische werksfeer.

IP2Entertainment officeplanner 20Met werkzones op kantoor zorg je voor een dynamische werksfeer.

Wat zijn de voordelen van het New Work kantoor?

Je gooit niet zomaar jouw kantoorinrichting overhoop voor een reorganisatie. Eerst wil je natuurlijk weten welke voordelen hieraan vastzitten en wat de nieuwe kantoorinrichting jou en je collega’s oplevert. Daarom hebben wij alle voordelen voor jou op een rijtje gezet. Hieronder staan de belangrijkste voordelen die je met een New Work kantoorinrichting behaalt. 

Verbetering bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur verbetert en dit is heel belangrijk. De bedrijfscultuur bepaalt namelijk hoe jij en je collega’s zich voelen op de werkvloer, hoe je met elkaar omgaat en hoe succesvol je bedrijf is. Door te werken in alle werkzones leer je je collega’s beter kennen. Werk je in de Cowork zone? Dan is het uitwisselen van kennis met collega’s ideaal. Uiteindelijk is de Connect werkzone de plek om echt te socializen.

Flexibiliteit

Kies zelf waar jij werkt. Met een New Work kantoorinrichting bepaal je zelf waar jij de werkdag doorbrengt. Is jouw ochtend gevuld met meetings of moet je ideeën pitchen? Begin de dag dan in de Conference werkzone. Een project afronden op de planning? Dan kun je snel switchen naar de Concentrate werkzone. Je bent dus helemaal vrij in de keuze van jouw werkplek.

Daarnaast zijn de producten die gebruikt worden voor een New Work kantoorinrichting ook flexibel. Producten die goed passen bij de flexibele kantoorinrichting zijn meeting- en phoneboxen. Onze meeting- en phoneboxen zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te verplaatsen. Dankzij het modulaire ontwerp kun je ze nog op- of afschalen! Zo maak je het kantoormeubilair passend voor jouw kantoorinrichting. Handig toch?

L Box Black black glassOnze meetingboxen zijn gemakkelijk uit te breiden én verplaatsbaar. Handig he?

Betere samenwerking

Een New Work inrichting stimuleert de positieve werksfeer. Doordat jij je collega’s vaker tegenkomt in de verschillende werkzones leer je ze beter kennen. Dankzij de afwisseling van werkplek, werk je ook met collega’s waar je eerder niet snel mee zou samenwerken. Leuk he! Wanneer je kantoor ingericht is op de New Work manier werk je ook productiever. Je hebt namelijk meer vrijheid om te bepalen waar je gaat werken en dit motiveert! Een New Work kantoorinrichting stimuleert de saamhorigheid; het zal aanvoelen als een clubhuis.

“Samenkomen en samenwerken zijn de belangrijkste redenen om weer naar kantoor te gaan”

Optimaal ruimte benutten

Pin je niet vast op het plaatsen van muren in het kantoor, letterlijk en figuurlijk. Met een New Work kantoorinrichting hoeft dit helemaal niet. De werkzones worden gecreëerd zonder muren te plaatsen. Het scheiden van de werkzones kan ook gedaan worden met stijlvol kantoormeubilair. Daarnaast is het kijken naar de beschikbare ruimte belangrijk, benut elk vloeroppervlak optimaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kostbare kantoorruimte verliest met de nieuwe inrichting.

New Work: het kantoor als clubhuis

Het kantoor neemt dus een andere functie aan, dat van een clubhuis. Maar hoe ziet dit er precies uit? Nou, het kantoor wordt op basis van activiteiten ingedeeld, de 4 C’s; Connect, Conference, Cowork en Concentrate. Kenmerkend voor een New Work kantoorinrichting is de open inrichting. Dit is nodig om de samenwerking en interactie tussen collega’s mogelijk te maken. Naast de open inrichting is ergonomisch kantoormeubilair van groot belang.

page0De traditionele kantoorinrichting (boven) v.s. een New Work kantoorinrichting (beneden).

Kom samen in de Connect werkzone

De Connect werkzone staat in het teken van verbinding. De zone staat beter bekend als de huiskamer van het kantoor. Het is belangrijk dat je hier comfortabel kunt zitten. Plaats bijvoorbeeld Fauteuil Floro in de ruimte. Deze loungestoel zit heerlijk en heeft een toffe uitstraling! De Connect werkzone is ook ideaal om klanten te ontvangen. Als ze moeten wachten dan kunnen ze plaatsnemen op een Rodeo bank van BePureHome. Onder het genot van een kopje koffie is het geen straf om op deze comfy bank te wachten, toch? Heb jij al een bank in jouw kantoorinrichting?

Breng ideeën tot leven in de Conference werkzone

Vergaderingen, meetings en presentaties vinden plaats in de Conference werkzone. De Conference werkzone is dé plek voor overleg. Belangrijk is dat je tijdens de presentaties niet gestoord wordt, maar ook dat je anderen niet afleid. Onze meetingboxen zijn perfect voor de Conference werkzone. Dankzij de akoestische panelen heb je geen last van omgevingsgeluid. Een vergadertafel mag natuurlijk ook niet ontbreken in de Conference werkzone. Vergadertafel Rostock zorgt voor een moderne uitstraling. Door de ovale vorm van de vergadertafel krijgt iedereen een gelijkwaardig gevoel maar behoud je ook een hiërarchische opstelling.

Prins Bernhardplein 200 9955Een vergadertafel is onmisbaar in de Conference werkzone!

Samenwerken doe je in de Cowork werkzone

Wissel ideeën uit, kom tot nieuwe inzichten en werk samen in de Cowork werkzone. Dé plek voor het uitwisselen van kennis tussen jou en je collega’s. Deze zone bevordert niet alleen de interactie maar ook de communicatie op de werkvloer. De zone heeft een dynamische en open inrichting. Werk staand aan een zit-sta bureau voor meer creativiteit. Door staand te werken boost je ook nog eens productiviteit. Het is wel belangrijk dat het niet te gezellig wordt. Daarom staan er roomdividers tussen de werkplekken om de rust te bewaren. Roomdivider Rotterdam is hiervoor perfect. Hij is niet alleen stijlvol, maar ook erg praktisch.

Trek je terug in de Concentrate werkzone

Voor optimale concentratie en ongestoord werken ben je in de Concentrate werkzone aan het juiste adres. Concentratiewerkplekken met een goede akoestiek zijn heel belangrijk voor deze werkzone. Met Phonebox Amsterdam XS kun je in stilte werken. Deze phonebox heeft een compact design en kan daarom in alle kantoorinrichtingen geplaatst worden. Geen phonebox op je kantoor? Dan zijn akoestische schermen tussen de bureaus wel fijn. De akoestische schermen zorgen voor meer privacy en verbeteren de akoestiek. Zo kun je gefocust blijven werken.

DSC00341Blijf gefocust in Meetingbox XS! Dankzij de akoestische panelen werk jij in stilte.

Aan de slag met de New Work inrichting!

De traditionele kantoorinrichting maakt plaats voor een New Work kantoorinrichting. Thuiswerken wordt afgewisseld met werken op kantoor om de sociale interactie een boost te geven. Het kantoor wordt opgedeeld in 4 werkzones met elk een eigen functie. Neem plaats in de Connect, Conference, Cowork of Concentrate werkzone. Zo stimuleer je de werksfeer en boost je creativiteit en productiviteit. Hebben wij je met deze blog geïnspireerd voor een New Work kantoorinrichting? Download dan de gratis New Work brochure voor meer informatie!


Download de gratis brochure!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Kantoorinrichting volgens de 4 C's: Conference

Kantoorinrichting volgens de 4 C's: Conference

Door het coronavirus is de trend van thuiswerken in een stroomversnelling gegaan. Het kantoor krijgt hierdoor een andere functie, namelijk; een ontmoetingsplek. Wil je weten hoe je van jouw kantoor een clubhuis maakt? Lees dan snel deze blog!

Lees meer
Scandinavisch kantoor? Dit zijn de tofste Scandinavische kantooritems

Scandinavisch kantoor? Dit zijn de tofste Scandinavische kantooritems

Een Scandinavisch kantoor is niet meer weg te denken uit het rijtje met populaire kantoorstijlen. De Scandinavische kantoorstijl is de afgelopen jaren overgewaaid naar Nederland en wordt gekenmerkt door lichte kleuren, natuurlijke materialen en houten details. Heb jij een Scandinavisch kantoor of kan jouw kantoor wel wat Scandinavische invloeden gebruiken? Dan mogen deze toffe Scandinavische kantooritems niet ontbreken.

Lees meer
Hoe houd je een effectieve stand up online of op kantoor?

Hoe houd je een effectieve stand up online of op kantoor?

Wat vind jij van vergaderen? 47% van de beroepsbevolking vindt vergaderen tijdsverspilling. Voorkom langdurige vergaderingen met een dagelijkse stand up! Wil je weten hoe jij een effectieve stand up houdt? Lees dan snel deze blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies