Kantoorinrichting volgens 4C's: Connect

  • Door Zoë Koedam
  • dinsdag 6 april 2021

Hoe bevalt het thuiswerken? Veel mensen zien de voordelen van thuiswerken in. Werken we in de toekomst dan alleen maar thuis? Zeker niet. Het kantoor zal altijd blijven bestaan. Waarom? Het is een belangrijke ontmoetingsplek. Wel krijgt het kantoor een andere functie. Welke functie dat is? Het kantoor gaat onder andere dienen als clubhuis. Richt daarom jouw kantoor in volgens de 4 C’s. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan snel deze blog!


Wat zijn de 4 C’s?

Voor corona fungeerde het kantoor grotendeels als werkplek, maar ook toen was er al sprake van de 4 C’s. Het kantoor na corona zal dienen als een ontmoetingsplek, vergaderplek, concentratiezone of een plek om samen met je collega’s te relaxen. Het optimaal inrichten van het kantoor is cruciaal. Je kunt je voorstellen dat een concentratiezone naast een ontmoetingsplek niet handig is. Zorg daarom voor een logisch ingedeeld kantoor op basis van de 4 C’s.

De 4 C’s staan voor Conference, Connect, Cowork en Concentrate. Door de nieuwe functie van het kantoor komt je team voor verschillende activiteiten naar kantoor. Kom je naar werk om te concentreren? Dan is het belangrijk dat jij in alle rust kunt werken. De Connect zone gaat gepaard met rumoer. Houdt de concentratiezone en de Connect zone op afstand van elkaar. Zo kan iedereen zijn ding doen, zonder iemand anders tot last te zijn. In deze blog behandelen we de Connect zone. Wat gebeurt er in de Connect zone? En hoe richt je de Connect zone juist in?

FFH7363De Connect zone; ideaal voor sociaal contact

Waarvoor is de Connect zone bedoeld?

Eigenlijk verklapt de naam het al een beetje. In deze werkzone staat sociaal contact centraal. Want zeg eens eerlijk; jij mist een praatje maken met collega’s soms ook, toch? De Connect zone kan ook wel als een sociaal hart fungeren. Een kopje koffie drinken met je leidinggevende, een korte brainstorm met het team of even bijkletsen met je collega; het kan allemaal in de Connect zone. Hoe creëer je een sociaal hart binnen de Connect zone?

Welke producten gebruik je voor de Connect zone?

De keuze voor producten is natuurlijk aan jou. Wel heeft SKEPP een lijstje met producten die ideaal zijn voor de Connect zone. Voor het sociale hart is het belangrijk dat er genoeg comfortabel zitmeubilair is. En de sfeer binnen de Connect zone? Die wordt beïnvloed door accessoires binnen deze zone. Wil je weten welke kantoormeubelen en accessoires bij de Connect zone passen? Hieronder lichten wij een aantal toffe opties uit. Hoe richt jij de Connect zone in?

✅ Planten, goede akoestiek en het gevoel van thuis

De Connect zone is bedoeld voor het connecten op laagdrempelige manier. Hoe zorg je dat jouw team zich thuis voelt in de Connect zone? Kleed de zone warm en gezellig aan. Dit zorgt ervoor dat je collega’s zich sneller thuis voelen. Voelt je team zich thuis op kantoor? Dan bevordert dat de ontspannen sfeer, de teamspirit en boost je de intrinsieke motivatie van collega’s. Maar hoe kleed je een ruimte warm aan? Maak gebruik van vrolijke of warme kleuren. Mooie kleuren voor een connect zone zijn geel, oranje, groen of pak uit met toffe prints.

Zorg dat je team zich thuis voelt in de Connect zone door warme kleuren

De sociale zone zorgt voor veel rumoer. Mensen zijn aan het kletsen, lachen of bellen. Zorg daarom voor een prettige akoestiek binnen de zone. Hoe creëer je fijne akoestiek? Ga voor gordijnen, vloerkleden of andere zachte materialen. Deze stoffen zorgen voor verbetering in de akoestiek. Leg daarom een leuk vloerkleed in het sociale hart. Goed voor de looks en het zorgt voor aangename akoestiek. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw Connect zone? Bekijk dan snel onze afstijlpakketten.

Brugstraat9 13 1 1Wat vind jij van dit sociale hart?

Als laatste komen de planten aan bod. Planten hebben meer voordelen dan je denkt. Zo zorgen planten voor een hogere luchtvochtigheid, dragen ze bij aan een positiever humeur, verbeteren ze de productiviteit en het ziekteverzuim daalt met 20% door planten op kantoor. En geef toe; planten staan ook leuk in een ruimte, toch? Ben je benieuwd naar geschikte planten voor het sociale hart? Bekijk dan snel ons Botanic afstijlpakket.

✅ Geschikte meubels; welk kantoormeubilair past bij de Connect zone?

Binnen de Connect zone kunnen een aantal kantoormeubels echt niet missen. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele bank, een relaxte fauteuil en vooral het koffiezetapparaat. Want zeg nou eerlijk; een kopje koffie hoort wel bij een ontspannen gesprek, toch? Maar waarom passen juist deze meubels het beste bij de Connect zone?

Van Diemenstraat 20 200 Amsterdam 14Hoe richt jij jouw zithoek in?

#1 Comfy uitrusten op de bank

De banken van BePureHome kunnen niet missen binnen de Connect zone. Waarom? Deze banken geven veel sfeer aan een ruimte én zitten erg lekker. Maar zorgt een bank op kantoor niet voor een enorme inkakker? De BePureHome banken hebben 20 cm hoge poten. Hierdoor krijgt je lichaam niet het idee van een loungebank. Zo rust je goed uit, maar wordt je niet moe. De banken zijn in verschillende kleuren of een koeienprint verkrijgbaar. Ga jij voor een neutraal kleurtje of kies je voor een echte eyecatcher binnen jouw sociale hart? Durf jij de okergele bank aan?

bepurehome rodeo 3 zits velvet honey yellow 9Heb jij al een plekje voor deze beauty?

#2 Voor welke fauteuil ga jij?

In onze webshop is er ruime keuze aan fauteuils voor jouw kantoor. Ga je voor een opvallend design? Dan is fauteuil Floro of fauteuil Booi de perfecte match voor jou. Toch liever een neutrale look? Kies dan voor BePureHome fauteuil Rodeo, fauteuil Vardo of fauteuil Bodo. Durf jij te kiezen voor een eyecatcher binnen het sociale hart?

#3 Een lekker bakje koffie kan niet ontbreken

Een koffiezetapparaat op een tafel staat een beetje saai, vind je niet? Kies daarom voor ons koffiemeubel. Dit koffiemeubel heeft een industriële look en kun je combineren met mooie planten. Daarnaast geeft het koffiemeubel veel sfeer aan een ruimte. Zet de koffiekopjes in de kastjes. Zo blijft de Connect zone netjes en opgeruimd. Heb jij al plek voor dit prachtige koffiemeubel?

Creëer nu je eigen Connect zone op kantoor

Wil je na het lezen van deze blog zelf aan de slag? Goed idee! Met de tips uit deze blog richt jij de Connect zone gemakkelijk in. Kom je er niet helemaal uit? Of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Onze kantoorexperts helpen je graag uit de brand. Ervaar nu zelf het gemak van de Connect zone. Ben je benieuwd hoe je de andere werkzones inricht? Download dan nu de gratis brochure en laat je inspireren.


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure