Kantoorinrichting

Kantoorinrichting volgens 4C's: Concentrate

Je kent het wel, rumoer op de werkvloer, de collega die telkens luide telefoongesprekken heeft of mensen die aan je bureau komen staan. Concentratie is hierdoor ver te zoeken. Richt daarom het kantoor in op basis van activiteiten. Dan zijn deze afleidingen verleden tijd als je werkt in de Concentrate zone. De Concentrate werkzone is een aparte zone in het kantoor waar je kunt werken zonder afleidingen. Benieuwd wat de Concentrate werkzone is en hoe je hem creëert in jouw kantoor? Lees dan snel verder.

Kantoorinrichting volgens 4C's: Concentrate

Je kent het wel, rumoer op de werkvloer, de collega die telkens luide telefoongesprekken heeft of mensen die aan je bureau komen staan. Concentratie is hierdoor ver te zoeken. Richt daarom het kantoor in op basis van activiteiten. Dan zijn deze afleidingen verleden tijd als je werkt in de Concentrate zone. De Concentrate werkzone is een aparte zone in het kantoor waar je kunt werken zonder afleidingen. Benieuwd wat de Concentrate werkzone is en hoe je hem creëert in jouw kantoor? Lees dan snel verder.

Richt je kantoor in volgens de 4 C’s

Je kantoor inrichten volgens de 4 C’s is essentieel voor de toekomst. We hebben gezien dat veel mensen graag weer op kantoor willen werken. Het kantoor verdwijnt daarom niet helemaal, maar verandert van functie. Wij noemen dit: het kantoor als clubhuis. Wat dit inhoudt? Het kantoor wordt opgedeeld in zones met elk een andere functie. De volgende 4 werkzones worden gecreëerd op kantoor: Conference, Cowork, Connect en Concentrate.

Staat er een vergadering op de planning? Werk dan in de Conference werkzone. Kan je wel wat creativiteit en inspiratie gebruiken? Dan is de Cowork werkzone iets voor jou. Hier vind je collega’s uit diverse afdelingen of mensen die gebruik maken van een flexplek. Het uitwisselen van kennis wordt zo gestimuleerd. Toe aan een kop koffie en even bijkletsen met je collega? In de Connect werkzone kom je samen en de zone zorgt voor verbinding. Ten slotte hebben we de Concentrate werkzone. Een plek voor rust, stilte en waar je je volledig kunt focussen. Benieuwd naar de functie van de Concentrate werkzone? Lees snel verder!

Johan Huizingalaan 763 5015 min3De Concentrate werkzone blijft deel uitmaken van een open kantoorinrichting.

Waarvoor gebruik jij een Concentrate werkzone?

De naam verklapt de functie van de Concentrate werkzone al. Geef je concentratie een boost door te werken in de Concentrate werkzone. Deze werkzone is de perfecte plek als jij belangrijke documenten door moet nemen en zonder afleiding wilt werken. De Concentrate werkzone bestaat uit afgezonderde plekken in een open kantoorinrichting. Het is de ideale plek om je terug te trekken voor opperste concentratie. Ondanks dat je je kunt afzonderen, betekent dit niet automatisch dat je in een afgesloten ruimte werkt. De Concentrate werkzone blijft onderdeel uitmaken van een open kantoorinrichting.

Naast dat je in alle rust en stilte werkt, heeft het werken in deze werkzone nog meer voordelen. In de Concentrate zone stijgt de productiviteit, focus en intrinsieke motivatie. Werken op een concentratiewerkplek klinkt misschien alsof je in een kil hokje gaat werken, maar niets is minder waar. Door in een afgezonderde ruimte te werken geef je je concentratie en productiviteit een boost! Benieuwd hoe je jouw Concentrate werkzone inricht? Hieronder staan een aantal bijpassende kantoormeubelen!

Baden powellweg 305b officeplanner 15De Concentrate werkzone blijft deel uitmaken van een open kantoorinrichting.

Maak jouw concentratie werkplek compleet met deze kantoormeubelen

Een aantrekkelijke en inspirerende kantooromgeving is helemaal van deze tijd. Ga daarom niet voor de standaard werkhokjes, maar pak uit met de kantoorinrichting. De keuze is enorm, ga voor akoestische meubelen tot toffe vergaderboxen voor 12 personen. Alle voorzieningen om effectief, efficiënt en geconcentreerd te werken zijn aanwezig in de Concentrate werkzone. Met welk van onderstaande kantoormeubelen richt jij jouw Concentrate werkzone in?

Werk in stilte met een vergaderbox

Net las je dat werken op een concentratiewerkplek klinkt alsof je in een kil hokje gaat werken. Maar een vergaderbox van SKEPP is echt geen saai hokje! Het is een stijlvolle toevoeging aan jouw kantoorinrichting. De vergaderboxen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en dus geschikt voor verschillende doeleinden en ruimtes. Zo heb je een vergaderbox voor 1 persoon, bijvoorbeeld phonebox Amsterdam XS. Maar je hebt ook vergaderboxen tot 12 personen, bijvoorbeeld onze meetingbox Amsterdam XL.

PhoneboothZorg voor rust in jouw kantoor met onze toffe phoneboxen en meetingboxen.

 

De vergaderboxen van SKEPP zijn perfect voor de Concentrate werkzone. Dankzij het modulaire ontwerp zijn ze heel flexibel. De meetingboxen passen in elke kantoorinrichting. Toch een verhuizing op de planning? Dan verhuizen de meetingboxen eenvoudig mee. De vergaderboxen zijn geluidsdicht waardoor jij je goed kunt concentreren. Naast de akoestische eigenschappen zijn de vergaderboxen voorzien van verlichting en een ventilatiesysteem. Stel zelf de lichtsterkte of ventilatiestand in voor een perfect werkklimaat. De lucht in phonebox Amsterdam XS wordt standaard elke 10 minuten ververst!

Ruil je bureaustoel in voor een barkruk

Werken op een traditionele bureaustoel doet iedereen, maar heb jij al eens op een barkruk gewerkt? Barkrukken zijn ideaal te gebruiken aan een hoge tafel of om in de phonebox Amsterdam XS te plaatsen. Wij combineren barkruk Elda met phonebox Amsterdam XS. Deze combinatie zorgt voor een toffe combinatie met een stoer tintje. Een barkruk in de Concentrate zone zorgt voor een stoere uitstraling en is ook nog eens ergonomisch. Werk je op een barkruk? Dan neem je een actieve zithouding aan, dit zorgt voor een boost in productiviteit en creativiteit! Handig toch?

Kastanjelaan 400 9433 3Neem een actieve zithouding aan door te werken op een barkruk (of barstoel).

Verbeter de akoestiek op kantoor met akoestische schermen

De akoestiek op kantoor laat vaak te wensen over, het effect wordt zelfs onderschat. Vaak ondervind je veel hinder van de telefonerende collega of een overlegmoment van collega’s. Maar hoe los je dit probleem op? Nou, heel eenvoudig. Door gebruik te maken van akoestische schermen verbeter je in een handomdraai de akoestiek in een kantoorruimte. In de Concentrate werkzone is goede akoestiek van groot belang. Je wilt natuurlijk in alle rust werken voor een zo hoog mogelijke concentratie!

Er zijn diverse producten die de akoestiek in de Concentrate werkzone verbeteren. Over de phonebox Amsterdam XS heb je al gelezen. Hier kun je je in afsluiten zonder afleidingen van buitenaf. Maar wat nou als je geen phonebox op je kantoor kunt plaatsen? Dan kies je voor akoestische schermen! De schermen absorberen het omgevingsgeluid en fungeren als scheidingswand. Jij en je collega’s kunnen hierdoor productiever en beter geconcentreerd werken. Ook zorgen de akoestische schermen voor meer privacy.

stand up 140 bewerktJij werkt in privacy en in stilte door de akoestische schermen van dit bureau. Ze zitten aan de zijkanten en tussen de werkplekken in!

Hoe richt jij de Concentrate werkzone in?

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt om ook een Concentrate werkzone te creëren op jouw kantoor! Met behulp van deze blog weet je in ieder geval met welke producten je de werkzone kunt inrichten. Het is belangrijk dat je zo min mogelijk wordt afgeleid in de Concentrate werkzone. Zo kun je productiever te werk gaan en heb je een betere concentratie. Plaats bijvoorbeeld een phonebox in jouw kantoor zodat je een afgesloten stiltewerkplek hebt. Heb je deze mogelijkheid niet? Ga dan voor de akoestische schermen. Meer weten over de werkzones? Download de gratis New Work brochure!


Download de gratis New Work brochure!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Scandinavisch kantoor? Dit zijn de tofste Scandinavische kantooritems

Scandinavisch kantoor? Dit zijn de tofste Scandinavische kantooritems

Een Scandinavisch kantoor is niet meer weg te denken uit het rijtje met populaire kantoorstijlen. De Scandinavische kantoorstijl is de afgelopen jaren overgewaaid naar Nederland en wordt gekenmerkt door lichte kleuren, natuurlijke materialen en houten details. Heb jij een Scandinavisch kantoor of kan jouw kantoor wel wat Scandinavische invloeden gebruiken? Dan mogen deze toffe Scandinavische kantooritems niet ontbreken.

Lees meer
Kantoorinrichting volgens de 4C's: Cowork

Kantoorinrichting volgens de 4C's: Cowork

Samenwerken, oftewel coworking. Tegenwoordig doen we het vooral op een afstand van minimaal 1,5 meter. Vaak is de afstand zelfs groter, we werken namelijk veel thuis. De behoefte om samen te komen groeit en wij denken ook dat het mogelijk is in de toekomst. Het traditionele kantoor verandert naar een plek om samen te komen. Bij SKEPP delen we het kantoor op in werkzones, genaamd: de 4 C’s. De 4 C’s staan voor: Cowork, Connect, Conference en Concentrate In deze blog lees je alles over de Cowork werkzone. Lees snel verder om te zien wat dit inhoud!

Lees meer
New Work en een flexibele kantoorinrichting

New Work en een flexibele kantoorinrichting

De functie van het kantoor verandert en een flexibele kantoorinrichting wordt steeds belangrijker. New Work staat voor flexibiliteit. Laat je niet beperken door de vaste muren van het kantoor, maar zorg voor open ruimtes. Met een kantoorinrichting gebaseerd op New Work zorg je voor meer inspiratie en creativiteit. Samenkomen, connecten en het huiskamergevoel staan hier centraal. In deze blog lees je meer over wat New Work precies is, de voordelen ervan en hoe jij jouw kantoor op de New Work manier inricht!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies